Diéta a menštruácia
ahojte, môže mi meškať menštruácia kvôli tomu, že som začala držať diétu?
Počítam si kalórie. Vysadila som sladené nápoje, sladkosti.. všetko nezdravé a prímam 1194 kcal denne. MS mi mešká 3 dni a mávam väčšinou pravidelný tak ma napadlo či to to môže mať súvis.
@monillia čože? :o ako mne to tak vyšlo v aplikácií kde tie kalórie počítam.. nemám moc pohybu raz cvičím raz dlhšie nie.. je to také všelijaké tak som si dala bez športovej aktivity a toto číslo mi vyšlo
Pri 1190 kcal by som umrela od hladu. To su kalorie pre dieta, nie dospelu zenu.
@veronikaszabova nuž občas mi v bruchu trošku zaškrká ale keď vypijem minimálne 2L vody nie je to až také náročné zvládnuť
@monillia neviem čo by som tam mohla maž zlé? 156cm a 60kg bez športovej aktivity (zatiaľ) ak začnem pravidelne športovať tak si to poznačím
Proste mas k. tabulky zle nastavene. Ides pod bazal, skodis sama sebe a o chvilku mozes cakat jojo efekt - telo si zacne ukladat zasoby
1000 kalorii mali vazni v koncentracnych taboroch. Sila toto
@veronikaszabova a vieš mi aj poradiť kde konkrétne to mám zle nastavené?
V aktivitach.
Nastav si KT podla Jozef toth kalkulacky na nete a prepis si makronutrienty v KT. Plus vypni aktivitu.
JT kalkulacka uz zapocitava pohyb.
no áno aktivita skoro žiadna.. 156 cm.. 60kg.. no a 26 rokov.. tak čo mám teda zle nastavené?
@veronikaszabova 1517 s tým že budem chudnúť?
@monillia 1639??? a prečo mne vychádza keď všetko tak vyplním 1194?? ja som z toho už na nervy.. ako to že vyšli dve iné čísla?
Ano, kcal uz su nastavene na chudnutie
V KT ti vyslo 1190 preto, lebo si nezadala aktivitu - ale ty nelezis cely den na gauci. Uz len tym, ze jes, palis kalorie. Preto nemozes zostat na 1190 kcal. Je to fakt malo.
Ja ked som zacinala s kal.tab - 155cm, 79kg - mala som 1750 kcal. A chudla som. Postupne som kcal znizovala ( podla vahy). Schudla som 32kg.
@veronikaszabova a aký dlhý čas si trvalo chudnutie? Iba úprava stravy či aj šport?
Prvy rok len uprava stravy - to som schudla 32kg ( nechcela som chudnut rychlo, aby nenastal jojo efekt). Potom sport - na spevnenie - striedala som beh, bycikel, kolieskove korcule. V zime beziaci pas. Denne aspon 10km. Podarilo sa mi potom dalsi rok udrzat hmotnost 47kg a teraz zasa priberam 😂😂😂 tehotenstvo. Ale tak viem, ze to zasa dam dole.
okay.. tak vďaka za info 🙂
@biaa len keď zjem 1600 kcal príde mi to veľa na to, že by som mala chudnúť :D cítim sa niekedy prejedená pri takom príjme.. ale možno je to psychika keďže chcem naozaj schudnúť
@autorka no ak si doteraz jedla 1100kcal ako pises tak to treba dvihat pomaly je mozne že priberat budeš alebo budeš stat na váhe ja som takto dvíhala prijem a vaha mi stala 🙂) treba ponaly dvihat dajme to u každý týždeň týždeň a pól 100kcal naviac a rozozeries sa rozbehne sa metabolizmus a dostaneš sa potom na to že budeš pri 1600kcal a malej námahe športovej chudnut 🙂 ja mám prijem cez 2000kcal aktualne v deň treningu aj 2200-2300 a s váhou sa nehybem len malinko nakoľko sa mi meni tuk za sval trosku to pribúda ale treba sa fotit nie vážiť pripadne merat vaha nieje až tak smerodajná 🙂
prečo každý týždeň len o 100kcal? Ja som pre zdravotné problémy v minulosti bola v stave kedy som nejedla absolútne nič aj cca 2 týždne potom len sucháre istú dobu a keď som už mohla jesť zo dňa na deň som sa rozjedla úplne a nikdy u mňa nenastal žiadny nežiadúci efekt
No práve preto. Že keď teraz z 1100kcal skocis na 1600budes sa citit prejedena zavodnenie bude ri zle a budeš priberat pretože si si spomalila metabolizmus. Tak pekne pomaly hore nemôžeš to zo dna na deň hodiť o 500kcal vyssie
@biaa a čo konkrétne trénuješ? a ako často? aby tuky vymenili svaly?
Ja sice nechudnem podla k.tabuliek ale zacala som sama hlavne zmenou stravy a cvicenim doma. Bohuzial som si mierne poskodila vazy na kolene cize uz 3tyzden necvicim, ale k veci. Zacala som jest pravidelne. Fakt jem 5x denne co bom inoked u mna dost problem. A cuduj sa svete, za mesiac som dala dole 4kg a z toho som cvicila len 12dni dokym som si nedochramala to koleno. Tiez sa mi zo zdalo take zvlastne ze zacala som viac jest a chudnem 😊 Takze ti drzim palce aby si to vsetko zvladla 💪

Ano 🙂 bežný jav aku dietu drzis? Pre telo je akýkoľvek sok, choroba, stres dôvodom na meškanie MS