icon

Diéta a menštruácia

5. feb 2023

ahojte, môže mi meškať menštruácia kvôli tomu, že som začala držať diétu?

Strana
z2
biaa
5. feb 2023

Ano 🙂 bežný jav aku dietu drzis? Pre telo je akýkoľvek sok, choroba, stres dôvodom na meškanie MS

autor
5. feb 2023

Počítam si kalórie. Vysadila som sladené nápoje, sladkosti.. všetko nezdravé a prímam 1194 kcal denne. MS mi mešká 3 dni a mávam väčšinou pravidelný tak ma napadlo či to to môže mať súvis.

monillia
5. feb 2023

@autor 1194kcal je príjem pre 12r dieťa, ak si nechceš privodit vážne zdravotné problemy(viď strata MS) tak ti zmen

autor
5. feb 2023

@monillia čože? :o ako mne to tak vyšlo v aplikácií kde tie kalórie počítam.. nemám moc pohybu raz cvičím raz dlhšie nie.. je to také všelijaké tak som si dala bez športovej aktivity a toto číslo mi vyšlo

monillia
5. feb 2023

@autor máš tam určite niečo zle nastavené toto je strašne málo aj bazal máš určite viac

veronikaszabova
5. feb 2023

Pri 1190 kcal by som umrela od hladu. To su kalorie pre dieta, nie dospelu zenu.

autor
5. feb 2023

@veronikaszabova nuž občas mi v bruchu trošku zaškrká ale keď vypijem minimálne 2L vody nie je to až také náročné zvládnuť

@monillia neviem čo by som tam mohla maž zlé? 156cm a 60kg bez športovej aktivity (zatiaľ) ak začnem pravidelne športovať tak si to poznačím

veronikaszabova
5. feb 2023

Proste mas k. tabulky zle nastavene. Ides pod bazal, skodis sama sebe a o chvilku mozes cakat jojo efekt - telo si zacne ukladat zasoby

basska_b
5. feb 2023

1000 kalorii mali vazni v koncentracnych taboroch. Sila toto

autor
5. feb 2023

@veronikaszabova a vieš mi aj poradiť kde konkrétne to mám zle nastavené?

monillia
5. feb 2023

@autor napíš vek

monillia
5. feb 2023

@ autor to tam nie je zohladneny vek ,aktivita skor o žiadna

veronikaszabova
5. feb 2023

V aktivitach.
Nastav si KT podla Jozef toth kalkulacky na nete a prepis si makronutrienty v KT. Plus vypni aktivitu.
JT kalkulacka uz zapocitava pohyb.

autor
5. feb 2023

no áno aktivita skoro žiadna.. 156 cm.. 60kg.. no a 26 rokov.. tak čo mám teda zle nastavené?

veronikaszabova
5. feb 2023
veronikaszabova
5. feb 2023
monillia
5. feb 2023

@autor k tvojmu veku to vyšlo takto

autor
5. feb 2023

@veronikaszabova 1517 s tým že budem chudnúť?

@monillia 1639??? a prečo mne vychádza keď všetko tak vyplním 1194?? ja som z toho už na nervy.. ako to že vyšli dve iné čísla?

veronikaszabova
5. feb 2023

Ano, kcal uz su nastavene na chudnutie

veronikaszabova
5. feb 2023

V KT ti vyslo 1190 preto, lebo si nezadala aktivitu - ale ty nelezis cely den na gauci. Uz len tym, ze jes, palis kalorie. Preto nemozes zostat na 1190 kcal. Je to fakt malo.

Ja ked som zacinala s kal.tab - 155cm, 79kg - mala som 1750 kcal. A chudla som. Postupne som kcal znizovala ( podla vahy). Schudla som 32kg.

autor
5. feb 2023

@veronikaszabova a aký dlhý čas si trvalo chudnutie? Iba úprava stravy či aj šport?

veronikaszabova
5. feb 2023

Prvy rok len uprava stravy - to som schudla 32kg ( nechcela som chudnut rychlo, aby nenastal jojo efekt). Potom sport - na spevnenie - striedala som beh, bycikel, kolieskove korcule. V zime beziaci pas. Denne aspon 10km. Podarilo sa mi potom dalsi rok udrzat hmotnost 47kg a teraz zasa priberam 😂😂😂 tehotenstvo. Ale tak viem, ze to zasa dam dole.

autor
5. feb 2023

okay.. tak vďaka za info 🙂

biaa
6. feb 2023

@autorka s tým príjmom vo si uviedla si akurát navodia zdravotne problemy vid tvoj problem s MS. Telo nemá energiu a na MS už vôbec nie. Nepočítajú si to cez apku ten prijem proste 1500-1600 kcal a pokial máš nejakú aktivitu ja neviem beh fitko kľudne pridat dalších 200kcal naviac 🙂

autor
6. feb 2023

@biaa len keď zjem 1600 kcal príde mi to veľa na to, že by som mala chudnúť :D cítim sa niekedy prejedená pri takom príjme.. ale možno je to psychika keďže chcem naozaj schudnúť

biaa
6. feb 2023

@autorka no ak si doteraz jedla 1100kcal ako pises tak to treba dvihat pomaly je mozne že priberat budeš alebo budeš stat na váhe ja som takto dvíhala prijem a vaha mi stala 🙂) treba ponaly dvihat dajme to u každý týždeň týždeň a pól 100kcal naviac a rozozeries sa rozbehne sa metabolizmus a dostaneš sa potom na to že budeš pri 1600kcal a malej námahe športovej chudnut 🙂 ja mám prijem cez 2000kcal aktualne v deň treningu aj 2200-2300 a s váhou sa nehybem len malinko nakoľko sa mi meni tuk za sval trosku to pribúda ale treba sa fotit nie vážiť pripadne merat vaha nieje až tak smerodajná 🙂

autor
6. feb 2023

prečo každý týždeň len o 100kcal? Ja som pre zdravotné problémy v minulosti bola v stave kedy som nejedla absolútne nič aj cca 2 týždne potom len sucháre istú dobu a keď som už mohla jesť zo dňa na deň som sa rozjedla úplne a nikdy u mňa nenastal žiadny nežiadúci efekt

biaa
7. feb 2023

No práve preto. Že keď teraz z 1100kcal skocis na 1600budes sa citit prejedena zavodnenie bude ri zle a budeš priberat pretože si si spomalila metabolizmus. Tak pekne pomaly hore nemôžeš to zo dna na deň hodiť o 500kcal vyssie

autor
8. feb 2023

@biaa a čo konkrétne trénuješ? a ako často? aby tuky vymenili svaly?

miselka007
8. feb 2023

Ja sice nechudnem podla k.tabuliek ale zacala som sama hlavne zmenou stravy a cvicenim doma. Bohuzial som si mierne poskodila vazy na kolene cize uz 3tyzden necvicim, ale k veci. Zacala som jest pravidelne. Fakt jem 5x denne co bom inoked u mna dost problem. A cuduj sa svete, za mesiac som dala dole 4kg a z toho som cvicila len 12dni dokym som si nedochramala to koleno. Tiez sa mi zo zdalo take zvlastne ze zacala som viac jest a chudnem 😊 Takze ti drzim palce aby si to vsetko zvladla 💪

Strana
z2