icon

Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?

blazena2
10. jún 2011

Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉

helenkasabinka
23. aug 2012

@elka74 preco az 7 ? idealne je 5 dni bielkovinovych v 1.faze a aj v knihe to tak dukan pise,tak zvladni len 5 ,receptiky mam od kamosky prefotene ale ona ich ma z netu a ona schudla za mesiac a pol 15 kileckov 😉

elka74
23. aug 2012

@helenkasabinka no áno, ale ja by som potrebovala dať dolu viac ako 20 kg. ty si kolko zhodila v prvej fáze? ja som zatial 1,5kg

helenkasabinka
23. aug 2012

takze

kuraci perkelt:

na oprazenu cibulku si dame nakrajane bud kuracie prsia alebo vykostene a nakrajane kura bez koze a dusime,pridame koreniny ,cervenu papriku mletu a podlejeme vodou a varime kym nam masko nezmakne....nakoniec do 2dcl mlieka pridame 1PL kukuricneho srobu,rozmiesame a pridame k masu a povarime. podavame s haluskami,.

halusky: 1.,2.,3.faza
2 PL ovs.otrub,1PL kukur.skrobu,1 vajicko,sol,trosku nizkotuc.mlieka....
vsetky suroviny zmiesame tak,aby nam vznikla hmota na klasicke halusky.Do vriacej vody davame cesto ako na halusky a trohu povarime .
halusky mozeme pouzit ako prilohu k hocijakemu masu alebo omacke...

helenkasabinka
23. aug 2012

@elka74 v prvej aj ja necele 2 kila a tiez potrebujem dat dolu 20 kil 😅 ☹

elka74
23. aug 2012

@helenkasabinka no za mesiac a pol 15 kíl, to je úplná paráda 😨

ninimini
23. aug 2012

@helenkasabinka ty brdo to až tak schudla no musím si brat naozaj príklad že ked sa nepodvádza ide to🙂

elka74
23. aug 2012

@ninimini tak tak, tiež by som tak chcela 😉 . no uvidíme ako mi to pojde. teším sa až si pojdem kupovať nové a hlavne menšie oblečenie 🙂

zuzu188
23. aug 2012

cuketová sekaná sa mi podarila na 1 🙂..a urobila som si bielu čokoládku s mandľovou arómou 🙂..už sa na ňu teším 🙂

vancouver
23. aug 2012

@alen24
No vitaj spat./Nemam interpunkcne znamienka a vyzera to ako spanie/.Teda vitaj na fore.Ani mne vaha neide dole,ale aspon neide hore.Ale kedze jem ceresnicky a cucoriedky,tak nijaky div.Ale Ty si uz krasne schudla,tak sa necuduj,ze to ide pomalsie.
Kustovnica-goji,je nieco,co papa Zuzi,ked ma chut na sladke.V diskusii dozadu sme o tom pisali.Tak sa na to pozri.
Vidis,tvrde dukanky sa pomaly stracaju a zostavame len my.Stratili sa,nicky182,ejuskaaa,slavenka83,natahli.Penelope a Zuzi sem tam sem nakuknu.Su tu nove dievcata,co to skusaju.Tak ja Ta zdravim a obcas sem napis.

ejuskaaa
23. aug 2012

Ahojteeeeeee tak ja hlasim,moj prvy ciel sa dostavil:.))mam dole 1O kil ako som chcela ALE citim sa namenej ze som schudla,takze predlzujem ciel este o dalsich 5 kil,uz vela hresim uz si nedavam taky pozor jak prvy mesiac,ale tak da sa,ide to pomalsie ale ide.. @helenkasabinka vyborne recepty ten segeda a perkelt si urobim aj ja,este co mas ake recepty? ja som si dnes robila tu cuketovu kasu z tofu syrom no nic moc.. @zuzu ao sa robi taka cokolada?chcem!:.)))

lucik1412
23. aug 2012

@ejuskaaa a to si drzala iba 1. mesiac a zhodila si 10 kg? Ako to bolo na zaciatku, islo to rychlo alebo po akom case si videla chudnutie?

zuzu188
23. aug 2012

@ejuskaaa biela čokoláda na dukanovskej stránke..dala som do nej mandľovú arómu a chutí oveľa lepšie 🙂

cencula
23. aug 2012

helensabinka ja som mala dole 10kg potom prišla dovolenka tak mám dole 7kg, ale mne toto vyhovuje, nemám ťažobu na žalúdku, necítim sa taká plná ked sa napučím, strávi mi cesna, cibulu, najem sa a môžem sa v pohode zohýnať - nemám pocit, že sa dovraciam 🙂

helenkasabinka
23. aug 2012

@ejuskaaa ano uz teraz sa tesim na zajtra,na ten perkelt mnamky,teraz som si kupila odtucneny puding akoze krem na dukatove buchticky a iny humus,ma to aj rumovu aromu v sebe a poviem vam,ze to ide do kosa alebo snad psom to bude chutut-fuj ale muz vravi,ze jemu to celkom chuti no ble

chcela som len troska akoze dietne nieco sladke do seba dat no brrrr,idem si dat na veceru zasa predsa ten segedin a basta 😀

helenkasabinka
23. aug 2012

@ejuskaaa idem vecerat a potom vam popisem este receptiky a ak sa podari,urobim podskupinu a tam vam popisem receptiky 😉

ejuskaaa
23. aug 2012

@lucik1412 nieeee,drzala som ju 3,5 mesiaca az za ten cas 10:🙂mne to slo najlepsie niekde v strede,mne zo zaciatku malo,pootm zrazu kilo jeden den klio i dva dni a tak..potom som hresila,tak sa kilo vratiloa tak dookola,aj teraz som sa uztyzden skoro nevazila urcite bude viac..)ale niekedy sa uz neovladam..ty chces kolo schudnut? @helenkasabinka,dobreeee moja len nam daj receptiky nech mame co jest tesime sa..))))))

helenkasabinka
23. aug 2012

lievance :
1.,2.,3.faza :
2 cele vajcia,3/4 vanilkoveho pudingu,1/2 odtucneneho tvarohu,umele sladidlo podla chuti,vanilkovu aromu

Vajcia vymiesame s vanilkovym pudingom,pridame tvaroh,umele sladidlo a vanilkovu aromu .Lievance pecieme na horucej teflonovej panvici

--------------------------------------------------------------------------------------
kuracie halusky :1.,2.,3.faza
platok kuracich prs,2 vajcia,2 PL ovsenych otrub,petrzlenova vnat

Surove maso rozmixujeme ,pridame ostatne suroviny a vymiesame .Uvarime ako bezne halusky .

Halusky su jemne ,vyborne chutia do kuracej polievky alebo namiesto cestovin s paradajkovou omackou.Na pecenove halusky pouzijeme kuraciu pecen namiesto masa

helenkasabinka
23. aug 2012

Plnene kuracie prsia: 1.,2.,3.faza

1ks kuracich prs,1 platok morcacej alebo kuracej sunky,1 platok nizkotucneho syra,korenie na kuracie maso....

Kuracie prsia okorenime a odlozime na 5-10 minut do chladnicky.Po vytiahnuti maso pozdlzne narezeme-vytvorime v nom kapsicku,ktoru vyplnime sunkou a syrom.Pecieme 40 MINUT v mise zakrytej pri teplote 200 st.Pred pecenim mao podlejeme troskou vody.

ejuskaaa
23. aug 2012

@lucik1412 opravujem drzala som 2,5 mesiaca nie 3,5:.) @helenkasabinka wau:.)))ani neviem co si skor urobim ale zrejme tieto plnene kuacie prsia a s haluskami🙂)))))) dakujeeeeeeeeeeem:🙂))))

helenkasabinka
23. aug 2012

KURACIE PLACKY S MOZZARELLOU:

1ks kur.prs,1vajce,1cottage nizkotucny,2 PL jogurtu,1 PL kukuricneho skrobu, 100 g mozarelli light,sol,cierne korenie,cesnak

Prsia nadrobno pokrajame,pridame koreniny a cesnak ,cottage a jogurt.....Vsetko dokladne vymiesame a na 30 min.vlozime do chladnicky.Po vytiahnuti z chladnicky pridame vajce a skrob a vymiesame.Z pripraveneho cesta ukladame na rozpalenu panvicu male placky .Smazime na malom ohni.Usmazene placky vylozime na tanier .Na kazdu z nich ulozime tenky platok mozarelli a vlozime do mikrovlnky alebo nahriatej rury ,az kym sa syr neroztopi 😵

helenkasabinka
23. aug 2012

@ejuskaaa asi aj ja a perkelt nebude 😀

helenkasabinka
23. aug 2012

paradajkova polievka -2.,3.faza

500g paradajkoveh pyre,150ml vody,1/2 kocky bujonu,1-2 tabletky sladidla,bazalka,oregano,sol,cierne korenie,nizkotuc.syr alebo mozarella

vsetky suroviny (okrem syra) na malom ohni varime 15-20 minut.pred konzumaciou mozeme do polievky pridat nastruhany syr

helenkasabinka
23. aug 2012

karfiolove placky: 2.,3.faza
1/2 karfiola,1 cibula,3 vajcia,3PL mletych ovsenych otrub,sol,cierne korenie

karfiol a cibulu nastruhame na struhadle s velkymi ockami.Pridame vajcia,otruby,sol,korenie a vymiesame.
Na silne rozohriatu panvicu bez tuku ukladame z pripravenej zmesi male placky a smazime na malom ohni 8 minut z kazdej strany

helenkasabinka
23. aug 2012

kuracie trhance: 1.,2.,3.faza

1 kuracie prsia,2 vajcia,1 lyzicka petrz.vnati,1/2 balenia mozarelli light,sol,korenie,suseny cesnak,paprika paliva

nakrajane na male kusocky maso okorenime a odlozime do chladnicky.Bielka oddelime od zltok a vyslahame.Do masa pridame zltka ,mozarellu nastruhanu a dokladne vymiesame.Pridame vyslahame bielka ,cerstvu alebo susenu vnat a opat premiesame.Z pripravenej zmesi na panvici smazime male placky 😉

helenkasabinka
23. aug 2012

moj oblubeny:

DUKANOV CHLEBIK ZA 4 MINUTY:
1 vajicko,2 PL pomletych ovsenych otrub,1PL bud tvarohu odtucneneho alebo bieleho jogurtu (ja davam len jogurt),1 lyzicku prasku do peciva ,koreniny (ja davam gyros korenie)

vsetko spolu miesame a dame na tanieri plytkom do mikrovlnky na 4 minuty.ked je chlebik hotovy mozeme ho jest bud makky alebo prerezany na polovicu a ohriankovany v hriankovaci 😉 😉

ja si ho robim na ranajky a kedze tam idu 2 PL otrub ,tak tym padom som splnila aj dennu davku otrub ,ktoru by sme mali zjest 😉

helenkasabinka
23. aug 2012

DuMBIEROVE (zazvorove ) keksiky -1.,2.,3faza

1 bielko,3 lyzice ovs.otrub,sladidlo,1PL jogurtu,1lyzicku suseneho zazvoru alebo teda dumbiera

vsetky suroviny zamiesame a upecieme v rure kolaciky.

RADA: kolaciky si rozdelime na 2 dni 😉

helenkasabinka
23. aug 2012

na chvilu koncim s receptami,ide mi sultan 😉

penelope111
23. aug 2012

Kočky moje ja vás tu opúšťam na vyše týždňa 😀 Tak sa pekne držte, poslúchajte a papajte iba povolené potraviny 🙂 Po dovolenke sa k vám vrátim 😀

cencula
23. aug 2012

helenkasabinka práve som si dorobila lievance a sú super, zajtra si zmiešam tvaroh s vanilkovým rajo jogurtom a naplním ich, to zbožnujem je to fantastické 🙂 🙂

helenkasabinka
23. aug 2012

@cencula neverilq by si ale ja ja som ich prave dokoncila a uz som aj papala ich 😉 su super ale ja si aj tak nemozem pomoct ale strasne si tazko zvykam na to umele sladidlo ;-p moc citim vo vsetko ,ze je umele