Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@luciferix presne tak, tiez si myslim..... ta prva faza je velmi motivujuca, nakolko idu kg velmi rychlo dole, potom sa to uz spomalí... ale nevadí, ja stále hovorim pomaly dalej zajdes .) viem ze nedam dole 20 kg za mesiac... a ani by som nechcela teda .) ja som dala za prvých 7 dní 5,5 kg dole 🙂
Žienky, chcela by som vas poprosit o radu. Zacala som studovat knihu DD v 350 receptoch a teda su tam niektore suroviny, prisady, ktore nepoznam. Prosim vas, napisem vam ake a mohli by ste mi povedat co to teda je, pripadne nahradu toho, co kupujete vy?
1. umelé sladidlo Hermesetas
2. maizena
3. šalotka
4. syr žervé
5. tabasko
6. sladidlo aspartam
7. umelé sladidlo (aké myslia? ked napisu 2ks umeleho sladidla)
To je zatial vsetko co som si tak vsimla a nepochopila 🙂
Ja mam zatial kupenu doma len Stéviu (v krabičke, kryštal.cukor, z Tesca). A nechapem este tym umelym sladidlam, lebo v tescu som to pozerala a je ich tam pozehnane :-/ aj tekuté (ktoré je dobré, aké mam kupit?), aj také ako v cukrikoch (to je aké?).
Dakujem za kazdu odpoved 🙂
A este ma napadlo: Kakao pri Dukanke kupujete aké? predpokladam ze klasicke kakao nemoze byt...
Ahojte nepislete mi niekto jedalncek...b co pozeram kazdy si zostavuje sam...prosim niekto to pekne schudol... 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujeeem
@mima1983 najlepšie umelé sladidlo je pre mňa osobne Stévia, dostať ju aj tekutú aj práškovú, aj tabletky 🙂
Ešte xylitol je fajn. V receptoch to máš vždy 2 lyžice čohosi, 3 tabletky niečoho... 1 tabletka sladidla na báze cyklamátu a sacharínu by mala zodpovedať 1 čl cukru... ale ja skrátka davam podľa chuti... 😉 Kakao som použila normálne, nenašla som ešte nikde odtučnené... jedine pudingy som našla nízkotučné, s umelým sladidlom a odtučneným kakaom. 😝
@mima1983 ten aspartam je dost skodlivy takze ten vynechaj
druhy den....fuuu....bolest hlavy, zeby z nedostatku cukru?...ale ja to vydrziiim 🙂
@nedockava4 ja som mala tie vcera druhy den...a doobeda mi tiez trosku trestila hlava...mne na to pomohla kava ;)
a dosť, rozhodla som sa že od zajtra sa poctivo pridávam. Prosííím ako najlepšie začať? ráno - jogurt + otruby a čo poradíte ďalej??? Obed , večera??? 🙂
Babenky posielam Vám recept na mňam chlebík, mne chutí ako domáci:
Dukanovský chlebík
12 PL ovsených otrúb
2 vajcia
½ vaničky tvarohu alebo 1 biely jogurt
2 PL gustínu
½ prášku do pečiva
1 ČL soli, kmínu
2 stručiky cesnaku
Všetko zmiešame . Silikónovú formu prepláchneme vo vlažnej vode a vložíme do nej cesto.
10 – 15 minút pečieme na teplote 110 – 130 stupňov. Potom teplotu zväčšíme a dopečieme.
Ak máte chuť vyskúšajte 🙂
@miluska17 vyskúšam... 🙂 uvidím kedy... 🙂 dnes si idem piect babovecky ale neviem ci sa do toho vobec pustim 🙂
@nedockava4 pijes dostatocne vela vody??? mozno z toho boli hlava, treba pit minimalne tie 2l denne!
@katarina00100 aj ja by som s tebou začala, lebo som začala cvičiť Jillien, ale tá strava, to som lajdák, ak nemám presne napsíané čo mám jesť, tak katastrofa so mnou, máš nejaký link, či ho tu nájdem niekde?
@limoncino ok, tak od zajtra začíname spolu 🙂 motivácia aj pre mna, lebo ak budem sama, lajdáčila by som... 🙂
@katarina00100 počkaj a čo teda zajtra jeme? 😀
@adamedik ano, vody pijem dost...viac ako 2 litre vypijem denne....ale dnes uz pohodicka....baby...kolkokrat denne jete?
@nedockava4 Ja jedavam ako kedy... 🙂 ale vacsinou sa snazim minimalne rano naobed a vecer, sem tam si dam desiatu a olovrant podla toho ci som v praci alebo doma alebo niekde uplne inde a je to jedno ked ti chuti a je to povolene tak mozes kolko len chces 🙂
...no, ja som dnes nevedela, co mam jest...este chcem 2 dni 1. fazy, tak som zvedava, co si dam zajtra 🙂
@limoncino raňajky - jogurt s otrubami, obed rozmýšľam kuracia pečienka a večeru ešte porozmýšľam 🙂
@katarina00100 kuraciu pečienku mám aj ja v mrazničke, čo s ňou chceš robiť? Tie otruby si kde zohnala?
dievčatá, čo to držíte už dlhšie, čo keď nemám rada tofu syr?

@luciferix u mna zatial chvalabohu nic.... som na dukanke nieco vyse mesiaca