icon

Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?

blazena2
10. jún 2011

Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉

miiishka
1. mar 2013

@isabel11163 držala som Mačingovú, ten detox je úžasný, aj kilá aj cm šli dolu... skončila som, šla som metódou semaforu a neprežierala som sa a pribrala som o dve kila navyše čo som počas detoxu schudla. Toľko moja skúsenosť a to som z Mačingovej bola úplne rovnako nadšená ako ty, všade som ju propagovala atď, lebo mi hrozne vyhovovalo tej VEĽA zeleniny. Nevedela som sa tých kíl zbaviť a po mesiaci a týždni na Dukanke som ešte nižšie s váhou aj cm, ako som bola po detoxe. Ostáva mi len dúfať, že tento spôsob stravovania ma neprefacká tak, ako ma prefackala Mačingová... 😉

kokostenko
1. mar 2013

@ivettka74 ahoj uz si urobila tu babovku?das recept lebi ja som jednu robila ale bola velmi umela chutovo a nechutila mi

ivettka74
1. mar 2013

@kokostenko ahoj....tak toto bol humus prvej triedy ☹ už som bola úplne v tranze že konečne niečo sladké a keď som si dalsa kúsok tak som ho musela vypľuť a spláchnuť...pokiaľ chceš recept tak tu je ale ja určite neodporucam.. 6 vajec, 4pl kukuričného škrobu, jedna lyžica prášku do pečiva sladidlo podľa chuti, kakao...žĺtka vymiesat do peny so sladidlom z bielok sneh, do žĺtok dáme zlatý klas a prášok do pečiva a potom vmiešame sneh..rozdelis, do polovice kakao...piecť na 170st.asi 20 minút...potom uzz len dať psovi alebo sliepkam aj mas 😀 no sklamala ma úplne...veď možno tebe bude chutiť ale u mňa 0 bodov... ☹

adamedik
1. mar 2013

@ivettka74
@kokostenko

baby ja mam super recept na babovku a je mnamkava... :D velmi chuti aj kolegyniam co niesu na dukanke :D
4vajicka, jeden pudingovy prasok ja davam vanilkovy, 6PL ovsenych otrub, 3lyzice susenehe nnizkotucneho mlieka trolilinku klasickeho nizkotucneho mlieka, prasok do peciva a umele sladidlo podla chuti .... vymiesate si zvlast bielka ja si vymiesam aj zltka trosku a k nim pridam prasok do peciva, otruby a zvlast si najskor urobim zo suseneho mlieka a par kvapiek norm. mlieka taku hmotu ako nutela do jemna si to vymiesam a pridam do zltkov nakoniec k nim primiesam bielka a dam piect na 150 stupnov 35 minut, robievam si babovecky take vacsie ako muffiny, lebo muffiny su potom take suchsie... alebo do velkej formy na babovku a tam si to treba rozdelit podla mnozstva otrub teda na 3 časti ak ste v 2 faze ako ja... a ked chcete dvojfarebnu tak do trosky cesta date kakao... a pripajam aj foto :D

kokostenko
1. mar 2013

@ivettka74 tak teda dik ale dnes som robila palacinky s musim povedat ze su ci boli dobre

kokostenko
1. mar 2013

@adamedik tak diky ked bude chut tsk ju urcite vyskusam aj ja obrazku vyzera skvelo tak nepochybuje ze aj fajnovo chutils🙂🙂

amartina24
1. mar 2013

@mima1983 recept?

alen24
3. mar 2013

Baby nejak je tu mrtvo... 😀 ci ste uz vsetky schudli? 😉 len ja nie a nie prist ku koncu 😒

alen24
3. mar 2013

@ninimini ako to ide tebe ...mne strasne po druhy krat 😒 ...nie a nie sa nastartovat aby som neporusovala ...tyzden v pohode a po tyzdni uz porusujem jedna radost ...do certa uz ma to zacina hnevat ze nemam taku pevnu volu ako prvy krat 😒

ninimini
3. mar 2013

@alen24 ahoj ja som skončila nešlo mi ničč dole a tak som sa dala len na ovocie a zeleninu prečistit organizmus a naštartovat to lebo to bolo horzné vážne nič mi niešlo dole po mesiaci 😠 😠 😠

weweru
3. mar 2013

@alen24
Ahoj, nie, ešte všetky neschudli 🙂 Ja som len na štvrť ceste... je to makačka.
Na úvod som si dala 10 dní, teda, 1. fázu, lebo mám vysoký cieľ... a vtedy som schudla 10 kg. Teraz som v 2. fáze asi 2. týždeň a schudla som ďalšie 2 kg. No to záleží od množstva vody v mojom tele... lebo sa snažím piť čo najviac... Ale je to čoraz ťažšie... už by som si dala aj zemiaky... aj kašu zemiakovú... aj nejaký ten bravčový rezník... no snažím sa vydržať... No ešte minimálne polroka mám čo robiť, takže neboj, ja tu ešte chvíľu budem...
...a recepty mám len tie z knihy Dukanových receptov... a sú síce skvelé, no už ma prešla tá eufória z varenia... a chýba mi čokoláda... asi najviac...

weweru
3. mar 2013

@misipajka Ahoj, no ako si sa rozbehla? Podarilo sa nájsť nejaké recepty? Ja fičím na knihe od Dukana, vydal aj recepty, ktoré mu napísal jeden francúzsky šéfkuchár. Sú fajn. Ale veľa je ich aj na sieti. Len si hoď do googlu a nájdeš

alen24
4. mar 2013

@weweru tak ti drzim prsty,mna nelakaju zemiaky,ryza to vobec ja porusujem hlavne na ovoci a sladkostiach 😀

alen24
4. mar 2013

@ninimini tak je to demotivujuce ked nejde nic dole pocas celeho mesiaca..daj vediet ako ti to ide s ovocim a zeleninkou 😉

weissrose
4. mar 2013

ahojte 🙂 konecne sme sa odhodlali zacat s touto dietou, ale az od soboty 🙂 kedze nemame este nakupene vsetky potraviny a u nas to niak neieje az tak dostupne ako sme si mysleli :( kde nakupujete vy??? my rozmyslame ist najskor do tesca a ked tam nebudu mat vsetko, tak by sme sli do metra 🙂 dufam ze najdeme co potrebujeme aby sme uz koooonecne zacali 🙂

weissrose
4. mar 2013

@weweru mozem sa spytat z kolko kg chces schudnut a kolko je tvoj ciel? lebo ja chcem tiez vela kg dole a neviem ako rychlo to ide dolu 🙂

miiishka
4. mar 2013

@ivettka74 strašne záleží od toho, aké sladidlo použiješ, ja som robila teraz s nejakým iným ako predtým a bola úplne nechutná... chemická... grc. :(((( a tiež som mala odtučnené sušené mlieko z TESCA a nikdy viac-chutí ako skysnuté a potom vysušené:(

16kristina02
5. mar 2013

Ahojte, chcela by som sa kvam pripojiť aj ja 🙂 začala som od piatku len s čisto bielkovinami, ale asi som zhrešila a dala si aj niečo ine, a vaha mi klesla o 1,5kg... Začinala som na 63,3kg a chcela by som sa dostať na 55kg. lenže moj problem je že mam furt chut na sladke... 😒

ketrinjones9
5. mar 2013

Ahojte.. ja som tiez raz skusala tuto,,super dietu". Za 10dni kde som naozaj striktne dodrziavala jedalnicek, a pchala do seba len same bielkoviny , popri tom som 2x denne cvicila, a za tu dobu som neschudla ani pol kila, ani cm , proste nic.. akurat ma to stalo kopec penazi, nafuknute brucho, unava, a akne... Ale na kazdho plati nieco ine .. tak vela stastia 🙂 😝

kokostenko
6. mar 2013

@ivettka74 ahoj moja no ako sa ti dari pokrscujes alebo si to vzdala??

kokostenko
6. mar 2013

Ahojte dukanky no ako sa vam dari je tu dajak ticho no js som bola plna ocakavsni no ale ux taky usmev na perach nemam :-P nakolko sa kila nehybu a stojim na vahe uz asi 3tyzden som v druhejfaze raz som porusila a to ze som si dala bombon z horkej cokolady a odvtedy sa ajrucicka na vahe zasekla a nie a nie kila dilu prechadzky dodrxujem aj nad ramec ale kefze uz mame vonku ako tak pekne asi budem musiet zacat behat.uz som z toho az znechutena lebo od mojho posledneho zhrrsenia som to viac neporusila a poctivo si davam bielkoviny a pitny rezim a nic a nic :'(:'(:'(:'( poradte mi co dalej prosiiiiiiim

adamedik
6. mar 2013

@kokostenko ja som sa tiez po nejakom case zastavila, a kedze som si dala závezok ze do konca maja musim mat aspon 80 kíl, lebo chceme bábatko :D tak ked sa mi to pod tu hnusnú 100 nechcelo posunúť tak som sa nastvala a zacala som cvicit od stvrtku teda stvrtok piatok 40 minut na orbitreku a aj v pondelok utorok som dala tiez po 40 minut a citim sa skvelo a zrazu ze 98,8 takze mam pred sebou uz "len" 18,80 kil... tak dufam ze to cvicenie mi len pomoze... a v podstate do teraz som vobec necvicila a kila isli ako tak dolu ale ked sa zastavili tak im musim predsa nejako pomoct :D

kokostenko
6. mar 2013

Hm tak ja mam tiez ciel ked sa to zastavilo tak ako keby som stratila chut dalej bojovat tak dnes zacnem aj ja s behanim a uvidime ako a ci sa kilecka pohnu a pak ti dam vediet🙂

adamedik
6. mar 2013

@kokostenko určite to pojde... ja som rada ze sa to hyblo a fakt sa budem nutit kazdy den ked som zacala na orbitreku a to som zacala ze vecer po celom dni som dosla unavena z roboty a prinutila som sa tak to uz zvladnem aj cez volno... len musim dodrziavat si kazdy den aby to uz casom bola pre mna samozrejmos a hned to bude vsetko lepsie.. :D

mimka97777
6. mar 2013

🙂 🙂 🙂 Odporúčam Vám ísť na stránku: http://schudni-nitra-sk8.webnode.sk/ Ak máte neaké otázky neváhajte a napíšte 🙂 😉 😉

weweru
6. mar 2013

@weissrose Ahoj, ja som začala na 114kg... A teraz mam 102kg! ...ja viem, stále je to veľa, no je to skvelý pocit, keď sa človek postaví z postele a nebolí ho celé telo z tej váhy... aj sa mi ľahšie chodí... A chcela by som zísť aspoň na nejakých 70, ale neviem, či sa mi to podarí, lebo mi do toho asi príde tehotenstvo... No chcela by som vydržať, ale nie na úkor zdravia bábätka.

weissrose
7. mar 2013

@weweru pekne si schudla 🙂 ja mam niako okolo 100 si myslim :( ale vysku mam 158cm, tak si ma predstav 🙂 musim aj ja nieco zo sebou robit a uz sa tesim na dietku 🙂 ake prilohy si si davala v cisto bielkovinove dni a ako riesis chut na sladke??

veroni87
7. mar 2013

Kočky, poďte do tejto skupiny, je to tam oveľa aktívnejšie, posielajú tam receptíky a podobne https://www.modrykonik.sk/skupina/1808/

luci137
8. mar 2013

ahojte,rozmýšlam nad touto dietou,chcem sa spýtat co ste bezne papali prvé dni?lebo ked pozeram povolené potraviny je tam len pár príkladov..napr ked je písaná šunka tak iba šunka nic k tomu dobre tomu chápem???poradte ako ste začínali dakujem moc za každú radu!!!

weweru
9. mar 2013

@weissrose
...chut na sladke mam stale, ale najdolezitejsie je, nikdy neostat hladna! ...ja som vela pila. Cistu vodu, len kohutkovicu a niekedy aj 5l denne. Teraz uz tak vela nepijem cistej vody, lebo pijem aj kavu aj caje. Ale najlepsie na zahnatie chuti na sladke je Coca Cola Zero alebo Light. Tu mozes. Ta mi vela pomohla.
A v I.faze som si nedovolila nic navyse. Tu som si dala az 10 dni a len vajicka - hlavne bielka s krabimi tycinkami som jedavala na ranajky a na obed kuracinu bud v alobale s jogurtom ci tvarohom alebo marinovanu den dopredu a len tak ako minutky opecenu na teflonovej panvici.
A na veceru len jogurt biely 0% s otrubami. A veeela vody. A ziadny cukor, len sladidlo. Ja si davam aspartam, aj ked poznam nazor ludi nan, ale na steviu proste nemam.
A tiez mi velmi chuti ustricova omacka, ta urobi z kurata hody!
A ozaj, v knihe od dukana su aj recepty na dezerty. Niektore mi sice nevysli, ale nasli sa aj fajnove.
hlavne som sa naucila pouzivat veeela byliniek. Roznych od pazitky, cez koriander az po muškatovy orech... tie su dolezite. potom prilohy netreba.