Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@weweru dakujem za tak vela informalcii 🙂 dnes sme zacali a na ranajky sme mali chcelbik z otrub a celkom sa to dalo 🙂 coca colu mame tiez kupenu, ale este sme neskusali 🙂 teraz este robim obed, lebo aj synovi musim varit ryzu 🙂 aj panna cottu sme skauali, ale dala som ta cely sacok zelatiny a je to velmi huste a malo sladilda som tam dal :( a ake ty odporucas dezerty z dukanovej knihy?? nevies ci je sladidlo obmedezene?? uz mam chulas sy tych obmedzeni 🙂 ja som si dala tiez 10 dni, dufam ze to zvladnem 🙂
Už to tu niekto riešil, ale bez reakcií, tak aj keď je to nepríjemná debata - musím sa spýtať. Mám tretí deň v druhej fáze a od prvého dňa mňa trápia neskutočné kŕče a hnačky. Už mám problém vôbec niečo zjesť. V prvej fáze som mala opačný problém, tak som sa celkom tešila, až zjem nejakú zeleninu- vlákninu. Ale toto som nečakala. Má niekto podobný problém alebo radu? Ďakujem nerada by som s diétou skončila, ale tie bolesti nestoja za tie kilá.
@weweru aha,dakujem,no ved to ze potrebujem poradit takto z praxe 🙂 ze ako ste si zostavili tie prve dni lebo naozaj neplanujem ist vykúpit bio-racio obchod ale zase nechcem to robit zle ked viem ze trie prve dni su najdolezitejsie..napr stale pisu ze treba kazdy den otruby to sa priznam ani nepoznam staci ked si to dam do jogurtu a tak? no a ze vela tvarohu-nizkotucneho,ja som myslela ze z tvarohu sa pribera a tam je pisany pomaly kazdy den...ranajky vecera to vidim na ten jogurt ale obed to bude horsie, ryby naozaj od tehotenstva nemozem ani citit mozno tak tuniak v konzerve 🙂 no asi len nieco ugrilovane a bez prilohy ze? dakujem, a dufam ze sa mi to podari !!!
@kokostenko ahoj moja, mňa tá hnusná bábovka tak odradila že od nervov som zbastila kinder bueno a ešte aj malého kinder čokoládky asi 4ks.vtedy som prisla Naa to že som závislá Naa sladkom pretože ako náhle som to zjedla vrátila sa mi chuť do života 😀 tak som sa rozhodla kašľať na dukanku a z toho čo mi po nej zostalo v chladničke som sa začala zdravo mohla stravovať..musím povedať že to mi ide skvele snažím sa rátať si prijaté kalórie a volím menej kalorické potraviny aby som (keď ti na mňa nečakane príde) mohla dať aj nejakú tu malu sladkosť.a musím povedať že toto stravovanie plus raz do týždňa hodinka squashu mi pomohli dať dole ďalšie kilo..čiže som nielen že nepribrala ešte som aj dala dole..toto ma celkom baví dúfam že to vydržím .tebe želám veľa síl ako si nas tom ide to nejak dole?
@ivettka74 ja som teraz kupila obycajne umele tekute sladidlo z tesca, a nema taku tu chemicku pachut, tak peciem s nim. mam aj take praskove aspartamove, ale nie je vhodne Na pecenie, nakolko straca sladku chut nad 180 stupnov... xylitol splasis v bioobchodoch, alebo si to hod Do googlu, ja som ho mala z eshopu 🙂
@weissrose
...to poznam. Ja som prve dni varievala ceely den... synovi a manzelovi nieco normalne...co som ani len ochutnat nemohla, aby som dodrzala dietu a mne nieco specialne...kazdy den nove. Poriadne to zatazi penazenku..moj prvy nakup bol za 80 eur... len jogurty a tvaroh a maso a vsetko potrebne na 10 dni...
ale na ranajky som mala vzdy nejake tie vajicka, aby som zahnala hlad aspon do obedu... obedy boli pestrejsie a dokonca ma to aj bavilo...som testovala co dokazem a tie jedla boli super a na veceru som si davala bud ten jogurt s otrubami alebo to co na obed. Ja som podla tychto jedalnickov z netu nesla. V knihe dr.Dukan pise, ze mozes kedy chces, kolko chces, tak som sa tym riadila. Hlavne, ze to musia byt bielkoviny. Tvaroh som davala len do dezertov, napr. citronovy mousse je super, a do obeda. samotny som ho nejedavala nikdy. a vynikajuci je v palacinkach. Neboj, to zvladnes. Ja som hrda uz len na tych vyse 10 kg, co som doteraz dala dolu. Teraz mi to trosku stagnuje, no snad pojdeme dalej... Drzim NAM palce 🙂
@petka2284
Ahoj, pocuj, ja som nemala krce, ale hnacku a taky pocit bublania v bruchu, ked som si dala prvykrat zeleninu, lebo telo to nepoznalo uz dlhsie a tiez som to mala, ked som nahodou zjedla nieco mastnejsie... to som len raz porusila, no doplatila som na to poriadnou hnackou... to telo si potom, po diete, musi postupne zvykat na ostatne veci, tak neboj, vyskusaj to este potiahnut a ak to neprejde, tak radsej neriskuj. Drzim paluchy
@luci137
skus tie placky a ak ti zachutia, tak nemusis otruby len v jogurte jedavat. ...neviem, nikde nevidim, ze by som ti napisala na ne recept, tak prikladam:
1PL tvarohu, 1 vajce a 1 PL ovsenych otrub. a bud sol alebo sladidlo... ja si tam uz teraz davam aj trochu mlieka...
...no, ked som ich robila bez oleja, tak sa mi stale priliepali, tak som sa rozhodla tu kvapku oleja obetovat... ja to robim v panvici na volske oka a mam to ako lievance... aj moj syn mi ich kde tu pochyti... vyskusaj. A kludne si daj dvojitu davku, aby si mala aj na vecer 🙂
...mozes jest kolko chces a kedy chces, nezabudaj! ...az na to, ze mnozstvo otrub treba dodrzat 🙂
@weweru dakujem 🙂 my mame po prvom dni dost velky ubytok, tak nas to hadam nastartuje 🙂 mam -1kg a prietl -1,9kg 🙂 a mas pravdu, je to neskutocne draha dieta :( my sme na jedlo minuli cca 120-150eur :( ideme kupovat byt a je to pre nas dost financne narocny, ale hadam to zvladneme 🙂 drzim palce, nech idu kila lahsie dolu 🙂
@ivettka74 ahoj moja no ja som to nevzdala drzim to nadalej ale kedze sa moja vaha ani na pol kg nepohla tak som musela zacat behat a tak uvidime ci to bude k niecomu dobre alebo nie asi takto to je u mna
baby prosííím nejaký dobrý receptík na chlebík...ja mam vždy z chlebíka placku 😀 😀
@luci137 Nie, daju sa aj tie palacinky, co su tu, alebo nejaku rybu, ak mas rada, ja ryby moc nemusim. Ja som si len kuracinu a morčacinu robila. Kedze zeleniny je az v druhej faze, tak chcilku potrva, kym sa k nej dostanes. Ja som si napr. robila aj zapecene maso - nasekane masko na drobnucko s vajcom rozmioesane a bylinky... take ako zapecene cestoviny... Len si prezeraj recepty, nieco ta isto oslovi.
ozaj, a ako je to s vajíčkami v 1.f ? niekde sa píše že 2x do týždna, a niekde zas ze 2x do dna tak ja uz neviem,a tie palacinky to ako robite? no keby tie vajicka mozem každý den tak vydržím na prazenici tyzden co by nie haha ale pochybujem.pečivo žiadne zatial že ? som už dopletena z intern.stranok,všade uvadzaju inak. a ak robite masko tak s cim? dakujem za cenné rady 🙂
@luci137 Ja som jedla prazenicu kazdy den na ranajky v I.faze. Necitala som ziadne stranky, len original knihu od Dr.Dukana. A riadim sa heslom, kedykolvek kolkokolvek... Moj zaludok bol nauceny na vela jedla, tak som si robievala prazenicu az z 5 vajec...viem, vyzera to hrozivo, no teraz mi uz stacia dve...
A ze kolko vajec tyzdenne...ci denne... to ja neriesim. Akurat viem, ze srdciarom sa nedoporucuje v I.faze zltko, len bielko. Ja sice nie som srdciar, ale aby som zvysila prijem bielkovin v I.faze som jedavala hlavne bielko. Aj prazenicu som casto mala len z bielok... je sice divna, ale oplatilo sa. Lebo bielko je 100% bielkovina a o tie nam ide 🙂)
Palacinky som robila podla receptu tu od bab, co pisali, aj s plnkou, aj s polevou 🙂 1vajce, 140ml 0,5%mlieka, 3PL kukuričného škrobu, škoricu a sladidlo, podla chuti - to je základ palacinky. oni sa zdaju tekute, ale pekne to stuhne na panvici.Su fajnucke. A plnka je: zltko, tvaroh a sladidlo - len spolu poriadne vymiesat a vznikne taka kasa a tym sa to natiera. poleva je: kakao bez cukru, 1PL mlieka a sladidlo. Je to super! Su sladke, su plnene a su aj cokoladovo poliate 🙂
@luci137 to množstvo zeleniny je sice obmedzene, no ja si ju davam takmer furt. Pisu, ze by sa mal pred obedom zjest cerstvy zeleninovy salat, a po nom klasicky obed. A pisu aj, ze bco najviac cerstvej zeleniny a len minimalne varenej, ci dusenej. Ja si vsak robim aj masko na zelenine aj poriadnu porciu salatu si dam pred obedom. Uz ked to telo tak "tyram", tak nech ma poriadne vitaminov 🙂
@weweru takže nemusim mať výčitky ak dám každý den dve vajíčka,začala som vcera do piatku dáko potiahnem,jogurty mám sice nikotučné ale ananásové,neviem ci to velmi vadi zjem max 2denne,no od soboty teda mozem pridat zeleninku ze?júj že 14kil dole to obdivujem ja zatial len snívam....hádam dačo pojde dole

@luci137 ahoj,
nemyslim, ze ked pisu sunka, tak je to len sama sunka... je pravda, ze pecivo nesmies ziadne, ale mozes si urobit dukanove placky. tie sa daju bud na sladko alebo na slano. Na sladko si len pridas sladidlo a mas to ako palacinky, tak mozes s tvarohom a na slano si das malinko soli, pripadne bylinky podla chuti. A ked mas na slano, mozes so sunkou, s cottage cheesom, s tuniakom a pod.
v I faze si daj na tom zalezat a jedz co najpoctivsie, hlavne bielko z vajicka, napr v prazenici, alebo na tvrdo a pod. a vela vody pi.
Pozor na sodik v mineralnych vodach!!