Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
Ahojte, ja som na Dukanovej diete od februara a slo dole 8 kg,potrebujem este aspon 15 😉 . Chcela som sa spytat ci nemate niekto recept na chlebik bez otrub? kde by bol len kukur.skrob a kvasnice? dakujem
zienky kde sa dajku kuúpit tie otruby?? 😀
Ahojte chcem sa informovat existuje aj daky jedalnicek ktory by nebol iba na www.dukanova dieta? Myslim dake vychytavky a jednoduchsie receptiky od zienok ktore to uz maju zabehnute🙂 myslim kolko coho presne zjest atd.... Dakujem za kazdu radu...zajtra by som rada zacala🙂 drzte palce🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
...mal by niekto záujem o knihu Dukanova dieta v 350 receptoch - 8e (plus poštovné). Dostala som dve 🙂
Ahojte Dukanky, tak s dnesnym dnom som zahajalila prvu fazu. Mam momentálne 63kg, mojim cielom je 56kg. Tak v novom roku do utoku proti tukom a kilam nezelanym. I ked je uz skoro jar. 🙂 Odhodlavam sa ja veru od januara.Takze je najvyssi cas. Je tu niektora baba co zacina tak ako ja alebo sa len chysta??? 🙂
@zuzkabluzkabluzocka Ja dnes zase začínam 🙂 tak budem popíjať acidko a jesť tvaroh 🙂
@ivankalaco ahoj !!! tak sa strasne tesim ze dnes zacinas, lebo ja som skrze rodinnu oslavu a spolocnu veceru bola nutena svoje zacatie prerusit. Tazkosa vysvetluje babke, ze drzim dietu 🙂 no a dnes som pekne od rana poctiva, strasne sa tesim, ze zaciname spolu v rovnaky den. Aku mas vahu? kolko chces schudnut? Mozme si spolu radit receptiky na varenie 🙂
ahojte, aj ja som dnes začala. včera večer som nabehla do kauflandu, urobila nákup a hor sa do toho. akurát obedujem kuracie prsia na provenslanskom korení. akú máte váhu?
@tintinamartina ahoj, tak sa strasne tesim, uz sme tri. Oela lahsie sa nam bude dodrziavat ked sa budeme podporovat. Moja vaha je 63kg, vyska 163cm, poznam baby co maju moju vysku i vahu skoro a su ako prutik, to vsak ide uplne mimo mna. Mam velke brucho, faldiky riadne, nohavice 42 veru akurat zapnem. ale tricko obtiahnute si uz dat moc nemozem. siroke boky, siroke stehna. Moja vaha pred detmi bola 56kg a bola som tak akurat, Ked som mavala 53 tak som bola stihla. Cize ja by som strasne rada zhodila na tych 56kg. To by som bola spokojna. A tvoja vahaa ciele?? 😉
Nuz ja som si na dnes pripravila na ranajky cottege, na obed som mala kuracie prsia s korenim a zapekanym syrom. na veceru sa chystam na rybu s nizk. ementalom. popritom vela vody. Kolko dni si davate 1fazy?
@zuzkabluzkabluzocka Ďakujem za odpoveď..ja už som dukanku raz držala..ale potom som nevydržala..ale schudla som pri nej takmer 8 kg..momentálne vážim 75 a rada by som schudla na 64..tak dúfam, že sa mi to podarí,ja som recepty mala len také jednoduchšie odtiaľto a z netu, lebo nemám toľko času na varenie a varila som tak, že sebe grilovanú rybu a rodine vyprážanú rybu so šalátom a ja som si nakrájala k rybe napríklad uhorky..
@ivankalaco @zuzkabluzkabluzocka
moja váha po treťom pôrode je 80,6kg ☹ pri výške 170 cm. vžy som vážila od 55 do 62 kg, po druhom pôrode 19 mesiacov dozadu som ostala na váhe 77 kg, po poslednom pôrode som vážila 97 kg, ale kilá odišli samé, myslela som, že to klesne aspoň na 70kg kojením, ale ručička sa zastavila na 80,6 a toľko vážim už mesiac 😢 môj cieľ je 60 kg 😠 😠
tak si držme palce. dnes som raňajkovala plátok šunky a chlieb podobný dukanovmu, na obed kuracie prsia a na večeru omelata so šunkou, jedno bielko a jedno celé vajo. tak som zvedavá, keď sa postavím na váhu, či je to ten správny smer 😨 😕
@tintinamartina Objavila som u nas vmesiarstve nizkotucny emental, tak som strasne rada, ze ho mam podnosom. Nuz neodolala som a postavila sa rano na vahu, a som mala , ze 61,9kg, som si povedala , ze ooo, keby to takto islo dole 🙂, ale bola som vycurana, nenapita, nenajedena... 🙂 Drzim ti palce nech sa ti tvoj ciel splni. Ja som pri druhom porode mala 69kg. Ked sa mala narodila sommala stale 69 🙂 a este dlhoooo potom som mala 69... A potom zrazu jedneho roku ( cvicila som kazdy vecerked deti spali jogu a pilates) som schudla na 52-53kg. Hihi, som bola fesanda.. Inak baby vcera som si kupila strasne krasnu bluzkuna leto, s tym, ze mi je este mala, a verím, ze coskoro mi bude akurat!!! V maji mame ist na svadbu. Tak snad sa mi tiez podari oprasit saty a ziarit v nich ako pred xy rokmi 🙂
Inak, moze sa tofu v prvej faze?
@zuzkabluzkabluzocka mňňňaaaaam, ementál,,, musím aj ja niečo také pohľadať. taký ementál na večeru 😀 😀 tofu je povolené, pozerala som to na stránkach o dukan. diete. 61,9 wau, tak to je pekné. ja som tiež nevydržala, a váha dnes ráno 80.už sa neviem dočkať, kedy klesnem pod 80 😕
v máji budeš kočica 😀 😀
my ideme 14ho júna na dofču, tak by som chcela dovtedy zhodiť čo najviac, nech si ma tam manžel nepomýli s hrošicou v plavkách 😖
čo dnes budeš papať?
@tintinamartina no, ale teraz ked somsa vazila uz som mala 62,4kg.Ale od rana som vypila uz 1,5L vody. Dnes na obed dojedam makrelu s chlebikom z otrub, a na veceru vyspekulujem nieco dobre. Moznoze si spravim palacinky s tvarohom. Len nemam ziadne sladidlo. Ja totiz v skutocnosti necukrim kavu ( tej vypijem pocasdna hodne 🙂 ) a caj som si sladila len ranny cierny s citronom. Takze som to tak brala, ze mi snad nebude treba sladidlo. Ale vidim, ze opak je pravdou. Rozmyslala somaj nad pudingom. Zeby som si ako veceru dala sladku mnamku. Kolko chces byt v prvej faze? A tvoje dnesne menu?
@zuzkabluzkabluzocka ja sa pre istotu cez deň nevážim, to by mi váha kolísala, hlavne, keď sa mi prsia nalejú mliekom. dúfam, že drobec nepocíti na mliečku žiadne zmeny, aj keď som niekde čítala, že pri dojčení treba ísť rovno na druhú fázu a boli tam aj nejaké rozdiely, ale tak ja som sa aj po pôrode stravovala striedmo, len to moje večerno-nočné vyžieranie a hlavne sladkosti 😅 😅
sladidlo budem potrebovať aj ja, bez sladkého nevydržím dlho 😔
no a menu... raňajky chlebík a šunka ( to je u mňa tradičné už hodne dlho), na obed dojem kuracinu a večera.... asi tofu, alebo placku, alebo jogurt, alebo tvaroh, alebo som rozmýšľala nad tuniakovou pomazánkou. uvidím, čo pri deťúroch budem stíhať. o ktorej večer naposledy večeriaš?
dukanov chlieb si piekla podľa ktorého receptu? mne teda včera vôbec nenadskočil, vlastne mi po upečení ostala len taká nafúknutá akoby hrudka 😖 😖 ale chuti fajne, pridala som rascu, majoránku a kusok gril.korenia. 😀
Ahojte môžem sa pridať? Som tretí deň na Dukanke, útočná fáza a už sa so mnou nedá, už som nakričala na všetkých v rodine, taká som nervózna, vydržím maximálne ešte zajtra. 😖 ach joj, nejaká podpora alebo ako to vydržať? koľko ste najviac vydržali útočnú fázu? ja chcem dať dolu celkovo 20 kg.
@natalienka12 ahoj, a preco si nervozna? Ved nemas drzat hladovku!! Navar si a jedz kolko sa ti chce. Nie je to o mnozstve, ale o type jedla. Ak chces sladke, daj si kavu so sladidlom alebo urob daco sladke, receptov je habadej. Nie je cielom, aby si sa utyrala, ale aby tvoje telo pohltilo svoje rezervy...tukove... 🙂 neboj, da sa to, len to ber ako pomoc, nie ako post. 🙂 ...ja som uz dala dolu 16 kg za 2 mesiace 🙂
@natalienka12 ak ti mozem doporucit, urcite si skus dat kuru s jogurtom a bylinkymi do alobalu...je to bombasticke a ma to aj stavu 🙂
@tintinamartina nuz tak ja dneska predalen si robim kuratko s bylinkami a aj palacinky stvarohom.. My sme doma navyknutý edávat o 6tej max o 7ej. Ale ked soom dlho hore lebo ucttuujem tak vera vyjedam. No a v takejto situacii som si pre istotu nachystala plny pohar vody a nizk. jogurt ( i ked ovocny). Nuz dukanov chlebik su u mna vlastne zemlicky co su otruby, jogurt biely, vajko, sol a kyp.prasok. A sup do mikrovlnky. 🙂 Ak mas dobry recept na chlebik, supni mi ho, budem piect nech mam zasobaren do roboty. este si musim vymysliet recept s toho tofu syra. Ale, musim sa pochvalit, dnes som bola s detmi v cajovni, aku dobremu bylinkovemu caju som poskulovala po Florida torte. A s chladnou hlavou som si vedome povedala, NIE, NECHCEM. Taky moj uspech. Lebo ked nedrzim dietu, nemam chut. Ked drzim, pokusenie na mna ciha na kazdom rohu . 🙂
@natalienka12 pridavam sa k weweru, urcite nesmies byt hladna. Ja tiez by som bola ako tiger,kebyze som. Ono ked sa cloveku nechce alebo nema cas varit tak ta stravamoze byt jednotvarna. ale myslim, ze ta motivacia je silná. A ak si nervona, moze byt ze je to z toho, ze mas nedostatok cukru. Ja miesto kavy odporucam colu light. I ked na chuti citit ze je light. treba vydrzat podla mna 1 fazu, lebo v duhej sa uz moze clovek tesit i na zeleninku. Daj vediet, ci preslo, ci nie nervozne stavy.
@weweru tak to si pre mna riadna motivacia , sa tesim, za dva mesiace 16 kil,wow. Sikulka. A si este v 2f alebo uz v 3f?
Tak Vás tu všetky zdravím. Ja som držala túto diétu pred rokom a z hrozných 76 kg po štvrtom pôrode som sa dostala po pol roku na krásnych 56!!! Bez hladovania. Jedla som síce len "povolené" potraviny, ale v neobmedzenom množstve a čo sa mi najviac páčilo, zjedla som večer, kľudne o 22-hej kuracie stehno bez kože, išla spať a ráno zas o čosi ľahšia. Vďaka otrubám v strave sa mi po rokoch upravila stolica - konečne pravidelná. Ale najlepší bol a je ten pocit v kabínkach obchodov s oblečením, keď si môžem kúpiť to, čo sa mi páči a nie to, do čoho sa vojdem. Mimochodom z veľkosti 44 na veľkosť 36 - to je pocit. Stálo to za to. A otruby mi chutia stále - jem ich každý večer v nízkotučnom jahodovom Rajo jogurte. TAk držím palce!!!
@zuzkabluzkabluzocka ahoj ak mozem tak ja si velmi casto robim ten chlebik akoze tuniakovy,ale namiesto tuniaka tam dam sunku +sampiony,trocha cesnaku a chuti celemu okoliu.Ni ze by som nemala rada tuniaka ale v chlebiku ho bolo velmi citit.Tento chlebik je naozaj vynikajuci a uz ho pecu moje zname aj co nedrzia dietu.
@mrvaj gratulujem je to vyborne a naozaj pocit z maleho oblecenia je ten najkrajsi.Ja som tiez schudla od 7januara doteraz 14 kg a som cela hapy lebo si uz kupujem zo42-44 iba c.38.No potrebujem dat dole este 5kg toto mi ide pomalsie ale ten vysledok........tak vydrzim este aj velku noc na dukanke a dufam,ze za mesias dva to uz pojde
Dobre rano spoluchudnuce kolegyne!!!
Nuze dnes mam 3den prvej fazy. Moja vaha je 61,5kg. Tak mi aspon teta vaha pisali, ked som sa rano potesit chcela.
Moje dnesne menu bude mierne biednejsie, lebo som v robote. &alevcera som si urobila kuracinu s jogurtom podla weweru, tak uvidime 🙂
@tintinamartina
Ahojte, pred vela rokmi moja mama drzala tzv. bodovu dietu - obodovane boli uhlohydraty. Cielom bolo zjest ich co najmenej, cojaviem za 5 bodov. Zodpovedalo to zhruba Dukanovej diete, t.j. sacharidy vobec, bielkoviny vela, zelenina obmedzene. Ubytok hmotnosti pri dlhodobom uzivani bol, ale dopad na zdravie bol neziaduci - telu chybali potrebne ziviny.
Dukanova dieta - poznam ale viac ludi, co ju teraz drzia, a maju velke uspechy co sa tyka ubytku hmotnosti.
Pre mna rozhodnutie: telo potrebuje vsetky ziviny, aby sa udrzalo zdrave. Jednostranna strava mi robila priam zle.

jasne, ja si myslim, ze vajce nema ako uskodit. Samozrejme, ak by sa cosi dialo, treba si to vsimat... nie kazdemu to sadlo, co som sa docitala, no ja si myslim, ze sa to da zvladnut.
Ja som prvej faze mala len biele jogurty. Tie ovocne sa vraj smu len s aromami, nie s celym ovocim...no ja jem aj tak s celym ovocim, uz 🙂 chyba mi ovocie, tak aspon par kusockov v jogurte 🙂
si si dala na 5 dni I.fazu? ak ano, tak od soboty uz nabieha zeleninka 🙂 super, drzim palce