icon

Efektívne cviky na zlepšenie tvaru bokov

23. apr 2025

Caute chudnuce spolubojovnicky :D od januara som sa dala na chudnutie, idem z 77 kg, mam uz dole 8kg, pas 10cm boky zial len 5cm. Mam diastazu takze cvicim v ramci moznosti. Trapia ma vsak tie boky mam ich velmi vypukle (95 cm teraz).Vedeli by ste mi odporucit neake efektivne cviky na boky?

marca12
23. apr 2025

Ako sa ti podarilo zhodit? Cvicis iba doma?

autor
23. apr 2025
@marca12

Ako sa ti podarilo zhodit? Cvicis iba doma?

@marca12 mam kaloricke tabulky ale stravu som velmi nemenila, len som znizila davky cize niekedy som uplne mimo ale snazim sa byt pod 1400kcal. A chodim do fitka

lucia13022023
23. apr 2025

Žiaľ, nedá sa schudnúť z určitej partie.
A byť pod 1400kcal je hlúpe, ak nemáš 150cm 🙂

autor
24. apr 2025
@lucia13022023

Žiaľ, nedá sa schudnúť z určitej partie.
A byť pod 1400kcal je hlúpe, ak nemáš 150cm 🙂

@lucia13022023 1438 kcal mi dali kaloricke tabulky.

mogaa
24. apr 2025

cvičením vieš tvarovať postavu ale chudneš kalorickým deficitom.....nedá sa docieliť tvarovať len pás....na boky máš rôzne cviky napr. v klaku si vezmeš do rúk závažia a rukami nad hlavou dávaš úklony do strán alebo v klaku presadáš zadkom z jednej strany na druhú, možno aj bočný plank....ale musíš komplexne cvičiť celé telo, inak to nebude mať žiadny efekt...

lucia13022023
24. apr 2025

No a ty sa snažíš byt pod 1400kcal.

autor
24. apr 2025
@mogaa

cvičením vieš tvarovať postavu ale chudneš kalorickým deficitom.....nedá sa docieliť tvarovať len pás....na boky máš rôzne cviky napr. v klaku si vezmeš do rúk závažia a rukami nad hlavou dávaš úklony do strán alebo v klaku presadáš zadkom z jednej strany na druhú, možno aj bočný plank....ale musíš komplexne cvičiť celé telo, inak to nebude mať žiadny efekt...

@mogaa jasne cvicim cele telo v klaku robim cviky co si opisala a tvaruje sa mi pas, boky idu velmiii pomaly

autor
24. apr 2025
@lucia13022023

No a ty sa snažíš byt pod 1400kcal.

@lucia13022023 1399 spokojna?:D..zrejme to robim dobre kedze chudnem 0.6kg za tyzden presne ako mam

libusak
24. apr 2025

Ked chudnes telo si vyberie odkial spali tuk. Ziaden cvik to neovplyvni 🤷

taktotedanie
25. apr 2025

Pozri jasne ze chudnes ked jes menej nez by si mala
Pod hodnotu tabuliek by si nemala ist, za 2 mesiace to mas naspat

mogaa
25. apr 2025

každý máme tendenciu priberať viac do určitej oblasti . niekto brucho, iný zadok čo prsia....v tých oblastiach máš teda viac tuku ako inde...ale pri chudnutí chudneš z celého tela čiže automaticky tam kde je najviac tuku to pôjde najpomalšie

autor
25. apr 2025
@taktotedanie

Pozri jasne ze chudnes ked jes menej nez by si mala
Pod hodnotu tabuliek by si nemala ist, za 2 mesiace to mas naspat

@taktotedanie chudnem 14 tyzdnov mam dole 8kg , chudnem 0.6kg za tyzden tak ozaj neviem co tu riesite je to pomale chudnutie nedrzim hladovku, davam si rizek, nevravela som ze som pod 1400 kazdy den ale ze sa snazim dodrziavat kedze mi takto urcili kaloricke tabulky

autor
25. apr 2025
@mogaa

každý máme tendenciu priberať viac do určitej oblasti . niekto brucho, iný zadok čo prsia....v tých oblastiach máš teda viac tuku ako inde...ale pri chudnutí chudneš z celého tela čiže automaticky tam kde je najviac tuku to pôjde najpomalšie

@mogaa ano to viem a preto som si myslela ze bude efektivnejsie sa zamerat na tu oblast

annamarin
25. apr 2025

Chudnúť sa neda z oblasti. Chudne sa celkovo. Cvicenim docielis svaly - takto môžeš zväčšiť objem niekde u teba napr. ramená aby opticky vyzerali menšie (tie boky) v pomere s inou časťou tela (ramená).

taktotedanie
25. apr 2025

Boooze dobre vidim, ze ti to stuplo do hlavy uz
Jedz co chces
Chudnut budes z celeho tela nielen z bokov a pokial mas tak stavbu tela tak darmo sa budes vykrucat ako paragraf

mogaa
25. apr 2025

nie nebude to efektívnejšie....ak je tam proste ten tuk, tak jedine chudnutím ho dostaneš preč...a ovplyvniť odkiaľ chudneš sa nedá, tak ako sa nedá pribrať do konkrétnej oblasti....cviščením vieš docieliť len to že opticky budú boky akoby vyššie, tým že schudneš z brucha a ak budeš cvičiť zadok tak sa ti oplicky zdvihne, tým budú vyzerať inak aj boky.....inak ide leto, zarď okrem cvičenia aj bicykel aspom 3-4x do týždňa po 15-20km.....mne práve bicyklovaním zliezli boky....ale to bolo práve spôsobené kalorickým deficitom lebo potom som už večer nejedla a bajk som si dávala skoro každý deň....

autor
25. apr 2025
@taktotedanie

Boooze dobre vidim, ze ti to stuplo do hlavy uz
Jedz co chces
Chudnut budes z celeho tela nielen z bokov a pokial mas tak stavbu tela tak darmo sa budes vykrucat ako paragraf

@taktotedanie prepac postrehla som ta tu uz a uz si mi viackrat poradila dobre, ale dnes asi nemas svoj den tak sa vyhni foru ak reagujes takto. Pripadala si mi doteraz ako prijemna super osoba ale radsej mlcim ked nemam svoj den. Pytala som sa na nieco ine..

autor
25. apr 2025
@annamarin

Chudnúť sa neda z oblasti. Chudne sa celkovo. Cvicenim docielis svaly - takto môžeš zväčšiť objem niekde u teba napr. ramená aby opticky vyzerali menšie (tie boky) v pomere s inou časťou tela (ramená).

@annamarin ano cvicenim dosiahnem svaly ale aj palenie tukov ci?

taktotedanie
25. apr 2025

Aj teraz som ti poradila dobre, o par mesiac si spomenies 🫶🏻

autor
25. apr 2025
@mogaa

nie nebude to efektívnejšie....ak je tam proste ten tuk, tak jedine chudnutím ho dostaneš preč...a ovplyvniť odkiaľ chudneš sa nedá, tak ako sa nedá pribrať do konkrétnej oblasti....cviščením vieš docieliť len to že opticky budú boky akoby vyššie, tým že schudneš z brucha a ak budeš cvičiť zadok tak sa ti oplicky zdvihne, tým budú vyzerať inak aj boky.....inak ide leto, zarď okrem cvičenia aj bicykel aspom 3-4x do týždňa po 15-20km.....mne práve bicyklovaním zliezli boky....ale to bolo práve spôsobené kalorickým deficitom lebo potom som už večer nejedla a bajk som si dávala skoro každý deň....

@mogaa dakujem, bicykel mam ale akurat stehna mi tvaruje :D aj tam to mam uz 10cm dole

annamarin
25. apr 2025

Áno cvičením páliš aj tuky. Ale nepáliš ich na konkrétnom mieste, ale celkovo. Resp. tvoje telo o tom rozhoduje podľa tvojho typu postavy a celkovej stavby tela. Zároveň ked získaš viac svalov tak ti to zrýchli metabolizmus, lebo svaly pália viac kalórií, takže vždy sa oplatí ich niekde mať. 😊 Ale ked si popozeraš niektoré ženy si tak spravili hour-glass figure, že mali buď väčšie boky alebo ramena, tak sa zamerali na to aby zväčšili trošku svalmi to, čo majú menšie a takto to vyrovnali. Ale za mňa postava s väčšími bokmi je krásna. 😇

autor
25. apr 2025
@annamarin

Áno cvičením páliš aj tuky. Ale nepáliš ich na konkrétnom mieste, ale celkovo. Resp. tvoje telo o tom rozhoduje podľa tvojho typu postavy a celkovej stavby tela. Zároveň ked získaš viac svalov tak ti to zrýchli metabolizmus, lebo svaly pália viac kalórií, takže vždy sa oplatí ich niekde mať. 😊 Ale ked si popozeraš niektoré ženy si tak spravili hour-glass figure, že mali buď väčšie boky alebo ramena, tak sa zamerali na to aby zväčšili trošku svalmi to, čo majú menšie a takto to vyrovnali. Ale za mňa postava s väčšími bokmi je krásna. 😇

@annamarin dakujeem za vysvetlenie 🙂 cize pokracovat len a postupne sa to pohne snad 🙂. Ja uz teraz som rada za pokrok. Brusisko sa mi pekne stahuje a boky som mala take vypukle, teraz ich mam uz oble a nie az tak vypukle ale ide to pomaly z coho sa velmi tesim 🙂

sulavikova
25. apr 2025

Boky 95 sú predsa mega! Čo by za to iné dali. Širšie boky, úzky pás nádherná ženská postava bez 2 tučných hotdogov miesto pier a rite alá kardašian klan.

autor
25. apr 2025
@sulavikova

Boky 95 sú predsa mega! Čo by za to iné dali. Širšie boky, úzky pás nádherná ženská postava bez 2 tučných hotdogov miesto pier a rite alá kardašian klan.

@sulavikova dakujeem si zlata 🙂 v podstate ja som aj rada za ten pokrok co som dosiahla lebo pas som mala 87cm isla som dole na 75cm, boky 100 a islo dole na 95. Ale mam 167cm vysku a vahu teraz 69 takze este by som rada na sebe popracovala 🙂

sulavikova
25. apr 2025

Tak držím palce!

mogaa
25. apr 2025

no ja som dala na bajku dosť cm dole práve na nohách a bokoch....ale tým že teraz sa viac snažím cvičiť silovo, naberiem automaticky cm na nohách, takže len pokračujem....