Fasting 16/8. Koľko a kedy schudnem?
Ahojte, prosím vás osobné skúsenosti
Fasting 16/8
Za ako dlho, koľko kg dolu
Prosím vás ušetrite si čas s formou stravy a neviem čo, skúšala som fakt ze všetko tak chcem vyskúšať ešte toto len za ako dlho budem vidieť nejaké výsledky.
Vďaka 😍
tak zalezi, ako to budes dodrziavat a co budes jest v tom okne, v ktorom mozes jest. kaloricky deficit je to, co funguje.
ono takto funguje prirodzene vela ludi, len to teraz ma taky moderny nazov.
princip je - nepojedat cele dni, a nechat zaludok oddychnut. a zaroven, v case ked “mozes” jest - tak jest vyvazene, dostatok vlakniny, bielkovin, obmedzit cukry, tuky. klasika
je to fajn, ale zas veľký zázrak nečakaj...
@monika101146560 U mňa nič. Ani fasting 18/6.
fasting NIE JE dieta ... ak nebudeš v deficite, aj tak neschudneš ...
@monika101146560 ved skúšaj na sebe a pozoruj sa. Ak máš správne nastaveny režim, doslova prvé kila zletia dole z Teba, ze to vidíš každý jeden deň. Vyskúšaj týždeň a vidíš ci funguje, nefunguje.
A samozrejme v okne kedy ješ, jedz rozumne.
Fasting je len určenie okna na jedlo, čo vtedy budeš jesť je na tebe.
Ak v case, ked mozes jest, toho zjes nad povolene mnozstvo kcal, tak neschudnes. Musis mat nejaky kaloricky deficit - a kvoli nemu netreba prerusovany post.
ja takto fungujem už takmer 7 mesiacov, dala som dole 6kg a som maximálne spokojná 🙂
Pri fastingu schudneš krásne ja som za 2mes dala dole 5kil keď sa hybeš a dodržiavaš stravu tak parada.
Potom to len udržiavaš aby si bola ok.
(facePalm) naj je fasting 24/0, ale teraz vazne, kym nebudes v deficite tak neschudnes...
Ja som na fastingu 16/8 uz dlho (obcas zhresim) a funguje to u mna na udrzanie si hmotnosti, nie na chudnutie. V okne vsak zvyknem pojest kadeco - niektore dni viac, ine menej. Ak chcem schudnut, musim obmedzit sacharidy a viac sa hybat.
@seahorse27 presne takto to mam aj ja
@tenerifka aj ja, ale aspon mozem jeat, co mam rada a nepriberam
Kaloricky deficit + pôst 16/8 + aspoň 3 - 4 x týždenne šport ktorý mas rada
Dôslednosť + vytrvalosť + disciplína + ziadne výhovorky
Schudnes 2-4 kg mesačne, po mesiaci budeš vidieť malé zmeny, v lete si to už všimnú ostatný. Za rok už budeš spokojna a o dva roky s krásne vyformovanou postavou
Ale musíš chcieť. Naozaj chcieť. Ten tvoj úvodný prispevok tak nevyznieva, skôr iba taký výkrik do tmy.
@monika101146560 iba s fastingom neschudnes
J som kombinovala fasting KT cvicenie a za 6mes 25kg dole ako nic
závisí čo v tom okne budeš jesť ... ak každý deň celé prasa, tak asi aj priberieš 🤷 ak len zeleninu, tam kľudne maj fasting aj 12/12 a nepriberieš 😁 lebo ono to nefunguje tak že napr.od 13 do 15 nepriberáš 😂
Za 7 mesiacov cca 13 kg...všetky poporodne kilá išli dole. Váhu si držím už druhý rok. Ja som spokojna
Fasting 16/8, pribrala som (cielene) 2kg za 3mes, takže trošku si prizri aj stravu, nie len čas, kedy ješ 🙂
Moja osobná skúsenosť. Začala som 1.12.2024, jem od 8.00 , posledné jedlo 16.00. Jem všetko nijako sa v ničom neobmedzujem, lebo kojím a nechcem prísť o mliečko. 31.3.2025 som sa vážila a krásnych 12kg dole. Nešportuje, len prechádzky s kočíkom. Nevarím si žiadnu špeciálnu stravu. Akurát nejem sladkosti, lebo ich nemám rada celkovo. Keď sme mali v rodine nejaké oslavy, pôst som v ten deň porušila, na druhý deň som zasa v pohode pokračovala.
@monika101146560 poznam ľudí, čo pri tom pribrali, lebo v čase keď mohli jesť, doslova žrali 😂😂😃😃
@monika101146560 Ja som začala 1.11.2024, za 6 mesiacov -15kg, jem od 11 do 18 hod. Mne to maximálne vyhovuje, nikdy som nebola raňajkový typ a prestala som konečne vyžierat večer pred telkou 🙂. Kalórie nepočítam, ale strážim si čo zjem, obmedzila som tuky, jem veľa zeleninoych jedál, ryby, syry…
fasting ti je na nic ak nie si v kalorickom deficite a na to ai musis pocitat kalorie
@monika101146560
Dá sa. Mám 158 cm, pôvodná váha 55 kg a za 5 mesiacov 7 kg dole. Ale pozor, fasting neznamená, že ješ celých 8 hodín. Odporúčajú sa 2-3 jedlá denne, v každom jedle dostatočné množstvo bielkovín. Ja jem 3x denne. Medzi jedlami iba voda, nesladený čaj a káva. Samozrejme, mám rada sladké, dám si aj čokoládu, keksík, koláčík, ale vždy s daným jedlom (resp. až tesne po ňom). A tie KT sú fajn aj pri fastingu, aspoň na mesiac, aby si si vedela nastaviť množstvo jedla (nie moc, ale ani málo). Odporúčam pozrieť si videá na tému IF na youtube - Vlado Roško, je to tam pekne vysvetlené. Samotný fasting, že jem iba 8 hodín a zjem, čo vidím, asi nepomôže. 🙂
@monika101146560 za 3,5 mesiaca 7kg dole (zo 61kg na 54kg). K tomu denne cvicenie 20-30 minut podla videi, cca 20k krokov.

Fasting ti musí vyhovovať. A iba fastingom nikdy neschudneš. Musíš dodržať aj kalorický deficit, inak to nejde.
Ja sa stravujem 18/6, jem medzi 12 a šiestou, ale keď sa napchavam blbostami priberiem, ak jem normálne plus sa hybem, chudnem.