Je 1200 kcal denne pri nízkokalorickej diéte málo?
Tréner mi navrhol nízkalorickú diétu. Nie je to príliš málo? Som veľmi unavená a slabá. Stabilizuje sa to?
Je to extremne malo, najma ked este aj cvicis, vymen trenera, je to amater a osobne by som po tomto uz ani o jeho znalostiach o cviceni nemala najvyssiu mienku
Nesla by som pod bazalny metabolizmus...trener je studovany vyzivovy poradca? Ci rok ho bavilo chodit do posilky a uz trenuje inych?
Je to extrémne malo. Akú máš výšku a hmotnosť?
Naozaj? Je to mlady chalan. Netusim ako dlho trenuje. Odporucil mi ho majitel fitka. Ale naozaj to nedavam. Mam 4 treningy do tyzdna, vratane kardia. Mam 168cm, 72 kg a chcela by som schudnut na 54kg
Takého "trénera" poslať do péčka
Kašli na takého trénera. 1200kcal je príjem dieťaťa, nie dospelej osoby chodiacej do práce + tréning. Koľko si jedla doteraz, aspoň približne?
to je môj bazálny met.
len ja zas do fitka nechodím..
mne toto odporucila gynekologicka, ja som nebola schopna ani fungovat, a neschudla som nic. Cvicit som pri tomto ani nevladala. pridaj si, tak aby si vladala.
Keď si nájdeš kalkulačku bazalneho metabolizmu, tam zistíš, že len na udržanie svojich telesných funkcií máš prijať cez 1400kcal.
velmi, velmi malo... ja mam len bazalny metabolizmus 1300kcal a mam 164cm a 58kg. Schudla som zo 78kg, postupne som schudla s cca 1800-2000 kcal denne,t eraz je to moja udrziavacka (plus cvicenie s fitshakerom a beh)
z dlhodobeho hladiska je toto podla mna velmi velmi zle, urcite poslat trenera do prec skor, ako ti ublizi.
To co je za trenera? Pri 4 treningoch tyzdenne a prijme 1200 kcal denne skoncis na infuziach v nemocnici! Kludne aj 1800 kcal a zaruce budes chudnut!
On vravel, ze bazalny mam 1700kcal a ak chcem schudnut tak denne prijat -500kcal. Tak mu vyslo 1200kcal
tak to je riadny divoch... ze -500kcal🙄
bazalny metabolizmus znamena, ze je to na fungovanie zakladnych zivotnych funkcii, ked 24h lahnes a nepohnes ani brvou. Pod bazal nikdy nejst. treba si vynasobit koeficientom pohybu ten bazal a od toho si odratat kcal, ale nie ist pod bazal. Ja som na zaciatku mala bazal cca 1600kcal, plus pohyb, jedla som teda ako som pisala okolo 1800kcal, aby som bola v deficite, tych 20kg som schudla pekne pomalicky za rok, prvy pol rok bol cca 15kg a dalsich 5kg slo dalsieho pol roka a odvtedy to drzim uz 2 roky cca.
To je riadny somár. Zmeniť trenera
to je fakt amater. neviem co pocital.
1700 bazal urcite nemas, ja mam okolo 1400 a sice mam 164cm, ale 81-82kg.
mame to takto:
bazal + termicky efekt + aktivity = celkova denna spotreba.
500kcal sa odpocitava nie z bazalu,a le z tej celkovej dennej spotreby,
Stiahni si kaloricke tabulky, nastav spravne rezim podla https://www.modrykonik.sk/group/6855/ a uvidis, kolko by si mala prijat. Ten trener je fakt somar.
kolko mas rokov? lebo aj ten bazal sa mi nezda, max 1500 moze byt tvoj bazal
Dá sa nieco take reklamovat? Stalo ma to 80€. Vratane jedalnicka.
Cca toľko som jedla. Medzi 1200 až 1500. A krasne som schudla. ^^ Teraz zjem 2x toľko. ;D
aj mne to pride neskutocne malo. nemala by si sa za ziadnych okolnosti citit slabo alebo malatne. jedalnicek ti ma vyhovovat a mal by ho tebe aj prisposobit. jednoznacne by som si hladala niekoho ineho, podla mna nevie vobec, co robi. len si tymto akurat tak pohorsis.
Aké sú všetky neskutočne múdre, nič o tebe nevedia ani o tvojom spôsobe života, ja som chudla pri 1350 a ak budeš prijímať správne zloženie stravy nemala by si cítiť hlad, nie je to iba holé číslo, záleží aj čo a kedy konzumujes.....
Pozri si reverznú dietu pri ktorej postupne zvyšuješ denný príjem a napriek tomu chudneš, odporúčam na IG sledovať TOMAX 🙂) Ja som aktuálne na 1200kcal, 4-5x týždenne silový tréning - je to udržateľne tak mesiac, ale kvôli dovolenke som ochotná to podstúpiť keďže potrebujem zhodiť len 3-4 kila (160cm 52kg). No priznávam že už padám na hubu :D
Utekaj, ak Ti nastavil 1200, nerozumie tomu 🤦 Skončíš s takým jojo efektom a spomaleným metabolizmom, že budeš plakať.
Da sa reklamovat, ja by som povedala, ze po konzultacii so svojim lekarom, to prislo ako hazard so zdravim... a realne by aj bol, dobabrala by si si bazal, taki ludia uz potom az prilis casto nevedia schudnut nijak raz, hormonalne su uplne rozbiti na dlho dlho. Hovoris, ze cvicis kardio 4x tyzdenne, bez dostatocneho prijmu stravy ani neregenerujes normalne a za nejaky cas mozes skoncit s tzv. adrenalnou unavou (je to skor subor symptomov ako ofiko diagnoza) alebo pretrenovanim - pretrenovanie nie je casto o mnozstve treningov, ale o nadmernej akumulacii stresov fyzickeho i nefyzickeho charakteru, to, ze nejes dostatocne, je pre telo velky stres. Cvicenie, dalsi stres. Slaba regeneracia, dalsi stres. Predpokladam, ze mas v zivote aj ine stresory ako my vsetci a vtedy problem nenecha na seba cakat.
Mimochodom, trenerom sa u nas clovek stane oficialne po dvojvikendovom kurze plus minus, kde sa ucia zastarale somariny alebo uplne minimum, je to len formalita, neexistuje normalna regulacia v tejto profesii, preto je pre laika tazke najst naozaj dobreho odbornika, odporucanie majitela gymu neznamena nic, typek mal mozno zrovna menej klientov a majitel fitka chce proviziu, ktoru mu treneri platia za klientov.
Ja mám príjem nastavený na 5100 KJ keď nejdem v ten deň cvičiť a 6100 ak v ten deň cvičím. Taktoi to vyhovuje. Musela som sama lebo podľa tabuliek by som už bola v nemocnici
Ďalší pseudo tréner, však to sú najľahšie zarobené penízky :D :D aj ja som trénerka, prihlasujte sa ku mne plísko :D
Wow 🙄 ja som na tom bola podobne -168cm, 75kg, cvicenie 4x do tyzdna a trenerka mi nastavila 1900kcal.. schudla som vyse 10kg a jedla som vsetko, pokial som sa zmestila do denneho prijmu..
1200 je extrem, to by som uz od 13tej nic nejedla 🙈🙈
Ja mam trenerku dlhorocnu a tiez mi tak nastavila na 1350 tusim....A tiez ma tu zhejtovali zeny 🙂

Ak by som mala cvicit a prijimat iba 1200 kcal denne, tak by som asi odpadavala... Pri sedavom sposobe zivota sa to da, ale rovnako by som asi umrela hladom a nie je to vobec dlhodobo zdraviu prospesne.