icon

Je 1900 kcal stále deficit?

19. máj 2025

Ahoj potrebujem radu.
V kalorickych tabuľkách mám nastavené ako aktivitu strednú.
No denne cvičím 20 minút a plus 10000 krokov.
Počíta mi to nejakých 300kcal naviac.
Teraz otázka, ak denný príjem podľa kalorickych tabuliek je 1700, a ja zjem napríklad 1900 stále som v deficite ?
Nezabite má prosím, ja a matematika 🤷🤔

biba_18
19. máj 2025

ak máš nastavené v KT že chceš chudnúť - tých 1700 je už do toho zarátaný aj šport ...

autor
19. máj 2025
@biba_18

ak máš nastavené v KT že chceš chudnúť - tých 1700 je už do toho zarátaný aj šport ...

@biba_18 Ďakujem ❤️

barka1
19. máj 2025

Ano, musíš zjest len tolko, kolko ti vypocitaju KT podla tvojho zadania.
A to, co mas nastavené, asi nie je stredna aktivita. Je možné, že nebudeš chudnut ani ked budeš drzat tych 1700 kcal

lucia13022023
19. máj 2025

20 min cvičenia nie je stredná aktivita. Skôr by som volila nižšiu. A drz sa tých 1700kcal, musíš byť DLHODOBO v deficite. Ak jeden deň zjes napr 2000kcal, si tiež len človek, nič sa nedeje. Ak by si dlhodobo prijímala 2000kcal, nechudla by si. Cize z jedného zlého dňa sa nestriela, ak budeš dlhodobo v deficite.

autor
19. máj 2025

Nižšia tam je už že celý deň nič nerobím, dala som tu kde som celý deň v sede, sem tam sa postavím a niečo urobím. Hneď tu druhu

autor
19. máj 2025

Je to označené ako Ľahko Aktívny

zorienka28
19. máj 2025

1700 je celkom dost. Ja mam 63 kg a 172 cm, a moj bazal je 1380. Ked kazdy den sportom spalim cca 500 kcal, mohla by som teoreticky jest 1880 kcal, a stale by som chudla, ale realne to tak nie je. Rozne merace kalorii z pohybu (hodinky, smartfony, atd.) su relativne nepresne, takze moje pravidlo na chudnutie je bazal plus tretina z odcviceneho, takze 1450 cca. Ale snazim sa menej, lebo pri 1450 chudnem velmi pomalicky, pre predstavu 300-500g za dva tyzdne.

barka1
19. máj 2025

Tak "lahko aktivny" nie je "stredna aktivita". Tak to je potom ok.

taktotedanie
19. máj 2025

Toto co rpbis nie je stredna aktivita

autor
19. máj 2025
@taktotedanie

Toto co rpbis nie je stredna aktivita

@taktotedanie viem viem, zle som to napísala, mám nastave ľahko aktívny

libusak
20. máj 2025

KT ti daju odhad, co by mozno mohlo byt akurat.
Odvaz sa, tyzden dodrzuj a podla kontrolneho vazenia uvidis, ci to pre teba je dostatocne, nedostatocne alebo privela

denkabemommy
21. máj 2025
@zorienka28

1700 je celkom dost. Ja mam 63 kg a 172 cm, a moj bazal je 1380. Ked kazdy den sportom spalim cca 500 kcal, mohla by som teoreticky jest 1880 kcal, a stale by som chudla, ale realne to tak nie je. Rozne merace kalorii z pohybu (hodinky, smartfony, atd.) su relativne nepresne, takze moje pravidlo na chudnutie je bazal plus tretina z odcviceneho, takze 1450 cca. Ale snazim sa menej, lebo pri 1450 chudnem velmi pomalicky, pre predstavu 300-500g za dva tyzdne.

@zorienka28 ja mám 55kg 170cm a rovnaký bazál ako ty.. to nie je smerodajné, pre iného človeka ale len pre teba.. moje telo celkom rýchlo chudne už pri 1900kcal. Keď chcem hmotnosť udržiavať musím prijať 2500kcal 🫠 prosím neporovnávaj svoje telo s niekým druhým, autorka to má nastavené správne, ak cíti sama zmeny, jej otázka len znela, či schudne ak prijme viac kcal

zorienka28
22. máj 2025
@denkabemommy

@zorienka28 ja mám 55kg 170cm a rovnaký bazál ako ty.. to nie je smerodajné, pre iného človeka ale len pre teba.. moje telo celkom rýchlo chudne už pri 1900kcal. Keď chcem hmotnosť udržiavať musím prijať 2500kcal 🫠 prosím neporovnávaj svoje telo s niekým druhým, autorka to má nastavené správne, ak cíti sama zmeny, jej otázka len znela, či schudne ak prijme viac kcal

@denkabemommy No urcite 😁

denkabemommy
22. máj 2025
@zorienka28

@denkabemommy No urcite 😁

@zorienka28 jedna vec je, že 5x do týždňa športujem - ale tak naozaj, nie ako si veľa ľudí predstavuje, druhá, že som ešte dostatočne mladá a tretia nemám zničený metabolizmus diétami ako kopec ľudí, nehovoriac o tom, že je pre mňa prirodzene mať 10-20k krokov denne.. 🙂 autorka tu však nespomína svoju váhu, výšku ani vek a tým pádom bezhlavo tvrdiť, že 1700kcal je veľa, je ale riadne mimo, tak keď nazbieraš viac informácii o tejto problematike, potom sa púšťaj do debaty, verím, že už nebudeš mať priblblé rady a snahu dehonestovať niekoho, kto má naštudované viac ako ty 😊. Pekný deň

zorienka28
22. máj 2025
@denkabemommy

@zorienka28 jedna vec je, že 5x do týždňa športujem - ale tak naozaj, nie ako si veľa ľudí predstavuje, druhá, že som ešte dostatočne mladá a tretia nemám zničený metabolizmus diétami ako kopec ľudí, nehovoriac o tom, že je pre mňa prirodzene mať 10-20k krokov denne.. 🙂 autorka tu však nespomína svoju váhu, výšku ani vek a tým pádom bezhlavo tvrdiť, že 1700kcal je veľa, je ale riadne mimo, tak keď nazbieraš viac informácii o tejto problematike, potom sa púšťaj do debaty, verím, že už nebudeš mať priblblé rady a snahu dehonestovať niekoho, kto má naštudované viac ako ty 😊. Pekný deň

@denkabemommy Tak ale potom povedz, ze poloprofesionalne trenujes, lebo to je DOST podstatna premenna. Autorka ma lahku-strednu aktivitu. Teda pri 1900 bude naberat.

denkabemommy
22. máj 2025
@zorienka28

@denkabemommy Tak ale potom povedz, ze poloprofesionalne trenujes, lebo to je DOST podstatna premenna. Autorka ma lahku-strednu aktivitu. Teda pri 1900 bude naberat.

@zorienka28 neuvedomuješ si stále jednu dôležitú vec, ona nenapísala z akej váhy ide a ty si na začiatku tvrdila že 1700 je veľa 🫠. Čo vôbec nemusí byť veľa, kvôli tomu som sa vôbec voči tebe ozvala.

zorienka28
22. máj 2025
@denkabemommy

@zorienka28 neuvedomuješ si stále jednu dôležitú vec, ona nenapísala z akej váhy ide a ty si na začiatku tvrdila že 1700 je veľa 🫠. Čo vôbec nemusí byť veľa, kvôli tomu som sa vôbec voči tebe ozvala.

@denkabemommy No ved sa opytaj, ze z akej vahy isla dole.

libusak
22. máj 2025
@denkabemommy

@denkabemommy uplne suhlasim. Vypocitat bazal nie je malina. Ja mam 2300 deficit 🤷 ale ja cvicim silovo a nie su kalorie ako kalorie a neviem co robia ludia z toho taky cirkus.
Chudnut nie je raketova veda. Rovnako moje spalene kalorie na 10 000 krokov su len moje a iny spali inak (viac/menej)

denkabemommy
22. máj 2025
@libusak

@denkabemommy uplne suhlasim. Vypocitat bazal nie je malina. Ja mam 2300 deficit 🤷 ale ja cvicim silovo a nie su kalorie ako kalorie a neviem co robia ludia z toho taky cirkus.
Chudnut nie je raketova veda. Rovnako moje spalene kalorie na 10 000 krokov su len moje a iny spali inak (viac/menej)

@libusak ťažko to vysvetliť niekomu, kto si myslí, že musí byť hladný aby schudol 🙈

zorienka28
23. máj 2025
@denkabemommy

@libusak ťažko to vysvetliť niekomu, kto si myslí, že musí byť hladný aby schudol 🙈

@libusak
@denkabemommy No tak dam priklad z dnes rana. Momentalne chudnem a mam nastavrny prijem 1380, co je moj bazal. Ked to dodrziavam chudnem krasne, a ked jeden den necvicim a zjem 1500 (vcera), tak uz bolo na vahe o 0,7 kg viac. Z predvcerajsich 62,5 kg na dnesnych 63,2 kg. Moje cvicenie je 35 minut bicykel do kopca denne a rata mi kalorie, ale tie nezohladnujem. Proste pri startpvacej vahe okolo 65 kg je 1900 prijem na priberanie, nie deficit. Ja priberam uz od 1500.

denkabemommy
23. máj 2025
@zorienka28

@libusak
@denkabemommy No tak dam priklad z dnes rana. Momentalne chudnem a mam nastavrny prijem 1380, co je moj bazal. Ked to dodrziavam chudnem krasne, a ked jeden den necvicim a zjem 1500 (vcera), tak uz bolo na vahe o 0,7 kg viac. Z predvcerajsich 62,5 kg na dnesnych 63,2 kg. Moje cvicenie je 35 minut bicykel do kopca denne a rata mi kalorie, ale tie nezohladnujem. Proste pri startpvacej vahe okolo 65 kg je 1900 prijem na priberanie, nie deficit. Ja priberam uz od 1500.

@zorienka28 ale však 2kg hore dole na váhe je u žien úplná klasika, záleží v ktorej fáze ms cyklu si. Začni miesto váhy používať meter a merať si cm 🫠. To že si v podvýžive ti reálne nijak nepomôže v dlhodobom horizonte. Je úplne normálne, že z nízkej váhy budeš chudnúť 10kg aj rok, ak to chceš schudnúť bez jojo efektu, nesnaž sa vidieť výsledky hneď. Ja som mala opačný problém. Musela som pribrať, lebo kvôli zdravotným problémom som sa dostala na fakt nízku váhu. A trvalo mi to 3 roky (11kíl som priberali), úprimne sa ale páčim sama sebe, keď sa pozriem do zrkadla, lebo je to z veľkej časti pribrať do svalstva 🙂.