Je 93 kg pri výške 179 cm veľa?
ahojte je podla vas 93 kg vela pri vyske 179 cm? uz zeny samozrejme
opravujem, vyska je 177
podla mna je to celkom dost.
No štíhla asi nie si. Ja keď som pri 180 mala 75, tak som bola macatá :_)
Je to veľa. BMI 29,7. Od 30 začína obezita.
Podla mna je to mega vela, obezita uz na 177 centi je optimal max do 65 kil, ja mam 177 a 61 kg a teda dve kila dat dole chcem urcite do leta aby som sa citila spokojna
Ano, je to dost.
Tak podla mna dost..neviem si predstavit mat 90tku aj keby som 180 merala
vazim cca rovnako, meriam 182 a myslim ze toto je uz tak na hrane co sa tyka zamyslenia sa nad sebou.... ale ano, tiez to neriesim 🤣 ale to bude tym ze si este pamatam ked som mala o 40 kg menej - co teraz uz znie ako ciste scifi ;)
Áno je
a moze to sposobovat aj to ze mi blbne menzes? resp nechodí 😢
No ja mam 183 a 65 kg, a sem tam mam stavy ze mi to na nohaviciach "preteká" 🙈 Takze podla mna dost, tak ale každý ako sa cíti.
Tak zas až toľko, aby ti kvôli tomu blbol menzes, by to nemalo byť. Bude tam iná príčina.
S nechodením menzesu býva častejšie problém pri podváhe ako pri nadváhe.
Dôležité je prečo je tá váha takáto a čo je hlavnou zložkou (svaly alebo tuk). Ak je to iba nedostatok motivácie a sebadisciplíny, tak príčina "blbnutia" bude pravdepodobne niekde inde. Môže to však aj súvisieť - napríklad pri hormonálnej nerovnováhe blbne aj trávenie, spaľovanie energie a aj menzes.
Ja mám 173 a 97 a menzes +/- 2 dni pravidelný.
Áno je to veľa. Ja mám takú istú výšku a po pôrode som mala 85kg a to som sa už cítila ako slon. Teraz mám 78 a stále to není moja váha. Normálnu váhu mám 69 - a to vôbec nie som nejaká chuda, normálna postava s 69kg pri tejto výške.
Ale dôležité je to ako sa cítite vy vo svojom tele.
a mam aj inzulinovu rezistenciu nedavno zistenu
presne moja vaha a miery ... je to prilis vela... za mna idealne o 20 kg menej... ale teda tiez uz o tom snivam od sedavej prace...
veľmi vela
@katkaseiner tiez mam sedavu pracu
https://www.solen.sk/storage/file/article/Lazur...
Syndróm polycystických ovárií (PCOS) charakterizovaný hyperandrogenizmom, anovuláciou a metabolickým syndrómom
v súčasnosti patrí medzi najčastejšie endokrinopatie u žien vo fertilnom veku. Hyperinzulinémia, ktorá je kompenzačným
prejavom inzulínovej rezistencie, je jednou z jeho hlavných charakteristík. V súčasnosti sa tejto problematike venuje zvýšený záujem vzhľadom na predispozíciu k rôznym metabolickým ochoreniam (diabetes mellitus, dyslipidémia, ateroskleróza,
hypertenzia). U obéznych žien sa hyperinzulinémia vyskytuje 2–3 × častejšie než u štíhlych žien. Pokles hyperinzulinémie
redukciou hmotnosti alebo pri liečbe inzulínovými senzitizérmi vedie k úprave menštruačného cyklu a zároveň znižuje riziko
diabetes mellitus II. typu a kardiovaskulárnych ochorení v neskoršom veku. Obezita, ktorá sa často spája s hyperinzulinémiou, zohráva pri poruchách menštruačného cyklu rovnako závažnú úlohu. Pokles hmotnosti u obéznych žien s anovuláciou
môže viesť k úprave menštruačných abnormalít. Redukcia hmotnosti je preto prvým terapeutickým riešením u obéznych
pacientiek s PCOS
@miskaska aha cize to na mna sedi
ano
Ja si myslim,ze je to nadvaha...a k tumu sa pridruzuju aj zdravotne problemy...moja skusenost..ja mam 173cm a 72kg a to som v procese chutnutia,lebo sa aj zle citim na tu vahu...pod 70kg je to ok...
@alenamihal ja som v procese chudnutia uz vyse mesiaca vylucila som cukor, muku, nejem zemiaky ani ryzu, nahradila som zeleninou, nepijem sladke vody len vodu s citronom cistu vodu alebo čaj bez cukru, zacala som pravidelne behavat a neschudla som ani gram..
To by nemalo ovplyvniť menzes, nie je to taká nadváha. Ale trošičku zhodit, aspon 10 kil, by bolo dobré.
Je to mega vela, aspoň o 20 kíl treba menej. To je dosť aj na chlapa pri tej výške.
Mam výšku 173 a váhu cca 73 a nie som najchudsia, ale je to individuálne, hlavne keď sa cítiš dobre 😉😊
Ja mám výšku 174cm a keď mám nad 66kg cítim sa veľká, okolo 60-63kg je pre mňa ok
Myslím, že by si sa mala poradiť s nejakým odborníkom na výživu (nie rýchlokvaseným, ale fakt odborníkom) a myslím, že pri tej váhe by si nemala behať, lebo si na totálku odpáliš kĺby. A áno, 93 kg pri tvojej výške je veľa. Len to chce robiť niečo systematické a udržateľné a potrebuješ pochopiť, čo robí tvoje telo a prečo.
autorka - píš si čo ješ aj porcie, len tak uvidíš, kde robíš chybu, plus zaradiť aj kardio, nemusí to byť nič náročné, kľudne aj pol hodinka denne niečo lahsie

Na tú výšku myslím že ani nie ..