icon

Je 93 kg pri výške 179 cm veľa?

27. mar 2023

ahojte je podla vas 93 kg vela pri vyske 179 cm? uz zeny samozrejme

autor
27. mar 2023

@yoxinka behanie je jediny druh pohybu pri ktorom vydrzim..cvicenie a posilovane neznasam..tak mi v posilke trener odporucil ze mam aspon teda behat aspon 4 krat do tyzdna..

autor
27. mar 2023

@zobaka jedavam na ranajky ovsene kase, potom nejake ovocie na obed len rybu alebo kuracie so zeleninou a polievky samozrejme nezahutene mukou, potom cottage syr alebo nizkotucny jogurt a na vaceru jedno uvarene vajicko..to je cely moj jedalnicke..ja pri strave ked sa zatnem tak viem vydrzat dlho

miriam11
27. mar 2023

Obezita podľa mňa

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
27. mar 2023

@mamula20 ja mam typ postavy presypacie hodiny cize vacsi zadok a prsia, ale pas nemam siroky ani brucho nemam zas take ze by mi pretekalo

lujza123
27. mar 2023

Je to vela, ale to isto vieš aj sama.

Nevylučuj sacharidy zo stravy, toto je nebezpečne. Síce rýchlejšie schudneš ale ešte rýchlejšie naberies váhu naspäť.
Ak vôbec schudneš, veľa obéznych ľudí začne chudnúť nizkosacharidovou diétou, do toho začnú cvičiť a potom ich chytajú také návaly hladu ze zjedia na posedenie konzervu tuniaka v oleji, 5 vajec, cele balenie syra, kešu orechov a potom nechápu ze prečo nechudnu, ved nejedia zemiaky...

Je tu skupina na chudnutie pridaj sa tam baby ti poradua, tak isto na nete kopec fitness receptov. Stiahni si kalorické tabulky, chod podľa nich. Schudneš keď budeš v kalorickom deficite. Keď sa ti nepodarilo schudnúť ani gram za mesiac niekde robíš chybu.

cubo2
27. mar 2023

"a moze to sposobovat aj to ze mi blbne menzes? resp nechodí 😢" - nie, sposobuje to, ze vela zeries a malo sa hybes. A ano, je to vela. Ak nedokazes schudnut sama, tak sa zver do ruk odbornika (trenera a vyzivoveho poradcu) a dodrzuj jeho plan. Potom to pojde.

autor
27. mar 2023

@lujza123 ja mam jedalnicek od Michala Palenika, urobeny na mieru, je to ten vyzivovy poradca co bola aj v extremnych premenach..tam mam presne rozpisane co mozem ake jedla + recepty..tak podla toho idem

autor
27. mar 2023

@cubo2 skor som myslela to ci ta nadvaha moze za to ze mi blbne menzes, nie opacne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
cubo2
27. mar 2023

"ja mam jedalnicek od Michala Palenika" - tak vidis, vyborne. Teraz potrebujes este odhodlanie a trpezlivost. Musis si zvyknut, ze toto je tvoj novy normal. A este by som ti radil najst si cestu k tomu cviceniu a posilke, ved to nie je zas tak hrozne, ani narocne. Zacina sa vzdy s malymi vahami, cielom nie je cloveka donicit na kasu. Behanim si telo nevyformujes. Drzim palce.

sense
27. mar 2023

Je to dosť. Ci ti to môže spôsobovať problémy s menzesom to ti povie lekár keď ti spraví hormonálny profil.
Keď som mala tu váhu aj keď teda len 172 cm tak na mňa to bolo dosť ale teda menzes som mala ako hodinky pravidelný.
Zo stravy nevylučuj nič čoho sa nechceš vzdať po celý život.
Ja som nevylúčila nič a váha išla dole ale neslo len o úpravu stravy ale hlavne o úpravu množstva, keďže áno pribrať môžeš aj zo zdravej stravy aj je príjem vyšší ako výdaj, ďalej pitný režim a spánok

autor
27. mar 2023

chodila som inak uz aj na jumping, co sa to skace na tych trampolinach..ani po tom som nic neschudla..a to som isla odtial znicena jak neviem co

ivana11155
27. mar 2023

Áno je to veľa k tej výške, 65kg by bolo optimálnych

simca06022011
27. mar 2023

S pco (treba aby diagnostikoval lekar) neschudnes len tak.. na to naozaj ide dieta 1400kcal a niekedy treba aj lieky a cvicit. Inak je to jeden velky kruh...
Za mna kaloricke tabulky jednoznacne, vyhodit z tade aktivity, vobec to tam nedavaj, iba jedlo si pis a tym sa riad.

liv1
27. mar 2023

Chod sa dat vysetrit so stitnou zlazou. Ak tinpribtakomto stravovani a behani vaha nejde dole ani o gram, nieco nie je ok a doktori by ti mohli poradit

autor
27. mar 2023

je pravda ze na stitnu som nebola nikdy vysetrena ale to len preto ze mi kazdy hovoril aby som tam ani nechodila lebo to su len vyhovorky ze koli stitnej sa neda schdudnut

maryetta
27. mar 2023

Mam 178cm. Aktualne 68kg. I ked som vzdy mala 66. Rodit som isla na vahe cca 82 kg a to som uz fakt nevladala fungovat. Po porode som ostala hadam aj pol roka na 72 a stale mi to prislo dost.
Na tu vysku je u mna 66-68 kg taky “ideal”.

Ale! To zase nemam ziadnu diagnozu. Jasne ak nieco pride. Alebo hormony tak… nie vzdy sa podari udrzat si postavu.

autor
27. mar 2023

lebo sa mi nezda ze by som tolko zrala ze by som tak priberala..je pravda ze mam sedavu pracu ale zas nejem tolko ani sa neprejedam, nejem sladke, nikdy som ani sladke nemala rada a tak isto biele pecivo nejedavam skoro vobec..celkovo pecivo minimalne..a aj tak som naberala

sense
27. mar 2023

Ako dlho ideš už podľa toho jedálnička od pálenika, koľko športujes? Ako dlho a ako často? Aký máš pitný režim, spánok. Ako So aktívna počas celého dňa...

54tinka54
27. mar 2023

Áno je to veľa. Štítnu žľazu máš v poriadku?

autor
27. mar 2023

@sense uz je to vyse mesiaca, najskor som chodila do posilky ale tam som nevydrzala mala som aj trenera, ten mi odporucil teda rychlu chodzu alebo beh co praktizujem 4x do tyzdna po 40-50 minut denne, spavam 7 hodin a na pitny rezim mam aplikaciu cize ten dodrziavam, upozornuje ma kedy a kolko vody vypit..

autor
27. mar 2023

@54tinka54 netusim nikdy som ju nemala vysetrenu

autor
27. mar 2023

dokonca ja som vzdy mala rada kavu s mliekom uz aj s tym som prestala, lebo som citala ze aj to je vela kalorii.posledneho pol roka pijem kavu cistu bez cukru bez mlieka..to ma stalo najviac usilia si na to zvyknut

lujza123
27. mar 2023

@cubo2 ale da sa vyformovat postava behom. Len to chce aspoň 200 km mesačne a trvá to par rokov.
Beh je super, ale telo si rýchlo zvykne, preto treba zvyšovať km, trénovať aj dlhé behy aj sprint/intervalovy beh.
Keď k tomu pridá raz za týždeň plávanie bude mať postavu ako lusk aj bez posilovne

sense
27. mar 2023

Mesiac ideš presne podľa jedálnička a nič sa nezmenilo? Nič pomimo?

autor
27. mar 2023

@sense nie ja ked sa dam na upravu stravy tak ja to dodrzujem prisne uz sme mali odvtedy dve oslavy v rodine s tortami a zakuskami a neviem cim ale nic som si ani tam nedala..ja stravu nemam problem dodrzat aj rok vkuse horsie je to s pohybom..

jana_eyre_2
27. mar 2023

@cubo2 to je teda od teba milé.. aj chudej by si povedal že "žerie"?

optame
27. mar 2023

Je to dost,pretoze aj BMI je uz vysoke. Ja mam 180cm a 69kg.
Pokial nemas zavazne zdravotne problemy,staci upravit stravu a cvicit

zenulkaaa
27. mar 2023

Za mna teda je to vela. Zena potom posobi obrovsky. Idealna vaha na tuto vysku podla mna 65kil, max 70. Zavisi aj od zlozenia tela, svalnatejsie mozu mat viac, necviciace radsej menej.