Je to dobrá voľba na obed,večeru? Len taký nakrájaný, nie na oleji... Chcem zhodiť pár kg...
A v čom je naložený? V oleji? Grilovaný nízko tučný encian, zemiaky a zelenina za mňa. Ale samozrejme záleží aj od zvyšku jedál ako tu už bolo spomenuté.
@domiklik nie len surový myslim
Je mi jasné že je dôležitá celková úprava stravy. Le. Jem malo bielkovín,resp rýchlo som hladná,tak chcem niečo čo ma aj zasýti aj je zdravšie s menej kcal
tie syry sú dosť tučné. podľa toho čo budeš jesť počas dňa - môžeš byť na tom kaloricky v poriadku, ale budeš mať veľa tukov ... ako, občas v pohode, ale nie na pravidelnej báze ... ja by som si hľadala iné syry ak by som už chcela syr ...
toto si davam na veceru skor.
alebo grecky syr ci mozarella.s vajickom.
dolezite su bielkoviny pri chudnuti, cottage syr je dobry ...
ale ako obed urcite normalne teple jedlo.
@biba_18 aké napr by si odporučila?
@balerina2025 z cottage má nafukuje... Čo je ešte taká v pohode alternatíva? Chcem jedno jedlo zaradiť, že bielkoviny a zelenina, ale nie naši,lebo to moc nemusím... Ten cottage občas zvládnem, olomoucke syrecky, Encián, vajíčka...čo ešte tak so zeleninou... Tuniak...
Chcem skúsiť jesť raňajky klasika pečivo alebo vločky, obed alebo večera teplé a to jedno jedlo rlta zelenina s niečím...rátať kcal sa mi nechce,tak takto logicky by som chcela znížiť kcal
uplne ta chapem, mam to iste.
ranajky obed mam normalne ale vecere chcem uplne zdrave mat.
a samozrejme obmedzit sladke a mastne a vsetko okolo. a pohyb kazdy den.
obmedzit chcem uplne mucne veci.
Chutné syry sú väčšinou riadne tučné, skus radšej mozzarellu. Mňam ale hneď mam chuť na camembert 😅 možno ešte halloumi mi napadá, ale to ma zas veľa soli
Halumi so zeleninou na grile. Sopky šalát s vajcom. Tuniakovo vajcova natierka so zeleninou a bielkovinovim chlebom. Budapeštianska natierka s pečeňou paprikou.
ako - ja napríklad jedávam aj tučnejšie syry, ja si s tým hlavu nerobím - napr. parmazán alebo goudu, alebo bryndzu - ale tých len do 70-80 gramov a sledujem príjem tukov v ten deň + bielkoviny suplementujem proteinovým práškom ...
a keď ťa nafukuje z cottage - skús bezlaktózovú verziu ..
jedávam aj spomínanú mozarellu
ale ako som písala - ja si sledujem makronutrienty - a viem si to regulovať ...
Encian ma 327kcal, podobne ako halloumi, k tomu velky salat a nas cca 400kcal. Na obed moze byt ok, nie je to vela kcal. Ako dlho budes syta, neviem. Dolezite je aj to, co este budes v ten den jest.
@simsalabim aj na večeru je to ok 🙂 a k tomu ražný chlebík tak 40 g, za tým jablčko a nebude hladná ... len tie tuky, no ...
@biba_18 tie tuky su ok, ak to nebyva kazdy den. Syry su bohuzial tucne. No clovek by mal mat z jedla aj potesenie.
Inak ta dieta nie je udrzatelna.
Ja si niekedy robím šalát s hermelinom:
Umyjem rukolu (alebo taký šalát mix,kde je aj baby špenát), nakrajam na tenké kolieska reďkovku, hrušku alebo jablko, orechy. Na zálievku si zmiesam trochu olivového oleja, medu a citrónovej stavy s trochou soli, korenia. Tým to cele polejem a na vrch dám hermelín/encian alebo halloumi - grilovaný. A hodí sa k tomu aj brusnicova omáčka.
ak mas malo bielkovin pridaj cottage cheese, tvaroh, pripadne strukoviny (cicer), tuniak...
za mna syry ako take = v provom rade tuk. aj napr vajcia by slove povedal, kolko bielkovin.. ale napr. 2 vajcia na ranajky vraj maju malo bielkovin, takze aj tak treba nieco k tomu pridat :D
V Kauflande majú aj light verziu a chutovo by som povedala že je ešte lepší
Záleží predsa aj od ostatných jedál počas dňa...