Je môj jedálniček vhodný na chudnutie?

28. máj 2025

Potrebujem schudnut 5kg. Napisem vam co som dnes jedla a prosim poradte mi ci to je ok🙏🏻
Ranajky-káva🙏🏻🙏🏻😄 volske oko z 3 vajec a jeden malý slatinský chlebik k tomu a zelenina nakrajana
Potom okolo 10:30 som mala 1 banan
Obed- normalny obed kurací paprikas s kolienkami
Potom hruška
A koniec vecerat uz nebudem😄
Samozrejme pijem len cistu vodu a nejedla som ziadne sladkosti.
Co mam zmenit?

autor
28. máj 2025

Pardón este som zabudla ze som jedla aj peceny batát s feta syrom

janai1
28. máj 2025

To sú také informácie že dovidenia 😂
Vajcia na oleji? na vode? malý znamená čo?
Paprikáš - múka, šľahačková smotana, kolienka, olej? Koľko gramov
Batát s fetou - aký veľký, koľko fety, zase olej?

Môžeš mať z tohto príjem 1500 aj 3000 kcal

sweet20
28. máj 2025

Aky mas bazalny metabolizmus? To je , ze kolko telo potrebuje spalit kalorii aby si mohla existovat (napr. Dychanie atd.).. a dalej.. kolko mas bmi, kolko mas mat zjest denne kalorii? Su na to kalkulacky..

sweet20
28. máj 2025

@janai1 presne... treba vazit, aspon na zaciatok ako v kalorickych tabulkach, mne pomohli aspon na mesiac, ze kolko coho mozem zjest, hned som mala lepsi prehlad, ze kolko coho je priblizne kalorii, bielkovin atd

janai1
28. máj 2025

@sweet20 presne, ja už KT dlhšie používam a aj tak stále vážim keď chcem mať istotu

autor
28. máj 2025

@sweet20 ked ja som debil do toho pocitania vobec neviem ako sa rataju kalorie a kolko mozem zjest atd , španielska dedina😄

sweet20
28. máj 2025

Ved ked si otvoris kaloricke tabulky, tam ti vsetko vypocita...

simca06022011
28. máj 2025

stiahni si kaloricke tabulky a tie ti povedia, ty to ratat nemusis

personality
28. máj 2025

Tak vieš ako sa hovorí, smrteľná je dávka, a rovnako je to aj s potravinami. Záleží od dávky… či to prospieva alebo už nie

veselo_neveselo
28. máj 2025

Ahoze vcelku ok, len nejake mensie upravy by to chcelo.
Namiesto 3 vajec si daj 2. Napis, co za zeleninu k tomu si mala, a kolko, ale pocitam, ze potrebujes aspon dvakrat tolko.

Taky obed by mal byt skor vynimocny ako normalny, privarky, smotanove jedla si na chvilu odpusti. Daj si kura so zeleninou a trochou cestovin, mozes si to spravit ako studeny zeleninovy salat. Dolezita je tam ta zelenina. A ak nie si alergicka, prihod si k tomu dva tri vlasske orechy, alebo par mandli.
Ak je ten batat s fetou na veceru jedine, co si zabudla, tak je dobre. K batatu pridaj este spenat, alebo rukolu, a z fety asi uber (aj ked nepises kolko jej bolo, ale predpokladam ze ako normalne, takze dost)
Kavu pijes ciernu? S mliekom? Latte? Podla toho, daj pozor na mlieko, ak je ho viac tak tiez su to nezanedbatelne kalorie za den.

anze25
28. máj 2025

Skús prerušovaný post
Ja som nikdy nemala nervy na tie tabuľky a víc má to iba stresovalo…
Skús sa večer aspoň hodinu prechádzať ak máš čas to tiez je super vec .
Dôležité je aj z akej váhy ideš dole a koľko máš rokov
Ja som na tom oˇmomenralne rovnako potrebujem dole 7 kg

zmrzlinka2021
28. máj 2025

@janai1
Nie sú zle potraviny, nezdravé je vždy množstvo.

zmrzlinka2021
28. máj 2025

Prečo nevecerias? Vyhovuje ti už nejesť večer?

Nastav si stravu na celý život. Žiadne také že teraz bez smotanovej omáčky a keď schudnes začneš ju jesť. Buď áno alebo nie.
Základ je vždy nižší príjem a vyšší vydaj

denkabemommy
28. máj 2025

Za mňa málo. Tak pre 5-6 ročne dieťa ok. 🙂

janai1
28. máj 2025

@zmrzlinka2021 táto tvoja odpoveď sa akože vzťahuje na čo konkrétne v mojej odpovedi?

maury
29. máj 2025

Pridaj pohybovú aktivitu. Je jedno čo, dôležitá je pravidelnosť. Príklad hodinu denne nord walking. Dôležitý je väčší výdaj, nižší príjem. Nastav si 5 jedál denne, večeru vynechávaj a aby nebola moc neskoro. Priaznivý pomer bielkovin a sacharidov, obmedz tuky. Pestrosť stravy je dôležitá. Napríklad ten batát a fetou. Batát sacharidy, feta bielkoviny - to je optimálna kombinácia a podobne.

taktotedanie
29. máj 2025

Stiahni KT a uvidis ci to je ok

janai1
29. máj 2025

@maury tieto tvoje rady si vzájomne odporujú. 5 jedál denne a vynechávať večeru? To ma 5 jedál natlačiť do cca 16?
Obmedziť tuky? Prečo?
Feta ma viac tukov ako bielkovín takže radiť jej obmedziť tuky a zároveň ju chváliť ze feta je super zdroj bielkovín, no...

katica78
29. máj 2025

Staci,je to ok,toto som mala skoro presne aj ja,no este aj strudlu😁kaloricky deficit a ako pisete vela vody,spanku,ja nedrzim ani dietu a uz som schudla 25 kg .😁🙏mam prerusovani post uz 3 roky.

katica78
29. máj 2025

@anze25 presne tak!!je to mega,ziadna dieta,stres,telu nic nechyba a ani cvicit moc netreba,nadmieru spokojna a dole 25 kg a idem.dalej😁

katica78
29. máj 2025

@denkabemommy ani nie,ja zjem aj menej a vsetko mi staci a to nemam 60 kg😆zalezi na vela veciach.......

autor
29. máj 2025

Mam 162cm a 55kg
Som 8 mesiacov po cisárskom a posledne kila nejdu dole. Na mne tych 5kg navyse dost vidno.

asdfka
29. máj 2025

autorka ja som o 3cm vyssia ako ty, vahu mam rovnaku, akurat ze som dva roky po porode a od min.pondelku chudnem tiez 😅
A uz mam 1-2cm dole z brucha a bokov. Tabulky nemam, obed si davam normalny polievku + druhe jedlo.
Ranajky a vecere tvoria krajec chleba viaczrnny, syry, zelenina, vajcia, sunka, pomazanky so zeleninou, salat alebo kasa. Pomedzi len ovocie alebo orechy.

sabak
29. máj 2025

Máš na svoju výšku ideálnu váhu. Keby mam ja 55kg cítim sa ako modelka.😀😀
Stačí len cvičenie a spevniť po pôrode. Zmení sa ti tvar tela.

denkabemommy
29. máj 2025

@katica78 🤣 ja mám 55kg a bola by som fest hladná po takej strave ale záleží od veľa premenných, koľko človek zje 🙂

maury
29. máj 2025

@janai1 jaj malo to byť nevynechávaj večeru, nevšimla som si, že to prepísalo. To obmedzenie tukov mi poradil jeden fyzioterapeut, ktorý robí aj výživu pre športovcov. Je rozdiel tuky ako tuky. A tieto rady a dodržiavanie mne osobne pomohli schudnúť minimálne tých 5 kg. Dovtedy s váhou nie pohnúť. Tak fetu zasa nebude jesť každý deň, či.

poisonblu
30. máj 2025

nainstaluj si KT, nechaj ich nech ti vypocitaju prijem a vsetko, co zjes si zapisuj..ja odkedy zapisujem, tak vaha ide dole a to si dam aj sladkosti....

trisha_r
31. máj 2025

Hoď to do GPT a uvidíš. Ten ti podľa parametrov dá rovno aj jedálniček