Je mochito a nealko pivo vhodné pri chudnutí?
Ahojte vie niekto ako je to z nápojmi pri chudnutí? Napr. Milujem mochito alebo nealko pivo priberá sa s toho? Môžem to nemôžem to???
Môžeš pokiaľ ti to sedí do kalorického prijmu
@selenka7 jasne, sme na hodine chémie. proste "pálením". preto sú to pálenky ..
@biba_18 Nie sme na hodine chemie, ale nemusime zavadzat nepravdivymi informaciami, ked sa v tom nevyzname (potom to dopada ako Kotlarova kukuricova teoria). Ked uz, tak "palenim" - spravne destilaciou "kvasu" (produktu fermentacie cukroveho roztoku), v ktorom doslo k premene cukru na alkohol - preto sa to spravne vola destilat.
@really8 aj v mochito? Vsak je to na báze ako keby.. bilinej,, citrón meta ľad
@petra372016 ak si dáš citrón , mäta, ľad...tak to môžeš , do mojita ide ale aj alkohol a trstinový cukor a do nealkoholického síce nejde alkohol ale cukor alebo sirup, čo je de facto to iste
@petra372016 Uz maloco viac kaloricke existuje
Ja ked vidím takéto témy, mozes jest a piť všetko, ked sa ti to zmestis do kalorickeho prijmu...
@petra372016 Ja si pokojne bežne dávam mochito,ale nealko a nepriberám.

@petra372016 a cukor. a áno, aj čistý alkohol má kcal - vyrába sa pálením cukru ...
@biba_18 ja len tolko - "palenim" cukru vyrobis tak maximalne karamel. Alkohol sa vyraba fermentaciou cukru a nasledne destilaciou. A @autorka, 100ml mojita ma podla kalorickych tabuliek cca 70 kcal. Neviem kolko merias/vazis, ale ak mas bazalny metabolizmus povedzme 1500 kcal, tak jeden dvojdecovy pohar mojita a uz si na takmer 10% svojej dennej kalorickej potreby.