Je moja váha v 14 rokoch normálna?
Ahojte. Myslím si, že moje okolie nie je ku mne celkom úprimné a tak sa chcem opýtať tu na internete. Mam 14 rokov,160 cm a 60 kíl. Neviem posúdiť, či som tučná alebo nie. Ďakujem za odpovede
@klara1222010 Nie, s týmito mierami určite nie si tučná.
Zalezi co je na tebe ak sportujes a mas svaly niesi tucna. Ja som mala 164 a vzdy 54 kg a bola som akurat bolo aj za co chytit aj mi nevyselo sadlo.mne sa napriklad vychudnute osoby velmi nepacia
Nie si tucna ale porozmyslala by som co jem a hybala sa.
@zuza.m Chodím na športovú gymnastiku. Na rukách a bruchu mam svaly, ale na zadku a stehnách ani nie...
Nie, nie si tucna. To ze chodíš na gymnastiku je super, ale ja by som aj chodila pravidelne behat
@klara1222010 ahoj. Ešte máš malo rokov, aby si nad týmto uvažovala. Ak športujes, udržiavas si zdravie. Je nutne jesť dosť sacharidov, bielkovín a tukov aby si mala vyrovnanú stravu pre vývin. Ešte si mladá, postava sa ti formuje. Pre tvoju dobrú budúcnosť ďalej športuj, papaj zdravo a dopraj si s mierou aj zakázané. Nedel jedlo na zle a dobre.
Treba viac pohybu a zdravu stravu. Na tvoj vek a vysku je to trochu viac.
V puberte som mala v jednom obdobi tolko co ty, ale u mna to bol len tuk, ziadny sport som nerobila. Tucna som nebola, dokonca to nebola myslim ani nadvaha, ale faldik na bruchu bol. Udrcite nedrz ziadne drasticke diety, samozrejme vyradit sladene napoje, sladkosti a chipsy nie je dieta ale zdrave stravovanie. Ak sa uz stravujes zdravo, ani porcie by som v tvojom veku neobmedzovala, len budes musiet pridat pohyb, nieco, pri com sa aj zadychas.
@klara1222010 športuj naďalej, nezabudni na dostatočný príjem bielkovín. Je výborné, že sa hýbeš, to veľa tvojich rovesníkov bohužiaľ nerobí. Každá postava je iná, čo sa týka konstitucie, pomer svaly - tuk, čiže by som sa neriadila nejako smerodajne podľa výšky a váhy a už vôbec nie podľa BMI. Pokial to chceš viac sledovať, je dobre absolvovať meranie, kde zistia presne osvalenie časti tela, hmotnosť kostrovych svalov a pod. Ja mám približne 60-64 kg, teraz o niečo viac kvôli tehotenstvu, mám tesne po vš. V tvojom veku som bola ale ako palička, až nezdravo chudá a cez 15 rokov som sa venovala tanečnemu športu, lenže tam žiadne veľké svaly žiadna tanečníčka nemala, keďže sme makali každý deň na tanečnej sále dlhé hodiny. Pri tvojom športe musíš mat proste silu a to podstatne väčšiu. Čím viac svalov máš tým lepšie pre teba. Sleduj si dostatočne veľa ješ, množstvo bielkovín, oddych, žiadne diéty nemajú zmysel, pokial chceš podávať dobrý výkon a už sa opakujem ale je to dôležité sleduj spánok, regeneraciu, hydratáciu, stravu a bude dobre.
záleží aký si typ postavy...
niečo navyše máš, ale ty ešte rastieš takže sa časom môžeš vytiahnuť do výšky a kg navyše budú preč...
je veľké plus že športuješ...
Kazdy ti tu radi, aby si sa viac hybala, takze odpoved poznas aj sama.
@lonely66 prepáč, ale keby som chcela, tak sa odfotím už na začiatku... Nebudem ľuďom, ktorých ani nepoznám posielať svoje fotky
Moja 11 r dcéra má tvoju výšku a o niečo menšiu váhu, nie je tučná, aj keď áno má menší faldík na bruchu keďže keď priberie ide jej to do brucha ako v rodine jej otca, nohy má pritom chudé keby nemá na nich svaly tak ich má jak hajzlovy pavúk
Moja dcera ma 15 - 156cm, a 43 kg a ver mi bola by som radsej keby vazila viac.
@klara1222010 vies ked chodis na sportovu gymnastiku a mas svaly tak tie tiez vazia ,nemozno sa porovnavat s niekym kto sedi len v skole a potom doma na pc.ale je fajn ked si strazis vahu a vsak dietu by som neriesila iba vynechala co ti zeny radili hore sladke slane mastne to staci .
Zaujimalo by ma co tvrdi tvoje okolie?ked nieje k tebe uprimne?
@klara1222010 určite niesi tučná. Ja mam 24r. Výšku cca 162 a 58 kíl co je skoro rovnako ako máš ty a teda určite tučná niesom ;)
@lonely66 no sama si odpovedz, či by si chcela aby tvoje dieťa dalo svoju fotku postavy (a ešte v spodnom prádle) bez hlavy na internet medzi samými anonymami.. 😒
Inak je vtipné keď na to že poviem že máš hlúpu poznámku začneš urážať že hlúpy je niekto čo nerozumie písanemu textu.. ale ty tam asi nevidíš rozdiel že...
Tak ja ked som mala 60kg a o 12cm viac teda mala som z coho chudnut a aj keby to bolo viac svalov tak ten objem bol moc velky a nepekny. Takze myslim ze je to vela, spokojny s tym moze byt len niekto kto nema vkus a ani v tvari neni pekny takze ma nizsie standarty.

Nie, nie si tučná. Ak sa ti nepáči ako vyzeráš začni športovať.