icon

Je možné chudnutie iba stravou?

ichi
23. mar 2025

Mám otázku, podarilo sa vám schudnúť iba stravou? Ak áno, bolo to aj viac kíl. Pýtam sa preto, lebo na cvičenie pri dvoch deťoch, psovi a práci neostáva čas, keď si aj idem zabehať, potom mám chute na sladké...večer od únavy zaspávam s deťmi, takže na nejaké cvičenie nemám pomyslenie.
Hľadám motiváciu a prestavenie v hlave, že ak dodržiavam stravu ( kalorické tabuľky, prerušovaný pôst) robím pre to málo. Ďakujem za odpovede, inšpiráciu.

Strana
z2
danielad9
23. mar 2025

@ichi Áno podarilo sa mi chudnúť len stravou. Avšak potrebuješ dosť veľký deficit, čiže nie je vylúčené “hladovanie”

bagerka
23. mar 2025

@ichi ano, iba stravou, KT treba dobre nastavit. Prve dva tyzdne som mavala hlad, ale ked som si nastudovala viac a zamerala sa na bielkoviny, tak aj chute na sladke aj hlad ma opustili

simsalabim
23. mar 2025

Aj ja som schudla len stravou. Teda - pohybu som mala dost aj pred tym ako som upravila stravu a s tym som pokracovala.

anonymnyuzivatel
23. mar 2025

@ichi Mám taký režim,že 6 dní jem vegetariánsku stravu a 7 deň mám hladovku.Hladovka je od nedele večera do utorka do rána a tiež v splny a novy mesiaca.

barka1
23. mar 2025

@ichi však skus 2 tyzdne poctivo dodržovat dobre nastavené KT a uvidíš výsledok. To bude najlepší dokaz.

adri266
23. mar 2025

@ichi Vyskusaj Macingovej detox. v podstate ide o delenu stravu. Za mesiac 8 kg. Vyhoda je, ze ona odporuca jest naozaj dosyta, ziadne hladovanie. Lebo ked hladujes, mas nutkanie na zobnutie sem a tam.

cucoriedka133
23. mar 2025

@ichi schudla som cez 17 kg prevažne len stravou, len zriedkavo som cvičila.. Chudla som cez schudni s dave, a vôbec, ale vôbec som nebývala hladná.. ba práveže mi častokrát aj jedlo ostávalo a jedli sme spolu celá rodina 🙂 do budúcna plánujem chudnúť opäť s nimi

taktotedanie
23. mar 2025

@ichi mas malo bielkovin preto si hladna
Kazda mame deti, pracu, domacnost, sebevzdelavanie , 30min si vies najst urcite a ak budes mat dobru stravu ani ta nenapadne vyjedat sladke, samozrejme co nekupis to nezjes

Ale ja som pridala k strave aj prerusovany post+cvicila som takze ja som schudla veela ( uz 25kg za 6mes) takze u teba vez cvicenia to pojde pomalsie

simsalabim
23. mar 2025

@cucoriedka133 a comu pripisujes, ze si nebola vobec hladna? Ja som schudla podobnu hmotnost a ciel si drzim, ale ze som vobec nebola hladna - a aj ze teraz nebyvam hladna - teda povedat nemozem. KT v zelenych koleckach a ja by som si este dala 🤷‍♀️🙈 Po viac ako roku moje telo stale chce jest viac ako dostava. Jedine pevna vola ma drzi.

ichi
autor
23. mar 2025

@bagerka KT mám myslím dobre nastavené. Mám aj odskúšané, že deficit, ktorý mi vypočítali pri chudnutí je môj udržiavací.

ichi
autor
23. mar 2025

@simsalabim tak tiež nejaký pohyb tiež za deň mám, okolo domácnosti, deti a pod. Prácu mám naopak sedavú.

ichi
autor
23. mar 2025

@anonymnyuzivatel tak to máš môj obdiv, ja mám problém nezjesť každý deň niečo navyše, nieto držať hladovku. To viem, že pre mňa nie je...

ichi
autor
23. mar 2025

@cucoriedka133 tak to je skvelý výsledok, gratulujem. Oni ti posielali recepty, ako presne to fungovalo? Ďakujem

ichi
autor
23. mar 2025

@taktotedanie super výsledok. Viem, bielkoviny sú dôležité. Tým ale ze nie som zástanca rôznych potravin s nápisom "protein", plnia sa mi celkom ťažko.

taktotedanie
23. mar 2025

@ichi nikde nemas napisane ze take potraviny mas jest
Vyskladaj si jedalnicek podctivejsie. Da sa to len treba chciet

cucoriedka133
23. mar 2025

@simsalabim ja by som pokračovala v chudnuti naďalej, ale našťastie sa mi podarilo otehotnieť tak mam teraz stopku 🙏🍀 ja vôbec neviem tieto kt používať ani to rátať, mne vyhovovalo ze som mala od nich vypočítané porcie tak aby som bola v deficite a naozaj to fungovalo, strava bola super chutná, rýchla, vyvážená a aj klasické recepty boli upravené na fit verziu (napr segedin) a ozaj vhodná pre celú rodinu čiže som nemusela variť x jedál.. Čím to je netuším, ze som nebola hladná a ani som nemala chuť na mlsanie pomimo 🙂
@ichi áno, platíš si premenu, každý týždeň recepty, máš tam ku všetkému váhu, aj nákupný zoznam a aj tréningy, ja som na to namotala aj mamu a tá aj s priateľom schudli dokopy takmer 45 kg za 5 mesiacov

simsalabim
23. mar 2025

@cucoriedka133 pre zaujimavost, nedas sem jedalnicek na 1 den? Alebo do ss? Fakt by ma to zaujimalo.

chiara_elle
23. mar 2025

@cucoriedka133 mna tiez by zaujimal ten jedalnicek. Uz som mala x pokusov a stale sklznem do sladkeho a nechudnem.

mackamosna
23. mar 2025

@cucoriedka133 aj mna by zaujímal jedalnicek na 1 deň 🙏🤗❤️

hylary
23. mar 2025

@ichi a z akej váhy ideš? Ja tiež len stravou.. zatiaľ mám týždeň za sebou a mínus 2 kg.. tiež som sa nad tým zamýšľala, či netreba aj cvičiť,.. ja idem zo 77

cucoriedka133
23. mar 2025

@simsalabim
@chiara_elle
@mackamosna
Baby momentálne nie som v premene a nemám platené ani členstvo čiže sa nedostanem k archívu, ale nasla som na ich fb vzorový jedálniček tak snáď vám pôjde ten link
https://www.facebook.com/share/p/18QFbBSSd3/
.. Veľa receptov som si aj zapísala a varím opakovane, obyčajne jedla chutné rýchle, a nie je to len zelenina so zeleninou 😁😊 a ešte dodám, ze majú aj zámenu potravín, čiže keď niečo neľúbis/nemáš, tak zamenis za niečo zo zoznamu bez problémov 🙂

mackamosna
23. mar 2025

@cucoriedka133 ja nemám fb ani insta, nepôjde mi pozrieť... Škoda ze ti nejde pozrieť archív.. Myslela som, ze to zostáva nastálo

katjak78
24. mar 2025

Podľa vlastnej skúsenosti sa dá len dietnou stravou schudnúť + ľahke kardio/chôdza, rýchla prechadzka so psom, ďeťmi/, cvičením sa formuje postava, nechudne sa tuk sa mení na svaly.

mizoko
24. mar 2025

@adri266 pri macingovej ak máš nejaké skryté choroby tak sa ti objavia 😁 ja som pri macingovej dostala zlcnikovy záchvat 😅

simsalabim
24. mar 2025

@cucoriedka133 nemam fb a link mi nejde… ak by si mi poslala prinstceen do ss, budem rada.

@mizoko Zlcnik vie paradoxne podrazdit aj hladovka, je to malo znama vec, ale je to tak.

nelka93
24. mar 2025

Ja som chudla aj so stravou a aj s cvičením, niekedy oboje naraz. Len so stravou som chudla pomalšie, keďže bez cvičenia som mala nižší výdaj. Ja som si ale nasledovala kalorické tabuľky a ani prerusovany post som neriešila, lebo mi to nevyhovovalo. Schudla som už viac ako 20 kil

mizoko
24. mar 2025

@simsalabim áno,ale macingova nie je hladovka 🙂 zase ale nevedela som že mám problém so žlčníkom kým som si nedala macingovu. Ona v knihe upozorňuje že treba zvážiť svoj zdravotný stav pred tým,než začnete takže zjavne to naozaj odkryje aj skryté zdravotné problémy 😉

lucianak
24. mar 2025

Manzel za necele 3 mesiace 16kg. Prerusovany post, necvici, iba si stanovil, ze denne prejde minimalne 15tis krokov

lujza123
24. mar 2025

@ichi ale pohyb je extrémne dôležitý, nielen na chudnutie, ale celkovo, koli zdraviu, psychohygiene. A hlavne udržaniu normálnej hmotnosti, ked mas sedavu pracu tak ten pohyb potrebuješ lebo budeš kysnúť ako cesto z roka na rok viac a viac.
Možno teraz schudnes stravou, ale bez zmeny životosprávy to budeš mať o chvilu naspäť.

Ved to nieje ziadna veda, kúp si postroj zapni psa a vybehni, rýchla chôdza alebo beh aspoň 2- 3 x do týždňa. Super sú rýchle denne cvicenia, skús plank (doska), drepy, úplne jednoduché 15 minút denne si nájdeš.

Prosimta ved už mas veľké deti, nie bábätka co treba každú chvilu kojiť a nevydržia pol hodinu bez maminej pozornosti .. A takýto úplne základný čas (2 hod tyzdenne a 15 min denne) si nájde aj matka 10 tich deti

Domácnosť je úplne nezmyselný koníček, upraces za chvilu je opäť bordel, navaris, nakúpiš zachvilu zjedene … žiadny pôžitok, žiadny výsledok
Keby sa každý deň hodinu venuješ upratovaniu domácnosti za rok vyzerá presne tak isto.
Keby sa celý rok hodinu venuješ sama sebe tak za rok vidíš obrovské zmeny - keby cvicis mas úplne inu postavu, keby skúšaš maľovať po roku tvoris nádherne diela, keby sa učíš jazyk po roku sa dohovoris …a si na seba pyšná, na to co si dokazala

Ja viem ze teraz krútis očami ze co ti to píšem, ved ty vôbec nemáš čas lebo lebo lebo … ale work/life balanc je veľmi dôležitý. Ked budeš na seba roky úplne kašlať vyberie si to svoju daň, v podobe tuku a permanentne blbej nálady. Vyžehlené prádlo či trojchodové nedeľné menu ti za pneumatiku okolo brucha a riť jak želatínu fakt nestoji

ichi
autor
24. mar 2025

@hylary 71 kg, len som nízka takže každé kilo vidieť. Mávala som dlhé roky 57, to bola moja optimálna hmotnosť. Za týždeň 2 kila je skvelý výsledok, aj keď na začiatku ide hlavne voda, je to na druhej strane veľmi motivačné. Držím palce.

Strana
z2