Je reálne vydržať mesiac v krutom kalorickom deficite?
Čauko. Rozmýšľam, že by som si "nasadil" kalorický deficit, ale mocný. Žiadne že o 300kcal menej, rozmýšľam tak aspoň o 800kcal menej (čo u mňa znamená 1700kcal denne). Chcem rýchlo schudnúť, pretože teraz už to nie je len o výzore, ale už je to o zdravotných komplikáciách.
Názory na to mi dávať nemusíte, skôr by som sa chcel opýtať na osobné skúsenosti. Je mi jasné, že taký krutý KD sa nedá držať pol roka. Ale mesiac by som aspoň chcel... je to reálne podľa vás, vydržať to mesiac? Za ten mesiac by som chcel dole aspoň 10kg. A potom budem riešiť ďalej.
@kiki68 Prečo dva roky?
Za mesiac 10kg??? No, neviem, neviem... Záleží aj, z akej hmotnosti chudneš. Ja som raz cca 5 mesiacov bola na 1250 kcal, bolo to úplne v pohode. Schudla som tých 10 kg, ale za celý ten čas 5 mesiacov. Za mesiac je to kruté. A ani pre telo nie dobré. Radšej trochu zvoľni tempo.
@thirstymonk Lebo to je realne cas, aby clovek nemal jojo efekt a vedel makat na dalsej forme. Tym, ze telu drasticky vezme, tak si zatazi metabolizmus a potom telo sa zacne logicky branit. Prva faza je super, vela schudne, problem je ta udrziavacia faza, plus mozna volna koza. Ako neni to dobre ist do takeho deficitu bez vedenia trenerom
To je ako ked mas baby fitness pred sutazou, tam ides krutu dietu, to si nevies predstavit asi a co sa stane po sutazi? Staci malo nedat bacha a maju za par dni o 7kg viac. Ako tam je ta faza, ze telo zapne protichod.
Za mesiac nedáš dole 10 kilo jedine, že prídeš o nohu, ako sorry ale bez cvičenia a stravy nemáš šancu aj 5 kilo zhodiť je veľa, vráti sa ti to ako bumerang ďalší mesiac ešte vyššia vaha
@thirstymonk blby napad. Jednak si spomalis metabolizmus, a este ti asi aj ostane ovisnuta koza ktora sa nestihne zmensit pri rychlom tempe vahoveho ubytku. Radsej menej drasticky ale pomalsie...
Realne to je ale pravdepodobne s menej ako 1700kcal ale potom sa priprav na jojoefekt a mozno aj viac zdravornych komplikacii. Tiez si asi nepribral 10kg len za mesiac.
Ja s mužom som sa pridala do jedálnička Fitlavie. Jedálniček máme nastavený na 1400-1600 kcal, musím povedať aj za neho ako muža, že pokiaľ je ten jedálniček zostavený dobre, tak je to úplne v poriadku, dá sa vydržať, dokonca sa cítime viac najedení, než inokedy 🙂 ale teda 10 kg za mesiac je podľa mňa nereálne schudnúť, zdravé chudnutie je 0,5 až 1 kg/týždeň, čož aj cca vychádza, zajtra nám končí 4. týždeň a dole mám zatiaľ 3,7 kg. Vydržíš to úplne v pohode, len sa neupinaj na to, že 10 kg musí byť dole za mesiac, daj si reálnejší cieľ, bude ťa to motivovať 🙂
@thirstymonk normalne je, keď dáš dole 2 kg mesačne, už 5 kg nie je zdravé a 10 kg extrem. Keď máš zdravotné problémy, ešte viac si dokasles organizmus. Ale asi vieš co robíš 🤷♀️ začni stravou a pohybom, ja ti odporúčam plávanie.
ja som asi 3 mesiace mala 1000-1300kcal prijem (bazalny u mna skoro 2000) schudla som skoro 20kg.
ale ja som to chcela otestovat ci to pojde tak rychlo, teraz by som to uz robila pomalsie.. vratilo sa mi naspat asi 5kg po zacani normalneho jedenia, a potom som 15kg schudla cca za rok na 1500kcal denne. a to som ani necitila hlad nic.. tak cca fungujem doteraz a uz 4 roky drzim vahu.
ono najprv tie kila pojdu velmi rychlo dole ale neda sa taky maly prijem udrziavat dlhodobo
Jasne, že keby som mal 70kg, tak nebudem chcieť schudnuť 10kg za mesiac, však? Tie kg sú len orientačné, nie su pre mňa podstatne. Keby som mal 110kg jak teraz, ale tuku nie 35%, ale 16%, tak by mi bolo jedno, koľko važim.
Obr.: https://cdn-images.dzcdn.net/images/cover/f9631...
Ronnie Coleman s 5% telesného tuku a s hmotnosťou 138kg. Takže hmotnosť je len číslo... 10kg pri skoro druhom stupni obezity za mesiac, si nemyslim, že je až tak brutalne veľa. Ja už niečo odcvičene mam, ale nikdy som nemal až taky problem s kilami navyše, takže som nikdy nemusel liezť do tak drastickeho deficitu.
@zuzubb007 Však ja budem cvičiť, aj sa stravovať, dokonca aj kardiovať.
@kiki68 Akekoľvek kulturisticke suťaže viac zdraviu škodia ako pomahaju - môj názor. Keď sa tam ukazuju na podiu tie dehydrované múmie (a to sa netýka len žien, ale aj mužov), vyhladované, odvodnene, často s použitim steroidov a iného sajrajtu, tak jasne, že to nemôže zdraviu prospievať.
@ss1908 To je prave ten problém, že potom už nemôžeš začať "normalne sa stravovať", inymi slovami - doteraz som sa stravoval nenormalne a teraz sa už musim normalne až do smrti. S tým tak nejak rátam, že už nepojdu klobasy a bočik na dračku. Večer nebude pivo čipsy pri telke, ale prave večer planujem nahodiť trening (doma), za tym tvaroh a sladke sny.
Musím si to cele ešte nejako premyslieť, že ako to urobím. Zatiaľ som v štádiu rozmýšľania... Už sa mi iks krát stalo, že som bezmyšlienkovite začal cvičiť a niekedy mi to vydržalo až 7 dni... No a keď som začal "myšlienkovite", tak to vydržalo dlhšie, mesiace... videl som nejaké výsledky... Takže tak.
@thirstymonk no vies co.. ja pocas tych diet som fakt ze jedla cistu stravu, vsetko vazila a snazila sa este aj co najmenej tuku a co najviac proteinu.. to mi tak fungovalo asi 2 roky.
teraz jem ze uplne normalne, priam az nezdravo lebo mam teraz take horsie obdobie a nemam cas riesit jedlo. a ta vaha nejde hore. lebo jem urcite v mensich porciach ako pred tymi 30kg ale hlavne si to vsetko kompenzujem cvicenim. proste si na to vsetko zvyknes a tie porcie sa tiez prisposobia tvojmu "objemu" a budes moct jest aj "nezdravo" obcas..
a odporucam cvicit vo fitku alebo robit nejaku aktivitu mimo domu. mne doma nikdy nevydrzalo cvicit ani to nema taky efekt..
drzim palce, kukni aj fasting a ake to ma benefity - autophagy a ine.
@thirstymonk ja som po operáciu čeľustí tri mesiace fakt že nejedla,jeden dva banány denne ,nejaký čaj a asi 20kg dole ,ako som začala jesť v momente to bolo späť
@minenkaa To je predsa očakávateľné, ale to je niečo iné... 🙂
@ss1908 Ono ide aj o to... že ako budem klesať hmotnostne, tak bude klesať aj moj bazalny metabolizmus... čiže teraz mi 1800kcal pride jak brutalny deficit, ale keď budem mať o 25kg menej, možno to už nebude ani deficit, ale bazal... ťažko povedať, nechce sa mi to teraz počítať.
@thirstymonk no jasne ale vsak to je zalozene na tom kolko tvoje telo realne potrebuje energie na fungovanie.. ako budes klesat hmotnostne tak budes aj menej hladny .
@thirstymonk chcela som ty napísať ,že to je ťažké udržať
trošku odveci: dnes v masiarni pani predo mnou kupovala 2 kg čistej slaniny bez kože. Hrôza ma obliala, ked som si predstavila, že chcem schudnuť 2 kg a to je fakt velky kopec slaniny. No nič, chod do masiarne nech ti predavačka ukáže, ako vyzerá 10 kg slaniny držím palce

@thirstymonk neudrzis to. Ja som raz mala stresy v praci a nestihala som jest. Schudla som z 65 na 53 as za dva mesiace. Akonahle som zacala jest normalne, hned to bolo spat aj s urokmi. Chod na to pomalsie, ozaj sa to oplati
Ved si to spocitaj, aky kaloricky deficit by si musel mat, aby si schudol 10 kil za mesiac. To je hrozne vela.
1 kg tuku je nejakych 7700 kcal. Ale dobre, chudnutjm nedas dole len tuk, je tam nejaka voda, nieco zo svalov...
Ale ved daj aj taky deficit, ako si pisal. Len daj pozor aby si tych 1700 kcal zjedol kvalitnych, ziadne proteinove shaky, ale riadna strava, co najviac zeleniny, malo olejov, malo chleba. Lebo zjest 1700 kcal zeleniny tiez nie je len tak 🙂
Ak to nebudu same zemiaky.
Ak si naozaj tlsty, tak to pojde ten prvy mesiac rychlo.
Moj muz schudol za mesiac a nieco10 kil. Isiel z vahy 90 a nieco. Bolo to cca 4-5 rokov dozadu. Nastavil si kaloricky deficit a kazdy den bud bicykloval alebo siel na turu. Popri tom este parkrat do tyzdna cvicil doma s vlastnou vahou. Postavu si drzi, aktualne ma 77 kg.
My sme vtedy chudli spolu, ja som potrebovala zhodit cca 5 kg a bola som hrozne nasrata, ze jemu to ide tak lahko a mne nie. Ale ja som sla z vahy 58 kg. Za ten cas, co on schudol 10, ja som schudla 2 kg.
Nechceš si radšej zaplatiť odborníka? Takto si len dokašleš zdravie ešte viac.
Ak máš cez 150kg tak 10kg za mesiac dať dole môžeš ale potom sa nesmieš vrátiť ku kalorické mu príjmu ktorý si mal.
A musíš rátať s tým že to nebude 10kg tuku ale v prvom rade len voda ...
10 kg za mesiac? to máš 3 kg za 10 dní...
to je veľa... čaká ťa jojo efekt.
Čiže máš zdravotné komplikácie a chceš si urobiť ďalšie tým, že schudneš 10kg za mesiac?

@thirstymonk Jemine a cele dva roky to das ze