icon

Je reálne vydržať mesiac v krutom kalorickom deficite?

thirstymonk
8. feb 2025

Čauko. Rozmýšľam, že by som si "nasadil" kalorický deficit, ale mocný. Žiadne že o 300kcal menej, rozmýšľam tak aspoň o 800kcal menej (čo u mňa znamená 1700kcal denne). Chcem rýchlo schudnúť, pretože teraz už to nie je len o výzore, ale už je to o zdravotných komplikáciách.

Názory na to mi dávať nemusíte, skôr by som sa chcel opýtať na osobné skúsenosti. Je mi jasné, že taký krutý KD sa nedá držať pol roka. Ale mesiac by som aspoň chcel... je to reálne podľa vás, vydržať to mesiac? Za ten mesiac by som chcel dole aspoň 10kg. A potom budem riešiť ďalej.

Strana
z2
haraburdova
8. feb 2025

Podla mna v pohode, aj s takym deficitom, len by som dala pozor z coho su tie kalorie a uprednostnila bielkovinu a tuky hoci aj na ukor zvysneho. No ale kokos, ja keby chcem dat 10 kil za mesiac dole, tak idem do full waterfasting a nie len rapidne znizit prijem. ach muzsky metabolizmus.. :D

mabenn
8. feb 2025

@thirstymonk to z akej vychodiskovej vahy chces schudnut 10kg za mesiac?

brigus198754
8. feb 2025

@thirstymonk 1.oktobra som mala 106kg zacala som KD 1300/den teraz vazim86kg je to tazke ale da sa zvladnut

taktotedanie
9. feb 2025

@thirstymonk co si tak 10kg rozvrhnut na 3mesiace?
Mimochodom je to blbost, ak velmi chces tak po-pia kcal mierne len nad bazal a vikendy tahaj kcal nad aktivne hodnoty inak s tvojim nevytrenovanym metabolizmom a nadvahou po mesiaci nie ze neschudnes ale ty rovno odpadnes, radsej si kcal poriadne prepocitaj a bez aktivity necakaj hned vysledky

taktotedanie
9. feb 2025

@brigus198754 ja som sice mala menej nez ty ale tiez som za taky cas dala 22kg dole

natalka13
9. feb 2025

Z tych 150kg ludia chudnu rocne tak cca polovicu. Ani to nie uplne ak chces cvicit naberes svaly a tie su tazke.

missviolet
9. feb 2025

Denny deficit 800 kalorii ti spravi len 100 g tuku denne, cize schudnes za mesiac trosku viac nez 3kg cisteho tuku ostatne bude voda.... apropo ja mam takuto dietku na 3 mesiace, da sa to vydrzat, ak pojes vela bielkovin

thirstymonk
autor
9. feb 2025

@mabenn 110kg pri výške 180cm

thirstymonk
autor
9. feb 2025

@natalka13 Nejde mi o kg, tie som tu dal len tak pre efekt. V skutočnosti ma najmä zaujíma percentu tuku v tele, ktoré mám aktuálne tak 35. A v konečnom dôsledku chcem dosiahnuť 12. Viem, že žiadna "medžik transformejšn za tri mesiace" v realite neexistuje, ale nejako začať musím.

mabenn
9. feb 2025

ak pijes nejaky alkohol, okamzite ho vypust na 0, telo zacne odvodnovat, zacni si davat carnitine a v pripade fyzickej aktivity odporucam synephrine...ostatne asi vies: voda, vela bielkovin, zelenina, ziadne sladke napoje, idealne aj sol obmedzit...po mesiaci uvidis, ale ked das aj 5kg namiesto 10kg, tak dobre, nie? a potom uz len vydrzat mesiace...idealne dennou chodzou doplnit a silovym treningom (minuly rok som schudla bez kruteho deficitu za cca 5mesiacov z 84kg na 72g)

mabenn
9. feb 2025

*oprava za 4mesiace som dala 12kil

kataina
9. feb 2025

prosím, načo je carnitine? nema kontraindikacie?

mabenn
9. feb 2025

@kataina Karnitín je prírodná účinná látka, ktorá je zodpovedná za premenu tukov na energiu, je to len doplnok, aby sa tuky lepsie pustali, nic hrozne...google

kataina
9. feb 2025

@mabenn OK, vdaka

nelka93
10. feb 2025

Ja som schudla 8 kíl za 2 mesiace a už to bolo dosť náročné, ale za rok som schudla 20 a idem stále dole, síce už udržateľne a kilo mesačne, ale predsa. Ako to nastaviť aby si schudol presne toľko tukov koľko chceš, ti povedia profíci

obnoxious1
11. feb 2025

...bol som v podobnej východiskovej situácii. Okolo 105 kg.

Dlhodobo udržať silný kalorický deficit je veľmi náročné, a výsledky za to trápenie nestoja. Pre tvoj cieľ kontraproduktívne. V tom prípade by som skúsil radšej dlhší úplný pôst. Prvých 4-5 dní ešte cítiš kus hlad v určitých časoch (lebo grelín), ale nie je to nič strašné. Ľahšie ako pri deficite. Potom sa niektoré hormóny a procesy utlmia, a hlad už necítiš, na jedlo nemyslíš. Môžeš ťahať v podstate ako dlho chceš, ak nemas nejake zvlastne zdravotne indikacie alebo deficity. Viac ako 40dní sa neodporúča. Ja som pri prvom pokuse dal tých 40. A nebolo to namáhavé, žiadne trápenie. Odvtedy to robím každý rok v rôznej dĺžke. Prvý týždeň strácaš hlavne vodu, dostaneš sa do ketózy, potom ide aj tuk pekne dole. Za prvych 10 dní väčšinou prídeš o viac ako 10kg váhy. Potom to postupne klesa až na -0,3kg denne. Ja som sa pri prvom pokuse dostal z tých 105 na 80kg. Svalov som stratil minimum, tie telo chráni. A keď som si zvykol na ketozu, moja myseľ fungovala oveľa jasnejšie a lepšie ako na bežnej strave. Pôst = v ideálnom prípade len voda, ja som pil aj čiernu kávu. Proste 0 kalórií.

Bonus je autofagia, telo si polieci zápaly, tráviace alebo iné ťažkosti. Plus reset inzulinovej rezistencie a endokrynnych zliaz celkovo. Výborne to poriesi aj problémy s tráviacou a vylucovacou sustavou. Mikrobiom si oddychne a dá sa doporiadku. Reset chutí, cravingu sladkého/slaného, a pod.

Nie je to len moja skúsenosť, poznám viac ludi, co to skusilo, a bolo to prekvapivo ľahké. Mnoho ľudí robí ca 12-14dňový pôst raz za polrok.

....a potom samozrejme pokračovať s nejakým udržateľným spôsobom stravy.

Je to mimoriadne efektívny a dokonca pre zdravie prospešný spôsob, aj keď mnohí ti budú ako obvykle tvrdiť opak. A čo sa týka náročnosti a hladu, tak oproti dlhodobému kalorickému deficitu je toto brnkačka.

obnoxious1
11. feb 2025

...teda - nepoznám iný spôsob ako sa zbaviť 10kg tuku za mesiac. Deficit ti to nedá.

simik411
12. feb 2025

@obnoxious1 obdivujem čo toto zvládnete 😀počula som že to ozaj je pre telo prospešné, raz za čas takáto očista.. ale prepáč , prvých 4-5dni cítiš kus hlad ? Ja by som po 12hod nejedenia koňa zozrala, nie za 4 dni KUS hlad. Musi to byť masaker podľa mňa , bolesť hlavy iná musí byť .. ale išla by som do toho len viem že nedám 😅 a 40 dní ?? Kks bez jedla totálne. To už trochu moc , či 🙄ešte ozaj pochopím tých 4 5 dní 😶‍🌫️aj to už mdloby má chytajú. Ale 40 to čo , neodpadnes? 🫣Neverím

snowflakenel
12. feb 2025

Vies co,,ja som schudla, no velmi malo,som jedla. Zo 72 na 52 v priebehu pol roka. Ale sa.ki to mevyplatilo, spomalil sq mi metabolizmus. Dlho trvalo, kym som sa.dala.dokopy, bola.som slaba a.v.tvari som vyzerala.staro. experimentovat uz nebudem. Twraz,170 cm, 59 kg.

katrin21
12. feb 2025

@h2 10kg je realne ak ma dotycny napr. 120 - 150kg... za mesiac da

rk123
12. feb 2025

necitala som komentare mozno to uz niekto pisal ale to nevychadza matematicky.
na to aby si schudol 10kg tuku musis mat deficit 75000kcal, kedze 1kg tuku je 7500 kcal. niekde sa uvadza dokonca 7700.
a ty ked spravis decficit 800 za den, tak to mas za mesiac 24000.
cize stale ti chyba 3 nasobok aby si schudol 10kg. tymto deficitom schudnes cca 3kg.

lenkakravcova
12. feb 2025

mamy takto schudol 10kg za mesiac. Len tým že si zmenšil porcie jedla a nejedol sladké pomedzi jedlá. Bohužiaľ si to neudržal celé, lebo sa vrátil k nesprávnej životospráve 🙄 ale ak máš pevnú vôľu, tak to dáš! 🙂 len netreba skončiť po mesiaci.

matttech
12. feb 2025

Brat mal salmonelu za 3 týždne v nemocnici schudol 12 kg ...

zafir01
12. feb 2025

@thirstymonk tých 10 kg je reálnych u silno obéznych ľudí ... ( Len prvý týždeň sa vedia zbaviť zadržanej vody a bordelu v črevách ) .
Ale ak sa bavíme o % tuku .na to je potrebný dlhší čas . Treba si uvedomiť ,že nikdy sa nestane ,že budeš chudnúť len z tuku . Nedá sa to izolovať . Tým že si markantne znížis kaloricky príjem. Zvýšis šancu na to ,že schudnes ,ale viac zo svaloviny ako tukov. . Drastickým znížením pod bazal budeš mať rozhádzané hormóny , kortizol na maxime , glukóza v krvi nestála,a vtedy si telo vezme energiu zo svalov . A si v začarovanom kruhu .lebo čím menej svalov,tým sa ťažšie a pomalšie spaľuje tuk ...
Snažila.som sa to laicky vysvetliť .možnoa niekto doplní ..
Jednoducho stráž si príjem bielkovín,zniz príjem tukov .sacharidy zarad komplexné ,aby si z nich čerpal čo najviac . Pridaj vlákninu .

thirstymonk
autor
13. feb 2025

@zafir01 Práveže príjem tukov asi zvýšim na úkor sacharidov. Lebo sacharidov veľmi veľa prijmam.

Strana
z2