icon

Je vhodná injekčná liečba na chudnutie pre starších?

Včera o 13:09

Ahojte, iprosim iba nazory, ktore mali rovnake zmyslanie.
Momentalne je velmi popolarne chudnutie pomocou liekov typu ozempic. Uprimne, osobne s tym nesuhlasim. ALE, maminka ma 60 rokov a 100kg. Stravuje sa nezdravo, pohyb ma len pri upratovaji a v zahrade, ziadne cielene prechadzky, bicykel. Strava sice domaca, ale otrasna. Otec zomrel v dosledku cukrovky a nadvahy na rakovinu. Ostatni clenovia rodiny napidobne - zdravotne podmienky spojene s obezitou. A ja mam strasny strach o maminku, vidim co obezita robi s rodinou a myslim, ze je len otazka casu, kedy to dobehne aj maminku. Teraz k veci, rozmyslam, ze by som je odporucila tie injekcie na chudnutie. Co si o tom myslite? Nepaci sa mi, ze niekto typu Plackova takto chudne lebo nevie sediet v poslke, ale pre maminku mi to pride mozno ako dobre riesenie?

anonym_fc79e2
Včera o 13:11

Čo ja viem. Svokor má ozempic ale na cukrovku. Schudol dosť veľa, vyzerá jak múmia, vychudnutý zostarnutý a pravidelne má hnačku

hederamonstera
Včera o 13:11

No ako, ona schudne, ale akonahle to prestane brat a nezmeni zivotny styl, priberie este viac. Treba si nastudovat aj tie negativne ucinky na telo. Ale tak mozes sa s nou o tom porozpravat

minenkaa
Včera o 13:13

@anonym_autor som sa z chuti zasmiala

anonym_de18be
Včera o 13:14

Z liekov zázračne neschudne 😉 najprv si o tom niečo naštuduj. Stále by musela zmeniť životný štýl - kalorický deficit a pridať pohyb

crazy_cat_lady

Tu ide o zmenu zivotneho stylu, lebo lieky/injekcie asi neplanuje brat do konca zivota.. ako nahle ich vysadi, vrati sa do povodneho stavu.., nehovoriac o negativnych ucinkoch

anonym_234a9b

maminka ked sa stravuje nezdravo, tak je to zbytocne

roomaa
Včera o 13:17

Skôr by som bola za to, aby sa šla poradiť s diabetológom alebo obvodným lekárom. Nech jej vysvetlia možnosti – či už úpravu stravy, pohyb, alebo aj tieto lieky. Niekedy to môže byť pre človeka taký štart, keď sa váha konečne začne hýbať a potom má väčšiu motiváciu pokračovať. 🙂

autor
Včera o 13:20

Ano, viem, ze treba zmenit zivotny styl, ale maminka svoj zivotny styl nezmeni. Neviem akych mate vy rodicov, ale ja uz moju maminku takymto novym navykom nenaucim. Obezitologa uz nasvtivila a poradil je to. Bolo to davnejsie, ked to bolo este uplne nove a vypytal si za to strasne vela, tak sme tomu neverili.

crazy_cat_lady
Včera o 13:25

No, ak nechce sama, tak jej ziadne lieky zazracne nepomozu.kolko ma rokov, ze ma taketo mentalne nastavenie?

crazy_cat_lady
Včera o 13:27

Aha, vidim, ze 60. Tak to nie je este taka stara, aby bola nejak demotivovana alebo tak..., ale ako som pisala, musi chciet sama

anonym_3e6095
Včera o 13:47

Môže schudnúť a aj pribrať naspäť, takže dlhodobé riešenie to nieje bohužiaľ

anonym_3de50d
Včera o 13:56

Skusit mozes. Lepsie ako neurobit nic.

januska12323
Včera o 14:05
@anonym_autor

Ano, viem, ze treba zmenit zivotny styl, ale maminka svoj zivotny styl nezmeni. Neviem akych mate vy rodicov, ale ja uz moju maminku takymto novym navykom nenaucim. Obezitologa uz nasvtivila a poradil je to. Bolo to davnejsie, ked to bolo este uplne nove a vypytal si za to strasne vela, tak sme tomu neverili.

@anonym_autor tvoja mama nič nechce meniť tak ju nechať žiť ako sa rozhodla. Viem, že ťa to trápi ale je dospelá a ty nemôžeš riešiť keď ona nechce.