Je vhodný prerušovaný pôst?
Je prerusovany post vhodný pre zdravie. Taky napr kde sa je len 8 hodín. Napr ak kvôli nemu vynechám raňajky ,alebo večeru ? Či radšej sa stravovať normálne že od rána do večera ? Nechcem si spôsobiť nejaké problémy so žalúdkom kvôli tomu
@dadka128 kto sa tu pýta, či je jedlo hriech? Veď to nema.nic s vierou
Podľa mňa, post je veľmi prospešný pre dušu a telo. Záleží ale, či clovek fyzicky pracuje. A potrebuje energiu. Skôr by som ale povedala, nie jesť 8 hodín ale 1x do týždňa byť bez jedla. Ked to ešte spojis s dajakym úmyslom (obetujes za niečo /niekoho), podľa mňa super
Nemusíš nič vynechavat. Napr. o 10,00 začneš raňajkami, o 13,00 obed a končíš o 18,00 večerou. Namiesto 8 hodín si zo začiatku môžeš nastaviť 10 hodín.
POdstatne je ci ti vyhovuje a hlavne stale plati - mas jest zdravo, racionalne,nieze v ramci 8 hodin zozeres 3 tisi kalorii 😉
Mne urcite nevyhovuje, potrebujem ranajky, aj ked mensie, ale potrebujem a tiez odmietam ist do postele spat hladna a mat problem so zaspatim
@dadka128 tebe ked povie lekar pred vysetrenim/ operaciou- ze treba prist na lacno( cize drzat post). Tak odmietnes lebo nie si veriaca????😂😂.
Ja sa tak stravujem s vyhovuje mi to. Nezožeriem 3000 kalórií ako píše @zmrzlinka2021 v priebehu tých 8 hodín. O 9 mam raňajky, o 12.30 obed a okolo 16.30 - 17.00 mam večeru. Medzitým ovocie, občas nejaká dobrota. Vyhovuje mi to, nerada chodím spať s plným bruchom. Po 17 si dám čaj.
Bože baby 😂😂 nie som síce veriaca. A tento post držím občas. Po novom roku sa chystám riadne na to a dlho som tiež netušila o co ide, tak @dadka128 prepáčte, že sa sekla. Tiež zrejme robí sobotné poriadky ako ja a v rýchlosti si prečítala a pochopila po svojom. Nie každý vie, vo je to prerušovaný post. A v to. To adventnom období môže ľudí napadnúť post pred sviatkami.... 🤷🏻♀️😁
Autorka... Tento post jé super. Prijíma menej kalórií, keďže máš len napr 8 dohinove okno, kedy môžeš jest.. A ráno vstávam s plochým bruchom. Odstránilo sa mi pálenie záhy a nafukovanie. Jem od 10 rána do 17 tej. Soat chodím 6vycajne o 21.30 alebo 22... 0bcas si dám prvé jedlo až o 11 ci 12 a potom posledné posuniem tiež o hodinu teda večera o 18, alebo 19. Výsledok taky istý
@zuzinka888 prísť na lačno.. nepovie mi nič o pôste teda este som sa s tým nestretla 😃
@dadka128 no ono to ani ako dieru nepovažujú. Ješ všetko. Len necháš telu viac času, aby jedlo strávilo. Ráno ti klesne cukor, vtedy najviac pális kalórie.
Mne pomohla s mojimi crevnymi av6sludocnxmi problémami. Cca po týždni mi bolo omnoho ľahšie.
Takže rôzne tie náboženské posty krátkodobé sú úplne super 😁
@zafir01 presne ako píšeš, ráno a v podstate celkovo ploché brucho,ale ja som jedla až obed,potom nejaký malý olovrant,okolo 18.00 večeru a potom zase až na druhý deň obed.okrem plochého brucha a cca 1,5 kg dole sa mi zlepšila nálada, vrátila energia a viac si viem vychutnať jedlo a "nevymyslam" s jedením 😃 ja som ale vydržala len nejakých 5 týždňov
@breznica ja som to mala tak ze pondelok az piatok som to držala a cez víkend.. To sa u nás nedá. Návštevy, oslavy, výlety. Muž doma z prace.. Ale aj tak za mesuac tiež 1, 5 kila dolu. Po novom roku idem na to zas.. Vyhovuje mi to maximálne, avšak neviem si to cez sviatky predstaviť.. Max tie raňajky posunut a začať obedom..ale tie večerné návštevy a dobroty. Ved treba sa krotiť, ale zas u babky musím ochutnať všetko, inak jej zo ľúto príde. A zas babkyn zemiakový šalát sa nemôže odmietnuť 😂
@zafir01 u nás sa nejak netočí život okolo návštev a jedla, takže u mňa nie je problém toto, skôr to, že som často mimo domu týždeň -dva a vtedy sa mi to dodržiavať nedá, lebo to je iný režim.ale tiež idem po sviatkoch zase na to, teraz beriem lieky, ktoré treba dať ráno po jedle/s jedlom,tak neriešim pôst
Dat si ocistny post je vzdy dobra vec. Nerozmyslala si nad dietou typu, ze samzrejme budes jest zdrave veci, ale u dvoch jedal zo styroch denne napr. ranajky normalne, polovicny obed, normalny olovrat a polovicna vecera) si das miesto plnej porcie, polovicnu z beznej porcie? Znizis pocet kalorii a netrpis vyslovene hladom.
Je to zdrave, travenie si oddychne, ak potrebujes schudnut, urcite schudnes. Ja som s tym zacala pred rokom a 10 kil dole ale v spojeni s pracou kde prejdem 10 az 13 tisic krokov denne. Zacala som s tym kvoli tomu ze som mala pocit ze uz sa neviem tolko najest ako kedysi aby mi nebolo tazko a na noc uz vobec nie.
@breznica no. Mam 3 malé deti. Sme veľká rodina. Navštevujeme sa aj so sesternicami. Ktoré už tiež majú deti 😂 takže chystám vždy niečo na stôl a aj oni.. Nie sú to tony jedla. 2 roky dozadu som sa krptilacaz príliš, to som trénovala beh na dlhé trate s trénerom a strava bol základ.
Ale zas ja som taka, že keď prefomna položia tanier s nejakou smakocinou. Aspoň jeden či dva kúsky si dat musím. Možno dám tu light verziu aspoň tie raňajky posuniem na 12 hod. A večer sa síce najem o 17tej, ale v malom množstve na návšteve o 19tej ci 20tej ešte môžem niečo dzobnut... Aspoň teraz cez sviatky.. , tie raňajky mi nevadia, skôr naopak
Existujú štúdie ktoré to odporúčajú, malo by to znižovať riziko DM, človek si zvykne na striedmejši spôsob stravovania čo v dnešnej dobe chýba ľuďom ako som, ale je tu jedno velká ALE. Keď budeš pociťovať únavu, vyčerpanie hlad a nevoľnosti, tak to v žiadnom prípade nie je režim pre teba. Ale vyslovene nebezpečné to nie je.
Ja som ho drzala, schudla som 14kg. Ale pozor, finta je v tom, ze behom tych 8hodin nestihnes zjest vsetko, co bezne, takze kaloricky prijem mas v konecnom dosledku nizsi. Ak sa to pokusis "obabrat" a dat si bezne ranajky, obed a veceru za 8hod a mysliet si, ze schudnes tak to ani nahodou.
O 6 som mala ranajky, okolo 12 obed ale vecerat som o 14 nevecera tzn uz som ju "nestihla" a nic si nedala
@kacernakokse
@kacernakokse ďakujem,toto som chcela vedieť 🙂 že či to má zdravotné rizika. Že nejaké žalúdočné vredy či si nemôžem privodit. Ale ak to má plusy, stojí za to to vyskúšať
Nie každému to sadne. Vyskúšaj povedzme na mesiac a keď to nebude mať žiadne negatívne vedľajšie efekty, tak je všetko ok. Mne to nerobilo dobre. Pri zaspávaní som bola brutálne hladná, aj v noci som sa dokázala zobudiť na to, že som hladná. Niekedy ma aj bolela hlava, ale ja som migrenik, tak to bolo možno len z nejakého podvedomého stresu, neviem. Keď som to ukončila, tak som bola rada, že už môžem konečne zas jesť normálne a zaspať normálne a zobudiť sa normálne. Myslím, že celá diéta je založená na tom, že máš v podstate menej času jesť=menej kalórií, také to, čo bolo predtým "po šiestej nejesť".

Sice som veriaca, ale jedlo nie je hriech... Čiže riadim sa podla toho že hriech nejde do úst, ale z úst.