icon

Je vysoký tep pri silovom cvičení bezpečný?

3. mar 2025

Ahojte baby. Začala som silovo cvičiť a chudnúť ( samozrejme strava je upravená). No pri cvičení mi hodinky ukazujú tep 190/195 priamo pri aktivite. Je to normálne? Tak isto aj pri behu. Bojím sa či by sa mi nemohlo niečo stať.

Strana
z2
taktotedanie
3. mar 2025

Hodinky niesu presne az tak to neber vazne

sense
Autor odpoveď zmazal
lisymbia
3. mar 2025

Môže to byť v poriadku ale keby si mala závraty alebo tlaky na hrudi tak by som to spomenula doktorovi 😊

zuzi56
4. mar 2025

@sense bežny je do 90

sense
4. mar 2025

@zuzi56 dik, som nevedela že až do 90. prevádzkový alebo kludovy? Mne osobne to príde vysoko ale teda nie som lekar

luccija
4. mar 2025

Aký máš tlak?

becko3
4. mar 2025

Na tvoj vek je tep 180 adekvátny, podľa tabuliek by si mala mat max tep okolo 190-200,ale to je individuálne. Báť sa vysokého tepu vôbec nemusíš, maximálne co ti hrozí je ze ta na par sekúnd vypne, je to obrana tela pred kolapsom. Ak však chceš chudnúť tak je treba behať v Zóne 2, cca 70% max tepu. Ale tiez záleží ci beháš raz alebo 5x týždenne. Keď iba raz tak potom môžeš kľudne behať aj na vyššie tepy

autor
4. mar 2025

@luccija okolo 120/79

autor
4. mar 2025

@becko3 ja ale nechcem chudnúť primárne behom, ten chodievam 2x do týždňa.

autor
6. mar 2025

Tak baby, skúšam tento tréning cvičiť s nižšími váhami, no tep taký istý ako s vysokými.

sense
6. mar 2025

Berieš nejaké suplementy pred tréningom?

autor
6. mar 2025

@sense tento tréning som si nedala, inak beriem predtreningovku

sense
6. mar 2025

Tak potom počúvaj svoje telo a kašli na to čo ukazujú hodiny keďže zjavne neukazujú moc správne. Keďže nemáš žiaden rozdiel medzi suplement a vyššie váhy a nižšie váhy bez suplementu

dominika2019
8. máj 2025

Ahoj chcem sa spytat či sa ti tep upravil alebo si to riesila s dr? Ďakujem 🙂

Strana
z2