Je zdravé držať fasting?
Je to podľa vás zdravé?
Ano ja som tak schudla skoro 10kg, ale mne to trvalo skoro tristvrte roka ... Ja som najskôr niečo schudla a potom sa váha niekoľko mesiacov držala stále na tom istom čísle a potom zrazu rychly spad dole, ze som musela uz prestat, lebo od okolia som pocúvala skor negativne ohlasy ... Je to zdravé z toho dôvodu, ze creva sa majú dostatocny cas vyprazdnit ... Kolkokrát do seba pcháme raňajky, pritom človek by kľudne ešte vydržal ... A naozaj, keď som ho nedržala, tak som jedla ráno viac menej zo zvyku, lebo je čas raňajok, pritom som vôbec nebola hladná, kdežto pri fastingu, som sa už nevedela dočkať, kedy možem jesť :D záleží ako si to nastavíš ja som nejedávala od 18-10 hod ráno
@nikoleta999 a aj si cvičila popri tom či len čisto strava? A počas tých hodín čo si mohla jesť si si dala čo vsetko ?
@nikoleta999 a baby ostatne , naozaj to funguje ? Že napríklad ako píšeš nikoleta ty že si nejedla od 18 do 10 a schudla si ? Je mi jasne že si sa neprejedala samozrejme počas obdobia jedenia , ale mne to príde až sci-fi , vsade čítam o tom fastingu tak či to naozaj funguje ?
Ja začínam zajtra 😂🙈 dám vedieť o mesiac . Potrebujem 7 kg dať preč idem na systém 16/8 od 10 do 18 budem jesť
Ja som si dávala každý cca druhý deň 7km rýchlu chôdzu ... Ja som si jedlo vážila, lebo je rozdiel, keď ješ 8 hodín, ale samozrejme si nedáš hamburger, vyprážaný syr a čakáš, že potom keď nebudeš jesť zvyšok dňa, že schudneš ... Jedla som úplne všetko aj vyprážaný rezeň, ale tak, aby som sa zmestila do kcal, ktoré som si nastavila pre seba ... Ale niekedy som si aj dopriala kľudne aj langoš, aj burger a taketo ťažké jedla, telo si pýtalo, takže zase som nebola tým posadnutá každý deň, ale spravila som si aj výnimky a v pohode ...
Mimochodom potom som otehotnela, pribrala som tuším 17kg a som sa bála, či to nebudem mať späť, ale som nechala v porodnici rovných 10 a potom to islo dole a teraz som síce 2 roky od porodu, a ostali mi 2-3 kg ako kedy, ale je pravda, ze si nekontrolujem, co jem a hlavne sladkeee musim obmedzit, čo som predtym vo fastingu vôbec nejedla... Od nedele si davam znova tuto vyzvu, ved zachvilku je tu leto :D
Ja cely dospely zivot, nikdy som neranajkovala a posledne jedlo mam okolo17 :30-18:00. A som zdrava. Mam 42 a asi 3 sedive vlasky- no neviem ci to ma suvis. No nemam to sko dietu ale zivotny styl. Ak prijmes rovnake mnozstvo jedla aj napriek fastingu neschudnes a budes akurat sklamana.
@nika11103 samozrejme ze to funguje. Ked jes, vyplavuje sa ti inzulin, ktory sposobuje ukladanie tuku. Pri poste je inzulin nizky a tak vie tvoje telo spotrebovavat tuk. A samozrejme chudnutie je len jeden benefit z mnohych, ktory post prinasa.
Ano, roky sa tak stravujem. Fasting je vyborny nielen na chudnutie alebo neskor na udrzanie si hmotnosti, ale ma aj ine zdravotne benefity - napr. mensie vykyvy glykemickeho indexu.
@becyn97 a koľko si schudla a za aký čas?
začala by som najprv režimom 12:12 ako telo zareaguje
@summer23456 cca 7kg od oktobra
@becyn97 wau super.
drzala som cca 6 tyzdnov pred vianocami, islo dole asi 3kg bez cvicenia. teraz som sa k tomu vratila, citila som sa lepsie - travenie lepsie, viac energie. malacsom to cca 12-20
@summer23456 dakujem snazila som sa😊 ale musim povedat ze som zacala aj cvicit..najprv doma pred telkou HIIT, a od januara chodim do fitka takze tie kila idu rychlo dole
Niekoľko rokov.....po určitej dobe neschudnes nič,len udrziavam vahu
@janci27 na zaciatku ano…denne som jedla do 1400kcal…vsetko som zapisovala do KT…a potom casom som zistila ze ja si mozem dat aj polku pizze, ked to zjem do 17:00 tak je to ok a nepriberam…ale vies co ja vela toho nezjem, ja som mala problem s tym ze vecer ked maly isiel spat okolo 9 tak vtedy som zacala zrat…aj ked som bola v kalorickom deficite ajtak som priberala …proste u mna funguje hlavne ten fasting
@angelous1991 idem do toho s tebou. Tiež od zajtra začínam
@nikitka444 ja som od piatka už .
Ja od minulého roku s menšími pauzami a áno, je to mega zdravé! 🙂 Podľa druhu a dĺžky prerušovaného pôstu to má pozitívny vplyv aj na trávenie, spomaľuje starnutie, telo sa zbavuje nefunkčných buniek (podľa štúdií sa dokonca telo počas pôstu dokáže zbaviť aj rakovinotvorných buniek)... ja som si min minulý rok kúpila knihu Fast like a girl od Mindy Pelz (v slovenčine myslím Pôst na ženský spôsob?) a nedám na to dopustiť! 🙂 cítim sa milionkrát lepšie, mám viac energie, bývam menej hladná a unavená a dokonca som minulý rok zvládla aj jeden trojdňový pôst úplne v poriadku (aj keď som predtým mala pri čítaní dosť rešpekt a nevedela som si predstaviť, ako prežijem 3 dni bez jedna, keď nedám ani 5 hodín :D)
Ja mam vo zvyku rano zacat teplou prevarenou vodou s citronom, do obeda jej vypijem viac ako liter. Ale ranajky mavam az cca po 10h (chcem ich skusit este postupne posuvat na neskor). Myslite, ze ten citron narusuje to "postne obdobie" bez jedla? Ze ked chcem naozaj dodrzat tento cas bez akejkolvek potraviny, je idealna len cista voda? Rada by som totiz vytazila z tohto postu co najviac benefitov pre telo.
@katka_reies346 prosim ta, nepise sa o tom v tej knihe, ktoru spominas? Inak vdaka za tip na knihu 🙂 Oplati sa si ju precitat, je dobre napisana?
@janci27 mozes citron. Myslim ze do 20-30 kcal to nema vplyv na post
@nikoleta999 A v tom časovom okne, v ktorom si mohla jesť..koľko jedál si jedla? A aké jedlá? Ďakujem
@dievcacitajucelist ja som to nepreháňala, že teraz idem jesť 20x denne ... Ja som bola pracujúci človek, čiže tak ako mi čas dovolil, klasika ráno nejaký jogurt, vločky, ovsené kaše, obed klasicky, čo som si navarila hocičo, ale zo začiatku som si jedlo vážila a večer som jedla vacsinou zeleninové šaláty, ale to ja som tak nastavená dlhodobo, že ja mam rada veľa jedla na večer a vklude doma si to vychutnať dlho :D :D čiže som si do veľkej misky robila šaláty zeleninové a tam som si nahadzala, co som chcela, niekedy pridala aj balkansky syr a ak mi to kcal dovolilo dala som k tomu aj pečivo ... alebo potom polievky som jedla na večeru ... vzdy som sa snazila ten obed mat taky sytejší, ale ja som veľa aj km nabehala v robote a veceru taku lahsiu 🙂 ale citala som aj, ze pri fastingu vela bab dodrziava aj desiatu, olovrant a dodrzujú 5x denne jest, samozrejme porcie skôr tak na maly tanierik

Nedrzim ale je to zdrave 😄