Jedálniček a kcal

3. nov 2023

Dobre ráno, mám jesennú výzvu. Kalórie mam nastavene. Chcem sa spýtať, aj aj si dám jedlo z inej skupiny alebo teda trénerky kaloricky podobne tak ma zavodnuje.. potom som stále na tom istom. Prečo je to tak ? Dodržujem kalórie no v podstate nemám pocit že chudnem. :(

majamat
3. nov 2023

to, kolko treba kalorii, casto treba este aj upravovat, prehodnocovat. kazdy organizmus je iny. no zavodnovanie nesposobuju vyslovene kalorie, ale aj zlozy, ci ine dovody.

ak su kalorie nadstavene dobre, potom treba prehodnotit ine veci:
- prijem soli v strave
- mnozstvo vypitych tekutin
- sposob jedenia - nie so zastancom toho, jest casto v malych davkach, podla mna to sposobuje neustalu preplnenost traviaceho traktu, u mna urcite, ja mam dobre skusenosti so stravovanim, ked sa robia medzi jednotlivymi porciami prestavky, udajne je vhoden,a by bl zaludok niekedy aj prazdny nachvilu -na pr aspon 1hod/den . ide o to, ze zaludok ma schopnost samocistenia,a le spusta sa, ked je prazdny. preto ej dobre, aby niekedy prazdny bol.
- a asi aj niektore potraviny dokazu zadrzovat vodu - viem, ez to robia sacharidy ( niekto o tom niekde pisal ), tiez sa to moze stavat, ak mas neprimerany prijem niektorych mienralov - dolezite je vyvazit prijem draslika, udajne dokaze odvodnovat ( ak si dobre pamatam ), podla mne tiez vela bielkovin toto dokaze narobit uz eln z toho dovodu, ze zaplnia raviace rogany na dlhsie - maju najkomplikovanejsie travenie a pri chudnuti sa prijma vysoky prijem bielkovin.

- zavodnovanie mozu sposobovat aj cievy, ci nejake ochorenia ( predpokladam, ze ochorneia nemas ), ja mam napr krcove zily a ja sa nemzem vazit rano, lebo ja rano idem na wc aj 4x za 2hod. uzke topany nenatiahnem, vahu mam vyssiu.
ak si dam kavu, vypijem dostatok tekutin,a by som nastartovala metabolizmus vody, nejem a hybem sa, mam po 2-3hod po zobudeni hmostnost nizsiu, ako po zobudeni. kludne aj o 0,5kg.

a zabudla som - u zien hormopny, pred ms sa jednoducho adrziava voda aj pri dobrom nadstaveni. s tym sa neda nic urobit.

autor
3. nov 2023

@majamat jasne niektoré veci si uvedomujem a evidujem aj s tou soľou. Áno, menej pijem možno bude problém aj v tom. Len ma to štve že to je takto. Nechcem byť jak väzňom striktnych dodržiavaní. Pokiaľ to kaloricky sedi. Bielkovín príjmam dosť. Ochorenia nemám myslím žiadne

majamat
3. nov 2023

aku mas hmotnost?
mas aj vyssiu aktivitu,c i si v teplom prostredi?

majamat
3. nov 2023

na 1Kg hmotnosti musi byt prijem 30-40ml tekutiny.
v strave prijmeme nejake tekutiny, niekde som citala, ze 800-900ml, ale zavisi od stravy. ak je prevazne tuha, bez polievok, bez salatov, bez ovocia, bez jogurtov a pod, tak bud eprijem nizsi, moznoby som pre sitotu z tejto hodnoty co vyjde podla hmotnosti odratala 500ml.

autor
3. nov 2023

@majamat práve dnes ráno 66,9 včera 66,7 🙂 som na rodičaku