Cvičím, no aj tak stále priberám

denisastf
19. aug 2020

Ahojte ,
Už 2 týždne si poctivo počítam kalórie , dodrzujem kalorický deficit + cvičím kardio a pribrala som 1,1 kg . Ja viem že za 2 týždne nemôžem očakávať nejaké zázraky , ale prečo priberám? (Vážila som sa ráno nalačno)

panelacikova
19. aug 2020

@denisastf tak sa neváž a cvič aspoň mesiac. a nejedz hlúposti 🙂

tripetta
19. aug 2020

Možno si trochu nabrala svaly. Koľko kcal denne prijímaš? Ješ 3x denne, alebo inak?

denisastf
autor
19. aug 2020

@tripetta 1100 kcal , jem 3x denne

tripetta
19. aug 2020

@denisastf To je celkom rozumné. A nezobneš si medzi jedlami nejakú drobnosť? Napadlo ma, že pri poruche štít. žľazy sa môže zle chudnúť. Nie som odborník, len tak premýšľam. Možno by som sa na tvojom mieste nevážila, skôr si merala obvod brucha a stehien. Ak ani tam centimetre nebudú ubúdať, dala by som si vyšetriť štít. žľazu.

sim_sis14
19. aug 2020

@denisastf koľko vážiš? Veľmi nízky príjem si myslím, aj vtedy sa spočiatku priberá pretože telo si robí zásoby z každého jedla - zavodnuje organizmus a chráni ho 🙂 a nezúfaj 1 kg je aj voda ak máš pred menštruáciou, poprípade ovulacia.. 1 kg neznamená tak veľa a celkovo vážiť sa každý deň je blbosť si myslím. A hlavne výdrž ak si nabrala svaly tie sú ťažšie ako tuk, najskôr väčšinou váha ide trošičku hore a potom keď svaly začnú míňať tu energiu tak zas váha ide dole.. Ono 2 týždne sú nič keď si vezmeš že niekto chudne rok 10 kg, za 2 týždne ani nie je zdravý extra úbytok na váhe, (jojo efekt a podobne) pokiaľ nemáš 120 kg tam ide všetko zozaciatku rýchlo 🙂

evica01
19. aug 2020

Nevaz sa

zuzubb007
19. aug 2020

to je strašne maličký príjem jedla pre boha a ešte keď k tomu aj cvičiš, telo chytí šok a nevie čo sa zrazu robí keď dostáva minimum kalorii, uloží si

tripetta
19. aug 2020

@zuzubb007 Pri morbídnej obezite je to primeraná dieta, no záleží, koľko váži autorka, to nepíše.

denisastf
autor
19. aug 2020

Ďakujem za rady , vážim 72 kg. Myslím si že príjem 1100 kcal je tak akurát . Necítim sa hladná , jem vyváženú stravu 3x denne a vždy sa zmestim do tých 1100 .

nicicka
19. aug 2020

@denisastf 3x je veľmi málo. Mala by si jesť 6x. Každé 2,5 hod. A medzitym veľa piť. Telo sa musí naštartovať. Ja musím 3 mesiace držať stravu a cvičiť aby som videla výsledky

majamat
19. aug 2020

@denisastf akmas velmi nizky kaloricky prijem, telo moze prejst do usporneho rezimu. preto je lepsie chudnut pomalsie s mensimi obmedzeniami a hned nema vyznam riesit hmotnsot

oresne ako ti pisali, mozes amt PMS a viac sa zavodnujes. ja napr, nalacno rano sa vazit nemozem, lebo mne sa v noci zadrziavaju tekutiny. preto mam rano vyssiu hmotnost,a ko pred obedom. no ak chcem vediet presne kolko vazim, musim si dat lahke ranajky a nechat si cih vytravit, medzitym dostatocne pijem,a by som mala dobry obrat tekutin a hybem s. vtedy sa tekutiny lepsie prefiltruju.

euka210
19. aug 2020

moja svagrina schudla za 3 mes. skoro 10kg...ale mala inu dietu...ziadny hlad, jest pravidelne kadze 2,5-3h, bielkoviny, ovocie, zeleninu, polievky, ale musela si varit extra pre seba a extra pre rodinu. Ale jasne ze ziadne sladkosti a pod., vela pit, aj cvicila na posilnenie svalov ale cviky doma s vlastnou vahou. Ja som ju obdivovala. Nizky prijem je presne o tom, ze aj z maleho si telo robi zasoby. Ona mala vypracovany jedalnicek od nejakej vyzivovej poradkyne, nieco za to zaplatila, ale fungovalo to.
A svaly vazia viac ako tuk, moze sa stat ze svaly narastli. Alebo aj problemy so stitnou zlazou, tiez sa vtedy pribera...moja svokra, aj manzel, svagrina sa prave tomu chce vyhnut aby bola ako jej mama.

marticka85po
19. aug 2020

@euka210 svaly za dva tyzdne nenarastu

jurly
19. aug 2020

@denisastf. Vahu zahod. Predpokladam, ze Ti prekaza tuk. Ten potrebujes zhodit. Ak Ti vaha ukaze menej moze to byt strata svalstva. Radsej sa zameraj na obvod pasa. Ak Ti ubudne z pasa, robis pokroky. Ja som si na vysledky musela pockat. Take 3 mesiace minimalne. Vela zavisi od motivacie preco chudnes.

martinkaxp
19. aug 2020

1100 kcal je velmi malo, kolko prijimas bielkovin, tukov a sacharidov... je to velmi podstatne, ja jem aktualne 1500 kcal, ale mam to velmi vyvazene, co sa tyka bielkovin, tukov a sacharidov. mam 60 kg a 171 cm, manzel mi spravil jedalnicek a ficim tak od nedele a uz vidim dost velke zmeny na sebe, mne ide iba o pretransformovanie z mlandraveho tela, do pevneho 😀 ale dnes som sa postavila na vahu a aj tak som schudla, mala som 61. Viem si v pohode predstavit jest aj viac, hoc teraz som cely den prezrata 😀 ale z kvalitnej stravy, manzel povedal, ze proste tolko musim ujest a ja aj tak chudnem, sama tomu nechapem, ale vsak on vie 😀 on to ma vsetko nastudovane a schudol uz cca 50 kg takto 🙂

martinkaxp
19. aug 2020

jaj a jem 4 krat denne, ranajky, 2 x obed 😀 a vecera... ten obed by som naraz nedala, tak preto to mam na 2 krat rozdelene a citim sa mega dobre 🙂

777januska777
19. aug 2020

@denisastf no samozrejme, že sa necítiš hladná, keď už tvoje telo je v úspornom režime a zvyklo si. Najskôr začni normálne jesť, teda myslím viac a potom začneš aj chudnúť. S takým príjmom neschudnes fakt nikdy. Odporúčam skupinu na Facebooku: Chudneme a jeme zdravo s Kalorickymi tabuľkami.

veronikaszabova
19. aug 2020

@denisastf 1100kcal je malo - preto si to telo uklada.
Ja mam 65kg, 155cm - denne 1400kcal --> za 4m 15 kilogramov.

katty2012
19. aug 2020

@denisastf narastli ti svaly? su tazsie ako tuk. nevaz sa, ale meraj, z obvodu si isla pravdepodobne dole

lady083
19. aug 2020

Mas prilis nizky prijem a urcite ten kg hore nie su svaly, to nehrozi za dva tyzdne a uz vobec nie pri takom prijme. Prihod minimalne 500 kal pri tvojej vahe.

sunny8
19. aug 2020

Nejedz po 6tej .. rozdiel bude vidno viem podľa seba keď jem pred spaním ráno vstanem plná akoby som už bola po raňajkách. Keď zjem Max do piatej ráno mám ploche bruško 🤣

marticka85po
19. aug 2020

@sunny8 ak ide spat o osmej tak tato rada je namieste

sense
19. aug 2020

Pri 72 kg a športe je 1100kcal hladovka

hopsadobrandejsa
19. aug 2020

To ci budes priberat alebo chudnut vela zalezi od stravy aj od intenzity cvicenia. Clovek ktory cvici 6x do tyzdna bude mat ine vysledky nez clovek ktory cvici 3x pocas tyzdna.

Cardio je urcite dobre celotelove cvicenie, ale ak chces schudnut resp. vyformovat telo, je potrebne zamerat cvicenia aj na ine svalove partie ktore efektivne palia tuky na miestach na ktorych chces schudnut. Len cardio samo o sebe ti telo fitnesky nevypracuje.

Priberat budes len ak mas dostatocny kaloricky surplus. Ak telo spali viac energie nez prijme, tam niet z coho ukladat tukove zasoby, sorry, ale tak to je.

Pocitanie kalorii tiez nie je efektivne ak nie si profesionalny atlet. Existuju len dve varianty k tvojmu problemu, jedna je, ze zjes viac ako si myslis, druha je, ze tvoje treningy nie su dostatocne intenzivne aby doslo k rapidnemu spalovaniu tukov.

Najlepsie co ti viem poradit je stanovit si gol ktory chces dosiahnut a na zaklade neho si vyhladat cviky prip. jedalnicek cez google a urobit si treningovy program.

Pocitanie kalorii ti nepomoze z jedneho velmi prozaickeho dovodu. Su tri typy ludi: ectomorph, mesomorph, endomorph.

Ectomoprohovia su ludia s rychlym metabolizmom ktory mozu jest co len chcu bez toho aby seriozne nabrali pretoze maju rychly metabolizmus. Endomorphovia sa nachadzaju na opacnom spektre. To ci budes chudnut zavisi aj od typu tvojho tela, nielen od pocitania kalorii a cardia.

Prejdi si nejake fora online, zisti si ktory typ tela mas, urci si ciel a urcite dosiahnes to co si predurcis. Osobne ti neodporucam obmedzovat sa v strave aby si sa vosla do svojich prednastavenych 1100 kcal pretoze si mozes privodit problemy.

Da sa jest bez obmedzenia, velmi zdravo aj chutne a pritom mat sportovu postavu len je potreba jest zdrave tuky ktore telo vie lepsie spracovat ako napr. avokado, orechy, rybi olej a vyhybat sa fast-foodom, smazenym jedlam, mcdonalds hranolky, starbucks frapacina a pod. blbosti.

Pamataj si, si to co jes. Mozes mat naozaj velmi pestry jedalnicek bez problemov len treba chciet sa zdravo stravovat a mat pravidelny rezim ktory bude clovek dodrziavat.

Good luck😇

denisastf
autor
19. aug 2020

Moja kamarátka schudla počítaním kalórii , a povedala ze musím vytvoriť k.deficit aspoň 500 kcal aby som schudla . Podľa mojich výpočtov mi vyšlo že za deň mám vydaj 1600 . Preto prijímam 1100 . Ako to myslite s tým ukladaním ? To pokial nebudem jesť viac ako 1100 budem priberať ? Lenže keď budem jesť viac , neznamená to že budem chudnúť oveľa pomalšie ? Ďakujem za odpovede

veronikaszabova
19. aug 2020

@denisastf ked budes jest malo, telo si bude vsetko ukladat do tuku

alabama0011
19. aug 2020

@denisastf a preco sa proste len nestravujes zdravo namiesto tohto sialeneho obmedzovania. Touto dietou si si vysokovala organizmus, vaha ti tak lahko nepojde dole. Vies si predstavit sa takto stravovat do konca zivota? S obmedzenim na 1100 kcal? Ved to je nemyslitelne.. ked zacnes jest ako predtym, zas si rozhasis metabolizmus.. Jojo efekt ako vysity...

denisastf
autor
19. aug 2020

@alabama0011 inak ako vytvorením kalorickeho deficitu sa schudnúť nedá . To je biológia .

majamat
19. aug 2020

@denisastf ono ani nie ze telo uklada, skor nechudne, ide o to, ze funguje v rezime, ze nespaluje tolko kalorii, ako je bezne,a le setri a snazi sa fungovat tak,a yb neminulo vela kalorii. toto moze sposobovat aj unavu.

dalej an chudnutie su potrebne aj vitaminy a mineraly. su potrebne pre spravny metabulizmus.

a neda sa vypocitat kolko spalis, lebo ty pocitas len cvicenie,a le kalorie sa spaluju dokonca aj pocas spanku, nehovoriac o tom, ze spalujes aj pocas inych cinnosti.

ozaj a je fajn, byt cely den aktivny. vtedy mas rozbehnuty metabolizmus a lepsie ti spaluje. aj svaly je dobre mat aspon trosku vytrenovane, lebo svaly potrebuju vela energie. za 2t ti nenabehnu. ja som zacala jazsit na bicykli a vzdy ked som svaly napla (dlho moje svaly zahalali ), tak som vydrzala len velmi kratko, lebo som mala v svaloch slabost. jazdila som an bicykli tak v priemere 3x tyzdenne a zmenu v svaloch, v tom zmysle, ze uz neboli tak slabe, som pocitila snad az po 2m jazdenia, cize ono to trva anozaj dlho, nez sa daju trosku dokopy.

lauriema
19. aug 2020

@denisastf Ahoj, môj manžel sa trosku rozumie do tých kalórií a povedal ze veľmi málo kalórií primas a ako to tu už bolo písané aj on povedal ze telo si robí zásoby