Jedálniček na chudnutie po pôrode

mama4444
27. mar 2025

dobry den. najde sa tu clovek , co by mi vedel podarovat jedalnicek na chudnutie nakolko nemam na take veci peniaze a rada by som po porode sa dostala do formy. dakujem krasne

denkabemommy
27. mar 2025

@mama4444 chatgpt ti urobí jedálniček zadarmo a s kalorickými tabuľkami si ho vieš aj správne nastaviť

deedol
27. mar 2025

@denkabemommy minule som sa s tym hrala a treba davat pozor, lebo nevie pocitat. ked mu zadas kcal (napr. 1400), v pohode ti urobi dni, ked je prijem napr. 900 (!) a az po dvoch prepocitaniach mu dojde, ze je to zle, tak nieco prida, ale stale to je niekde na urovni 1200. stravila som tym asi dve hodiny a vysledok bol dost nanic :( mozno platena verzia je lepsia, toto bola ta free.

denkabemommy
27. mar 2025

@deedol práve preto píšem o tom, že kalorické tabuľky pomôžu na správne nastavenie jedálnička. Chatgpt nevie rátať kalórie. Ale recepty vie nájsť dobré 🙂

deedol
27. mar 2025

inak, autorka, aby som aj poradila - je vela stranok s fitreceptami na nete s prepocitanymi kaloriami (napr. fitrecepty.sk) a aj z kniznice si vies za par eur popoziciavat knihy s receptami s uvedenymi kaloriami. a potom uz len dodrzat to 🙂 v niektorych su aj vzorove jedalnicky, napr. v knihach od ivky mahelovej

lila246
27. mar 2025

je velmi fajn zacat s kalorickymi tabulkami - v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/6855/ je pripnuty navod na spravne nastavenie. K chudnutiu ti staci jedine -- byt v deficite. Treba papat vela bielkovin - vydrzis dlhsie nasytena. Ja som schudla cca 15kil (96 -> 81kg, a stale chudnem) a co sa tyka jedalnicku tak si vsetky jedla vymyslam sam a ajem co chcem - tak aby sa mi to voslo do tabuliek. Dam ti nejkay priklad jedal, ktore maju malo kalorii a osm dlho nasytena:
- ranajky SKYR 0% (kludne aj ochutneý mango/vanilka) s chia semienkami
- na obed zboznujem kuracie prsia na prirodno s dusenou zeleninou - dlho ostanes syta, kopec bielkovin
- po obede sladku tečku proteinovu tyčinku
- tvaroh s jablkom a škoricou na večeru
- paradajka s light mozarellou
Ked k tomu ešte zapojiš pohyb a budeš v deficite tak chudnut budes aj keby si nechcela. Ked tak si aj prelustruj skuipnku čo som poslala, je tam kopec nomitacie a prispevkov. Vela stastia 🙂)

personality
27. mar 2025

Fakt v roku 2025 niekto ešte potrebuje jedálničky??? A to je ako menej inteligentný, že si nevie zistiť tých zopár základných informácii čo by mal jesť? Pripadne mu nedôjde, ktoré veci asi nie je vhodne jesť???

mama4444
autor
27. mar 2025

@lila246 dakujeeem mooc

mama4444
autor
27. mar 2025

@deedol dakujeeeem

mama4444
autor
27. mar 2025

dakujem Vam vsetkym moc moc

biba_18
27. mar 2025

ja by som povedala že kašli na jedálničky - pozri napr. rady mira veselého ako zostavovať jedlá - a urob si to sama podľa kalorických tabuliek…
problém s jedálničkom je ten že budeš musieť jesť jedlá čo ti možno nechutia alebo sa ti nebude chcieť variť ich - musíš sa naučiť sama riešiť čo budeš jesť…
všeobecná rada - veľa zeleniny - na obed aj na večeru aspoň 150 g, plus aj na raňajky ak vieš. pridať ovocie, v každom jedle bielkoviny a samozrejme obmedziť sladkosti, sladké vody alebo čipsy, čo najmenej vyprážané…

lila246
27. mar 2025

@mama4444 nie je vobec zač, ešte odporučam pomerať sa - pas, brucho, zadok, stehna, ruky...lebo niekedy čislo na vahe dole nejde (ked schudneš z tuku, ale naberieš na svaloch tak vaha nemusi klesnuť,pripajam obrazok) ,ale cm ubudaju - volnym okom ich však nevidieť, ale zmena sa určite deje! 🙂

lila246
27. mar 2025

a ešte, ked maš instagram tak na recepty moze byt super inšpiracia @anna.marie.minus60kg . často zverejnuje svoje jedalničky aj s kalorickymi hodnotami

mama4444
autor
27. mar 2025

@biba_18 kaloricke tabulky ake pouzivate ols ?

lila246
27. mar 2025

@mama4444 neviem o nikom,kto by pouzival ine. 🙂 aj pre spravne nastavenie je v tej skupine pouzita tato aplikacia

kiki68
28. mar 2025

@lila246 ja mam inu app, ale nezijem na sk, ale je to urcite to iste v nejakom principe.

terezkaarthuramax
28. mar 2025

Co na to zamerane knižky?