dobry den. najde sa tu clovek , co by mi vedel podarovat jedalnicek na chudnutie nakolko nemam na take veci peniaze a rada by som po porode sa dostala do formy. dakujem krasne
@denkabemommy minule som sa s tym hrala a treba davat pozor, lebo nevie pocitat. ked mu zadas kcal (napr. 1400), v pohode ti urobi dni, ked je prijem napr. 900 (!) a az po dvoch prepocitaniach mu dojde, ze je to zle, tak nieco prida, ale stale to je niekde na urovni 1200. stravila som tym asi dve hodiny a vysledok bol dost nanic :( mozno platena verzia je lepsia, toto bola ta free.
@deedol práve preto píšem o tom, že kalorické tabuľky pomôžu na správne nastavenie jedálnička. Chatgpt nevie rátať kalórie. Ale recepty vie nájsť dobré
inak, autorka, aby som aj poradila - je vela stranok s fitreceptami na nete s prepocitanymi kaloriami (napr. fitrecepty.sk) a aj z kniznice si vies za par eur popoziciavat knihy s receptami s uvedenymi kaloriami. a potom uz len dodrzat to v niektorych su aj vzorove jedalnicky, napr. v knihach od ivky mahelovej
je velmi fajn zacat s kalorickymi tabulkami - v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/6855/ je pripnuty navod na spravne nastavenie. K chudnutiu ti staci jedine -- byt v deficite. Treba papat vela bielkovin - vydrzis dlhsie nasytena. Ja som schudla cca 15kil (96 -> 81kg, a stale chudnem) a co sa tyka jedalnicku tak si vsetky jedla vymyslam sam a ajem co chcem - tak aby sa mi to voslo do tabuliek. Dam ti nejkay priklad jedal, ktore maju malo kalorii a osm dlho nasytena:
- ranajky SKYR 0% (kludne aj ochutneý mango/vanilka) s chia semienkami
- na obed zboznujem kuracie prsia na prirodno s dusenou zeleninou - dlho ostanes syta, kopec bielkovin
- po obede sladku tečku proteinovu tyčinku
- tvaroh s jablkom a škoricou na večeru
- paradajka s light mozarellou
Ked k tomu ešte zapojiš pohyb a budeš v deficite tak chudnut budes aj keby si nechcela. Ked tak si aj prelustruj skuipnku čo som poslala, je tam kopec nomitacie a prispevkov. Vela stastia )
Fakt v roku 2025 niekto ešte potrebuje jedálničky??? A to je ako menej inteligentný, že si nevie zistiť tých zopár základných informácii čo by mal jesť? Pripadne mu nedôjde, ktoré veci asi nie je vhodne jesť???
dakujem Vam vsetkym moc moc
ja by som povedala že kašli na jedálničky - pozri napr. rady mira veselého ako zostavovať jedlá - a urob si to sama podľa kalorických tabuliek…
problém s jedálničkom je ten že budeš musieť jesť jedlá čo ti možno nechutia alebo sa ti nebude chcieť variť ich - musíš sa naučiť sama riešiť čo budeš jesť…
všeobecná rada - veľa zeleniny - na obed aj na večeru aspoň 150 g, plus aj na raňajky ak vieš. pridať ovocie, v každom jedle bielkoviny a samozrejme obmedziť sladkosti, sladké vody alebo čipsy, čo najmenej vyprážané…
@mama4444 nie je vobec zač, ešte odporučam pomerať sa - pas, brucho, zadok, stehna, ruky...lebo niekedy čislo na vahe dole nejde (ked schudneš z tuku, ale naberieš na svaloch tak vaha nemusi klesnuť,pripajam obrazok) ,ale cm ubudaju - volnym okom ich však nevidieť, ale zmena sa určite deje!
a ešte, ked maš instagram tak na recepty moze byt super inšpiracia @anna.marie.minus60kg . často zverejnuje svoje jedalničky aj s kalorickymi hodnotami
Co na to zamerane knižky?
@mama4444 chatgpt ti urobí jedálniček zadarmo a s kalorickými tabuľkami si ho vieš aj správne nastaviť