icon

Jem zdravo, ale váha nejde dolu. Prečo?

18. júl 2026

Snažím sa jesť lepšie a aj tak sa váha skoro nehýbe.

Nejem sladkosti každý deň, nepijem sladené vody, dávam si normálne jedlá. Len teraz som si začala všímať, že možno nerátam veci okolo. Olej pri varení, orechy, omáčky, syr, kávu s mliekom... také drobnosti, ktoré človek berie ako nič.

Stalo sa vám, že ste chudnutie pokazili práve takýmito „maličkosťami“?

thereisabear
18. júl 2026

Skús kalorické tabuľky, aj bez sladkostí vieš zjesť veľa kalórií.

anonym_9246af
18. júl 2026

Je uplne jedno ako jes podstatne je kolko. Zjavne nemas kaloricky deficit, zacni s mensimi davkami a uvidis, ci vaha sa pohne. Uplne v pohode na zdravej strabe sa da aj priberat, zdrava strava ti automaticky nezaruci, ze schudnes.

anonym_9246af
18. júl 2026

A teda orechy, omacky, syr vobec nie su malickosti ani kaloricky nic.

anonym_9e5cbb
18. júl 2026

@anonym_autor co su v tvojom ponimani normalne jedla? Pre niekoho je normalne jedlo pizza, paprikas, bryndzove halusky.. kazdopadne, len strava nestaci, treba pohyb, sport

anonym_9f142b
18. júl 2026

@anonym_autor tak zase jedna káva so sladidlom a mliekom (moja) má 64kcal. Oriešky, olej, maslo, syry, omáčky , to teda nabalí. Ak počítaš, tak poriadne.
Pre môjho bývalého manžela bolo normálne jedlo 6 vajec a 3 krajce chleba, medzitým jogurt s ovocím (šak dačo zdravé) obed gulášová polievka s chlebom, 6 knedlikov, segedínsky za vajling...a večer to ešte zabil parkami.
Pre mňa je normálne zase niečo iné.
Môj manžel dokáže zjesť 5 palaciniek jak nič...ja si dám jednu .

sense
18. júl 2026

Práve tie "maličkostí" máji hodne kalórií. A preberať môžeš aj zo zdravej stravy ak si v kalorickpm surpluse.

13uzivatelka11
18. júl 2026

Orechy majú na 100g cca 600kcal, to je ako jeden sýtejši obed.. a samotné kalórie nestačia, treba mať aj dosť bielkovín.

13uzivatelka11
18. júl 2026
@anonym_9e5cbb

@anonym_autor co su v tvojom ponimani normalne jedla? Pre niekoho je normalne jedlo pizza, paprikas, bryndzove halusky.. kazdopadne, len strava nestaci, treba pohyb, sport

@anonym_9e5cbb keď bude poctivo počítať kcal, schudne aj bez športovania.

anonym_9ae8ff
18. júl 2026

@anonym_autor určite je to možné ba dokonca som si istá že je problém tam. Naozaj ani 1 horalka denne nie je zlá pro chudnutí. Naopak či si dáš do jedla o v tvojom ponímaní trošku viac oleja môže byť práve kalorická hodnota jednej horalky. Aj syr je kalorický, orechy detto. Nie sú to nezdravé jedlá, len treba vedieť koľko ich denne prijímaš. Kalorické tabuľky ti veľmi pomôžu. Ja nechudnem ale majonézu v nátierkách a dipoch nahradzujem tvarohom alebo gréckym jogurtom, oleja dávam do jedál nutné minimum. Nerátam si kalorie ale mám už dobrý odhad čo má koľko kalórii. Začni si to rátať, bez toho sa nepohneš.

rk123
18. júl 2026

orechy omacky olej a syr teda rozhodne nie su drobnosti a nic, tieto veci maju vela kalorii na male mnozstvo.
a samozrejme ze ti mozu pokazit kaloricky deficit a mozes byt dokonca este aj v nadbytku.
100g orechov ma okolo 600kcal a to sa rovna cca 2litre sladenej limonady.
lyzica oleja ma cca 100kcal a je to male mnozstvo atd

lalala2020
18. júl 2026

Mám dojem, že väčšina žien očakáva zmeny príliš rýchlo…. Samozrjeme, každá zmena v strave sa na organizme odrazí!! Ale musí ísť o dlhodobú zmenu. Ja som pocítila rozdiel až po niekoľkých mesiacoch. A asi by som odporučila, robiť zmeny, ktorými viete, čo sledujete…

anonym_8b44a3
18. júl 2026

Jest zdravo sa nerovna jest v kalorickom deficite. Glorifikovane avokado, bryndza, orechy, semena a tuky mas na Marse. Stiahli si kaloricke tabulky a VSETKO vaz a zapisuj. Ocividne sama nevies ako spravne jest (ani ja to neviem, som uz mesiace na tabulkach), potrebujes pomoc.

zuzubb007
18. júl 2026

Tak orechy niesu maličkosť, zješ za hrsť orechov a vualá 600 kalórií v čudu, to máš jedno plnohodnotné jedlo, čiže máš hneď vysoký príjem popri iných jedlách, tam je chyba

anonym_1beeac
18. júl 2026
@13uzivatelka11

@anonym_9e5cbb keď bude poctivo počítať kcal, schudne aj bez športovania.

@13uzivatelka11 Sportovanie je ale dolezitejdie bez deficit. Zo zdravotneho hladiska je prispesnejsia nadvaha a sport, nez vaha v norme, ak clovek nesportuje. Navyse degicitom prichadzas aj o svaly - preto je silne odporucame popri chudnuti zaradit silovy trening, alebo chudnut zo svalov nie je ani ziaduce ani esteticke.

13uzivatelka11
18. júl 2026
@anonym_1beeac

@13uzivatelka11 Sportovanie je ale dolezitejdie bez deficit. Zo zdravotneho hladiska je prispesnejsia nadvaha a sport, nez vaha v norme, ak clovek nesportuje. Navyse degicitom prichadzas aj o svaly - preto je silne odporucame popri chudnuti zaradit silovy trening, alebo chudnut zo svalov nie je ani ziaduce ani esteticke.

@anonym_1beeac ja netvrdím že s cvičením to nie je zdravšie, ale zas nemôžeš tvrdiť a hneď ju demotivovat na začiatku jej cesty, že bez cvičenia neschudne. A ak bude mať dostatok bielkovín v deficite, zo svalov predsa chudnut až tak nemusí. Nevieš či má nadváhu, alebo chce schudnúť len pár kilo.

anonym_9720da
18. júl 2026

Tiež chudnem, jem len jedno jedlo denne na večeru (maso, rybu so zeleninou) maškrta je pre mňa tvaroh s ovocím, medzitým jedlo ako proteínovú kašu, proteín s banánom, jogurt, tvarohovú, cícerovú nátierku s ryžovým chlebom atď
Bielkoviny mám okolo 130g.
Predtým som chudla asi ako ty, normálny obed, normálna večera, občas sladkosť a stále som priberala..

rozculena
18. júl 2026

@anonym_autor Olej pri varení, orechy, omáčky, syr, kávu s mliekom... také drobnosti, ktoré človek berie ako nič.

že drobnosti😂
ja si vážim aj tie 3 g oleja a 50 g mlieka do kávy

babushkaem
19. júl 2026

to, ze jes zdravo neznamena, ze si v kalorickom deficite

marca12
19. júl 2026

@anonym_autor Zaklad su bielkoviny. Ja som zacala chudnut,az ked som pravidelne jedla dostatok bielkovin. Vacsinou si dam na ranajky bielkoviny a potom uz cez den nemam chut vyjedat somariny.

anonym_668210
19. júl 2026

@anonym_autor Ja som si stiahla KT. Zacala som si vazit veci a pisat co zjem a az potom som zistila, ze ja som so sacharidmi a tukmi daleko daleko navyse oproti mojej potrebe. Takze som si musela zacat fakt natvrdo strazit kalorie, makra. Lebo fakt si clovek mysli, ze az tak vela neje a ono na jeho vek, vahu a sposob zivota ( ja mam sedavu pracu, minimum pohybu cely den) je toho casto az az. Takze KT dost pomozu ziskat taky ten realny pohlad na to co clovek skutocne zje. Ja ked mam taky svoj klasicky den, ked sa velmi neobmedzujem, proste poriadne ranajky (zo 2-3 cerstve rozky, s maslom, nutelou, sunka, syr, kakao), potom normalny obed, potom nejaky keks ku kave, vecer puding a bum 10 000 kJ len taky fukot. Sacharidy, tuky prekrocene na pomaly 200%. Pritom by som mala na udrzanie hmotnosti mat 6700kJ a na chudnutie cca do 6000 kJ. Takze fakt len strazit stravu nech to je aspon na udrzani vahy.

anonym_668210
19. júl 2026
@marca12

@anonym_autor Zaklad su bielkoviny. Ja som zacala chudnut,az ked som pravidelne jedla dostatok bielkovin. Vacsinou si dam na ranajky bielkoviny a potom uz cez den nemam chut vyjedat somariny.

@marca12 A ako a cim teda naplnas bielkoviny ? Mas aj nejake suplementy ? Ja mam tiez strasne malo bielkovin. A neviem to stravou nijak dat na 100% potreby.

rozculena
19. júl 2026
@anonym_668210

@marca12 A ako a cim teda naplnas bielkoviny ? Mas aj nejake suplementy ? Ja mam tiez strasne malo bielkovin. A neviem to stravou nijak dat na 100% potreby.

@anonym_668210 a koľko máš vypočítaných bielkovín? Športuješ?

marca12
19. júl 2026
@anonym_668210

@anonym_668210 Tvaroh,cottage,grecky jogurt,sunka,syry,kuracie,morcacie maso,ryby,cervena sosovica,cicer,tuniak,vajcia,strukoviny,tak narychlo,co ma napadlo.

anonym_de4a6b
19. júl 2026

Pozor na syr, ma vela tuku. Kupuj nie tvrde syry ale cerstve ako cottage, lucinu, tvaroh nizkotucny, obycajny biely jogurt. Ovsene vlocky neochutene s mliekom s hrozienkami.
Mne sa podarilo schudnut ked som jedla male porcie, zmensil sa mi zaludok a nasytila som sa aj z maleho mnozstva. A vecer nevyjedat hluposti. Cez den cokoladu mozes, ale nie 100g naraz 😁