Kalorické tabuľky a bežiaci pás: Pomôžu pri chudnutí?
Rozmýšľam, že si kúpim bežiaci pás a začnem používať kalorické tabuľky. Podarilo sa niekomu schudnúť pomocou kalorických tabuliek? Pomáha vám bežiaci pás? – Aký ste kúpili? Ďakujem za odpovede. 🙂
@simonbrk neviem, aku mas vahu, ale pri vacsej nadvahe sa odporuca skor rychla chodza, aby si si neodpalila klby. A pridat silovy trening, ako pusu vyssie. Zaklad je ale kaloricky deficit.
@simonbrk neviem, aku mas vahu, ale pri vacsej nadvahe sa odporuca skor rychla chodza, aby si si neodpalila klby. A pridat silovy trening, ako pusu vyssie. Zaklad je ale kaloricky deficit.
@simsalabim Mám 73kg
@simsalabim Mám 73kg
@simonbrk ja neviem posudit, ci to je vela 🤷♀️ Len viem, ze beh je pri vyssej hmotnosti zataz na klby. Ale chodzu aj beh mozes skusit aj zadarmo vonku alebo za poplatok vo fitku a uvidis, ci chces do toho investovat…
Najlepšia cesta na chudnutie pre ženu 73kg je znížiť príjem kalórií a začať cvičiť. Ako už baby spomínajú behom si môžeš ľahko odpáliť kĺby, takže to není ideálna cesta ako schudnúť na začiatok. Čo sa týka stravy vyradiť cukry - žiadne sladené nápoje to je najhoršie čo môže byť alebo spracované potraviny keksy, dobošky, čokolády a cukry prijímať v ovocí a tiež vyradiť vyprážané veci a tučné veci(vyprážaný syr, rezne, majonézové šaláty, chipsy atď...)a skús obmedziť biele pečivo. Ďalej navýšiť bielkoviny tie sú dôležité na chudnutie a aj ťa viac zasýtia, takže nebudeš mať takú chuť jesť chujačky :D. Takže za mňa uprav stravu, pomôž si tabuľkami a cvičiť a ideálne je keď ťa to začne baviť a nebudeš to robiť len čisto kvôli chudnutiu lebo potom po čase máš tendenciu s tým prestať a vrátiť sa späť s váhou, veľa žien má s týmto problém, že skúšajú rôzne "zázračné" diety, ktoré aj keď im pomôžu tak nie sú trvalo udržateľné a potom priberú nazad. Ak potrebuješ s dačím poradiť tak kľudne napíš, držím palce. 👍
@simonbrk mám bežecký pás, som spokojná. Sú tam nastavené programy, ale ja si nechávam manuál, kde si prispôsobujem rýchlosť i dĺžku. Začínala som iba pomalou chôdzou, teraz začínam pomalou, potom rýchlou a tak dve minúty pred koncom spomalim. Je odpružený a má tlmiče, takže absorbuje nárazy. Začínala som 10 minút, teraz už " chodím" 30 minút denne. Je to zipro tekno, je skladací, tak nezaberá toľko miesta. Ale ja nemám sedavé zamestnanie a ešte chodím so psom na prechádzky. Odkedy ho mám, sa mi tak nejako ľahšie dýcha, i keď iba chôdza, na kondičke to poznať.. časom pridám i beh, ale teraz mi vyhovuje rýchla chôdza.
A kalorické tabuľky, je dobrá na ustraženie si i malých nenapadných vecí.. a aby bol jedálniček vyvážený, nie jeden deň kopec tukov, druhý zas sacharidy.. základ je prijmať cca toľko, koľko ti vypočíta tabuľka, ale teda musíš si ju správne nastaviť. Určite neuškodí ju mať, ale zas nerúcať sa z neúspechu, ide hlavne o priemer, nie jednotlivé dní. Ak tri dni po sebe prekročíš tuky, už začína byť problém, ak ich prekročíš dva krát za týždeň, nič sa nedeje.. pri tabuľke začneš viac uvažovať o zložení stravy a pohyb je len +.
@simonbrk na bežecký pás som chodila 2 krát denne v hoteli, boli sme na veľkú noc v Chorvátsku, a aj vďaka tomu som si váhu udržala( napriek malému obzerstvu 😁,lebo strava vynikajúca). Pomocou kalorickych tabuliek som od polky januára do konca marca dala dolu skoro 6 kg. Bola som skeptická, keďže sa mi v minulosti podarilo schudnúť skoro 30 kg, ale za posledný rok mi váha stúpla zo 63 na 66 napriek aktívnemu životu, bicykel denne, rýchlo chôdza, a to už som mala stopku. Veľmi mi pomohla vnímať jedlo, lebo som mala katastrofálnu životosprávu. Niektoré dni len zelenina, šaláty, žiadny pitný režim, len káva, pár gramov bielkovín na deň. Teraz krásne vidím, čo môžem a čo nie, začala som jesť veľa bielkovín, mäso, vajcia, šunku, jogurty, cottage, jem 4 krát denne, každý deň ku káve sladké, len si dávam pozor na to, čo zjem. A hlavne, idem dolu z tuku, mám diagnosticku váhu, takže vidím nárast svalov, chudnutie z tukov a samozrejme progres na postave. Teraz mám 176 cm, 60,3 kg, veľkosť S, aj XS, cítim sa výborne.
Mne tiež pomáha pas. Keď to preženiem s jedlom a vidím, že nemám deficit, ešte si polhodku pobeham. Mne však najviac pomohlo písať si čo jem do tabuliek. Od januára som dala 6kg dole (72,3 ➡️ 65,9) a papam všetko…

@simonbrk treba mať dobre nadstavený príjem kcal a byt v deficite a to ti tabuľky vypočítajú. A hlavne zapisovať všetko. A ano každý pohyb pomáha, aj keď ku kardio by to chcelo pridať aj silový tréning