icon

Kalorické tabuľky: Riešiť cukor z ovocia?

4. aug 2026

Ahojte. Už nejkay čas som na kalorickych tabuľkách. Kcal aj ostatné makrá sa mi darí naplniť, no vždy ma trápi cukor. Práveže obyčajný cukor do ničoho nepridávam, ani ho nevlastním. No vždy mi to tam cez deň naskáče, hlavne keď mám ovocie. Je potreba to riešiť? Alebo proste tento cukor z ovocia nezarávať.
Posielam aj foto

yellowunicorn
4. aug 2026

@anonym_autor ono tie KT treba vedieť aj používať (alebo byť schopná si aspoň dohľadať informácie) ...
30g je hodnota pre pridaný cukor
https://blog.kaloricketabulky.cz/2022/06/vecne-...

anonym_0e1a47
4. aug 2026

Kalorické tabuľky nerozlišujú či ide o cukor rafinovaný alebo fruktozu či laktozu

autor
4. aug 2026
@anonym_0e1a47

Kalorické tabuľky nerozlišujú či ide o cukor rafinovaný alebo fruktozu či laktozu

@yellowunicorn
@anonym_0e1a47 tak by to mali mať rozdelené 😀

gabrielkamajeckka
4. aug 2026

Dobrý deň, ale tabuľky nerozlišujú o aký cukor ide. Dôležité je, nech vám sedia kalórie, nech máte vyššie bielkoviny, než konzumuje priemerný človek a nech vaše jedlo nie je príliš spracované a teda základ nech sú kvalitné suroviny.

anonym_0d9d37
4. aug 2026

Neries, ja jem teraz v lete vela ovocia, ale kedy ho mam jest, ak nie teraz 🙂 a chudnem bez problemov

autor
4. aug 2026
@anonym_0d9d37

Neries, ja jem teraz v lete vela ovocia, ale kedy ho mam jest, ak nie teraz 🙂 a chudnem bez problemov

@anonym_0d9d37 jasne, len ma irituje že to svieti červeno 😀 mohli to mať rozdelené, keď už si platím premium.

anonym_0d9d37
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0d9d37 jasne, len ma irituje že to svieti červeno 😀 mohli to mať rozdelené, keď už si platím premium.

@anonym_autor nic nie je dokonale 😁

autor
4. aug 2026
@gabrielkamajeckka

Dobrý deň, ale tabuľky nerozlišujú o aký cukor ide. Dôležité je, nech vám sedia kalórie, nech máte vyššie bielkoviny, než konzumuje priemerný človek a nech vaše jedlo nie je príliš spracované a teda základ nech sú kvalitné suroviny.

@gabrielkamajeckka ano viem. Mohli to mať rozdelené, lepšie by sa v tom orientovalo. Ostatné mi sedí, tukov je menej ale to mi neprekáža

autor
4. aug 2026
@anonym_0d9d37

@anonym_autor nic nie je dokonale 😁

@anonym_0d9d37 pravda 😄 ale nejaký upgrade by bodol

13uzivatelka11
4. aug 2026

A inak športuješ nejako aktívne alebo máš veľkú nadváhu že máš nastavenych 150g bielkovín denne? Lebo ani príliš veľké množstvo bielkovín nemusí byť zdravé dlhodobo. A nerypem, fakt ma to zaujíma lebo tiež som len nedávno zistila že mám zbytočne nadbytok, tak to aspoň nemusím tak siliť. Tiež som si myslela že čím viac tým lepšie.

autor
4. aug 2026
@13uzivatelka11

A inak športuješ nejako aktívne alebo máš veľkú nadváhu že máš nastavenych 150g bielkovín denne? Lebo ani príliš veľké množstvo bielkovín nemusí byť zdravé dlhodobo. A nerypem, fakt ma to zaujíma lebo tiež som len nedávno zistila že mám zbytočne nadbytok, tak to aspoň nemusím tak siliť. Tiež som si myslela že čím viac tým lepšie.

@13uzivatelka11 4x týždenne fitko, 2xbox 1xmma, beh. 3x týždenne 2 fázové tréningy ( fitko/box, alebo beh a fitko). Nadváhu nemám ani zďaleka 😄

13uzivatelka11
4. aug 2026
@anonym_autor

@13uzivatelka11 4x týždenne fitko, 2xbox 1xmma, beh. 3x týždenne 2 fázové tréningy ( fitko/box, alebo beh a fitko). Nadváhu nemám ani zďaleka 😄

@anonym_autor tak myslela som si že riešiš chudnutie, keď robíš drámu z cukru, pritom pri tvojej aktivite sa to stratí. 🤷‍♀️

anonym_10bf7e
4. aug 2026

@anonym_autor tak si vypni cukry, mne ich tam nezobrazuje, načo

autor
4. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_autor tak myslela som si že riešiš chudnutie, keď robíš drámu z cukru, pritom pri tvojej aktivite sa to stratí. 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 nerobím drámu. 😄 len ma to zaujíma

autor
4. aug 2026
@anonym_10bf7e

@anonym_autor tak si vypni cukry, mne ich tam nezobrazuje, načo

@anonym_10bf7e mám premium, tak to ukazuje. A rada by som vedela koľko cukru prijmem, škoda že to nieke rozdelené

anonym_10bf7e
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_10bf7e mám premium, tak to ukazuje. A rada by som vedela koľko cukru prijmem, škoda že to nieke rozdelené

@anonym_autor tiež mám premium, mám to vypnuté 😀 za to nemôže appka, ale zloženie na obaloch. Produkty sa pridávajú s výpisom makroživín. Keď sa pozrieš na obal niečoho, máš tam - carbohydrates, of which sugars. Appka nemá odkiaľ vedieť aký typ cukru to je 😀

anonym_8cab64
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ale ved ty si tam vies nastavit vlastne hodnoty. Kludne si tam daj 80 a nebude ti to svietit nacerveno.

anonym_9e2a81
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja cukor nesledujem,len sacharidy

aurelia2000
5. aug 2026

@anonym_autor Pokiaľ nemáš diabetes alebo iný metabolický problém, tak ťa koliesko cukor nemusí rozčuľovať. Možno časom tú app vylepšia a budú cukor z ovocia a mliečnych výrobkov ešte evidovať zvlášť do ďalších krúžkov.
Takisto ťa nemusí rozčuľovať koliesko PHE, ktoré asi ani nemáš zapnuté, ale určite by si ho mala červené. To je pre fenylketonurikov.

bbwwoman
5. aug 2026

@anonym_autor používala som KT a dodržiavala
Ovocie tiež obsahuje cukor a keď sa ho je viac človek priberá na Tom nezáleží že len ovocie je to , tiež obsahuje kalórie a cukor
Otec schudol keď obmedzil ovocie takže cukor veľa spraví a je jedno aký je to

autor
5. aug 2026
@bbwwoman

@anonym_autor používala som KT a dodržiavala
Ovocie tiež obsahuje cukor a keď sa ho je viac človek priberá na Tom nezáleží že len ovocie je to , tiež obsahuje kalórie a cukor
Otec schudol keď obmedzil ovocie takže cukor veľa spraví a je jedno aký je to

@bbwwoman snáď sa priberá kalorickym surplusom a chudne deficitom😀 nie cukrom. To že obmedzil ovocie zámena že sa dostal do deficitu.

bbwwoman
5. aug 2026
@anonym_autor

@bbwwoman snáď sa priberá kalorickym surplusom a chudne deficitom😀 nie cukrom. To že obmedzil ovocie zámena že sa dostal do deficitu.

@anonym_autor v deficite už bol

autor
5. aug 2026
@bbwwoman

@anonym_autor v deficite už bol

@bbwwoman tak pokiaľ začal chudnúť až po vysadení ovocia, tak v deficite nebol. Nieje totižto možné aby nechudol a bol v deficite

bbwwoman
5. aug 2026
@anonym_autor

@bbwwoman tak pokiaľ začal chudnúť až po vysadení ovocia, tak v deficite nebol. Nieje totižto možné aby nechudol a bol v deficite

@anonym_autor má nastavený jedálniček ale ovocie bol problém lebo cukry a to okrem ovocia sladké nezje ani nevypije

bbwwoman
5. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja osobne som začala chudnúť až keď som obmedzila cukry , ovocie len pokiaľ kt dovolili