Keto diéta - nastane jojo efekt, aj keď sa človek neprejedá?

papulka999
5. mar 2024

Ahojte. Ake mate skusenosti s KETO dietou? To, ze hrozi jojo efekt a tak, som si tu precitala, ale zaujima ma, ze ci to je tak preto, lebo sa clovek vratil k povodnemu stravovaniu/prejedaniu, alebo preto, ze sa prestanu pit tie drinky a prasky,ze musia sa proste pit stale? Nedari sa mi schudnut aj ked sa zdravujem stravo a neprejedam sa. Preto uvazujem nad KETO, je realne po schudnuti vysadit tie drinky a prasky, zdravovat sa primerane a zdravo a nenabrat kila naspat? Dakujem.

viestta
5. mar 2024

Ked si nastavis dobre stravovanie, nepotrebujes ziadne drinky a prasky ani na schudnutie a ak to dodrzis, tak jojo efekt nevyvolas.

papulka999
autor
5. mar 2024

@viestta dakujem, mne sa ale naozaj schudnut nedari, som z toho zufala. Jedla som 1-2x za den, najma vecer, malo pila, viem, toto to sposobilo, ze som nabrala kila. Teraz uz jem viackrat za den, snazim sa vela pit, hybat, jem zdrave jedla,ale na vahe stojim :( nemam vela volneho casu na cvicenie, mam narocnu pracu, male dieta. Citim sa hrozne.

ckocka
5. mar 2024

@papulka999 Ak vylúčime zdravotný problém, stravovať sa primerane stačiť bude. Len to primerane nemusí byť úplne to čo za primerané považuješ. Ale to zistíš až keď schudneš, a či si váhu udržíš ti nikto povedať nedokáže. Pre vačšinu ludí je to však ešte náročnejšie než schudnúť.

jamimo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
papulka999
autor
5. mar 2024

@ckocka no ja si myslim ze je chyba aj to ze niekedy proste jest nechcem.. Ze telo ma toho mozno malo tak si to uklada.. Len ma hneva ze niekto si mozno pomysli ze sa prejedam a neviem co pri tom opak je pravdou.. A dakujem za nazor..

jamimo
5. mar 2024

@papulka999 moja sestra jedla, pila keto prášky za 400 € mesačne a viac, schudla 9 kg, keď to dodržiavala a NIČ INÉ nekonzumovala!!! (podľa mňa to je extrémne nezdravá blbosť) Keď prestala pribrala 20 a viac 🤷‍♀️ Darmo sa nehovorí, že chudnutie začína v hlave. Skús ísť na to z iného konca 👉 vyvážený jedálniček, kalorické tabuľky, pohyb. Na doma su kúp malý steper, hodinku vieš "šliapať" aj pri tv. Alebo stacionárny bicykel. Vonku stačí kočík, legíny, tenisky a kráčať v kardio tempe.
Držím palce 💪

jamimo
5. mar 2024

@papulka999 samozrejme, že aj to je faktor. Nejesť je hlúposť, telo je v strese a ukladá 🤷‍♀️

viky7
5. mar 2024

@papulka999 skus si dat vypracovat jedalnicek na mieru, v ktorom ti nastavia spravny kaloricky deficit ... mne to velmi pomohlo, za 3 mesiace som schudla 10 kg, potom som to rok flakala, pribrala som cca 4-5 kg, ale teraz od januara som zase mala mesiac jedalnicek a potom som ho recyklovala plus trochu kaloricke tabulky a pohyb, a vaha isla zase dole ... chudnutie je hlavne o spravne nastavenom kalorickom deficite, nepotrebujes ziadne speci pripravky... hlavne ak to ma byt dlhodoby stav, potrebujes si nastavit normalnu stravu

papulka999
autor
5. mar 2024

@viky7 vies prosim odporucit niekoho kto take jedalnicky robi? Vdaka

papulka999
autor
5. mar 2024

@jamimo dakujem za objasnenie, aj som si myslela, ze je to hlupost... Topiaci sa aj slamky chyta, no aspon viem, ze touto cestou nepojdem... Dakujem

viky7
6. mar 2024

@papulka999 uz ich je urcite vela, ja som isla so schudnisdave.sk, skusila som aj fitshaker, ale zase som sa vratila k schudnisdave, ako nie je to lacne, ked si kupis 3 mesacne clenstvo, mesiac vyjde 45 eur, mas tam jedalnicek, cvicenie a 4 online edukacne okienka, kdeodpovedaju aj otazky ... ja som s nimi isla dldsie a opakovane sa vraciam, lebo maju podla mna uzasne recepty, plus uz teraz v apke v kazdom recepte aj ponuku, cim mozes jednotlive zlozky nahradit, takze sa da vela inprovizovat, a teraz maju aj moznost archivu za 10 eur, kde mas pristup ku jedalnicku a cviceniam z premien, ktore si mala kupene ... ale samozrejme kazdemu sadne nieco ine ... ak budes chciet, mozem ti do spravy poslat fotku porovnavaciu ( tusim po 3 mesiacoch to bolo )

lucy_ms
6. mar 2024

A čo tak ísť cestou nízkosacharidovej stravy, slebo aj samotnej keto (nemyslím tie sáčky, to je blbosť) a prerušovaného pôstu?

mamamasama
6. mar 2024

Intuitívne stravovanie mi zmenilo život. Je troška problém, kým si na to človek zvykne, ale kilá zo mňa leteli.

banalu
6. mar 2024

Akakolvek dieta je o kalorickom deficite, len zlozenie jedal je od diety k diete ine.
Prava keto dieta (nie to co sa tu casto probaguje)je o tom, ze prijimas vela tuku (70%), normalne protein (20%) a malo sacharidov, keto manici idu pod 10% sacharidov z denneho prijmu, a aj tych 10% je len zelena zelenina.
Kazdopadne, kaloricke tabulky je tvoja odpoved. Jednoducho si zapisuj kazde jedno susto a zistis, ze jednoducho jes vic ako palis.
Drzala som aj keto, vyhovovala mi, ale musela som si strazit makra a kaloricky prijem, tak ako pri kazdej inej diete. Nebola, ale pre mna dlhodobo udrzatelna, hlavne po prestahovani sa na svk.

majamat
6. mar 2024

@papulka999 kazda strava pri ktorej mas vyraznejsi odklon od normalu ti moze sposobit jojo efekt. tym nemyslim stravu, kedy sa prejedas,a ale stravu aku by si mala amt na udrzanie hmotnosti.

keto dieta je ak s anemylim zalozena na vyluceni sacharidov a konzumacii bielkovin a tukov.
a tu je dolezite hlavne to, kolko z tej stravy tvoria bilekoviny a kolko tie ostatne zlozky.

teraz si vymyslim cisla, len pre lepsie pochopenie.

kedto dieta - 1500kcal z toho 700kcal bielkoviny a 800kcal to ostatne, ale prevazne tuky.

udrziavacia strava - 1800kcal z toho 400 bielkoviny a 1400kcal to sotatne, lebo si zaradila aj sacharidy.

to ostatne su zlozky, ktore ti doplnaju enetgiu a prebytok sa ulozi do zasob. pri diete toho mas 800kcal, ale pri beznej strave skoro dvojnasobok, co je privelky rozdiel a toto moze sposobit priberanie.

neda sa tvrdit, ze pri keto diete, reps po nej musis mat nevyhnutne jojo efekt, urcite sa tomu zabranit da, ale len tmy sposobom, ze si budes strazit stravu a hlavne jednotlive zlozky potravy. mozno aj toto je dovod, preco nechudnes. ide o spravny pomer tychto zloziek. jednoducho sacharidy a tuky sa ukladaju a aj pri malommnozstve potravy ich moze byt viac ako treba, resp ked aj nie viac, ale rozhode nie menej, ako tvoje telo potrebuje.

sense
6. mar 2024

Ak budeš držať akúkoľvek diétu a následne sa vrátiš k pôvodnému stravovaniu pri berieš

lujza123
7. mar 2024

Ja som po pôrode schudla veľmi rýchlo vďaka nizkosacharidovej diéte, za 3 mesiace 10 kg dole
A potom trvalo fakt ze roky kým sa telo naučilo normálne spracovávať sacharidy a nepriberat z nich. Stravujem sa zdravo, váhu som mala vzdy normálnu, ale po tomto experimente som skončila tak ze ani krajec chleba som si nemohla dať. Už by som to v živote nespravila.

Mne sa každorocne stane ze cez Vianoce/zimu priberiem 2 - 3 kg, tie zhodím ked prejdem na taku jarnú stravu ze viac surovej jarnej zeleniny, šaláty, jarná cibuľka, redkvicky, viac pohybu …. Pripadne 2 - 3 dňový pôst len o vode či detox len na ovocných štavach, raz za pár mesiacov to telu pomôže

lujza123
7. mar 2024

Ja si myslím ze keto či sacharidove vlny su fajn pre športovcov ktorý sa chcu vyrisovat pred súťažou, pre ľudí ktorý majú dobrú disciplínu a venujú sa nejakému športu …

Pre bežného človiečika ktorý ma dlhodobé problémy s váhou, zle stravovacie návyky, vôbec nešportuje je toto veľmi rýchla cesta do pekla . A presne na takýchto ľuďoch zarábajú predajcovia zázračnych práškov, chudnucich tabliet, požieračov tuku a iných nezmyslov…
Jasne ze to ma krátkodobý úspech, schudne človek aj jeho peňaženka, ale za pár mesiacov to ma naspäť dvojnásobne …

Ten kto je obézny totižto nevie udržiavať normálnu stravu, robí niekde chyby a k ním sa vráti po skončení keto diéty. Tak isto ma nejaké genetické predispozície, nejaký typ metabolizmu
Trvalo schudnúť sa dá iba zmenou myslenia, zmenou životného štýlu a poznaním svojho tela. Je to beh na dlhé trate, nie zázrak v prášku