icon

Ketóza

okm221
9. aug 2023

Pekný deň, držím fasting, schudla som 23kg, na posledné kg som chcela vyskúšať ketogennu stravu, niekedy dávno som už keto držala a za 2-3 dní som sa vedela dostať do ketozy.. Teraz držím už 3 ti deň a stále nič, stále Niesom v ketoze, príjem sach držím okolo 20g, tuky aj bielkoviny mam vypočítané na makra presne, všetko zapisujem do kalorickych tabuliek ale nejdem sa dostať do ketozy.. Netuším kde je problém, držím to striktne. Chcem ešte vydržať, viem ze to môže trvať aj dlhšie, ale znepokojuje ma to, keďže predtým som s tým nikdy nemala problém.. Všimla som si len ze mam dosť koncentrovaný moc, aj keď pijem 2-3l vody ako bežne, moc je stále sýto žltý. Rozmýšľala som ci to nemá nejakú spojitosť so zdravím. Nestretol sa s tým už niekto?
Ďakujem

denkabemommy
9. aug 2023

@okm221 ketóza pre telo nie je absolútne zdravá. Očividne tvoje telo proti tomu veľmi bojuje, radšej ostaň pri fastingu bez ketózy a chudni pomaly. Toto zaváňa už problémom

okm221
autor
10. aug 2023

@denkabemommy plánujem vydržať ešte dva dni, ak sa nedostanem do ketozy tak s tým prestanem. Treba mi ísť aj tak na preventívnu prehliadku tak poprosím o krvné testy ci je všetko ok

weggie
19. aug 2023

@okm221 aký máš presný jedálniček? do ketózy sa dá dostať napríklad nejedením úplne ničoho, ale až po cca 30-35 hodinách. Nie vždy sa dá dostať do ketózy aj napriek 20g sacharidom. Cieľ ketózy je aký?

weggie
19. aug 2023

@denkabemommy čo je pre telo absolútne zdravé?

denkabemommy
19. aug 2023

@weggie nežiť na tejto planéte.
Zle som sa vyjadrila, je to pre telo neprirodzené, môže byť až stresujúce, čo v dlhodobom horizonte môže ovplyvniť niektoré funkcie tela negatívnym spôsobom.

okm221
autor
22. aug 2023

@weggie všetky info mam 🙂 som v ketoze stále. Akurát že fasting smi je moje telo naučené ketony využívať, výsledky z krvi vyšli pozitívne. 🙂

okm221
autor
22. aug 2023

@denkabemommy stres je pre telo pozitívny 🙂 co človek to iný názor. To je môj názor. Telo treba vystavovať stresom. Ci uz fastingy, zmena stravy otužovanie, saunovanie atď atď.

denkabemommy
22. aug 2023

@okm221 všetko z tvojho vymenovaného je pozitívny stres, ketóza je negatívny stres, lebo je telu niečo odobraté, čo k fungovaniu potrebuje, treba vedieť rozlišovať.

okm221
autor
22. aug 2023

@denkabemommy aj fasting ktorá trvá 48hod? A carnivore?

denkabemommy
22. aug 2023

@okm221 48h fasting okey, len by ma zaujímalo ako človek potom dobehne ten obrovský kaloricky deficit 😅 osobne jem tak 1800-2300kcal denne, neviem si predstaviť zjesť raz toľko. Naporti tomu, jednodňový pôst každý týždeň beriem ako super zdravú vec.

Carnivore je za mňa úplne no go diéta, príde mi úplne nedostatočná z hľadiska vlákniny a nedostatku makroživín, ktoré poskytuje rastlinná strava. Taktiež vidím v tom velké riziko vzniku rakoviny hrubého čreva, pri dlhodobom diétovaní.

Proste som úplne proti akejkoľvek diéte, ja v nich nevidím nič len sebatríznenie, ktoré človek nepotrebuje. Veď schudnúť sa dá aj s úplne mega super stravou plnou všetkého, na čo má človek chuť a nie slintať nad obrázkami "zakázaného" jedla, v horšom prípade emočne sa "rozožrať" a nevedieť sa zastaviť 🙂. Ono keď pospájaš všetky tie diéty do jedného týždňa- keto, carnivore, vegan, vyvážená strava... tak je to úplne brutálny jedálniček ale jednostranná strava, nič moc

chadkroeger
23. aug 2023

@denkabemommy blbosť. Treba si naštudovať o ketoze viac. Pripadne vy ste boli v ketoze keď tak negatívne píšete?

denkabemommy
23. aug 2023

@chadkroeger každá máme svoj názor, naštudované mám. Presviedčať vás ale samozrejme nebudem 🙂

okm221
autor
29. aug 2023

@denkabemommy no ja nesúhlasím s vami 🙂 ten kaloricky deficit sa dá veľmi jednoducho dobehnúť, ale keď mám cieľ schudnúť tak sa to dá pekne zrovnať 🙂
Carnivore za mňa perfektná strava aj s keto, tie 3 týždne co som bola na spinavom carnivore som dosiahla taku postavu ze strop, za 3 týždne. Aktuálne som na dovolenke, zaradila som sladké. Pečivo a cítim sa riadne hnusne, vôbec nie tak ako na keto 🙂
Ja to mam naštudovane dosť si myslím a inspirujem sa u ľudí, ktorí sú v tom profíci a je to strop stropov, ja rada skúšam experimentujem co to ide.. Ked som sa od fotila po 3 týždňoch na keto, tak si ľudia mysleli ze drem vo fitku každý deň a vôbec.. Je to vec názoru.. Jasne ze bežné udržateľné stravovanie je úplne iné, keď dosiahnem svoj cieľ prejdem na stagnáciu bude to úplne niečo iné ako redukcia tuku..

chadkroeger
30. aug 2023

@denkabemommy ani nemusíte, ja ketozu poznám osobne 🙂 a nedám na ňu dopustiť.

denkabemommy
30. aug 2023

@chadkroeger super, som rada, že ste sa osobne spoznali s ketózou 😅👌

chadkroeger
31. aug 2023

@denkabemommy a ja som "rada" ze som spoznala vás intelekt.
Racionálne zmýšľajúci človek by to pochopil.

denkabemommy
31. aug 2023

@chadkroeger to nie je môj intelekt ale zmysel pre humor😂, za to je to váš intelekt, keďže sa neviete vyjadrovať

chadkroeger
31. aug 2023

@denkabemommy tak sa nad svojou hlúposťou zasmejte. Múdrejší ustúpi takže...... Pekný večer

zuzkabeuty
11. mar 2024

@okm221 moc bielkovin kukni na Stephanieketoperson ješ veľa bielkovin je to nezmysel fitnes guru propagujú niečo toxické. treba tuk, veľa tuku aspoň 2ku 1 ale ideal 4 ku 1 aksi mala post máš poškodenia a na ketozu adaptuje iba živočíšny tuk. Kalorie nerieš pozri su ju na youtube

zuzkabeuty
11. mar 2024

@okm221 prečo redujujete tuk je to oprava tela ak nemyslite škodlivé tuky rastline