icon

Koľko kalórií prijať, aby som schudla?

6. máj 2025

Najprv opíšem situaciu:
Po porode vypadam zle, pneumatika okolo brucha, obalené stehna... cvičím 2x týždenne intenzívne kruháče, denne kočikujem, doma behám za synom. Neviem Čo to je vyvalit sa ku seriálu. Mamy, ved to asi poznáte...
Od februára cvičím a odvtedy si dávam pozor na stravu, schudla som len 2kg 🫣
Aktualne mam 59kg, 163cm. Bazal mam 1288 kal. KT mi vypočítali príjem na schudnutie okolo 1700.
Lenže ja sa neviem dostať cez 1500kal denne...jem zdravšie varianty (napríklad namiesto bravcoveho ritoza s eidamom si dám bulguroto so zeleninou a haloumi) na večeru tortila, cotagge cheese atď. To boli príklady, cely deň niečo jem, nehladujem.

Musím sa držať tých 1700? Nie je to veľa?
Sacharidy mam cez 110%, kalórií však malo...je to problém?

deti95060810
6. máj 2025

čím menej kalórii príjmeš tým skôr a viac schudneš...

autor
6. máj 2025
@deti95060810

čím menej kalórii príjmeš tým skôr a viac schudneš...

@deti95060810 no...ako píšem, v mojom prípade to neplatí

lucia13022023
6. máj 2025

Haha, cim menej kcal prijmes, tým skôr schudneš... Nejedz sacharidy, ovocie po 12stej je smrť a jedlo po 18:00 ma dvojnásobok kalórií. Pohyb 2x do týždňa nestačí, musíš cvičiť silovo a kardio ideálne 7x do týždňa, doobeda kardio poobede silovo. Musíš byť pod bazalom, ideálne 1000kcal a schudneš 🙂 prosím, ber to ako vtip a odstrašujúci príklad.

Teraz vážne - 1700kcal je ok, problémom budú asi sacharidy. Koľko denne ich prijmes? Koľko bielkovín prijmes za deň? Zo začiatku, ako som začínala viac cvičiť a bazal sa mi zvyšoval, som sa tiez nevedela dostať nad 1500-1600kcal, ale to bol len môj bazal a potrebovala som mať aspoň 2000kcal, tak som si kalórie pridavala rôznymi semiackami, orieškami atď.. Ale v tvojom prípade vzhľadom na tvonu váhu a výšku by som skúsila kcal dat na 1600 a pozrieť sa na tie sacharidy, tie budú robiť problém. Nehovorím, že ich jesť nemáš, to je najväčšia blbosť, len teda obmedziť ich množstvo.

oceanahory
6. máj 2025

Pri tvojej vyske a vahe a dvoch kruhacoch tyzdenne je pre teba idealny prijem na chudnutie okolo 1500 kcal, 1700 je vela. Ale teda pises, ze prijmas tych 1500 kcal, tak teda neviem...bud si zle zapisujes alebo niekde robis chybu. Kto je v deficite, ten chudne.
Ja som pri vyske 168 cm a 65 kg, troch treningoch tyzdenne, kocikovani a behani pri synovi pri prijme 1500-1600 kcal schudla na aktualnych 55 kg.

deti95060810
6. máj 2025

autorka, keby si dostala taký ozaj "dobrý" žalúdočný problém pri ktorom nedáš do úst nič aj niekoĺko dní tak mi ver, že tie kg by išli dole neskutočne rýchlo...
ak nepríjmeš nič - tak jasné že ani nič nepriberieš.
uber z príjmu kalórii a uvidíš ako váha zletí dole...

autor
6. máj 2025
@lucia13022023

Haha, cim menej kcal prijmes, tým skôr schudneš... Nejedz sacharidy, ovocie po 12stej je smrť a jedlo po 18:00 ma dvojnásobok kalórií. Pohyb 2x do týždňa nestačí, musíš cvičiť silovo a kardio ideálne 7x do týždňa, doobeda kardio poobede silovo. Musíš byť pod bazalom, ideálne 1000kcal a schudneš 🙂 prosím, ber to ako vtip a odstrašujúci príklad.

Teraz vážne - 1700kcal je ok, problémom budú asi sacharidy. Koľko denne ich prijmes? Koľko bielkovín prijmes za deň? Zo začiatku, ako som začínala viac cvičiť a bazal sa mi zvyšoval, som sa tiez nevedela dostať nad 1500-1600kcal, ale to bol len môj bazal a potrebovala som mať aspoň 2000kcal, tak som si kalórie pridavala rôznymi semiackami, orieškami atď.. Ale v tvojom prípade vzhľadom na tvonu váhu a výšku by som skúsila kcal dat na 1600 a pozrieť sa na tie sacharidy, tie budú robiť problém. Nehovorím, že ich jesť nemáš, to je najväčšia blbosť, len teda obmedziť ich množstvo.

@lucia13022023 po prvých riadkoch som chcela prestať čítať 🤣🤣
Ďakujem za nápad....oriešky musím zaradiť veru.

katrin21
6. máj 2025

Musis pridat bielkoviny..ak nebudes mat bielkoviny a neznizis sacharidy,tazko schudnes..
A tiez pozor na pohyb, na ktory nemas kondicku...! Ak mas tep 170 a lapas po dychu,telo je v strese , ide hore kortizol atd... a telo neschudne....treba cvicit na tepovke okolo 130- 140za minutu.

autor
6. máj 2025
@katrin21

Musis pridat bielkoviny..ak nebudes mat bielkoviny a neznizis sacharidy,tazko schudnes..
A tiez pozor na pohyb, na ktory nemas kondicku...! Ak mas tep 170 a lapas po dychu,telo je v strese , ide hore kortizol atd... a telo neschudne....treba cvicit na tepovke okolo 130- 140za minutu.

@katrin21 preto nebeham 🤣 nie nie...cvičenie je OK.

katrin21
6. máj 2025

Kruhovy trening je velka zataz..
Vobec to neni o behu...merias si tep?
A bielkoviny 20g v kazdom hlavnom jedle.

mabenn
6. máj 2025

bielkoviny a silovy trening...59kg pri 163cm vobec nevyzera byt zla vaha, BMI mas okolo 22, ako si na tom so svalovinou? ja by som isla touto cestou, nie drenim na chudnuti (pokial mas malo svalov, tuk vidno viac)...naberanim svalovej hmoty ziskas: silu, chudnes len tym ze svaly viac palia, si zdravsia...dalsia vec preco nechudnes moze byt malo spanku

majamat
6. máj 2025
@oceanahory

Pri tvojej vyske a vahe a dvoch kruhacoch tyzdenne je pre teba idealny prijem na chudnutie okolo 1500 kcal, 1700 je vela. Ale teda pises, ze prijmas tych 1500 kcal, tak teda neviem...bud si zle zapisujes alebo niekde robis chybu. Kto je v deficite, ten chudne.
Ja som pri vyske 168 cm a 65 kg, troch treningoch tyzdenne, kocikovani a behani pri synovi pri prijme 1500-1600 kcal schudla na aktualnych 55 kg.

@oceanahory je viem kde robi chybu.
chyba je v sacharidoch. ak ich ma na 110%, tak ich ma nadstavene na 1700kcal a este pridava navyse 10%. ak by ich mala nadstavene na 1500kcal, uz by ich musela prijat menej, cize uz by jejto mohlo vyjst, ze prijma aj 120%, cize o 20% viac sacharidov, ako by mala.

autorka - ako som vyssie napisala, sacharidy mas vela. teda aj kalorii vela. na cvicenie 2x v tyzdni. pri tvojej vyske a vahe to je fakt vela. keby si nahodim rezim cvicenia 2x tyzdenne, tak mam ovnako kcal, pricom meram podobne 164cm a vazim o 27kg viac.
u mna hra sice ulohu aj vek, ale teda to by tolko nerobilo.
posudit aktivitu nie je jednoduche.
napr zena v zavode a zena v kancelarii, rovnekej vysky a hmotnosti a obe cvicia 3x tyzdenne. mohlo by sa zdat, ze si musia nadstavit rovnaky rezim,a le ta v zavode viac maka v robote, cize kludne moze byt v rezimoch rozdiel medzi nimi o stupen. samozrejme trba brat do uvahy aj to, kolko robia doma.
ak napr ta zo zavodu este nema deti a pride domov a nic sa jej poriadne nechce, ani nic poriadne nerobi a ta druha ide na zahradu, psotatra sa o deti, navari, ide s detmi na kruzky a pod, pripadne aj na prechadzku, do obchodu peso aby zvysila aktivitu, byva na 4posch a chodi peso, tak potom im vyjde rovnaky rezim.

je v tom velka variabilita. ak moc pri tomto rezime nechudnes, skus si ho znizit na rezim o stupen nizzsi. zrejme ti je tento rezim vela. kalorii sice neprijmas vela,a le primas vela sacharidov, ako som pisla ana zaciatku komentu. v nizsom rezime ti prehodi sacharidy an nizsie mnozstvo.

kolko mas pslnenych bielkovin?

majamat
6. máj 2025

skusila som prestavit KT, ale to su moje daje, lebo enchcem vsetko prehadzovat. to iba pre porovnanie.
ked si dam stredne aktivny rezim, tak mihadze 1935*kcal a sacharidov mi odporuca 205kcal. ak to presvihnem o 10%, tak prijmem asi o 20g viac.

no ak nezjem tolko, prakticky zjem tolko,a koby som mala nizsi rezim, cize 1717kcal a zjem 225g, ale v tomto rezime mi KT odporucaju uz len 182g, cize v skutonosti zjem az o 43g viac, co robi konkretne okolo 172kcal navyse.
v tomto rezim emi ukazuje defict 303kcal denne, ale problem je, ze v bielkovinach deficit nevyrobis, lebo tie primarne nie su urcene do tokvych zasob a ani sa z tukovych zasob neodburavaju. na tot sluzia tuky a sacharidy.
z toho vplyva, ze takymto sposobom si deficit znizujem o tch 172kcal. cize uz je len okolo 130kcal, co je pomerne malo.
ked si to prepocitas za mesiac. tak to robi okolo 4000kcal zamesiac, co je tak na schudnutie 0,5kg.

tieto veci su do istej miery individualne, ale teda toto je priblizn popis,a ko to funguje

majamat
6. máj 2025

ako som odhadla, v izom rezime to robi na sacharidoch pri takom stravovani,a ko mas asi o 23% navyse.

hylary
6. máj 2025

59 kíl je ideálna váha pri tvojej výške.. popravde nechápem co riešiš.. čo by som ja za to dala 🥹

subartic
6. máj 2025

Preboha .. takéto prepočty strašné , kde je potom radosť zo života ? Schudla som 28 kg pri prerušovanom pôste 16:8 a na začiatok chôdzi o paliciach a neskôr behu , pol roka cvičím s činkami o 5 kg. V okne 8 hodín jem to na čo mám chuť , sama mám mierne zvýšené bielkoviny , lebo mám 50 rokov.

majamat
6. máj 2025
@subartic

Preboha .. takéto prepočty strašné , kde je potom radosť zo života ? Schudla som 28 kg pri prerušovanom pôste 16:8 a na začiatok chôdzi o paliciach a neskôr behu , pol roka cvičím s činkami o 5 kg. V okne 8 hodín jem to na čo mám chuť , sama mám mierne zvýšené bielkoviny , lebo mám 50 rokov.

@subartic mna pocitanie nerobi, mam rada ciselka, cize mne to robi radost. nie kazdy je zamerany tak, ze matiku nemusi,. su ludia zmerany prave opacne. kazdy z nas je iny.

autorka prispevku nic pocitat nemusi. staci len mechanicky zapisovat. ja som jej poskytla len vysvetlenie, co robi, ona musi len neico dodrzat.

a teda tak ako niekto nemusi matematiku, tak niekto nemusi post 16:8
ja osobne by som to nemohla a ni nevidim v tom ucel. keby sa rozjem, tak mam az taku fazu, ze nebudem schopna to dodrzat. navyse tento typ postovania ma jediny ucel. tym, ze jes len v urcitom casovom okne, nestihnes jednoducho zjest toho vela. no toto celkom platit vobec nemusi. kludne mozes stihnut aj 2,5tis. kalorii a chudnutie je v cudu.
cize ucel byt splneny vobec nemusi.
ak to niekomu vyhovuje, je to jeho vec, ale kritika ludi, ktori to maju inak je nevhodna.

autor
6. máj 2025
@hylary

59 kíl je ideálna váha pri tvojej výške.. popravde nechápem co riešiš.. čo by som ja za to dala 🥹

@hylary možno je to ideálna váha ale nie s mojim rozložením. Ako som písala mam okolo brucha riadnu pneumatiku, rifle nosím 40ky lebo v 38 ked zapnem tak mi to kypi von. Takže riešim to...

autor
6. máj 2025
@subartic

@subartic 16:8 dodržiavam cca odkedy sa syn narodil. Niečo išlo dolu a potom sa to zastavilo preto hľadám príčiny a zdravé cesty ako sa dat do formy.

bystrozraky
6. máj 2025

Ak konzumujes sacharidy, telo vylucuje inzulin. Inzulin hovori tvojmu telo toto: spal sacharidy (tie sa velmi tazko skladuju) a ukladaj tuky. Treba tad pozor, lebo aj veci ktore su sladke a neobsahuju sacharidy aj tak sposobuju vylucovanie inzulinu. To je potom este horise, lebo telo chce palit sacharidy, ale ziadne tam nie su.....takze staci aby si nejedla nic sladke a ziadne pecivo a chlieb....mozes jest kalorii kolko chces pokial sa neprejedas vyslovene neprejedas. Na kalorie nemusis pozerat.....a ak naozaj chces sladke tak pockaj 4 hodinky daj si ovocie (nie ovocnu stavu) alebo podobne...nieco co neobsahuje tuky a potom pockaj 4 hodiny 🙂 Vsetko samozrejme pod dohladom lekara...

vanilkovazmrzka
6. máj 2025

Viac bielkovin. A viac spanku.

nevenka
7. máj 2025

Cely den nieco jes pri 1500 kcal, nechapem...😅. Ja mam stres z tych cisiel, ktore vidim po obede a ked vstanem s malou (idem si s npu po obede oddychnut), tak by som aj vola zozrala a vzdy presvihnem 1600. A mam len stres z toho. Uprimne zavidim, ked niekto do seba dostane len tak tak 1500, chudlo by sa jedna radost. Ja milujem jedlo.
No a spanok, tak chodim spat o 1, vstavam pred 6. Niekedy o pol 7, este kojim medzitym. Tto bude asi odpoved. Tak ako Ti radia, viac bielkovin a spanku. Tam je asi kluc.

majamat
7. máj 2025
@nevenka

Cely den nieco jes pri 1500 kcal, nechapem...😅. Ja mam stres z tych cisiel, ktore vidim po obede a ked vstanem s malou (idem si s npu po obede oddychnut), tak by som aj vola zozrala a vzdy presvihnem 1600. A mam len stres z toho. Uprimne zavidim, ked niekto do seba dostane len tak tak 1500, chudlo by sa jedna radost. Ja milujem jedlo.
No a spanok, tak chodim spat o 1, vstavam pred 6. Niekedy o pol 7, este kojim medzitym. Tto bude asi odpoved. Tak ako Ti radia, viac bielkovin a spanku. Tam je asi kluc.

@nevenka unava je svina. to ti zhorsuje chudnutie.
ja som vcera slusne presvihla, lebo som bola unavena a ese aj znechutena z niecoho. neodolala som. no ale inak sa drzim celkom slusne skoro 2t.