icon

Koľko sladkosti je už veľa?

25. apr 2023

Ahojte, nejdem sa pýtať na zdravie, nejdem riešiť zloženie, ani vplyv na organizmus atď. to všetko viem. Otázka je, koľko sladkosti bežné dostupných z obchodu, normálne klasické čokolády a keksy, je už az príliš pre dospelého? Po pôrode sa neviem dojest sladkosti... Už je to 16 mesiacov a ja nemám dosť. Denne dokážem zjesť celú čokoládu, 2-3 fidorky k tomu. Niekedy siesta, deli, Kinder bueno atď... Cca 4 ks bez problémov zjem, k tomu jem aj ovocie, a večer ešte musím Granko... Cukor mam zatiaľ v poriadku, váha 49 kg, cítim malo energie a viem, že je to kvôli sladkému, ale neviem to zvládať... Káva aj čas s cukrom. Ako to mate vy? Ako to dávate bez sladkosti? A ako sa naučiť kontrolovať?

Strana
z2
zenulkaaa
25. apr 2023

Tak teda ja som brutal na sladke, ale celu cokoladu nezjem ani keby mam neviem aku chut na nu. Mna napr brzdi to, ze by mi z toho bolo zle. Zjem max polku a staci mi, uz som presladena.
Ale bezne zjem 1-3 sladkosti denne, ci kolacik. Neberiem to ako tragediu, fungujem tak uz roky, proste sladke milujem, musim mat kazdy den, a okrem toho jem aj vela ovocia, zeleniny a samozrejme normalnu stravu. A cvicim. Takze ono je to podla mna aj dost o tom ako to vyvazis cele. Sladke si dam vacsinou doobeda, poobede ku kavicke a niekedy vecer. A nepriberam. Takmer 20 rokov mam rovnaku vahu.
Ale pravda je, ze ak sa chces tomu vyhnut, nekupovat. My ked doma nic nemame, tak si to proste nemozem dat. Aj usetris, aj si odvyknes

slavomira236
25. apr 2023

@maryetta ja sladke nejem len pred menzesom vtedy vyjedam vaetko co najdem. A take ze 2 riadky cokolady ta cosi zjem dve cele🤦

autor
25. apr 2023

Takto, aby som vysvetlila. Deti chodia do školy. Nosia zdravé desiate, ovocie. Ale potom prídu domov, a ja počúvam, že ťa spolužiačka mala toto a iná zase toto a ony nemali nič. Dcéry mi to v jednom kuse hovorili, ako mali chuť. Tak im sladké dám s tým, že ho môžu až po polovici zjedenej desiaty. Parádne to funguje už tri roky, konečne stihnú zjesť aj žemľu. Mladšia síce podľa mňa s pravítkom meria, ale budiš. Takze sladké kupujem a potom z toho väčšinu zjem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Nič, asi to je hlavne o sebaovládaní. Ja obdivujem každú, ktorá si povie nie a naozaj nezje. Ani nekupi. A aj pečiem, deti fakt držím na uzde a fungujeme v pohode, len sama so sebou mám problém. Už aj čokoláda na varenie pomôže, keď je chuť 🤷‍♀️ A viem, že to nerobí dobrotu. Neplní to funkciu, také množstvo cukru už mi odoberá energiu, a nie dodáva. Musím to zmeniť.

autor
25. apr 2023

A vďaka za každý príspevok ♥️

martinka13
25. apr 2023

Keby som mala 49 kg jem ako Ty. Milujem sladkosti. Žiaľ dovoliť si môžem oveľa menej.... 1 tak za 2-3 dni
😞 (

domkakvet
25. apr 2023

Ja niekedy nezjem aj tyzden sladke a niekedy aj 4 dobosky denne, alebo tiez celu cokoladu, myslim, ze ked je telo vycerpane potrebuje viac sladkeho, ak mas len 49 kil neriesila by som to, ja cukor obmedzujem, lebo vazim viac.

marca12
25. apr 2023

Fuuuha,ja keby som tolko zjedla,tak tyzden mam problem ist na stolicu,co by som ju mala tak tvrdu. Spocitaj si,kolko minies na sladkosti a vysledna suma by ta mohla nakopnut. Zaklad je,nekupit sladke,mat pevnu volu.

jana_eyre_2
25. apr 2023

Ja zjem ráno cca 5 tvrdých cukrikov cmulam ich (pracujem skoro ráno a potrebujem ich na energiu okrem.kavy) poobede si dám buď jeden keks alebo 4kocecky čokolády... Kávu pijem nesladenu.. dnes som zozrala aj asi 4ks makovníka od svokry, to som nejako nevedela odolať, ona výborne pečie..
Ale to je výnimočné, nemavame.od nej niečo často..

yanni
25. apr 2023

Rafinovany cukor je droga. Cim viac toho budes jest, tym viac telo bude ziadat. Ono vobec nezalezi na vahe. Aj ked mas vahu v poriadku, cukrom si telo otravis. A ano, nemusis ani pribrat. Odzrkadli sa to neskor. Najlepsie nic nekupovat a nebudes mat ani okolo coho chodit. Ked sa ti ziada, upec si kolac. A garantujem ti, ze po case ti to vypekanie bude liezt na nervy. Zacni redukovat a najdi si hobby. Sportuj, chod von a ziadne sladke si so sebou neber. Nalievaj sa cistou vodou. Ono zmenit to je tazke, preve tyzdne redukcie su hororove, ked uz si zavisla, ale casom sa to upravi. Ja napr. taketo sladkosti vobec neje. Ked som na SK, dam si sentimentalne nieco "komunisticke" ale to mi aj staci. Ja uz ani kolace nepeciem. Len sviatocne pra na Vianoce, k narodeninam a ked ma prist navsteva. Deti to nemusia a vsetko doslova zozerie muz a potom sa stazuje, ze musis zhodit😂😂😂😂😂 Cize u nas toho sladkeho vela nenajdes.

guiseppinka
25. apr 2023

Ked som musela zacat kvoli dcere protikvasinkovu dietu tak ma skoro porazilo... Musela sim vysadit vsetko a hned... Ziadne ovocie, ziadny med, ziadne orechy (riesila sa moznost alergie), biela muka nic... 3 4 dni bol masaker, to ma aj hlava bolela... Ale co mi velmi pomohlo tak bol hylak... Zacala som s velkou davkou, tusim 3x denne 60kv (nejaka polievkova lyzica to bola) a teda chut na sladke nejako presla... Ked som si po 3 mesiacoch dala kusok kolaca, tak bol neskutocne sladky... Ale uz som zase spadnuta v sladkom, viac sa snazim piect, ale tam zjem kvaaaantum. Neviem si dat 1 kusok... Cokoladu 100g spraskam v pohide (ak je taka, ktoru mam rada.

canis_lupus
25. apr 2023

Ja som bola brutál závislá na sladkom, tiež kľudne jedna čokoláda a nejaké keksíky. Na(ne)šťastie keď som bola mladšia som mala PPP a doteraz si dávam pozor, koľko cca kcal zjem a ak by som zjedla čokoládu celú na olovrant, už by som potom nič nejedla. Mňa našťastie teraz s tehotenstvom dosť prešla chuť na sladkosti, tak jednu denne si dám, ja mám problém, že proste neviem, čo namiesto toho jesť, keď zjem nejaký keks, kľudne dve hodiny potom vydržím nejesť a keď si dám mega porciu ovsenej kaše, som už po hodine hladná 😂 ako som tehotná, tak som zaradila vždy na desiatu/olovrant niečo mliečne, jogurt/kefír a k tomu nejaké ovocie, to mi celkom pomáha, také sladké veci ako zrelé mango a červené hrozno, miniparadajky, alebo nejakú výživu... Začala som si viac robiť vselijaké kaše, do toho si keď tak dám Granko. A chuť na sladké mám čím ďalej, tým menej, aj v obchodoch to už kupujem minimálne. Nikdy som nemala problém s váhou kvôli sladkostiam, ale kvôli zdraviu a teraz aj tehotenstvu to chcem obmedziť a tiež nechcem, aby ma dieťa videlo jesť také hlúposti a jemu pchám zdravé jedlo 🤦

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
25. apr 2023

Ja si uvedomujem, že je problém, keď sa mi sladké žiada po každom jedle. A viem, že najjednoduchšie by bolo nekúpit. Ja poznám aj všetky negatíva s tým spojené, len mam obdobie, že si proste musím dať. Aj predtým som jedla sladkého dosť, ale vedela som si dat pauzu, vedela som sa kontrolovať. Teraz co mam, tak to je sila.

kimberley123
25. apr 2023

@luccija nečudujte sa že priberáte.Jeden keks má okolo 200-300kcal,to je jeden obed.Síce cukry sa spaľujú ľahšie sú to cukry no majú aj vysoký obsah tuku.

mamusa123456789
12. máj 2023

Podľa mna je to veľa, ale môj manžel toto zje po raňajkách a o tom koľko toho poje do večera nejdem ani hovoriť a je chudý... Ja väčšinou nejem žiadne sladkosti, stačí mi cukor v ovoci, akurát ráno do jogurtu s ovsenými vločkami si dám trošičku cukru, nie je to sní pol čajovej lyžičky, ale keď sa mi blížia krámy tak by som zjedla všetko sladké co doma máme, keby mi to obsah žalúdka dovolil a samozrejme musia byť ku tomu Cipsy a naše deti sú naučené, ze môžu jednu sladkosť za deň, keď je nejaká oslava, tak majú dovolené papať koláčikov koľko chcú, ale asi nikdy nejedli viac ako 2,vacsinou nedojedia ani jeden, lebo sú najedeny z obedu

Strana
z2