Končím dojčenie a mám 5 kg navyše
Ahojte maminky,
Akurat koncim dojcenie ( teda odsavanie) malemu. Je mu 6 mesiacov akurat. Stale mam na sebe 5kg po porode extra a to nie a nie dole. Aj som to stiahla na 3 kg a potom zase pribrala 2kg. Cize stale tych 5kg je tam. Myslím ze stres a kortizol to zhoršuje a neviem sa namotivovat na stravu pri malom. Proste velmi tazko sa mi strava upravuje ked som z neho dost vynervacena a potom ten kortizol si myslim na moc nepusti a podporuje chut na sladké. Aj cvicim a stale nic moc. Este aj tie svaly naberaju.. kurna .. tak bevim. Co s tym?? 🙂
@babyttcirl a nemala si predtým trochu podvahu? Zas päť kíl mi nepripadá nejake hrozne, či vyzerá to veľmi zle? Bola tvoja pred tehu váha nejaky ideal? Nevojdes sa do veci?
@babyttcirl dieta ma pol roka a potrebuje mamu...neviem ci je tych 5kil tak hroznych pre teba, ale este pridu zaujimave obdobia, kde tej nepohody bude...
@babyttcirl tak 80% je strava, keď Ti nejde upraviť stravu pridaj pohyb.Svaly sú ťažké možno z toho je niekde v tých 5 kg.Si pol roka po pôrode kojis daj tomu ešte cas
@ruzasipova cvicenie som nezávislá. Chodim pravidelne. Stravu sa mi ťažko- aspon keby som vedela fixne jeden chod mat naozaj ze uplne super - napríklad raňajky.. niekedy sa podari. Ja skor aj riesim suvislost kortizol / stres/ ťažšie chudnutie?? Večný kruh?
@luccija ja teoriu ovládam a vždy sa to dalo dokým som nemala maleho.. teraz mam stále to brucho sprosté vypukle.. a cela nejako závodnena? Kofein pomaha ci nie? Mam pocit ze mi to spusta ten kortizol .. je to mozne?
@ajka0207 nemala som podlahu vobec. Mala som 68kg. Teraz tych 73kg rubem.. no necitim sa dobre popravde. Taka trochu mamutna
@babyttcirl pri akej vyske mas 73kg?
@srferreira 173cm
@babyttcirl Nemyslim si ze na tvoju vysku ti tych 5kg naviac ublizi alebo su nejako extra vidiet. Raz pojdu dole. Zbitocne sa netrap, si po porode a hlavne mama. Bud na tych 5kg pysna 😉
no co citam tak len jedna vyhovorka za druhou .. dieta s tvojou stravou nema nic ... takze tam pricinu nehladaj .. proste zacni jest zdravo ked to ovladas nasteluj si jedalnicek a sup do pohybu ..da sa to aj s dietatom ... nbudes prva ani posledna .. ziadna z nas ti nic ine neporadi .. bude chces a ides si za tym alebo sedis na konovi a stazujes sa s vyhovarkami ..
@babyttcirl Začni poriadne dojčiť, zdravo jedz a pôjde to aj samo, veď veľká časť energie ide do produkcie mlieka. Prečo polročné odstavovať?
Mne sa podarilo zacat jest zdravo az ked som zacala riesit stravu pre dieta. Nemyslim hned tie prve prikrmy, ale ked uz normalne jedlo niekolko chodov denne. Dietatu budes predpokladam varit zdravo, tak sa k nemu pridaj. Ja som dojedala rad radom vsetky prikrmy, ine jedlo som pre mna ani neriesila. Tak mozno toti bude pre teba cesta o par mesiacov🤷♀️ Tiez som bola prve mesiace vyflusnuta a jedla tony sladkeho. Casom sa vsetko zlepsi, uvidis. Drzim palce.

@babyttcirl Tak necvic. 🙂 Stravu riesit nechces, cvicenie si zavrhla, tak uz len sadnut na zadok a cakat na zazrak 🙂 Ci to si pocut nechcela?