icon

Kto z vás nahradil cukor ovocím?

deana100
19. apr 2024

Dobrý je tu niekto kto úplne vylúčil sladké a nahrádza to ovocím.

Strana
z2
anketkarka
19. apr 2024

@deana100 úplne nie. Ale snažím sa nahradiť agáve, čakankovym a ďatlovým sirupom.

milanemila
19. apr 2024

@deana100 ja som bola v ketoze asi 2,5 mesiaca, to je uplne vysadenie sacharidov (nie iba cukrov).
Tym co opisujes ty, neviem aky benefit chces dosiahnut, lebo ci prijmes cukor z cokolady alebo fruktozu z banany z pohladu cukru je to pre telo to iste. Samozrejme ovocie ma vlakninu, vitaminy atd.

negymama
19. apr 2024

to je v pohode to takto nahradit. Ja nie som velmi na sladosti myslim klasiku ako cokoladu, keksy, zakusky atd. , prakticky ich nejem, a sladke jedla nemam rada, alebo len velmi velmi zriedkavo par x do roka.
Preto teraz, ked mam plan schudnut par kil - som tie vyrabane aj domace sladkosti vylucila uplne. Dam si denne aspon jeden kus ovocia ako banan, jablko, pomaranc a to mi jednoducheho cukru uplne staci. Zlozite cukry - skroby mam takisto v strave, ale aj tie sa snazim obmedzovat v prospech bielkovin a zeleniny.

barbora0308
19. apr 2024

Uff a co je to za zivot bez cukru? 😅 Ja som sa tiez dala na kaloricke tabulky, ale vzdy som si dopriala v ramci dna nieco sladke. Ja vzdy tvrdim jedz vsetko, ale s mierou a balans je velmi dolezity. Aktualne som uz iba 2 kg pred mojim cielom, co je 58 kg (zacinala som zo 70 kg) ale vzdy som jedla vsetko, len som si striktne sledovala z coho kolko 👍.

milanemila
19. apr 2024

@barbora0308 suhlasim, to co opisujes je jedine trvalo udrzatelne.

lujza123
19. apr 2024

@deana100 ja už asi 2 roky, spolu s kamoskou prestali sme naraz.
Nejem nic s bielym rafinovaným cukrom pretože je to jed a vzniká na ňom závislosť .

Sladké milujem ale jem ovocie alebo prisladim medom, agave, steviou …

Musím povedať ze ja aj kamoska co prestala so mnou tak mame ovela menšiu chuť na sladkosti ako predtým, vôbec mi to nechýba.
Tak isto sa nam obidvom mega zlepšila pleť

mareen1
19. apr 2024

Ja som vysadila cukor pred 12.rokmi. Zaciatok bol tazky. Teraz je to uplne v pohode. Vynimocne, napriklad cez vianoce, si urobim nejaku alternativu sladenu datlami. Inak nenahradzam. Ovocie jem.

mandzula
19. apr 2024

@anketkarka ten taká drobná poznámka - datľový.🙂

tinalia
19. apr 2024

Ja ano, ked som mala ketodietu, ale len na pár týždňov. Začiatok bol velmi ťažký, ale mala som silnú motiváciu 😇

barbora0308
19. apr 2024

@mandzula taka drobna poznamka - len 😅 (sorry musela som...)

nops
19. apr 2024

@deana100 začínam, opäť 😂. V minulosti som vysadila a cítila som sa veľmi dobre,pleť bez nedostatkov,nešlo mi o váhu,po vysadení som ani neschudla-to je o inom ak ti ide o efekt chudnutia.Tieto dni pomaly uberam,nedokážem to naraz utnúť.

mandzula
19. apr 2024

@barbora0308 áno, máš pravdu, mám tam preklep.🙂 Ja napríklad na preklepy nemám potrebu upozorňovať, no pri datli viem, že to o preklepe zrejme nebude, keďže mnohí netušia, ako je to správne.

barbora0308
19. apr 2024

@mandzula Ak sa mozem spytat, robis to aj v osobnej komunikacii? Robila to aj moja babka (striktna ucitelka slovenciny) a dodnes ju za to nenavidi cela rodina 😅, ale inak sme ju milovali 🤗.

mandzula
19. apr 2024

@barbora0308 Manžel sa venuje marketingu, okrem iného píše aj články, preto sa ma veľakrát sám pýta, čo je ako správne. Dcéra sa vďaka môjmu večnému "buzerovaniu" dostala na bilingválny gympel, kde síce zbabrala matiku, no bola najlepšia zo slovenčiny. Aj na aktuálnej škole (reklamnej tvorbe) je za slovenčinu veľmi chválená, takže áno, mám trochu uchýlku, priznávam. Ale pri zvyšku rodiny a známych sa výrazne krotím. A teraz sa budem ešte viac, ked vidím, že by ma za to mohol niekto aj nenávidieť.😀

anketkarka
19. apr 2024

@mandzula nerozumiem Tvojej poznámke. Diakritiku mám aj v iných slovách hala-bala, ak na toto narazaš...

mandzula
19. apr 2024

@anketkarka ide o to, že to nie je sirup z ďatľov, ale z datlí, preto je datľový a nie "ďatlový".

nicicka
19. apr 2024

@barbora0308 ako dlho si prosím ta na kt?

anketkarka
19. apr 2024

@mandzula to je asi každému dospelému jasné. Viem si predstaviť, že nejaké dieťa by si myslelo, že vtáčí, ale nechápem prečo má dospelá osoba potrebu spamovať príspevok takto. Máš so sebou nejaký problém??? Nešla som publikovať vedecký članok o náhradách cukrov, tak korektúra je potrebná asi v Tvojom nastavení. Keď Ťa to irituje, tak nečítaj tieto príspevky a budeš mať psychický kľud.

mandzula
19. apr 2024

@anketkarka Tak prepáč, netušila som, ze to môže niekoho takto "nasršliť". Mne sa tu totiž neraz podarilo zistiť veci, o ktorých som netušila a ktoré som následne v živote využila. A možno sa práve teraz niekto dozvedel niečo, čo nevedel. Aj mne sa tu neraz stalo, že som bola upozornená na chybu, no bola som rada, že som sa dozvedela niečo nové, ale ty tak nastavená byť nemusís, to je v poriadku.

endzi83
19. apr 2024

Áno, vyhradila som rafinovaný cukor. Cukor z ovocia je pre moje telo dôležitý, občas si doprajem med a cukor z kokosových kvetov, datlovy sirup, javorový sirup.

negymama
19. apr 2024

@mandzula no aj ja som sa práve niečo naučila. popravde asi som cely čas používala tvar "z ďatlí" namiesto z datlí. Zase priznajme si , je to málo frekventovaný výraz. Horšie keď ľudia robia chyby v chronicky známych slovách.

inak ja tiez kašlem na diakritiku, píšem rýchlo a nechce sa mi to hľadať na klávesnici...ale pre tento príspevok som urobila výnimku 😀

negymama
19. apr 2024

ale k téme, teraz som si uvedomila, ze uplne som rafinovaný cukor nevylúčila, lebo občas si dám do bieleho jogurtu vlastný domaci lekvar, ci marmeladu, tak jednu čajovú lyžicu. Tak ale cisty biely jogurt mi nechuti, a vzdy je to lepsie ako ochutene jogurty. A moje lekvariky to je ciste ovocie s cukrom, ziadna zelatina na nadstavenie mnozstva.

endzi83
19. apr 2024

@milanemila z pohľadu trávenia nie je cukor ako cukor. Je veľký rozdiel či je rafinovaný cukor v čokoláde (ktorý je jed a škodí telu, spôsobuje rôzne zdravotné problémy) a či cukor v ovocí (čo má veľa benefitov pre telo a pomáha telu pri zdravotných problémoch).

tttbb
19. apr 2024

Kaslite na tieto diety. Jedzte tak ako jedia bodybuilderi. Sacharidy su potrebne, ale pomale sacharidy. Ovsene vlocky, banan, ryza, zemiaky, cestoviny. To vsetko je pre telo potrebne. K tomu proteiny maso, ryby, tvaroh, vajcia atd.. Zelenina k tomu a telo sa vam samo upravi. Samozrejme obcas mozte aj nejak zhresit, ale ked toto budete dodrziavat na 80 percent a zit aktivnym zivotom nadvaha nehrozi.

barbora0308
19. apr 2024

@nicicka Na KT som iba posledny mesiac. Chudnut som zacala iba zdravsou stravou, ale vaha sa mi zasekla a dokonca som pribrala spat skoro 2 kg. Tak som sa dala na KT a zistila som, ze jem vela sacharidov a malo bielkovin. Zmenila som to a vaha sa znova krasne pohla. Za necely mesiac hned 3 kg dole. 👍

milanemila
19. apr 2024

@endzi83 preto sa pytam, co tym chce autorka docielit. Ak zdravsiu zivotospravu, tak ano samozrejme ovocie je lepsie, ak chce schudnut, tak kaloricky je to jedno ci prijme rovnake mnozstvo cukru alebo fruktozy. Som myslela, ze je to jasne z mojho komentara 🙈

barbora0308
19. apr 2024

@mandzula Och ano, nuz moja babka to mala ako "hobby" tiez. Cez letne prazdniny sme vsetky vnucata povinne pisali diktaty pred obedom 😅.Dodnes si cela rodina z toho robi srandu a pripominame si to na kazdej rodinnej oslave 👍😁.

nicicka
19. apr 2024

@barbora0308 supeer. Ja som tiež veľmi sacharidova, vždy som bola a až teraz podka tabuliek vidím koľko bielkovín musím do seba dostať a uz neviem co by som natlačila, ja som stale prejedena lebo ma velmi zasytia🙈😁

negymama
19. apr 2024

@nicicka no ja si tiez hovorim , ze kto tie tabulky nastavoval.
😉
bielkoviny sa mi nikdy nedari splnit, a to mam pocit ze jem len maso, vajcia,tvaroh a zeleninu 😲 pol krajca chleba za cely den a tretina skrobovej prilohy, ktoru som jedla predtym. a sladkosti nula.
nastastie ja nie com cukrova, zato milujem cestoviny a halusky - to je kopec skrobov.

nicicka
19. apr 2024

@negymama ja zas prílohy veľmi nie. No musím doplniť aj proteinom inak by som to nedala. A ja som bola veľmi na sladké lenže pri týchto množstvách bielkovín už aj ta tajná priehradka na sladkosti v žalúdku niekam zmizla 🙈

Strana
z2