Kupujete proteínové výrobky?
Ahojte, nie je to nič dôležité len tak mi napadlo ako to vnímajú aj iní ľudia 😊. Ja sama cvičím takže dbám na to aby som mala v strave dosť bielkovín, ale nehrotim to. Bielkoviny mam rada keď to tak poviem klasické ako mäso, vajcia, tvaroh, mozzarella, strukoviny atd. kamoska úplne prepadla všetkému čo ma nápis high proteín, v podstate nič iné ani nezje. Pokiaľ napríklad aj taká zmrzlina nemá toto označenie nechce ju, dokonca ma aj proteinove čipsy, všade dáva proteín aj do kávy. Ja teda neviem, ale mne osobne to príde skôr nezdravé ako zdravé, keď mám chut na chrumky chcem chrumky a nie ich super verziu s proteinom, všetky tie pudingy, zmrzliny, tycinky a neviem čo mi prídu strašne umelé. Kupujete si také produkty alebo to tiež nemusíte ? Ďakujem, pekný víkend 😊.
som skor za prirodne proteiny ako si spomenula maso, vajcia, tvaroh, mozarellu, cottage cheese. Ked som cvicila (mala som taky 3mesacny program) tak som aj pila protein, ale uz ho nepijem... velmi zriedka si kupim ten puding proteinovy (len ten cokoladovy mi chuti ale pride mi celkom dost drahy) a teraz mi zachutil cottage vanilka z Lidla...
Ci su tie super proteinove produkty zdrave alebo nie, neviem zhodnotit, som laik. Ale myslim si ze vsetko treba s mierou...
Nekupujem ale ja vo vseobecnosti jem bielkoviny na minime 🤣 a tie high protein produkty su o tom, ze maju rovnaky alebo o nieco vyssi obsah bielkovin a zaroven menej tuku v porovnani s klasickymi prirodzene bielkovinovymi produktami, co pre niektorych ludi je cielom mat dostatok bielovin a zaroven aj tuky pod kontrolou.
je to hlavne marketingovy tah, kedze uz vsade mozne je napis protein a ludia sa tym daju velmi rychlo zlakat. Treba v prvom rade citat zlozenie, aby tam nakoniec nebolo viac cukru a kedejakych inych smakocin a proteinu minimalne 🙂
A teda nekupujem tieto produkty s napisom high protein, pretoze mam prehlad, kde sa vatsie mnozstvo proteinu nachadza, cize kupujem si skor tie produkty, ako si napr. vymenovala. Nepotrebujem aby mali napis high protein 😉
Kupujem protein v prasku a rovnako aj proteinove tycinky, ale citam ich zlozenie a velmi vyberam, kt si kupim. Tie pudingy kt spominas nekupujem to je hnusne chutovo a vacsinou aj zlozenim pre mna 🙈 ale kupim si skyr alebo nizkotucny grecky jogurt a dam do neho ovocie a tak…pri vsetkych produktoch sa riadim tym, ze citam zlozenie, kt je najmensimi pismenami nie marketingove slogany a napisy na etiketach 🤷🏼♀️
Kupujeme, ale ako doplnok. Ak jej to vyhovuje, tak je to jej vec. Mňa by z tých umelých pridaných sladidiel nonstop preháňalo 🤣
Ja kupujem tiež keď potrebujem doplniť pár bielkovín :D samozrejme sa však snažím prijímať ich prioritne v strave. Ale nevidím na tých produktoch nič zlé oproti bežným majú fakt vyšší obsah bielkovín a poväčšine minimum sacharidov oproti bežným. Treba sledovať zloženie.
Nie, nechutia mi a ako píšeš maketingovy tak.Ale cottage s vanilkovou príchuťou mám rada ostatné s proteínom mi chutí umelo
jem prírodné proteiny - no ale bohužiaľ nie som schopná zjesť pol kila fazule na obed aby som pokryla potrebu - preto kupujem napr. protein v prášku a zmesy na proteinové wafle alebo mugy ... také že high protein a podobne nekupujem, doplním to práškovým proteinom radšej ...
No zrovna ten puding, keď ma obyčajný 4g proteínu a proteínovy 6g a cena je 3-nasobna, tak to nemá zmysel kupovat
Myslím ten práškový https://eshop.oetker.sk/sk/produkty/protein-pud...
Co sa týka ostatných vysokoproteibovych produktov, väčšinou je chuť dosť umelá. Ako som presla na zdravší jedálniček, tak mi nechutia už ani pudingy alebo proteinove tyčinky.
Ja nie. A to cvičím roky, muž závodne. Jedine co je proteín. Inak nič proteínove nesiem, nechuti mi to. Ved toľko proteínu sa dá získať stravou a je to 100x zdravšie ako umelý puding s 15g proteínu na porciu. Alebo proteínovy Syr, cokolada, mlieko... Načo...
Existuje grécky jofurt, Skyr, tvaroh, mäso, Cottage, Mozerella... Je toho strašne veľa.
Pridavam sa k prispievatelkam vyssie, ktore ich kupuju a konzumuju ako doplnok k pestrej a vyvazenej strave a hlavne u mna skvelo tieto produkty nahradzaju potrebu sladkeho.
Takze ci su zdravsie a nizkokalorickejsie, ako standardne suroviny s obsahom bielkovin? Urcite nie...ale ci su zdravsie, ako napr. milka cokolada, nutela alebo granko, tak to urcite ano. 😁
Ano kupujem a je mi jedno co si kto mysli
Kuoujem to za svoje, ty ako kamaratka by si to nemala riesit nekupujes jej to ty ale ona za svoje zarobene peniaze
Kupila som niekolko ked to bolo v lidli.. jogurty mi chutili. Ale take guličky z bielej čoko mi vobec nechutili.
Nie nekupujem, mam názor ako ty že sú to umeliny. Osobne preferujem potraviny s krátkou zarucnou dobou s nutnosťou skladovať v chladničke a tie považujem za najzdravšie.
Kupujem, len ako doplnok. Kamoška si aj počíta, koľko tých bielkovín zje? Toto mi príde ako príliš veľa, aby si neodpálila obličky a iné veci.
@thereisabear v tych akoze high protein vyrobkoch podla obalu zas az take obrovske mnozstvo bielkovin zasa nie je, ak sa bavime napr. spominanej zmrzline, tycinkach, pudingu atd., cize prebytku bielkovin by som sa v tomto pripade nebala 😉 skor zbytocneho prebytku kadecoho ineho
Ked mam chut na sladke, kupim si "proteinovy" puding, ale take to, ze pomaly aj proteinove vajcia a proteinove kura, na to ma nedostanu.
@janci27 môže byť, len písala, že nič iné ani neje, tak tých pudingov má možno aj 10 za deň. Ale súhlasím, zdravé to nebude.
Len aby som doplnila to nemyslim vôbec ako útok na ňu, ja viem že teraz je to veľmi moderné aj teraz som pozerala na instagrame nákup nejakej slečny z Česka a takmer každá potravina, čo kúpila bola takto “vylepšená”. Mne to príde ako nejaká novodobá porucha príjmu potraviny pri niektorých ľuďoch, všetko musí byt proteinove😁.
Proteínové (bielkovinové) výrobky kupujem, ale nie tie na ktorých je nápis hightprotein. Pozri, koľko bielkovín má tvaroh, olomoucke syrecky, mäso, atď... Ten nápis je iba marketingový ťah...
Ziadne pudinky, tycinky nekupujem. Ak by som mala kupit tak praskovy protein. Zatial ho prijimam iba zo stravy- maso, vajicka, mliecne, strukoviny.
Niekedy ked mám žravku počas menzesu tak si dám ten čoko proteinovy puding ako sladkosť 😉
A proteín pasta zo strukovinovej muky kupujem odkedy sa objavili na trhu, tie mi chutia
Ale ináč to považujem za nákupnú pascu na ľudí ako tvoja kamoska. Kedysi tak frčali low fat výrobky, vrchol bolo som v UK videla ze low fat bacon akoze nízkotučna slanina 😂😂🤦♀️, síce ta originál anglicka slanina vyzerá masovo ale aj tak je to mastné riadne.
Vedci sa síce nevedia zhodnúť ako presne má vyzerať zdravá strava, ale veľmi presne sa zhodujú v tom, že ultraspracované jedlo je nezdravé. A tieto proteínové výrobky sú úplne rovnako veľmi spracované ako cukríky či horalky.
Ja ich používam ako sladkosti, lebo niektoré chutia naozaj dobre (tyčinky, iné chutné veci som ešte nenašla). Keď by som si tak či tak dala spracovanú sladkosť, tak proteinova je rovnako nezdravá, ale aspoň mi z nej potom menej lieta cukor a dlhšie vydržím sýta. A neláka ma to aby som zjedla 3 naraz. 20% nezdravých vecí v strave je úplne ok takže to si doprajem aj s vedomím že jem nezdravé jedlo.

Kupujeme ich skôr ako nejaký doplnok, než hlavný bod stravy.