icon

Kvôli Hashimotovej tyreoiditíde a inzulínovej rezistencii sa mi nedarí schudnúť

sandra9
28. okt 2025

ahojte dievčata prichadzam si sem po radu pretoze som uz fakt zufala. U endokrinologa mi bola diagnostikovana hashimotova tyreoiditida vysoky autoimunitny zapal anti tpo 510. Dalej mam aj polycysticke vajecniky a inzulinovú rezistenciu. Na stitnu zlazu napriek tomu endo nepredpisal ziadnu liecbu, som iba sledovana. Mam vysoku vahu a napriek diete nedokazem schudnut ani jedno jedine kilo. Jem vela zeleniny, maso iba kuracie , ovocie iba doobeda ziadny fastfood a ziadne donasky ziaden alkohol. Vsade chodim peso( nemam auto) a mam pracu kde sa hybem. Vaha stale stoji mozem sa aj roztrhnut. Prosim mala tu niektora tieto diagnozy co vam pomohlo? Popripade kontakt na nejaku metabolicku lekarku / kliniku . Bola by som vam velmi vdacna

jogy1984
31. okt 2025

@sandra9 tak to je vážne a pokiaľ viem na takéto ochorenia skutoční odborník na Slovensku asi už ani nie je . Je mi to ľúto . Mal som zapáli 300 a ťažkú inzulínovú rezistenciu chudnutie naozaj nemožné. Začal som chudnúť po ozempicu a aj ti najprv sa mi zlepšila rezistencia a až potom chudnutie a len neviem či by to pomohlo tebe

z_petra
4. nov 2025

@sandra9 ahoj Sandra, verím Ti, že situácia, v ktorej si, nie je pre Teba jednoduchá. V prípade ochorení štítnej žľazy a autoimunitných ochorení je téma "diéta" veľmi citlivá. Tvoje telo reaguje veľmi citlivo na zmeny, ktoré robíš. Diéty nemusia zaberať práve z dôvodu, že Tvoj mozog pracuje v móde "bojuj alebo uteč" a snaží sa Ťa vo všetkých smeroch chrániť. Z mojej skúsenosti, výrazne by som zvýšila príjem vitamínu D a skôr sa zamerala na pridávanie potravín, ktoré sú protizápalové, ako napr. kurkuma, zázvor, cejlónska škorica a množstvo ďalších. Zároveň môžeš citlivo používať fasting ako spôsob prečisťovania tela od už neslúžiacich buniek. Pri celkovej zmene lifestylu je cesta ku cíteniu sa lepšie.

kotvickaa
Autor odpoveď zmazal