icon

Majú denné prechádzky 10 000 krokov zmysel pri chudnutí?

Dnes o 17:24

Každý deň chodím na prechádzky so psom, denne mi to vyjde cca 10 000 krokov, niekedy viac. Potrebujem schudnúť cca 7 kg, žiaľ zo zdravotných dôvodov nemôžem cvičiť ani behať. Rozprávala som sa s doktorom o cvičení, to mám zakázané, aj ostatné aktivity,jediné čo mi povolil sú prechádzky. Je to pre mňa ťažké, bola som zvyknutá na väčší pohyb, aj na cvičenie s činkami. Teraz môžem tak hovno robiť. Myslíte si, že denne takéto dlhšie prechádzky majú zmysel pri chudnutí? Asi áno, ale len minimum, však? Samozrejme, upravila som aj stravu.

anonym_a53859
Dnes o 17:29

Hýbať sa aspoň takto má zmysel najmä pre zdravie a pohodu, pre chudnutie bude kľúčová strava

biba_18
Dnes o 17:33

pre tvoju psychiku to bude mať veľký význam. aj pre kĺby…

arek00
Dnes o 17:35

Ak chce clovek schudnut, tak je to velmi jednoduche. Staci len menej jest. Ak clovek je menej a kvalitne, chudne. Ak je viac, tak pribera. Uplne jednoduche. Clovek sa citi roky dobre, papá a pije všetko čo chutí. Ale raz sa uvedomí, že má nadváhu.Musi zmenit svoj jedalnicek, ak chce schudnut. Ludia inak to nedate...

katkazatka
Dnes o 17:35

Rychla a rezka chodza urcite zmysel ma. Nie vsak ležerna prechadzka.

simsalabim
Dnes o 17:36

Urcite ano, hlavne rychla chodza, pohyb spaluje kalorie, nehovoriac o ucinku na psychiku. Upravit stravu samozrejme, tiez.

vilma7
Dnes o 17:44

Pokiaľ to nie sú pomalé prechádzky tak ano. Ale ak je to len prechádzka, tak nie.

biba_18
Dnes o 17:45

@katkazatka dovolím si oponovať - pri bolestiach kĺbov práve ležérna prechádzka (ale bez zastavovania so psíkom pri každej púvave) je viac než vhodná, na premazanie klbových rias…

anonym_a8d4a5
Dnes o 17:48

Prechdzka je uolne super, 10tis. krokov je pekná méta
Aj ležérna prechdzka je lepšia alo nič

katkazatka
Dnes o 17:48
@biba_18

@katkazatka dovolím si oponovať - pri bolestiach kĺbov práve ležérna prechádzka (ale bez zastavovania so psíkom pri každej púvave) je viac než vhodná, na premazanie klbových rias…

@biba_18 mozno, ale nevieme, ci ma problem s klbami.

anonym_afd899
Dnes o 17:50

@anonym_autor urcite to prospech ma, nielen ze clovek je prirodzene stvoreny pre pohyb, tak aj je to zdrave pre travenie, srdce, psychiku...ale zaklad je strava. Darmo prejdes 10km ked sa potom riadne najes.

anonym_59fe16
Dnes o 17:51

Od čias kovidu chodím domov z práce pešo každý deň a za každého počasia. Posledné dva roky so mnou chodí aj moja kamoška predmenopauza. Za ten čas som pribrala 7 kg. Okrem chôdze cvičím 2x týždenne zumbu a raz týždenne jogu. Či teda schudneš vďaka chôdzi? neviem, ja som neschudla. A možno záleží aj od váhy, ktorú máš. Ja mám 65 kg.

markusrasford
Dnes o 17:51

@anonym_autor ma to zmysel. Určite

pe_mi
Dnes o 17:55

@anonym_autor mamina chodí ležerne, má problémy s platničkami a nemôže veľmi rozhýbať telo rezkou chôdzou, lebo by mala bolesti
Chodí na prechádzky denne 3-4 km a schudla za pol roka 15kil, plus úprava stravy

anonym_a2f3a5
Dnes o 17:56

iste to ma zmysel.. skus chodt ale viac do kopca.. a hlavne upravit stravu lebo to je zaklad.. dat bielkoviny a vymazat blbosti ...

autor
Dnes o 17:56

S kĺbami problém nemám, ale mám väčšie problémy so srdcom, čaká ma v blízkej budúcnosti aj ťažká operácia. Musím si dávať pozor na tlak a tep.

lilke
Dnes o 17:57

Neviem na kroky, ale ja som zo 2x týždenne chodila cca. 8km z práce domov, niekedy pomalšie,niekedy tempom, ako ukazovala navigácia. Neupravovala som stravu. Po mesiaci som schudla 3kg, iný pohyb som nemala.

marca12
Dnes o 17:58

@anonym_autor Ano,rychla chodza je efektivnejsia ako beh. Ak budes absolvovat prechadzky rychlou chodzou,zhodis aj kila.

anonym_2cac96
Dnes o 18:03

Sedem kíl schudnes ak budeš dodržiavať fasting

anonym_52f03a
Dnes o 18:07
@anonym_2cac96

Sedem kíl schudnes ak budeš dodržiavať fasting

@anonym_2cac96 za ako dlho?

anonym_684f02
Dnes o 18:22

Ja to na kroky neviem, ale ked som po materskej a rodicovskej nastupila do prace, tak som vela chodila peso, nosila som baliky na postu, menej som jedla, a hlavne pravidelne a bez akejkolvek snahy som schudla, na vahu tiez neviem, kolko. Ale napriklad bez zmeny stravy, dokonca som pridala aj pohyb, ale mala som velke stresy, az depresiu par mesiacov, po prestahovani, tak aom naopak pribrala...😒.
Takze ak budes v pohode, upravis stravu a budes mat prechadzky, moze to ist super, ako pises, nemas nejaku nadmernu nadvahu. Drzim palce.

anonym_9cf5c2
Dnes o 18:42

Ja som.schudla aj pri pomalych prechadzkach, 10tisic krokov denne so psom takze ano, ma to zmysel