Potrebujem schudnúť a ako ste sa naučili žiť bez pečiva? pred rokom som schudla za mesiac 9kg keď som úplne vylúčila pečivo a cvičila som pravidelne. Môj najväčší problém je pečivo som na ňom asi závislá. Ostatné sa stravujem prevažne zdravo ryža zemiaky cestoviny sem tam ale hlavne všetko jedlo pripravujem na prírodno a vyprážané úplne minimum len toho pečiva mi je dosť ťažko sa od naučiť ja už od decka to tak mám že sa jedlo pečivo vo veľkom. Niekedy som aj sladkosti jedla vo veľkom a teraz možno horalku za týždeň aj to mi už nechutí
Proč bys měla vyloučit pečivo? Kvalitní žitný chléb je dobrý zdroj sacharidů a vlákniny.
Pecivo nemusis vobec vyradit, to ze si vtedy schudla, nebolo tym, ze si vyradila pecivo, ale tym, ze si sa viac hybala a bola v kalorickom deficite predpokladam.
Pripadne si skus zacat piect sama, nahradit bielu muku napr spaldovou a celozrnnou, zapracovat do cesta vlocky, semienka. Alebo pogoogli si recepty na pecivo bez kysnutia, minule som skusala piect tvarohove rozky bez drozdia, boli vynikajuce, zdrave, lahke.
😂 však normálne si daj rožok na raňajky, k tomu syr s šunku a máš 15g bielkovín. Čo robíš vedu, ten rožok ti ani nezabráni schudnúť. Je to jedlo ako každé iné.
Že žiť bez pečiva. Prečo by si to vôbec robila? Tajomstvo je v kalóriách, nie v chlebe.
@mamamasama ľudia stále nechápu, že nemusia striktne vylučovať niektorý druh potravín. Čo je samozrejme neudržateľné chudnutie.
Prečo by to niekto robil? 😃 Chudne sa deficitom, nie vylúčením nejakej potraviny.
To si išla z veľkej váhy keď si schudla 9kg za mesiac? Lebo optimálne je tak kilo/dve 😁
A teda život bez pečiva si predstaviť neviem, ani nechcem. Človek chudne deficitom, nie jedlom.
Dá sa to ... ja som závislák na pečive ... potrebovala som zhodiť minimálne 10 kg ... pečivo som postupne nahradila tortillami ... dala som dole 15 kg ... teraz si váhu už len držím a dám si aj pečivo, nie veľa, no dám (predtým som vedela za deň zjesť aj 5 kaiseriek, teraz max. 2 denne) ... a keď potrebujem "spľasnúť brucho" ako napr. teraz, dcéra má zajtra 1. sv. prijímanie, oslava atď., od pondelka jem namiesto pečiva len tortilly ... tiež som si nevedela predstaviť fungovať bez pečiva, no dá sa to.
Nemusis vylucit,staci obmedzit. Aj ja som pecivo zrut. Aj k polievke som si davala chlieb. Na ranajky si dam kusok peciva a potom uz cely den som bez peciva. Neviem sa ho vzdat uplne. Je pravda,ze ked ho uplne vylucis,tak schudnes rychlejsie,ale ja radsej budem chudnut pomalsie a ten krajec chleba denne si vychutnam.
Nemusis vylucit, ja som jedla grahamove , za 6mes som mala dole 25kg
Ale ked si myslis ze schudnes tak si kup maces alebo si napec chleba alebo tortilly z cervenej sosovice ci cvikly
Celý život bojujem teraz mam 74kg 😔 mne pripada že priberiem aj z vody už som viackrát skúšala diéty ale stale váha išla hore po čase. Bolo obdobie keď som mala 52kg ale to sa ma ľudia pýtali či niesom chorá. Neviem či mi je súdené mať takú postavu ale trpím napr. teraz mám sebavedomie nulové pre moju postavu a ešte leto ide
množstvo pečiva myslim tak že som schopná do seba dať aj 2 krajce chleba o deviatej večer 😔
nezkoušej diety, jez tak, abys byla v kalorickém deficitu, stáhni si kalorické tabulky a drž se jich. Prostě a jednoduše musíš víc vydat, než přijmout. A pečivo v tom v zásadě nehraje roli. U diet je jojo efekt zaručený. Potřebuješ udržitelné správné stravování, co tě bude bavit. Držím palce.
Netrap sa kvoli postave. Hlavne je,ze si zdrava,ze mozes ist kam chces a robit,co chces. Kolko ludi lezi v nemocniciach a tak radi by nosili tvoje kila. Nauc sa mat rada taku,aka si. Aj ja budem tento rok v plavkach ako vypasene prasiatko a co. Postava nie je to najdolezitejsie v zivote.
no v devět večer to není dobrý nápad. Dej si k snídani společně s bílkovinami
@marca12 postava není to nejdůležitější, ale zdraví ano.
Davaj si male ciele. Mne pol roka trvalo,kym som sa ako tak naucila nezrat. Postupne kazdym tyzdnom som jedla menej a menej peciva a sladkosti. Mna chytila vecer pazravost a zhltla som celu cokoladu a takto kazdy vecer predtym som fungovala. Mala som tazke obdobie,wle to su len vyhovorky. Mohla som sa krotit. Az teraz po pol roku viem jest uvedomelo a viem sa aj zatat a nevyjedat po nociach chladnicku.
Ak si schopná jesť tak veľa a tak neskoro, to nie je vina pečiva, ale chyba bude v tom, ako si jedla cez deň. Je dôležité aby si mala v strave dostatok bielkovín a vlákniny, aby Ti nelietal cukor, potom by človek zjedol aj vola. A aby si večer jednoducho vedela robiť aj niečo iné ako zajedať.
Daj si pečivo na raňajky, jedenkrajec a k tomu šunku, zeleninu. A mne pomáhá večer sa napiť vody a ísť skoro spat, keď mám chuť na jedlo, ale nie som hladná.
Tie dva chleby nemôžu za tvoju váhu, pozri sa čo a koľko ješ za celý deň. Ak by si bola najedená vojde sa maximálne jeden.
život bez pečiva mám ja,lebo neznášam lepok a tie bezlepkové majú hnusné zloženie a ešte sú aj drahé....toto je skutočný život bez pečiva,a dokonca aj bez cestovín...
Milujem pečivo, milujem cestoviny, jem to takmer denne a napriek tomu chudnem..stačí len niečo upraviť, pozmeniť..biele pečivo síce nejem ale neviem si predstaviť deň bez celozrnnej kaiserky alebo grahamoveho rohlika;)
@lucia13022023 Skutočne? A keď zchudneš 16 kg za dva týždne, tak to je aké vysvetlenie?
@mandarinka555 vek, váha, výška a poviem ti k tomu viac 🙂
Začni používať kalorické tabuľky, ono to ma aj psychologicky efekt ked tam ides o 9 večer nahodit 2 krajce chleba a kolieska sa ti zafarbia na červeno tak si to aj rozmysliš. Fakt tabuľky sú veľká pomoc aspoň zo začiatku, potom to už budeš vedieť odhadnúť čoho koľko zjesť
Vymyslí si nejaké ine večerné vyzobavanie, nakrajaj si zeleninu, pečený cícer, opečené slnečnicové semiacka, trochu pukancov na panvici
Občas si daj na raňajky ovsenu kašu.
Chlebové raňajky - žiadnu bielu vatu ako rožok, daj si celozrnne pecivo, veľa zeleniny, viac oblohy.
Jedz viacej bielkovín
A hlavne ty sa poznáš, ak si naozaj ten typ ktorý sa nedokáže obmedzit tak to pecivo vylúč úplne, kým si nenavyknes na ine. Niekto to tak vie ze si dá len jednu sladkosť, jeden krajec, jeden pohár vina a niekto je skôr taký ze všetko alebo nič.
Evidentne sa nevieš stravovať, sorry... Zver sa do rúk odborníka, ktorý ti nastavi stravu
Nikdy som pecivo nevylucila a schudla som 23 kíl. Chyba je snažiť sa schudnúť vsetko za 1 mesiac, tieto drastické metódy nič dobré neprinesu. Dopraj si radšej kvalitné celozrnné pečivo ako sa ho úplne vzdat
Ahoj, poznám to 😄 pečivo je pre mňa niečo mňam 😁 proste som na ňom odchovaná. Tiež som chudnutie zakladala na vylúčení pečiva a cukru. Ale to z dlhodobého hľadiska u mňa nieje možné udržať a keď po dlhom čase ho začnem jesť tak konečná 🙈
Rozhodla som sa zapisovať kalorické tabuľky a teda jem aj pečivo ,ale v menšom množstve. Vyhýbala som sa tabuľkam 20 rokov 🙈 ale vravím si že skúsim, pretože som v kolotoči chudnem, priberám, chudnem..
Totalna hlupost ked si mylis ze vyradis pecivo a schudnes. Nechapem ze v dnesnej dobe internetu ked sa da vsetko o chudnuti najst online tomuto este niekto veri. Prestanme za nadvahodu hladat jedneho vinnia - pecivo, sladkosti a pod. Na vine je zivotny styl a malo pohybu-to treba menit nie vyradit chudaka pecivo
Nevidím logiku snažiť sa schudnúť vylúčením pečiva.