icon

Mám 60 kg a chcem schudnúť 4 kg. Poradíte ako?

ewes
22. aug 2013

😉 mam dve deti a chcem nieco konecne zo sebou urobit.citim sa zle cela som akasi bez naldy a bez zivota ☹

lalinko2010
22. aug 2013

CVIČIŤ, CVIČIŤ!
- správne sa stravovať.
- daj do googla - strava, cviky na schudnutie a hor sa do toho! 😉

agatky
22. aug 2013

strava,trocha sportu a je to 🙂

kokorunecka
22. aug 2013

Mne pomáha viac šport ako úprava stravy.Chodím raz do týždňa do posilky už asi mesiac a mám dole 4 kg. 🙂

k_a_j_k_a
22. aug 2013

Treba zmenit cely zivotny styl, cize stravu a zacat aj cvicit 🙂 v strave odporucam minimalizovat sladke a maso. Zvacsit prijem zeleniny a ovocie len doobeda. A zacat jest malo a pravidelne. A veeela pit. A najst si na seba cas. Prajem vela trpezlivosti 🙂

zuzkanik
22. aug 2013

Presne ako píšu dievčatá. Čo sa týka stravy, treba čo najviac obmedziť sacharózu. Čiže stop sladkostiam. Ak nevieš žiť bez sladkého, nauč sa jesť veľa ovocia (hlavne v dopoludňajších hodinách), alebo si upeč koláč doma s menšou dávkou cukru (ideálne je nahradiť ho trstinovým alebo stéviovým). Toto bol aj u mňa základ. Do jedálnička treba prihodiť viac zeleniny. Ak ťa pochytia "horalkové" chúťky, siahni po orechoch - akýchkoľvek. Hoci sú kalorické, obsahujú zdravé tuky a tie podporujú proces chudnutia. L-Karnitín ti tiež pomôže. Nemusíš hneď siahať po liekoch. Nájdeš ho napríklad v hovädzom mäsku. Pečivo si kupuj tiež celozrnné. No a hlavne treba jesť pravidelne a k tomu pridať vhodný pohyb. Na chudnutie je vraj najlepší beh. Ja som takto opísaným spôsobom za štyri mesiace schudla 6 kg. Začínala som na 64 kg a teraz mám necelých 58 kg. Stravujem sa bez výrazných obmedzení, dokonca jem normálne plnotučné jogurty aj maslo. Ale pravidelne chodím behať - 3 až 4krát do týždňa. Spočiatku to bolo náročné, ale keď si nájdeš vhodný tréningový plán, kondička príde. Držím palce, 4 kg nie sú až také neprekonateľné sústo. Ak budeš disciplinovaná, do 3 mesiacov ich máš zaručene dolu. A dostaví sa aj príjemný pocit a stratene sebavedomie. Tak do toho. Hlavne nič neodkladaj na zajtra.

mauceuka7
22. aug 2013

cvičiť srdiečko🙂 a ked začneš cvičiť, tak aj so stravou budeš na tom stále lepšie...receptov je stráášne veľa, zaraď DO JEDALNICKA všetko, čo práve dozrieva- je toho veľmi veľa na výber, každý deň sa snaž pripraviť niečo iné a uprav jedlo podľa chutí. Ked sa budeš veľa hýbať, nebudeš mať času chrúmať 🙂 . A stačí ak si pustíš dobrú hudbu a len tancuj, príp. je dosť dostupná Zumba/ kruhový tréning- to všetko stíhaš aj pri deťoch 😉 ..a hlavne to neber ako záťaž, ale ako radosť a tvoje JA 😲

sante81
22. aug 2013

ja som začala asi pred mesiacom, sladkosti nekupujem, lebo čím toho bolo viac, pozrala som všetko, a detom brumíky, piskoty jest nebudem. takze ziadny cukor. pohyb - s detmi celé leto 2x vonku po 2-3 hod. necvicím, nechce sa mi, ale pohybu pri detoch mam dost, hlavne pri mladsej, začína chodit. pijem vela vody, ziadne sladené, len čistu vodu. uz mam dole 2kg a ide to postupne, jem pravidelne, viacej zeleniny, inak varím normálne ako pred tym. chce to pevnu vôlu. mam zo seba lepsí pocit, ked uz nemusím stahovat brucho, aj ked chcem dat dole ešte aspon 3kg.

lucka1987
22. aug 2013

70 % uspechu je v strave.......
zaklad je viac energie vydat ako prijat.
zvysit prijem tekutin
vymedzit alebo uplne zrusit biele pecivo / ja osobne si pecivo len peciem, len tak viem, ze jem kvalitne tmave /
poobede a ani vecer nejest sacharidy...
vecere nech pozostavaju z kombinacie bielkovin + zelenina
nevynechavaj jedla a jedz pravidelne, nech sa telo nauci rezimu

jaj a ked zacnes civcit, tak tie 4 kila za mesiac musia ist dolu, ked toto vsetko upravis.. mozno aj za 3 tyzdne

wanda123
23. jan 2014

podla mna je tazke zo 60 schudnut 4... ovela tazsie ako zo 70 kg schudnut 6...
to je velmi na hrane, telo si ich drzi a mozno aj potrebuje.. inac poslednych 3-4 je najtazsie dat dole..ja sa pomaly zmierujem s tym, ze mam vecnych 60

malabiba
9. apr 2014

no a ja mám 56 a nie a nie 3 kg zhodiť 🙂

mafin152
10. apr 2014

tak isto ako je tu omielane v skoro kazdej teme 🙄

79zuzana
11. apr 2014

Ahoj. Presne viem čo ti pomôže k precisteniu organizmu, úbytku hmotnosti a prilevu energie. Ak máš záujem o bližšie info, neváhaj a kontaktuj ma v správičke 😊

maryah
11. apr 2014

Ja som za mesiac schudla 3 kg a to tak, že som úplne prestala jesť sladké, slané pochutiny, bielu múku a naopak, začala som jesť veľa zeleniny, jedlo som si rozdelila na 5 krát denne v menších porciách a samozrejme som začala cvičiť. Pohyb je veľmi dôležitý 🙂
Držím palce, je to jednoduché len treba pevnú vôľu 🙂