Mám po 40tke, milujem sladkosti a chcem schudnúť
Ahojte...som žena po 40-ciatke,mám tri deti náročnu prácu,menzes mávam už nepravidelne a dost som za dva roky pribrala,milujem sladkosti aj ked už obmedzujem mám dost pohybu a aj tak priberám,kedže mávam nočné je tažké prisposobit k tomu diétu...poradíte mi niektorá v mojom veku nejaké cvičenia hlavne na doma ?Dakujem
@siska53 špalda, ja som to takto z výživového hľadiska neštudovala, asi aj preto, že v rodine nemáme nejaké tráviace a priberacie problemy
ale pracujem s chudnúcimi žienkami a tie sa snažíme naučiť- že celozrnný výrobok ich zasýti na dlhšie a zjedia menej ... a by si neverila, kolké z nich automaticky považujú všetko špaldové za celozrnné, preto mi to nedalo nenapísať
ale ten tvoj príspevok ma zaujal, určite si to popozerám, dík
ja som na tom rovnako a zabral pohyb, veľa, veľa, veľa sebaovládania sa aby som vysadila sladké. Niekedy vydržím niekedy nie. Ale už nemám sladké každý deň. Hýbem sa hýbem sa hýbem sa, upravila som stravu - hlavne zelenina, trochu ovocia, strukoviny, trochu obilovín, ryby, orechy, semiačka, obmedzujem mäso a pomaly to ide.
Podla mna je najvacsim peklom to, ze sa clovek vkuse zaobera jedlom. Ziadne detoxy, vitaminy a bludy nefunguju, jedine, co zabera dlhodobo je pohyb a najdenie potesenia aj v inych veciach ako je zradlo. Potom to ide dole jedna radost a zrazu nevadi, ze ked na mna pridu hormony, kludne dam aj celu coko na posedenie - vahu mam konecne super a uz dlhe roky. Je to o pohybe (ale idealne aby ta bavil - ja napriklad dviham cinky a cvicim pilates, ziadne behanie, zumba atd) a psychike.
@dorottka presne tak, keď som bola posadnutá týmčo jem, kedy jem, tak to bola hrúza. Keď som sa na to vykašlala, nesledovala to toľko, mala kopu iných aktivít, zrazu to dolu ide.
@sisa1826 najskôr si to uprac v hlave, a obmedz sladkosti, bielu múku, budeš cvičiť, makať a potom to zaješ presladenou čokoládou či cukríkmi? to je čo?
bez zmeny stravovania to nepôjde...mojej mame pomaha vela pohybu..a hlavne plavanie
@sisa1826 treba jest menej ale castejsie, a pit vela tekutin.vzdy pamatat ze prijmu musi zodpvoedat aj vydaj. Ak zjem viac ako vydam tak priberam. Moja mama robi tu chybu, ze cely den sa v praci nenaje, a potom doma klobasku natiska, jasne ze neschudne aj ked ma aj pohyb..stale jej opakujem ze viac pit, a jest mensie davky ale pravidelne castejsie, nech sa rozhybe netabolizmus. ( pravda nie sa zas nalievat vodou na silu) rozlozit si jedlo treba, hoci aj sladke. V lete nahradit ovocim, z mojej skusenosti, smoothie napoje napr. Rozhybu metabolizmus a precistia telo. Mama tak schudla v lete 10 kil a nijak extra sa neobmedzovala. Ovocie, zelenina ma vlakninu a cisti. ( ma po 50, takze tiez to uz aj vekom je tazsie schudnut) Zo sportov, na chudnutie kardio cvicenia, ale kombinovat s posilnovanim, kardio nestaci. Cim viac svalstva, tym skor odchsdza tuk, takze striedat. Nie v jeden den to aj to. Skuste cviky na doma z nejakeho videa, hoc aj od nasej czoborky, ona ma instruktazne cvicenia, co som pozerala ja davnejsie celkom sa mi videli dobre jej videa, aj zrozumitelne a v ramci kardia si vyjst zabehat, alebo svihadlo, trampolina, teraz su tie male na cvicenie ( nenici klby). Za mna poviem, ze ked mate rada sladke, netreba sa tyrat a prestat ho teraz jest, treba ho len potom aj vycvicit 🙂 inak neschudnete. A vedzte ze staci aj 30-40 minut cvicenia denne, ak je kvalitne intenzivne odcvicene 🙂

@sisa1826 a este by som.dodala -jest castejsie a mensie porcie. Ja som.jedavala s deckami 5x denne (snazim sa teraz aspon 4x,cize desiatu v praci),cize mat to nejak na viac casti rozdelene i to nastartuje metabolizmus. Nielen moja skusenost.