icon

Mám skúsiť Mounjaro? Skúsenosti a odporúčania na jeho užívanie

tomirami
Včera o 20:43

Ahojte, chcem vediet aj nazor inych ludi k tejto veci.

Uz dlho mam problem s priberanim a tym ze neviem schudnut. Moj novy gynekolog mi potvrdil, ze mam PCOS a s tym spojenu aj inzulinovu rezistenciu.. Chcela by som uz pomaly mat dieta ale je mi jasne, ze to nebude len tak. Chcela som pred tým este schudnut ale aj ked sa snazim tak mi to nejde a som stale v tom zacarovanon kruhu.. Snazim sa snazim, nevidim vysledok a prestanem sa snazit a stale dookola.
Gynekolog mi poradil, ze mi moze predpisat Mounjaro, ze to mozem skusit napriklad na par mesiacov, ako by som chcela, ze by mi to mohlo rozbehnut schudnutie.. A ja stale neviem.. Pocula som na to vela pozitivnych a aj negativnych ohlasov. Nie je to tak ze potrebujem schudnut 3kg a za to ze si budem toto davat do tela tak zazracne schudnem.. Potrebujem schudnut aspon 30kg.. Vazim 108kg a viem, ze to zazracne nepomoze a musim samozrejme dodrziavat stravu a pohyb o co sa snazievam aj bez toho ale vaha sa hybe aj tak iba smerom nahor.
Neviem ci investovat peniaze radsej k nejakemu dietologovi ktory by mi mozno nakoniec tiez pchal toto a bolo by to este drahsie, alebo to fakt len skusat dalej sama alebo vyskusat ci by mi Mounjaro fakt aspon nejako nenakopol chudnutie. Nerozumiem uplne tym procesom v tele ale vraj kvoli tej inzulinovej rezistencii telo nechce palit tuky a toto by mi mohlo dat tie hladiny do normalu a zrazu by to islo...ale keby aj, nechcela by som to brat dlhsie ako pol roka, iba mozno nastartovat to telo. Ale zatial som nepočula o nikom takom co by to nebral aspon rok tak neviem ci by to pomohlo. Ake mate nazory? Co by ste robili na mojom mieste? Pripadne co by ste mi prosím poradili? 😊

Strana
z3
nyusika
Dnes o 08:47

30 kilova nadvaha je brutalne vela a urcite moze sp;osobit problem s otehotnenim

ja by som sla do Mounjara - ale pozor ! po vysadeni budes mat obrovsky problem udrzat si vahu, kedze si czvyknuta prejedat sa - inak by si nemala tak vysoku nadvahu

anonym_15efa0
Dnes o 08:48

Ak ta to ukludni, mala som PCO velmi dlho, len v dobe ked som to riesila to moj gyn asi ani nepoznal, az neskor mi to objasnila nova gynekologicka. Nechudla som nijak, ani strava (tu som ja nikdy nemala zlu ak neratam ze som o pravidelnosti nemohla byt rec, jedla som tak raz za den), ani cvicenie (dokonca som chodila do fitka pred dcerou, plavat, turistika... proste uplne normalan sucast mojho fungovania bol pohyb od detstva), mne proste vaha stala a mohla som sa pokrajat, rozdiel bol ale ze som teda faldy velmi nemala ani pri tej vahe, cize mi nik neveril vahu kym som sa neodvazila... priberanie bolo skor narazove (a aj preto som to riesila s dr, kotre to velmi riesit nechceli) = cize buch mesiac a +10kg, a ziadna zmena u mna v zivotosprave a tak, potom to neslo ani za nic dole a stala som na tej vahe.. V tehotenstve som nepribrala. Celkovo den po porode som mala o presne 12kil menej ako pred tehotenstvom. Radit niekomu s PCO a IR chudnut len tak je velmi tazke.. ono to ani nahodou nejde len tak, lebo to telo proste nereaguje ako pri "zdravych" zenach. Nacitaj si diety presne pre teba, potrebujes s IR pracovat, upravit stravu, kopec zloziek uplne vyradit a vydrzat potom v tom. Mne diabetologicka napr odporucila https://www.nfiprotokol.sk/, tato na mna fungovala fajn, ale ja na to nemam cas... proste vynervovana som z diety bola az az.. ak ty potrebujes schudnut s nejakym cielom, deti nemas este, mozno to das... a ked potrebujes tak si daj pomoct aj liekmi ak treba. Ale rataj s tym, ze musi prist zmena aj v tvojom jedeni, pohybe, tie lieky nie su zazracne, kopa ludi schudne a potom vsetko priberie aj s urokmi. Lebo sice im to pomahalo chudnut, ale nedoslo v ich hlave k zmene.
Neviem ci Mounjaro, ale saxenda funguje tak, ze nielenze nebudes mat take chute, ale ani nedokazes tolko jedla zjest, lebo ti bude zle.. vyslovene sa clovek nemoze prejest, spomali to travenie (podla mna), lekarka spominala ze su pacienti, ktorym je zle uz len ak as pozru na jedlo. Ten liek nevygumuje zjedene kalorie... plus liekov na diabetes je ten, ze ti mozu zlepsit tu IR, nakolko zvysuje citlivost na inzulin. Okrem toho redukuje viscelarny tuk. Tak si premysli, ked tak skus ist na to prirodne, nepohnes sa, tak sa porad s lekarom

anonym_1a89e3
Dnes o 08:48
@tomirami

@anonym_1a89e3 dakujem za krasnu podporujucu spravu 😊. Velmi si to vystihla, mas uplnu pravdu. Tesi ma, ze sa tu najdu ludia, ktori to chapu a nedsudzuju dalsich ludi za to, ze si chcu pomoct nejakym liekom ked uz nevedia ako dalej.

@tomirami Presne, človek, ktorý nezažil, nikdy nepochopí. Všetkým nám je vtĺkané do hlavy, že obezita je len nedostatok pevnej vôle, slabý charakter a obyčajná lenivosť.
A keď sa zrazu objaví veda s liekom a povie: "Počkajte, ono je to v skutočnosti komplexné metabolické a hormonálne ochorenie," pre mnohých ľudí je veľmi ťažké pustiť sa svojej predstavy, že oni sú tí "lepší a disciplinovanejší", len preto, že vyhrali genetickú lotériu s hormónmi sýtosti.
Je to presne rovnaký princíp, ako keby sa niekto posmieval človeku so zlým zrakom, že nosí okuliare, a tvrdil by mu, že je len lenivý viac žmúriť a lepšie zaostrovať.
Mrzí ma, že ľudia, ktorí toto využili sú pod tlakom a doslova "nútení" hanbiť sa za to, že si takto pomáhajú, hovorím aj sama za seba, veď aha, píšem ako anonym a vie o tom len moje najbližšie okolie - 4 ľudia. A lekárka samozrejme 🙂

tomirami
autor
Dnes o 09:26
@anonym_15efa0

Ak ta to ukludni, mala som PCO velmi dlho, len v dobe ked som to riesila to moj gyn asi ani nepoznal, az neskor mi to objasnila nova gynekologicka. Nechudla som nijak, ani strava (tu som ja nikdy nemala zlu ak neratam ze som o pravidelnosti nemohla byt rec, jedla som tak raz za den), ani cvicenie (dokonca som chodila do fitka pred dcerou, plavat, turistika... proste uplne normalan sucast mojho fungovania bol pohyb od detstva), mne proste vaha stala a mohla som sa pokrajat, rozdiel bol ale ze som teda faldy velmi nemala ani pri tej vahe, cize mi nik neveril vahu kym som sa neodvazila... priberanie bolo skor narazove (a aj preto som to riesila s dr, kotre to velmi riesit nechceli) = cize buch mesiac a +10kg, a ziadna zmena u mna v zivotosprave a tak, potom to neslo ani za nic dole a stala som na tej vahe.. V tehotenstve som nepribrala. Celkovo den po porode som mala o presne 12kil menej ako pred tehotenstvom. Radit niekomu s PCO a IR chudnut len tak je velmi tazke.. ono to ani nahodou nejde len tak, lebo to telo proste nereaguje ako pri "zdravych" zenach. Nacitaj si diety presne pre teba, potrebujes s IR pracovat, upravit stravu, kopec zloziek uplne vyradit a vydrzat potom v tom. Mne diabetologicka napr odporucila https://www.nfiprotokol.sk/, tato na mna fungovala fajn, ale ja na to nemam cas... proste vynervovana som z diety bola az az.. ak ty potrebujes schudnut s nejakym cielom, deti nemas este, mozno to das... a ked potrebujes tak si daj pomoct aj liekmi ak treba. Ale rataj s tym, ze musi prist zmena aj v tvojom jedeni, pohybe, tie lieky nie su zazracne, kopa ludi schudne a potom vsetko priberie aj s urokmi. Lebo sice im to pomahalo chudnut, ale nedoslo v ich hlave k zmene.
Neviem ci Mounjaro, ale saxenda funguje tak, ze nielenze nebudes mat take chute, ale ani nedokazes tolko jedla zjest, lebo ti bude zle.. vyslovene sa clovek nemoze prejest, spomali to travenie (podla mna), lekarka spominala ze su pacienti, ktorym je zle uz len ak as pozru na jedlo. Ten liek nevygumuje zjedene kalorie... plus liekov na diabetes je ten, ze ti mozu zlepsit tu IR, nakolko zvysuje citlivost na inzulin. Okrem toho redukuje viscelarny tuk. Tak si premysli, ked tak skus ist na to prirodne, nepohnes sa, tak sa porad s lekarom

@anonym_15efa0 ja mam tiez PCOS dlho podla mna, len ziadny lekar ma nikdy nevedel asi poriadne vysetrit ja neviem.. Dlho bojujem s tymto a všetkými ostatnými priznakmi a vzdy bolo od lekarov iba veta, ze je vsetko v poriadku.. Zmenila som gynekologa a hned na prvej prehliadke mi potvrdil co som si myslela niekolko rokov.. Ja sa realne neprejedam, jem normalne, ked pride po praci vlci hlad tak vtedy samozrejme nejake veci zjem co mi navysi kalorie... Casto som si vsetko zapisovala do kalorickych tabuliek, vsetko poctivo vazila a skryte kalorie ako olej tak tie som vynechavala uplne.... Mam doma aj airfryer, bud používam ten alebo ruru. Olej skoro nepouzivam. No kalorie viem navysit presne vtedy ked pride vlci hlad po praci ako pridem domov, ze som tak hladna az mi je zle a nevladzem si nic pripraviť a manzel navrhne napríklad pizzu.. Z tej zjem polku. Ked som najedena, nepokracujem v jedeni.. Nemam rada pocit prejedenia. Ale to uz samozrejme ta pizza kalorie navysi vo velkom.. Ale ked si vsetko zapisujem do tabuliek tak skoro nikdy nepresiahnem 1600 kcal. Niekedy aj s takymito sprostostami... A tiez je to u mna take narazove, niekedy váha stoji a niekedy zrazu plus nejake kila. Uz ani nemam az taky prehľad o tom lebo pre mna je strasny strach postavit sa na vahu co za cislo tam zas uvidim 😐

tomirami
autor
Dnes o 09:39
@anonym_1a89e3

@tomirami Presne, človek, ktorý nezažil, nikdy nepochopí. Všetkým nám je vtĺkané do hlavy, že obezita je len nedostatok pevnej vôle, slabý charakter a obyčajná lenivosť.
A keď sa zrazu objaví veda s liekom a povie: "Počkajte, ono je to v skutočnosti komplexné metabolické a hormonálne ochorenie," pre mnohých ľudí je veľmi ťažké pustiť sa svojej predstavy, že oni sú tí "lepší a disciplinovanejší", len preto, že vyhrali genetickú lotériu s hormónmi sýtosti.
Je to presne rovnaký princíp, ako keby sa niekto posmieval človeku so zlým zrakom, že nosí okuliare, a tvrdil by mu, že je len lenivý viac žmúriť a lepšie zaostrovať.
Mrzí ma, že ľudia, ktorí toto využili sú pod tlakom a doslova "nútení" hanbiť sa za to, že si takto pomáhajú, hovorím aj sama za seba, veď aha, píšem ako anonym a vie o tom len moje najbližšie okolie - 4 ľudia. A lekárka samozrejme 🙂

@anonym_1a89e3 presne! Ja som o tom, ze to zvazujem ani rodine nepovedala lebo by reagovali presne ako vacsina ludi.. Vie to len manzel a 3 kamaráti, oni ma za to neodsudzuju, skor praveze hovoria nech do toho idem a ze aj oni by to chceli 😂. Len ja som v týchto veciach strasne opatrna a snazim sa nastudovat najprv vsetko a zistit nejake informacie od dalsich ludi, realne skusenosti, aby som si bola istejsia..

majka034
Dnes o 09:41

@tomirami už som to tu niekde odporúčala zo svojej skúsenosti, kým neberieš lieky, skus ešte jednu prírodnú možnosť. Precitaj si knihu Glukozova revolúcia, autorka tam na základe najnovších výskumov a aj osobných skúseností dava tipy ohľadom stravy, ktoré vedia krásne upraviť inzulinovu rezistenciu. Sú to jednoduché zmeny v životnom štýle, ktoré ťa nezvalcuju, ale pomôžu, ak tomu dáš šancu. Ja osobne mam s tým veľmi dobrú skúsenosť, schudla som vyše 20kg, kalórie som nepočítala vôbec, iba som tieto tipy (ani nie všetky) zaviedla do svojho stravovania, čiže to bolo tak nejak intuitívne.

tomirami
autor
Dnes o 09:59
@majka034

@tomirami už som to tu niekde odporúčala zo svojej skúsenosti, kým neberieš lieky, skus ešte jednu prírodnú možnosť. Precitaj si knihu Glukozova revolúcia, autorka tam na základe najnovších výskumov a aj osobných skúseností dava tipy ohľadom stravy, ktoré vedia krásne upraviť inzulinovu rezistenciu. Sú to jednoduché zmeny v životnom štýle, ktoré ťa nezvalcuju, ale pomôžu, ak tomu dáš šancu. Ja osobne mam s tým veľmi dobrú skúsenosť, schudla som vyše 20kg, kalórie som nepočítala vôbec, iba som tieto tipy (ani nie všetky) zaviedla do svojho stravovania, čiže to bolo tak nejak intuitívne.

@majka034 super, dakujem za tip. Kniha vyzera zaujimavo, určite si ju precitam 😊

anonym_f0dd40
Dnes o 10:04

Užívam Mounjaro od 21.11.25 a schudla som 27 kg. Robím všetko tak ako predtým, môj kalorický príjem je cca rovnaký ako predtým 1200-1300 kcal denne. Ale Mounjaro mi nejakým spôsobom upravila môj endokrinný problém. A tak rapídne chudnem.

extempore
Dnes o 10:09

Väčšina z vás, ktoré sa tu vyjadrujete nemá ani len poňatia o tom, ako fungujú GLP1 lieky.. v prvom rade si treba povedať, že obezita je neuroendokrinné ochorenie. U ľudí, ktorí majú toto ochorenie nefunguje prosté rátanie kalórií - lebo choré telo v deficite nastaví šetriaci režim a nechudne. Mounjaro a iné lieky z jeho kategórie robí ešte aj iné veci, že len tlmí chuť do jedla. Mení endokrinné prostredie.

nyusika
Dnes o 10:09
@tomirami

@majka034 super, dakujem za tip. Kniha vyzera zaujimavo, určite si ju precitam 😊

@tomirami ja ju mam asi doma, budem to vediet v pondelok - velmi rada ti ju zadarmo poslem, ak mas zaujem 🙂

nyusika
Dnes o 10:10
@tomirami

@tomirami ja tu knihu asi aj mam doma, budem to vediet v pondelok. Velmi rada ti ju zadarmo poslem - ak mas zaujem

anonym_f0dd40
Dnes o 10:13
@anonym_1a89e3

@anonym_1a89e3 toto na 100% podpisujem. Diabetikovi sa tiež nikto nesmeje, že berie inzulín.. ani človeku s rakovinou, že chodí na chemo.

anonym_f0dd40
Dnes o 10:16
@anonym_e1c854

@anonym_6c1bee nase ludske tela bohuzial nie su perpetuum mobile, aj ked si to niektore panie priznat nechcu. ak dotycna nepribera z fotosyntezy, tak tu energiu proste odniekial prijima. fyzika nepusti a zakon zachovania energie plati aj pre slovenky na modrom koniku. no a preco teda priberaju? olej od oka, skryte kalorie ako majoneza v dresingu (napr mas pocit ze si zjedla zdravy salat, ale ze ma majoneza skoro 700 kalorii/100g sa uz zabudne), dalsim velkym problemom je dojedanie po detoch -- dve lyzicky tu, lyzicka tam -- na jedenkrat to vela nie je, ale tak ved hadam sa to nevyhodi! konkretny priklad co mi napada -- kamoska co tiez bojuje s chudnutim si robila olovrant -- ovesna kasa a arasidovym maslom a ovocim. zdrava mnamka,ze? ked som videla ako do toho kydla tie dve velikanske lyzice orechoveho masla,skoro mi oci vypadli -- instatnych minimalne 300 kalorii len za to maslo. ale to si nezapisovala -- ved to je zdrave 🙂)

@anonym_e1c854 a zase trepeš.. ľudské telo nie je počítač. Sme veľmi rozdielni. To nie je tak, že vyrobia 4 Fiaty a všetky majú na 100 km rovnakú spotrebu. Jeden človek spáli na 100 m chodze nejaký počet kcal a druhý úplne iný. Jednému stačí prestať večerať a schudne 5 kg mesačne a druhý sa môže týrať hladom a neschudne ani kilo. Vstupuje do toho toľko premenných, že až. Vek, pohlavie, prostredie, práca, endokrinné nastavenie, u žien aj fáza cyklu.

anonym_3612db
Dnes o 10:16
@tomirami

@anonym_15efa0 ja mam tiez PCOS dlho podla mna, len ziadny lekar ma nikdy nevedel asi poriadne vysetrit ja neviem.. Dlho bojujem s tymto a všetkými ostatnými priznakmi a vzdy bolo od lekarov iba veta, ze je vsetko v poriadku.. Zmenila som gynekologa a hned na prvej prehliadke mi potvrdil co som si myslela niekolko rokov.. Ja sa realne neprejedam, jem normalne, ked pride po praci vlci hlad tak vtedy samozrejme nejake veci zjem co mi navysi kalorie... Casto som si vsetko zapisovala do kalorickych tabuliek, vsetko poctivo vazila a skryte kalorie ako olej tak tie som vynechavala uplne.... Mam doma aj airfryer, bud používam ten alebo ruru. Olej skoro nepouzivam. No kalorie viem navysit presne vtedy ked pride vlci hlad po praci ako pridem domov, ze som tak hladna az mi je zle a nevladzem si nic pripraviť a manzel navrhne napríklad pizzu.. Z tej zjem polku. Ked som najedena, nepokracujem v jedeni.. Nemam rada pocit prejedenia. Ale to uz samozrejme ta pizza kalorie navysi vo velkom.. Ale ked si vsetko zapisujem do tabuliek tak skoro nikdy nepresiahnem 1600 kcal. Niekedy aj s takymito sprostostami... A tiez je to u mna take narazove, niekedy váha stoji a niekedy zrazu plus nejake kila. Uz ani nemam az taky prehľad o tom lebo pre mna je strasny strach postavit sa na vahu co za cislo tam zas uvidim 😐

@tomirami viac krát opakujes, že máš po práci vlci hlad, tak prečo si nezoberies niečo do práce?Ja som si ho dala predpísať na jeseň, ale nezačala som ho užívať.Som tvrdohlavá a chcem to skúsiť sama.Mam 90 kg asi 10 r som mala stabilných 73.Asi už príde menopauza zmenila som prácu za sedavu a pribrala mesiac čo mesiac.Bude to ťažké, ale momentálne som dosť odhodlaná😂keď to nepôjde idem na Mounjaro, lebo som unavená, zadychana a znechutená.Teraz druhý týždeň si sledujem stravu a pokúšam sa naštartovať.Kamaratke som dala moje Mounjaro zo 130 z 2,5 je už na 5 a dole 18 kg, ale ona má veľa diagnóz a liekov

anonym_f0dd40
Dnes o 10:17
@anonym_61fcd3

Vieš že väčšina ľudí po vysadení do dvoch rokov naberie pôvodnú váhu? Nie,ty cvičiť nebudeš. Doteraz si bola na to lenivá a keď zistíš, že kg idú samé dole,tak ver,že nejaké cvičenie ťa ani nenapadne,pretože si doteraz nebola na to zvyknutá. Pokiaľ nezačneš na sebe makať a nebudeš dôsledná dlhšiu dobu,tak si v začarovanom kruhu aj s infekciami. Práveže na začiatok pri tak vysokej váhe by to malo ísť rýchlejšie dole. Ja mám počiatočnú váhu 58 a za tri týždne mám kg dole. Viac pohybu a menej jedla.

@anonym_61fcd3 zase trepeš.. GLP1 sú chronické lieky. To znamená, že sa, aj po dosiahnutí cieľovej váhy, nemajú vysadzovať. Akurát sa znižuje dávka a dlhodobo sa pokračuje na tzv. microdosing.

nyusika
Dnes o 10:20
@anonym_f0dd40

@anonym_e1c854 a zase trepeš.. ľudské telo nie je počítač. Sme veľmi rozdielni. To nie je tak, že vyrobia 4 Fiaty a všetky majú na 100 km rovnakú spotrebu. Jeden človek spáli na 100 m chodze nejaký počet kcal a druhý úplne iný. Jednému stačí prestať večerať a schudne 5 kg mesačne a druhý sa môže týrať hladom a neschudne ani kilo. Vstupuje do toho toľko premenných, že až. Vek, pohlavie, prostredie, práca, endokrinné nastavenie, u žien aj fáza cyklu.

@anonym_f0dd40 to je jasne...ale na kazdeho plati, ze nizsi prijem ako vydaj rovna sa chudnutie...akurat ten prijem treba spravne nastavit

anonym_f0dd40
Dnes o 10:26
@nyusika

@anonym_f0dd40 to je jasne...ale na kazdeho plati, ze nizsi prijem ako vydaj rovna sa chudnutie...akurat ten prijem treba spravne nastavit

@nyusika nie, nemáš pravdu. Telo sa vie dlhodobo nastaviť do režimu, že nechudne aj napriek nízkemu príjmu kcal. Na inbody mi vypočítali bazálny metabolizmus. Dlhodobo, viac než pol roka som bola pod touto hranicou (áno, pod bazálom - bol to pokus). A neschudla som ani kg. Všetko som poctivo vážila a zapisovala.

anonym_f90580
Dnes o 10:51
@anonym_f0dd40

@anonym_61fcd3 zase trepeš.. GLP1 sú chronické lieky. To znamená, že sa, aj po dosiahnutí cieľovej váhy, nemajú vysadzovať. Akurát sa znižuje dávka a dlhodobo sa pokračuje na tzv. microdosing.

@anonym_f0dd40 taka otazocka, existuju aj ludia ze by im tieto injekcie nezabrali ?
pripadne ine prispievatelky otazocka na vas.

myslite si ze je normalne tieto ,, vitaminy,, GLP 1 volnopredajne ? ked je to urcite tahanie penazi, nechapem ako to mozu predavat
https://www.futunatura.sk/glp-b6-metabolizmus?g...

zmrzlinka8
Dnes o 11:00
@anonym_cbad7e

Skús Mounjaro. Užívam ho od konca novembra a schudla som 16 kíl, v podstate čo týždeň, to kilo. Odporúčam.

@anonym_cbad7e pozor na takéto rýchle chudnutie, môžu pri ňom vznikať žlčníkové kamene

tomirami
autor
Dnes o 11:41
@nyusika

@tomirami ja ju mam asi doma, budem to vediet v pondelok - velmi rada ti ju zadarmo poslem, ak mas zaujem 🙂

@nyusika to je od teba velmi mile, bola by som rada, dakujem 😊

nyusika
Dnes o 11:42
@anonym_f90580

@anonym_f0dd40 taka otazocka, existuju aj ludia ze by im tieto injekcie nezabrali ?
pripadne ine prispievatelky otazocka na vas.

myslite si ze je normalne tieto ,, vitaminy,, GLP 1 volnopredajne ? ked je to urcite tahanie penazi, nechapem ako to mozu predavat
https://www.futunatura.sk/glp-b6-metabolizmus?g...

@anonym_f90580 toto je ine, ako mounjaro, zase neverte tomu, ze nejaky vitaminovy doplnok nahradi injekcie

nie, nepoznam nikoho, kto by s mounjaro neschodol - jedna znama chudne veeeelmi pomaly, ale aj tak chudne

nyusika
Dnes o 11:45
@tomirami

@nyusika to je od teba velmi mile, bola by som rada, dakujem 😊

@tomirami oki, pisem v pondelok, ci som ju nasla 🙂

anonym_f90580
Dnes o 11:47
@nyusika

@anonym_f90580 toto je ine, ako mounjaro, zase neverte tomu, ze nejaky vitaminovy doplnok nahradi injekcie

nie, nepoznam nikoho, kto by s mounjaro neschodol - jedna znama chudne veeeelmi pomaly, ale aj tak chudne

@nyusika tak ved prave treba citat s porozumenim ze je to tahanie prachov, tie tablety.

Ked ta znama chudne pomalicky, tak to su fest drahe kila co zhadzuje, ked si clovek uvedomi kolko plati za M. to uz by mala lepsie si platit rovno stravu

nyusika
Dnes o 11:50
@anonym_f90580

@nyusika tak ved prave treba citat s porozumenim ze je to tahanie prachov, tie tablety.

Ked ta znama chudne pomalicky, tak to su fest drahe kila co zhadzuje, ked si clovek uvedomi kolko plati za M. to uz by mala lepsie si platit rovno stravu

@anonym_f90580 vies co, jej vec, nas do toho nic, nie ?

anonym_f90580
Dnes o 11:52
@nyusika

@anonym_f90580 vies co, jej vec, nas do toho nic, nie ?

@nyusika maš recht marienka

anonym_15efa0
Dnes o 11:53
@anonym_f90580

@anonym_f90580 platila som si stravu, a neschudla som ani gram, lebo to vobec nie je len stravou..

anonym_f90580
Dnes o 11:57
@anonym_15efa0

@anonym_f90580 platila som si stravu, a neschudla som ani gram, lebo to vobec nie je len stravou..

@anonym_15efa0 nebavime sa o IR a podobne ... ale o ludoch ktorí chcu zhodit lahsou cestou.

Strana
z3