Mám začať cvičiť?

2. mar 2024

Ahojte,mám podľa vás začať cvičiť? Mám 19 rokov a môj otec mi v poslednej dobe stále pripomína,že by som mala začať cvičiť. Čo sa týka mojej postavy tak mám peknú postavu, som chudá,čiže nehovorí mi to preto,že by som mala nadváhu a musela cvičiť kvôli chudnutiu. Ja si uvedomujem,že cvičenie je zdravé,že naše telo potrebuje pohyb a uvedomujem si všetky možné benefity cvičenia. Ale akosi ma to cvičenia neláka. Skúšala som párkrát cvičiť doma len tak vlastnou váhou…ale nikdy mi to dlho nevydržalo. Maximálne týždeň🙁 Nikdy som nebola veľmi športový typ, ani keď som bola menšia som nikdy na žiadny šport nechodila ale mala som pohyb a nebola som zas totálny antitalent,že by som ani loptu nevedela chytiť do ruky.
Ja sa len pýtam,že či podľa vás je nutné aby som začala cvičiť…lebo ak by som sa aj raz rozhodla cvičiť,tak preto,pretože ja sama chcem a mňa samu to baví. A nie preto,že teraz skoro každá druhá baba už chodí do fitka, tak musím aj ja.

barbora0308
2. mar 2024

Jasne ze to nie je tvoja povinnost. Cvic ak chces, ale nie preto, ze ti to povedal otec.

pribinak
2. mar 2024

Nemusíš cvičiť. Nájdi si niečo iné čo tá bude baviť…..tanec plavanie korculovanie

mimirka32
2. mar 2024

Tak ked ta nebavi cvicit doma alebo vo fitku, skus iny pohyb. Plavanie, joga, alebo prechadzky v prirode. Nemusis hned robit nieco narocne. Pohyb je zdravy a neuskodi ti

thereisabear
2. mar 2024

Áno. Lebo prídu časy, keď síce budeš chudá, ale nie pevná a nebude to vyzerať dobre.

autor
2. mar 2024

@mimirka32 ja sa práveže veľmi veľa prechádzam

anjelicek26
2. mar 2024

Nejaký druh pohybu by mal robiť každý.. ja sa nepretrhnem teda,proste není čas, ale raz v tyzdni plavat a raz v tyzdni tenis vybehnem vždy.. muž tenis a bike... mňa by na bike a tie jeho 60-80km "vychadzky" nikto nedostal😅🤣 Najdi to,čo ti vyhovuje, verím,že cvičiť podľa nejakych Videi čisto doma sama drvivá väčšinu proste bavit nebude.. aj deckam platim normalne fitko (tým 13+😅🤣), chodia 2x v tyzdni, dcéra 17 ma ešte poziarnicky vycvik každý týždeň volaco k tomu, syn hadzana,tenis,plávanie,poziarnici,na postave to vidno...

macekovam
2. mar 2024

A to úplne stačí.... Naozaj

domkakvet
2. mar 2024

Nejaka pohybova aktivita by bola fajn.

januska12323
2. mar 2024

Nie nemusíš cvičiť nie je to povinné. Prečo ti to otec hovorí?

autor
2. mar 2024

@januska12323 netusim, asi preto,ze on cvici cely zivot :D

refly
2. mar 2024

Mne skôr príde vtipné že sa tatko zobudil po 19-stich rokoch. Ak chcel dieťa viesť k športu, tak mohol pre to urobiť niečo trocha skorej.
Tak trochu od veci... ja som mala už od detstva drobné problémy, ktoré bolo riešiť ako krátko zrakosť, zlomený zub, migrény a keď som bola dieťa, tak to nikoho nijako netankovalo. Akonáhle som bola dospelá a už to bol môj problém, tak tiež do mňa z ničoho nič začali tlačiť ako by som mala ísť lekárovi a hento-toto... nevidím dobre a býva mi zle už od škôlky a nejako sa na to sralo 20 rokov. Neviem prečo by to mala by ť zrazu pre mňa priorita...Prvé okuliare som si kúpila sama, ako 26 ročná.
Takže také to správanie že kašlem na dieťa a akonáhle je dospelé, tak mám pripomienky k správaniu, na ktoré som dieťa naučila absolútne neberem.

Ako, pohyb je dobrý. Je milión druhov, pravdepodobne by si našla niečo, čo by ťa aj bavilo.
Avšak ak sa ťa snaží otec zrazu vychovávať, tak na to mal myslieť trochu skôr. Núkať ti športy kým si bola dieťa, chodiť s rodinou na turistiku, alebo bicykel. Teraz môže ísť so svojimi pripomienkami leda tak husi pásť. Svoju šancu mať pripomienky prešvihol.

cimage
2. mar 2024

Ved aj chodza je pohyb. Nemusis drat cinky v posilke. Mna to tiez nebavi. Vzdy som mala rada korcule, ale posledne roky mi to nevychadza. Tu pri nas nie je na to povrch. Musim za tym cestovat a to sa mi naozaj nechce s 3detmi. Takze korculujem asi 3x za sezonu 🤷🏻‍♀️.

mabenn
2. mar 2024

maloktory rodic dokaze prekonat myslienku, ze jeho dieta ma robit, to iste co on...roky som tancovala, potom roky nie, lebo som sa venovala inym veciam..cvicenie je nezazivne oproti sportu, malokto pri tom vydrzi dlhodobo - moj nazor...cvicim vacsinou len v obdobiach, kedy chudnem, cize funkcne...chodza je idealna na denny pohyb

salamistka
2. mar 2024

Jáj, aj moji rodičia ma dlho nahovárali, nech sa s nimi chodím bicyklovať, ale mňa to neťahá...viac ma vždy bavili skupinové cvičenia, ale začala som s nimi až v 35-rokoch...moja 20 ročná dcéra sa ako dieťa korčuľovala na kolieskových, kde-tu bicykel, chodili sme plávať, skúšala aj jogu a teraz ako je dospelá, ju nič neťahá, vôbec to neriešim, veď si potom sama vyberie nejaký druh pohybu, keď bude chcieť.

lucia13022023
2. mar 2024

Ja si myslím ze určite áno. Je xy druhov cvičenia.. Joga, pilates, plávanie, korčuľovanie, bicykel, fitko, trampolíny, tabata...
Ja som už od mala chodila na mažoretky, neskôr tanec. Každý pohyb je zdravý pre telo, nemusís chodiť len do fitka.

sense
2. mar 2024

Nemusíš chodiť do fitka ale nejaký druh pohybu je dobre mat. Teraz máš 19 postava je pevná ale časom budeš v tom vidieť nielen estetické ale aj zdravotné pozitiva

interjection27
2. mar 2024

Ahoj, nutné to vyslovene nie je, a hneď zdôrazním prečo. Sranda je, že v tomto príspevku som sa našla, tiež mám 19 rokov, vpohode postavu a môj otec mi tiež pripomína, že mám málo pohybu a treba sa viac hýbať. Tomu, že po týždni ťa cvičenie prestane baviť, úplne rozumiem, keďže som to mala rovnako. Vtedy to bol skôr nátlak z jeho strany, keď som bola mladšia a poznámky som si brala viac k srdcu, preto som sa rozhodla cvičiť ako ty. Ale dôležité je uvedomiť si, že pohyb nie je len cvičenie podľa videí, s vlastnou váhou, loptou... Ja napríklad veľa chodím. Keď myslím veľa, tak naozaj veľa (blízko k 20k krokom). A ešte k tomu rýchlo. Nie je to síce beh ale menej namáhavé kardio? Určite áno. Keď takto človek funguje každý deň, robí to dlhodobo, kondička sa zachová (overené na telesnej, sama od seba nezvyknem chodiť behať a 12-minútovka + ostatné atletické disciplíny mi nikdy nerobili problém, žiadne dychčanie, zastavovanie ani pichanie v boku, a to som splnila limity). Rovnako aj iné aktivity, hlavne v lete ak sa zvykneš korčuľovať alebo bicyklovať, o pohyb máš postarané. Ešte upratovanie, tam sa vieš riadne zapotiť (hlavne s hudbou). Teda na zhrnutie myšlienok, pohyb vieš nájsť v rôznych aktivitách, a ich kombináciou si vieš vytvoriť takú nestalu rutinu, ktorá ťa bude baviť. Najdôležitejšie je, aby si sa nenútila a išla sama od seba, ako si písala. Tvojím cieľom nie je chudnutie, ale lepší pocit, správne? Preto by som odporúčala takto porozmýšľať, kde by som sa mohla viac zdokonaliť v každodenných činnostiach. Najjednoduchšie sú prechádzky, ako som spomínala. Ber psa, kamarátov, rodičov a kľudne na dve hodinky rýchlou chôdzou. Potom znova, letné vonkajšie aktivity, upratovanie, tancovanie a nezabudnúť na telesnú v škole, pokiaľ ju ešte máš. Tá sa počíta tiež, pokiaľ si aktívna celú hodinu. Ja osobne ešte cvičím každý deň jógu a OBČAS si dám nejaké to cvičenie podľa videa, ale už sa nesnažím z toho spraviť rutinu, lebo viem, ako to dopadne 😁. Jóga je skvelá pre stretching a očistu tela i duše, začiatočnícke cviky sú veľmi pokojné a jednoduché, tie odporúčam ak si sa náhodou inšpirovala. Dúfam, že som pomohla.