Mám ženské problémy a potrebujem schudnúť

23. jún 2021

Prosim Vas, ako sa Vam to podarilo? Už par krat som s tym začinala a stale som to vzdala.Mam ženske problemy a beriem hormony a odvtedy priberám a nedari sa mi schudnuť.Nejem veľa, nič sladke, mastne ,vypražane, jem veľa zeleniny, pečivo iba celozrne.Brali ste niečo, čo Vam pomohlo naštartovať metaboliznus a zhodiť nejake kila?

kkovacovak
23. jún 2021

Možno je práve problém v tom že ješ málo. Stiahni si kalorické tabuľky, zapisuj všetko čo ješ. Vypočítaj si na nete aký máš mať vzhľadom na tvoj vek, váhu, výšku, dennú záťaž kalorický príjem. Chudnutie je len o príjme a výdaji. Ak budeš toto sledovať a dodržiavať tak schudnúť musíš. O pohybe sa asi baviť ani nemusíme.

elizabet173
23. jún 2021

tiež odporúčam kalorické tabuľky

savanna
23. jún 2021

Hlavne je vstupit si do svedomia a naozaj si priznat, co vsetko zjes. Nejes vela, nic mastne, sladke, vyprazane, povedzme si uprimne, zo vzduchu asi nenaberas. Mam x takych znamych, ony nevedia, z coho priberaju, zo vzduchu, nic take nejedia.... a potom pri dalsej prilezitosti mi povedia, tam som bola na burger, tam na cinu, tam v mekaci, na zmrzlinu a uz sme doma.
Takze si to rozpisat, pamatat si, ze kazde jedlo, ktore vlozis do, ust, sa pocita aj sladke vody. Jest pravidelne, v malych mnozstvach, cvicit a pojde to.

elizabet173
23. jún 2021

@savanna veď práve, keď si to nahodí do tých kalorických tabuliek, možno bude prekvapená, že to nie je ani tak veľa čo do množstva, ale priveľa kj a najmä tuku.

zazrakysadeju
23. jún 2021

Nestačí jesť veľa zeleniny. Ja som prestala jesť mäso a vôbec neppijem nic sladké iba čistú vodu a veľa vody. Nemôžete jesť pečivo vôbec ak chcete schudnúť. Vynechajte cerealie, rozne musli akože na chudnutie, ochutené minerálky, žiadnu pizzu a iné pagáčiky, ani guláš či iné klobásove polievky. Čo môžete papat veľa, tak to je ryba so zeleninou, strukoviny, musíte začať cvičiť bez podmienečne. Niekto tvrdi, že veľa pohybu má v práci, ale to nikdy nebude také, ako behať na páse a cvičiť silovo. Môžete užívat aj čistý L-carnitin, ale nie počas dňa, iba keď budete origoš cvičiť a vypotite kvantum. Inak to stojí za prd, lebo možno na chvílu schudnete a potom sa to vráti ako bumerang. Sacharidy si viete doplniť aj ovocím, ale pozooor ovocie môžte konzumovať iba na desiatu a najmenej cukru obsahuje grep. Držím Vám palce.

simca06022011
23. jún 2021

@zazrakysadeju samozrejme, nic nejest :DD

simca06022011
23. jún 2021

Autorka skusila si to prebrat s lekarkou? Pretoze ono chciet schudnut je fajn, ale pri tychto "hormonalnych" veciach je to velky problem. Ja mam napr.PCO, ak by som isla podla internetu, tak by som nemohla jest nic v com moze byt naznak akychkolvek hormonov, akehokolvek cukru... v podstate prisnejsia veganska strava.
Treba jednoznacne cvicit, poriadne, nie sa ponatahovat 10 minut a "cvicila som". To je jedine co u mna funguje. A kalorie nepustia, je jedno ci zjes krajec chleba, ak dodrzis celkovy pocet kalorii, ktore potrebujes...

mes1177
23. jún 2021

@zazrakysadeju prestat jest zakladne sacharidy a pecivo podla mna nie je dobra rada...
Ja som schudla 10 kil a napodiv
Je to jednoduche ako facka 😃😃 len 2 veci
1. Vypocitat si svoj bazalny metabolizmus , stiahnut kaloricke tabulky a minimalne mesiac si vsetko - vsetko zapisovat. Aby si sa dostala do stavu kedy vies odhadnut hodnoty kcal v potravinách.Vazit a zapisovat , nezabudat na olej , maslo , ktore ,,len,, tak pridame do jedla a ani si neuvedomujeme , ze to su kaloricke tuky. Prijem kcal nastavit_ bazal plus 100-200kcal_ . Snazit sa jest vyvazene podla tych kalorickych tabuliek nevynechavat sacharidy ani pecivo len sa drzat kcal a nutricnych hodnot. Lebo do kedy vydrzis nejest ryzu , chlieb , gulas....vsetko s mierou mozes jest. Zaklad je drzat sa toho kolko kalorii si si vypocitala , ze mas prijat snazit sa neprekrocit ale ani nepodliezt.
2. Minimalne 4-6x do tyzdna cvicit aspon 40min * su rozne programi na cvicenie s vlastnou vahou ,beh, bicykel ....
Ja mam predplateneho Janyland a bolo to moje top rozhodnutie co sa tyka chudnutia
Teraz som zacala s behom , 7km uz dam s usmevom na tvari. Chce to len odhodlanie a vytrvalost.

zazrakysadeju
24. jún 2021

@simca06022011 :D ja jem veľa veci, ale nejem pečivo a ani mäso. Viete o tom, že mäso obsahuje strach hormónu, ktory sa dostane do nášho organizmu s konzumovaním mäsa? Spôsobuje rôzne choroby. Samozrejme je na každom ako sa rozhodne. Je na svete veľa iných jedál, ale mäso je lacné, kvalitné mäso nestojí 6 eur za kg. Taktiež šunky z obchody sú odpad. Nebudem dávať do seba prach a vodu. Síce je napísané, že obsahuje 75% mäsa, ale pravda je daleko od všetkého. Ja som nespomenula, že nič netreba jesť. Ak Vám niekto povie aby nejedol pečivo, mäso a sladkosti tak už ostane hladný? :D Treba iba si prečítať recepty a problém je vyriešený.

simca06022011
24. jún 2021

@zazrakysadeju nepýtala som si prednášku o mäse 😉 áno, nejesť pečivo, maso, cukor... TJ byť na ovocí, zelenine a vode = je pre mňa kľudne aj nič nejesť. Samozrejme na ovocí len sem tam. Ja nemám vôbec nič proti takémuto jedálničku, proti veganstvu ani ničomu. Práve naopak, ale určite to nie je jediná schodna cesta k chudnutiu, kde ide o prijem/výdaj. A hlavne pri ľuďoch ktorí nemajú nejaké vnútorné presvedčenie že ostanú veganmi to vôbec nevydrží. A ze je to jednoduché? Priklad: keď mám rada rezeň, a toasty nebudem pozerať recepty na parný šošovicu. Jednoduchšie je si sledovať kalórie, prispôsobiť to napr tým ze ten rezeň si dám ku kope šalátu atď...

zazrakysadeju
24. jún 2021

@simca06022011 haha ste smiešna :D

zazrakysadeju
24. jún 2021

@simca06022011 ja som neoslovila vas ale ju, tak so nechajte svoje nazory pre seba. Nie som zvedavá na Váš názor napíšte to všetko tej slečne či pani korá sa určite poteší

zazrakysadeju
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zazrakysadeju
24. jún 2021

Dobrý deň, mali by ste sa informovať s týmto problémom u ľudí, ktorí pravidelne cvičia a nemajú žiadnu nadváhu či kilá navyše. Nestačí ak Vám niekto napíše, že toľko a toľko som schudol, treba vidieť aj priamo výsledký aby ste cítili aj tú dôveru. Niekto schudne z 90kg na 80 či 70 a povie, že super schudol, lebo sa to vydarilo, ale už viac nedokáže schudnúť, lebo pri nižšej váhe potrebujete aj iné cviky a stravu. Z vyššej váhy sa lahšie chudne vždy ako z nižšej. Záleži to len od Vás akú máte vysnívanú postavu, koľko vážite a meriate teraz.