Máte osvedčené tipy na odvodnenie a rozprúdenie lymfy?
Ahojte, co mate overene na odvodnenie, rozprudenie lymfy? Na merani mi vyslo, ze mam zly pomer tukov a vody. Vraj pred cvicenim sa mam rozmasirovat, aby sa rozprudila lymfa. Vysku mam 166 a vahu 66 kg, necitim sa vobec dobre, mam vyrazne tuk na stehnach, zadku, spodnom bruchu. Cvicim silovo s cinkami a vlastnou vahou 3x tyzdenne, pijem dost vody a nesladenych cajov, neprejedam sa, vaha nejde dole. Vobec sa mi nerysuju svaly, hoci ich citim ked napnem, na nohach aj rukach, ale su akoby obalene tukom, aj celulitidu mam, unavena som, klby ma bolia. Chcela by som pod 60 kg a zacinam sa citit frustrovana, ze napriek snahe sa to nehybe pozitivnym smerom.
Ako dlho cvicis? Co strava? Ako vyzera tvoja rozcvicka pred treningom? Tu treba poctivo. Ja napriklad, odkedy som zaradila chodzu na pase 5-7 minut, je to o dost rozdiel. Potom strecing a potom aktivacne cviky. A topka. Venujem tomu tak 15 minut
Ako dlho cvicis? Co strava? Ako vyzera tvoja rozcvicka pred treningom? Tu treba poctivo. Ja napriklad, odkedy som zaradila chodzu na pase 5-7 minut, je to o dost rozdiel. Potom strecing a potom aktivacne cviky. A topka. Venujem tomu tak 15 minut
@anonym_9d4abf v čom je rozdiel keď sú začala s tou rozcvičkou?
@anonym_9d4abf v čom je rozdiel keď sú začala s tou rozcvičkou?
@zmrzlinka2021 mam viacej sily, citim že telo je pruznejsie a prekrvenie svalov je lepsie. Viem ovela lepsie izolovat sval na ktory je potom silový cvik zamerany. A celkovo, lepsia technika prevedenia silovych cviceni. Je to proste rozdiel. Ja som aj predtym mala strecing ale teraz som zaradila ten pas a aktivacne cvicenia
@zmrzlinka2021 mam viacej sily, citim že telo je pruznejsie a prekrvenie svalov je lepsie. Viem ovela lepsie izolovat sval na ktory je potom silový cvik zamerany. A celkovo, lepsia technika prevedenia silovych cviceni. Je to proste rozdiel. Ja som aj predtym mala strecing ale teraz som zaradila ten pas a aktivacne cvicenia
@anonym_9d4abf ďakujem za tvoju skúsenost
osobne to, co si napisala, by mohlo stacit, aby isla hmotnost dole..... ale je tu velke ALE. predpokladam, ze necvicis dobre.
zaplatila by som si tak na 2 mesiace trenera. 2x tyzdenne. aby si vedela, ze cviky ktore robis, robis spravne a efektivne.
inak mozes donekonecna cvicit a efekt bude nulovy.....
na akom merani Ti vyslo ze mam zly pomer tukov a vody. Vraj pred cvicenim sa mam rozmasirovat, aby sa rozprudila lymfa...... to Ti kto odporucil? Bola si na nejakom inbody merani? alebo kde?
kardio máš kedy?
@biba_18 dakujem, skusim to zaradit rano
@anonym_9d4abf tak cvicim v podstate stale, pred detmi to bolo najma kardio, beh, HIIT, striedanie s jogou. Obcas posilka. Teraz vyse roka cvicim s cinkami, kardio nie, ked kardio, tak striedam cvik s cinkami s cvikom kardio, take superserie.. Rozvicka bud svihadlo, vyskoky s drepom, vysoke kolena, jumping jack... Strava klasika maso, mliecne, prilohy, zelenina, ovocie. Ale nejem casto vyprazane, ani sladke vody..
@lucik194 bola som na merani na tanita vahe, takto mi to odporucila, aj teda viscelarny tuk znizit, lebo mi trci spodne brucho a stale sa zvacsuje 😢 ako malo spim a mam stres, neviem ci to by mohol takto kortizol ovplyvnovat, als zial ten spanok neviem ovplyvnit.
@zuzanka.zuzu kardio momentalne len ako som vyssie opisala, v superseriach s posilnovanim

skús toto - naozaj sa po tomto cítim lepšie… a ešte lymfodrenáž, najlepšie ručnú, ale aj strojová je dobrá…
https://www.youtube.com/watch?v=hFteQ6JXoN0