Ako zmierniť zhoršenú celulitídu na nohách?
Ahojte. Hľadám všetky rady a tipy ako zmierniť nepekné hrbolčeky na nohách. Cvičím 3x týždenne silovo a môžem povedať,že zdvíham už veľké váhy. Vždy na konci tréningu idem 20 minút na páse do kopca. Stravu mám bohatú na ovocie a zeleninu, veľa bielkovín a 99% jedál si varím a pripravujem sama. Za posledné dva mesiace sa mi hrozne zhoršila celulitída na stehnách a lýtkach. Nemôžem si obliecť ani kraťasy ako hrozne to vyzerá. Mám 39 rokov, výšku 173 a váhu 62kg. Prosím poraďte čo ešte môžem skúsiť lebo začínam mať depresie. 🤨🤔
Môžeš sa aj k smrti ucvicit toho sa nezbavis
Nič si z toho nerob, je to len kozmetická zelezitost
@anonym_36bd96 len do teraz som ju takmer nemala.. a v priebehu 2 mesiacov hrôza
madero, lymfodrenaz
@kikiballa Ahoj, no ides uz pomalicky do veku, kedy sa zene telo meni. Celulitida podla mna hanba nie je. Ano nie je to zial to co by zeny chceli, ale nie si urcite sama. Ma ju 90% zien ci v slabsej ci silnejsej forme. Kedysi co som poznala jednu fitness trenerku, tak tiez ju mala a to pritom mala postavicku ako lusk a jemne zensky vyrysovanu. Chodila som tam dlhsie obdobie, bola o nieco starsia odo mna a ked som tam zacinala tak ju mala slabsiu, no ked vek postupil - 40/41 rokov mala vtedy sa jej to zhorsilo, nie nejak tak az velmi nepekne, ale bolo to dost vidno. Nerobila si z toho nic, nosila nadalej kratase ake aj predtym. Pacilo sa mi, ked povedala jednu hlasku, ze sa nebude obmedzovat v horucavach len kvoli tomu, pritom vie ako zdravo zije. Inak jedna znama toto riesila vyslovene s lekarkou a potom aj vyzivovou poradkynou a obe jej povedali, ze celulitida velmi suvisi s lymfou atd. A ze teda nie v uplne kazdom pripade to je tuk ale moze to byt aj nahromadena zadrziavana voda, ktora vytvori taketo jamky na stehnach. Takze po jednej stranke chapem,ze by si ju radsej nemala ako kazda zena, ale nie je vyslovene nejaky zazrak na to, aby si ju nemala. Skus ju zmiernit,ze sa objednas napr. na lymfodrenaz,...alebo co je taka "kefa" na telo, tak si pred sprchou masiruj od kolien vyssie - stehna, zadok a potom si daj vlaznu sprchu. Ano su rozne pilingy, gely, kremy, ale za to peniaze nevyhadzuj zbytocne. A potom este druha moznost, prijat sa taku aka si, lebo ty sama najlepsie vies,ze pre seba a svoje zdravie robis maximum a neobmedzuj sa v noseni kratasov.
Mozno hormony..
lymfodrenaz ..
Pozri sa na to inac, celulitida je nieco co len velmi tazko ovplyvnis, je tam hlavne genetika, hormony a celkove fungovanie organizmu, nie je to zanedbana starostlivost ako neumyte vlasy, takze nemaj z toho depresie. Ma ju velmi vela zien, kazda by bola radsej ak by ju nemala ale niektore veci treba prijat, pretoze zmenit ich nemozme ani pri najvacsej snahe
Pozri sa na to inac, celulitida je nieco co len velmi tazko ovplyvnis, je tam hlavne genetika, hormony a celkove fungovanie organizmu, nie je to zanedbana starostlivost ako neumyte vlasy, takze nemaj z toho depresie. Ma ju velmi vela zien, kazda by bola radsej ak by ju nemala ale niektore veci treba prijat, pretoze zmenit ich nemozme ani pri najvacsej snahe
@anonym_2d6e6a to si práve uvedomujem. Len mi je naozaj smutno,keď sa človek dlhodobo snaží a vyzerá,že na to kašle. 🙄
@anonym_2d6e6a to si práve uvedomujem. Len mi je naozaj smutno,keď sa človek dlhodobo snaží a vyzerá,že na to kašle. 🙄
@kikiballa celulitídu zvyknú nemať ženy, ktoré nemajú veľmi siluetu, pás, boky, zadok... tuk im ide hlavne do brucha. V práci som mala také dve kolegyne, po 60-ke a celulitída žiadna, avšak mali veľké bruchá... kvôli tomu depresie? Ja som hruška ako vyšitá a mám celulitídu... vôbec ma netrápi. Športujem, celkom zdravo jem a čo teraz? Nikoho moja celulitída nezaujíma. Ver, že ani Tvoja.😉

Môžeš sa aj k smrti ucvicit toho sa nezbavis
Nič si z toho nerob, je to len kozmetická zelezitost