icon

Moja 10 mesačná výzva od 2.9.2015

voskovka
30. aug 2015

Kedze zacina skola,do tried mi nastupuju obaja chlapci,vyborny datum ako zacat.doteraz som zhodila 25kg,no nieco mam naspat a potrebujem nabrat svaly,energiu a dobry pocit.Motivacia je vitana.Potrebujem kohosi na pridanie sa....Az budem chciet naletiet do chladnicky,tak sa mozem vyzalovat.Kto sa prida?vzajomna podpora velmi pomaha.

sany28
30. sep 2015

Och ja takéto nemusím ja potrebujem dlhodobo chudnúť mám toho dosť na sebe, takže ja úplne iná strava A tak pol kila kilo ide dole za týždeň A to mi stačí ale klobúk dole A veľa stasticka prajem

aanetkaa1
30. sep 2015

@sany28 a ako sa stravujes??stači ,ked uplne vyradis sladkost a pečivo,sladke vody ...a treba pravidelne jest kazde 3 hodinky...drzim palce..z akej vahy ides chudnut??

sany28
1. okt 2015

Vieš čo iba čistú vodu pijem A predtým som píla malinovky A sirup,jasne aj nejaké bylinkové čaje pijem čo malej robí dobre na bruško, A caro nápoj. Jem skoro všetko zeleninku veľmi nie koli malej A ovocie len jablká, sladké jem ale nie keksy A čoko ale skôr jogurty A domáce koláčiky jednoduché. Nejem mastné A také skôr nejaké jednoduchšie robené jedlá ako varené meso, ryža A tak A mlieko vôbec nepijem A to som vždy píla domáce no A medzitými jedlami nič nehrizkam. Idem Z váhy po pôrode V polovici júla 98-99 kg teraz 88-89kg ideme to pomaly dole alene to takto vyhovuje

zuzulikh
1. okt 2015

radsej susene ovocie a cokolada ako keksy!!!! pozor!!! na ich stiepitelnost, ktora je velmi tazka, aj ked sa pocet kj moze zdat byt dobry je to zabijak na kila.
ja sledujem uz roky biochemiu. podstatne pri stravovani a chudnuti je vediet co s cim a ako funguje vase telo. mne sa vsetci smeju ze mam vysokokaloricku dietu. milujem mäso, sladke a viem sa vazne dotlacit do prasknutia. po 2 detoch a po 40 stale nosim 36-tku oblecenie a som spokojna. chudnut som nemusela nikdy .... samozrejme, ze pohyb, najlepsie rano nalacno 30 minut, je velmi dolezity.
doprajem si aj sladkosti, skor zdravsie, so susenym ovocim ci jadierkami a orechami, nakupujem to na webe na naturonline ale susim aj doma co mi pride pod ruku. len aj tu s mierou a len do 15:00. potom vam uz chybaju enzymi na stiepenie cukrov akychkolvek ....

20tanicka20t
1. okt 2015

@zuzulikh takže ak prestanem po 15tej jesť všetky sacharidy tak váha pôjde dole?

la_bella
1. okt 2015

@zuzulikh a ako je to, ked mam obrateny rezim a robim a fungujemm v podstate v noci? 🙂

aanetkaa1
1. okt 2015

dnešny OBED : bulgur + losos + fenikel a VEČERA bulgur s hraškom ,vajíčkom,cherry rajčinkami ...

aanetkaa1
1. okt 2015

@sany28 No tak ide to dole to je hlavne 🙂 ja som zvedava,ked sa po týždni odvážim či bude rozdiel 🙂 keby to nezačínalo už sedmičkou bola by som šťastnááá 🙂

veronca91
1. okt 2015

@sany28 Jablká aj pečivo veľmi nafukujú,takže ak má malá problémy s bruškom,určite neodporúčam.Zelenina by nemala byť problém 🙂

veronca91
1. okt 2015

@aanetkaa1 Chválim kreativitu a odhodlanie ;)

sany28
1. okt 2015

@veronca91 no pečivo jem ráno A malej nič neni A jablká akurát mi len to ovocie dovolila doktorka A čo sa týka zeleniny tak kapusta paprika uhorky mne padnú ťažko na Žalúdok ja neviem len Každý mi niečo iné hovorí pri prvej dcére som mohla všetko okrem olív, tak už nejako vydržím neexperimentujem lebo mi plakala veľmi takto aspoň pekne chudnem A uvidí sa ďalej takže držím ti palce

sany28
1. okt 2015

@zuzulikh A po 15tej čo všetko môžeš jesť? Naozaj to funguje ale asi výsledky vidno skôr po dlhšom čase,či? 😝 Dik za odpoveď

nateeka
1. okt 2015

@sany28 ja som zacala pri malej jest zeleninu a to konkretne salaty a az potom som sa dozvedela, ze obsahuju vela dusicnanov a mala plakalaaaa chuda.. tak len odporucam opatrne s tymto druhom zeleniny 🙂
ze vraj sa moze vsetko, ale naozaj s mierou, v malych mnozstvach

sany28
1. okt 2015

Hmm to hej ale tak dá sa vydržať aj S takou stravou akú mám len určité veci mi chybaju ale môjmu chudnutiu by to potom nepomohlo dobré je tak ako to je, lebo toto je moja posledná šanca na chudnutie

aanetkaa1
2. okt 2015

Dnešný OBED: špaldové tagliatelle+ sušené rajčiny,pažitka 🙂

daniela40
3. okt 2015

@aanetkaa1 dobré sú aj s podusenou mrkvou+kalerab🙂

aanetkaa1
3. okt 2015

@daniela40 vyskúšam,kedysi som robila cestovinu so struhaným uduseným kalerabou a chutilo to ako kapusta ..dobre to bolo 🙂 som už aj zabudla 🙂 dakujem za pripomenutie 🙂

aanetkaa1
3. okt 2015

@veronca91 dakujeeem 🙂 celkom ma to baví 🙂 zatial 🙂

aanetkaa1
6. okt 2015

Ahojte kočky ,ako sa dari ?? ja po týždni minus 1,4 kg 🙂 pridavam foto dnešného obedu 🙂 kuraci steak s feniklom a mrkvovým pyré 🙂

odm3
6. okt 2015

@aanetkaa1 chválim Tvoje kuchárske umenie. Jedlá vyzerajú naozaj zdravo a chutne. Sama vymýšľaš? Jedia to aj ostatní členovia rodiny? Moji dvaja teenageri by sa tvárili dosť prekvapene keby som im také pripravila, u nás sa varí tak klasicky. Ale vyskúšam - som sa práve rozhodla 🙂 Inšpirovala si ma.

odm3
6. okt 2015

Ahojte, ja som schudla za mesiac asi 2,5 Kg. Tri týždne sa mi váha držala na 91 ako kliešť, a potom zrazu behom týždňa išli dole 2 Kg. Vážim sa každý deň a niekedy je naozaj dosť demotivujúce keď to nejde dole napriek snahe. Netreba to vzdávať. Teraz mám 89. Takýmto tempom mi to stačí.

aanetkaa1
6. okt 2015

@odm3 ahoj, jeej dakujem za pochvalu 🙂 vieš čo, niektoré recepty sama vymyslim, niektore sa inšpirujem z internetu ,alebo tv..A čo sa týka ostatných členov tak na rovinu poviem , že ako čo zjedia🙂 ale da sa to vycvičiť,ked im nič ine neostáva 🙂ale to je len o zvyku..a aj zdrava strava je chutná: a mna to bavi , že človek sa aj nove naučí 🙂 ako len bachnut zemiaky do hrnca a vyklepať rezne a obalit 🙂 🙂 🙂

rybecka
8. okt 2015

ahojte, ja som uplne zlyhala 😝 😝 😝 ako furt som zo seba sklamana 😝 😝 😝
zacala som v novej praci tam makam a ked pridem domov zeriem 😝 😝 😝 celel zle to je so monou potrebujem nakopnut

19841002
8. okt 2015

Caute baby,tak ja sa zriedkavo hlásim,ale mám toho veľa. Ja chodím do skupinky,kde nám odborníčka radí,dáva jedálničiek. prvý týždeň bol bez lepkový,druhý bez mliečnych výrobkovto sme už chlieb mohli,ale doma pečený celozrnný,,tretý bez mäsa,teraz štvrtý tiež bez mäsa a budúci týždeň by sme mali mať pôst,kedy pijeme len š´tavu z kuracej polievky,ale podla mňa ja to neskúsim,nechcem riskovať kolabs,aj teraz keď pár hodím nejem sa mi trasú ruky a je mi zle nieto ešte pár dní. Mám dva dety,jedno 1,5 ročné,ktoré ma potrebuje 0-24 h. takže asi budem dodržiavať nejaké tie recepty,ktoré nám doteraz dala. Uvidíme. Potom pridám aj ja ,minule som upiekla pšenový nákyp,ten bol vynikajúci,len obrovská dávka,tak som krmila celú rodinu.

20tanicka20t
8. okt 2015

Baby ja sa snazim dodržiavať pečivo a sladkosti,,ovocie do 15tej a potom už len bielkoviny a zeleninu..a každý deň cvičenia alebo prechádzka.. Uvidím aký bude výsledok,.máte stým niekto skúsenosti?

nateeka
8. okt 2015

@20tanicka20t Ano, funguje to, len treba vydrzat 🙂

nateeka
8. okt 2015

@19841002 Ahoj, aky psenovy nakyp?
Podla mna su take drasticke "diety" ako si pisala uplne len na jednu vec. Aj tak potom clovek zacne jest normalne. Hlavne ked mas male deti, pri ktorych musis mat energiu.. treba zmenu stravovacich navykov, ja teoriu viem, horsia je prax 🙂)

19841002
8. okt 2015

Zajtra napíšempresný recept ale asi znie takto pohár pšena obaríme horúcou vodou a dáme variť 2 pohármi mlieka a pohárom vody a 3 pl hned3ho cukru do mäkka. Keď zmäklo pridáme 50 g čerstvého masla a necháme vychladnúť, keď vychladlo zmiešame doň 1 banán 250 g tvarohu,4 žltky 1 bio van.cukor, pol pohára kokosu a vyšlahané bielky. Dáme do vymastenej,kokosom vysypanej mysy a pečieme 60 minút na 180 stupňoch. Skoro ako rižový nákyp.

19841002
8. okt 2015

@nateeka veď to aj taktonsom sa trošku nekrotila a kilo je späť. Ba som mala menzes možno z toho lebo mám tendenciu straśne sa nafukovať. Teraz je tam baba,ona to už s nou tuším robila a zase je tam. Nieje síce moc pribratá no aj tak si asi váhu udržať nevedela. Aj mne to bude asi kolísať lebo bez ryže a hranoliek vždy byť nevydržím. Eš sladké by som vedela vyriešiť zdravším a skúšam na keksy úplne zabudnúť no pri deťoch a maškrtnom manželovi je to ťažké, No čo sa čudujem chlieb mi až tak nechýba,ráno si dám niečo celozrnné,rohlík a potom už koniec. Len bez mäsa som nevydržala takže to ani neskúšam.

odm3
9. okt 2015

@19841002 ja rozmýšľam, čo je to za odborníčku, keď odporúča celý týždeň len šťavu z kuracej polievky - veď to je úplná blbosť. Viac sa mi páči dieta akú drží @20tanicka20t. Ja jem všetko -len menej. Dokonca aj sladkosti - ale nie už poobede. Telo si pýta to čo potrebuje - preto si treba dať to na čo máte chuť - volá sa to špecifický hlad, len ho treba odlíšiť od pažravosti 🙂 s čím mám občas problém 🙂