Moja 10 mesačná výzva od 2.9.2015
Kedze zacina skola,do tried mi nastupuju obaja chlapci,vyborny datum ako zacat.doteraz som zhodila 25kg,no nieco mam naspat a potrebujem nabrat svaly,energiu a dobry pocit.Motivacia je vitana.Potrebujem kohosi na pridanie sa....Az budem chciet naletiet do chladnicky,tak sa mozem vyzalovat.Kto sa prida?vzajomna podpora velmi pomaha.
Ahojte, aké máte triky na zvládnutie hladu alebo pažravosti? 🙂 Ja mám najväčší problém večer, keď chystám malému večeru a on to nedoje - tááák by som to po ňom dojedla a niekedy sa aj neudržím, keď to na tom tanieri vidím 😒 Večer som väčšinou najviac hladná, alebo pažravá, alebo oboje 🙂
Tak si kľudne daj A netráp sa O to viac budes hladna alebo mať na tO chuť, ja si kľudne dám aj grisik, ja si dávam podľa toho čo som zjedla za deň ak som mala knedlik tak večer si dám už len caro nápoj ak som mala len polievku tak aj puding zjem na večeru,neboj aj v sobotu na Mikuláša som neodolala ľadovej čoko A sladkostiacm A to už bolo večer neriesim idem ďalej A aj moja váha stále klesá tak sa drz A občas si kľudne daj
Ahojte. ja mma tiez s tym niekedy problem. cely den nemam chut na sladke a vecer to pride. od soboty sa na mna pozerali malej sladkosti a dnes som nevydrzala a dala som si ladovu cokoladu, tomu neviem odolat. uvedomila som si ze ake su tie sladkosti naozaj sladke , az prilis ale co uz. idem dalej a dufam ze uz buduci pondelok bude rucicka ukazovat 68 naposledy pred 2tyzdnami ukazovala 69,8. drzte palce. a sany28 obdivujem tvoje prispevky ako ti ide vaha krasne dole.
@sany28 si hladná? Ak áno, ako veľmi? Pýtam sa preto, lebo je ťažké nájsť rovnováhu - nebyť hladný a súčasne chudnúť - a Tebe to tak dobre ide...Keby si mala stupnicu od nula do 10, pričom 0 znamená žiadny hlad, 5 polovičný hlad a 10 neznesiteľný hlad aké číslo by si dala svojmu hladu?
@odm3 ahoj,ja sa snazim nejest vecer sacharidy..ak sladke,tak sladke ranajky,aj malu sladkost,ale najneskor do tretej. A vecer si daj nieco,ale bielkoviny. Dcere davam vecer kasu niekedy,tiez by som to dojedla 😁 ale v tomto som si dala zakaz. Takze vecee kludne maso+zelenina, a neskor mozes aj mozzarelu,ak je "velmi zle " drzim palce,mne sa zatial dari,jem skoro vsetko,ale drzim sa spomínanej zásady bielkoviny vecer,sacharidy doobeda
@odm3 vieš čo keď som hladna tak si dám horúci čaj alebo caro nápoj s kúskom cukru V tom no A ja som už tak že hlad nemám veľký ani V bruchu mi nevrzga tak asi takú 3-4 ku môjmu hladu ale neboj minule som šla na nákup jedlá som ráno O 9 tej A potom bolo asi cca 4-5 poobede A môj hlad za 10, alebo že po piatej nejesť vtedy ide váha pekne dolu ale ja blbá jedlá som O pol druhej poobede A tak som bola napapana že som už nejedla A O 9 tej večer by som zjedla aj klince aj som pojedla jedno cez druhé takže ešte O piatej zvyknem jesť musíš sa spoznať, no A jasné keď urobím jablkový alebo tvarohový koláč to si musím dať tak si dávam na raňajky koláč vieš ja to vždy tak beriem že jem všetko lebo celý život aj tak nebudem vedieť jesť len také somariny z čoho sa krásne chudne, sestra mala zostavený jedálnicek zeleninku tvaroh tofu syr bielka A chudé mesko A tak nádherné schudla A keď som sa jej spýtala či bude takto jesť celý život že nie potom bude jesť aj to iné čo predtým jedlá A je späť kde bola takže som proti takej strave jem ale menej všetkého drzim ti palce A neboj treba sa zapriet poriadne A váha sa ti odmení drzim palčeky
@voskovka drzim palce dufam ze sa ti to podari a budes so sebou spokojna
@sany28 Ahoj, takže od piatej už neješ? A v priebehu dňa sa naješ normálne do sýta? teda hlad 0 alebo do polosýta, tak že ešte by si jedla? Ja tiež jem všetko, len sa snažím menej. A ide mi to dole, len nie tak rýchlo ako tebe 🙂 Od septembra som dala dole 5 Kg.
@nateeka No sladkosti zvládam tak, že si poviem, že do rána už vydržím, odložím si na ráno ku káve a večer sa toho nedotknem. A čo sa týka tej kaše - ja tiež malému varím krupicu aj viac krát do týždňa a keď nechá na tanieri mám strašnú chuť to dojesť 😀 normálne som musela dať mužovi inštrukcie nech mi to nedovolí 😀 Našťastie ma vždy zachráni a doje to on 😀 Ako ti to ide ? Kolko si už schudla?
@odm3 jem tak že keď sa najem tak áno mám pocit že ešte by som si dala ale počkám kúsok A ono to naozaj tak je že mi to stačí A nie som vôbec hladna to jem cca okolo deviatej A potom už len voda A obed okolo jednej A to klasický tiež radšej menej a počkám A ono mi to stačí A potom hej okolo 5 - 6 tej posledné jedlo A neboj ak je malá do polnoci hore tak zjem aj jogurt alebo aj jablko, no ja si myslím že za to mi to ide tak rýchlo že idem Z veľkej vahy A aj kojim, neviem z akej ides ty dole a akú máš výšku ja mam 161 A 106 kíl som mala teraz 81,1kg takže tak a neboj hlavne že to ide dolu však rok 2016 bude dlhý A keď aj kilo každý mesiac tak to máš 12 kíl A to je pekné drz sa
Ja mam 160cm 68 kil a zda sa mi to vela tiez sa stravujem zdravo
@vanesenka vieš ja som mala pri výške 161 cm 63 kíl A aj keď to nie je celkom štíhla ako lan ale citila som sa skvelo A nehrkotali na mne kosti, mne to uplne stačilo bola som taká zdravá ako sa hovorí? Krv A mlieko A teraz po dvoch deťoch mať 63 by bolo topka premna aj keď možno na staré kolená by som dala tu moju ospevovanu 55 ku uvidíme ako mi to pôjde z tej nižšej vahy dole lebo zatiaľ fakt super 1-2-3 pokopem
Baby musela som ja už ani váhu nepotrebujem citila som to V kostiach ale az taký dobrý výsledok som nečakala pred týždňom 81,1 kg A dnes neuveriteľných tento rok vysnívaných 79,9kg vytuzena sedmička až som sa Rozplakala žiadna 10-ani 9 ani 8 ale už sedem umrem baby aaaaaaaaa juchuchu
@sany28 blahozelam ti. Super to zvladas. Ja sa tiež musim pochváliť.dnes dva mesiace od kedy som začala a som na váhe 68.00 .velmi sa tesim .tuzila dom to stihnúť do Vianoc a podarilo sa. 6 kil dole. 😊
@veronikabarkacsova jej super 6 kíl za 2 mesiace gratulujem len tak ďalej A budeme kočky drzim drzim veľmi drzim palčeky
Ja sa pridávam k vám tiež baby. Už dlhšie som na váhe 63 pri výške 168 cm, chcem dať aspoň na 58, čo som mala na výške. 🙂 Takže zdravšie jesť a cvičiť a snáď to nejako pôjde. 🙂
drzim vam baby palce 🙂 zvladnete to
Čaute , baby, pridávam sa, aj keď som takmer v cieli. Ja som začala presne 16.2.2015, keď som sa po dlhšej dobe a vianočnom hodovaní odvážila stúpnuť na váhu. Vedela som, že je zle, tak som sa od vianoc radšej ani nevážila, ale po Valentínovi som sa s plným odhodlaním pustila do toho. Moja váha toho 16.2. bola pri výške 165cm 68,7kg. To bol des pre mňa, s takou váhou som išla rodiť svoje druhé dieťa. Inak,som hrubšej kosti, ale aj tak. Všetky nohavice ma tlačili, vyzerala som vo všetkom ako natlačená klobása, nosila som stále tie isté veci dookola, v ktorých som sa ako tak dobre cítila a väčšinou som nevyzliekala, keď som niekde išla kabát, či vestu, maskovala som sa, hlavne kvôli tomu, že každý ma poznal ako štíhlu. Pribrala som pri pokusoch o tretie otehotnenie s novým partnerom (som rozvedená, mám dve deti z manželstva, ale partner je bezdetný), to som sa napchávala všelijakými vitamínami a nechýbal kobalamín-vitamín B12- vitamín žravosti 😀 a vypracovala som sa z 56kg na takmer 69 ☹ a povedala som si dosť. Tehotenstvo nevychádzalo, zistila sa genetická chyba u partnera a nechali sme tomu voľný priebeh, bude-bude, nebude-nebude a ja som začala so sebou niečo konečne robiť. Začala som detoxom od Mačingovej, dodržala som ho celý, ale som pripojila aj 3xtýždenne aj posilku- schudla som nie tak veľa- cca 5kg- ale na cm išlo pekne, čiže som ostala na cca 64 kg. Aaaale potom prišlo skúškové niečo som nabrala naspäť, hoci nie veľa pri mojom jedení a v júli som začala opäť s váhou 65,5 kg, ALE už s vlastným vymyslením plánom. 😀 Jednoducho doobeda jem len ovocie, dám si kávu s mliekom a medom, na obed (chodíme s práce normálne do reštaurácie) si dám polovičnú porciu polievky a druhého jedla, väčšinou nejaké mäso so zeleninovým šalátom, občas prehodím 1 kôpku ryže a večer si dám na pošálku od kávy 😀 čo som varila alebo si urobím nejaký zeleninový šalát+ mozzarella, alebo cottage, jogurt, šunka vajce alebo proste niečo bielkovinové. Čo je dôležité-nezajedám medzi jedlami-žiadne deli, horalky a neviem čo, chipsy, tyčinky a pijem len nesladené nápoje, čaje, akurát ráno si pridám do kávy trocha medu. Tým pádom, že doobeda jem len ovocie, som sa vyhla pečivu (ak si občas, raz za dva týždne dám, tak je to špaldové alebo cereálne pečivo)inak mi to nechýba vôbec. Keď mám veľkú chuť na sladké, tak si dám čokoládu s čo najväčším podielom kakaa(tak dva rady, hlavne pred alebo počas menzesu). Inak, mala som veeeeeľa akože páuz- v lete opekačky(snažila som sa čím menej pečiva), sviatky- všetko, ale s mierou, jednoducho nemám pocit, že si niečo odopieram a momentálne mám napriek sviatkom 59,2 kg. A presne o to mi išlo-bez stresu, odopierania a následného jo jo efektu pri rýchlom drastickom a hlavne určité potraviny si odopierajúcom režime, si pekne zijsť na svoju vysnívanú váhu- čo je u mň 56-57kg. Síce musím podotknúť, že tie posledné kilá idú ťažko, za posledný mesiac som dala dole len pol kila(ale tie prehrešky počas sviatkov 🙂), chcela by som do Valentína, čo bude rok od začiatku chudnutia, mať váhu 57gg, čo bude 12kg za rok. Pre niekoho málo, pre niekoho dosť. Mne išlo o to, aby som sa po prvom zhrešení alebo prejedení, nedostala naspäť o pár kíl, tak viem, že to nehrozí(veľakrát som to porušila, mala pauzy počas sviatkov, osláv, opekačiek).Keby som to tak zhrnula, koľko času z 10mesiacov reálne som to dodržala- tak 7mesiacov. Mne to vyhovuje, žiadne rýchle schudnutie som nechcela kvôli následnému jo jo efektu a trýzneniu, aby som si váhu udržala. Tak to mám isté. Inak, dôležité sú miery u tých, čo majú ťažké kosti, u mňa aktuálne prsia 92, pás 69, boky 92cm. Asi by to už chcelo pocvičiť na tie brušné svaly, predsa len po dvoch pôrodoch a v 40-tke to už nie je to, čo bývalo. Prepáčte za dlhý príspevok, chcela som pomôcť hlavne rýchlochcejúcochudnucím, že to nemá zmysel, rýchle diéty u mňa mali krátkotrvajúci efekt, viac škody ako úžitku. Držím palce, nech každá dosiahne svoj vysnívaný ideál. A ----po tej Mačingovej som už necvičila aktívne, ale ja mám pri svojej práci pohybu dosť, takže každá vie, čo musí pridať-ubrať. Veľa šťastia. baby, ja už len 2kg, ale asi tie najťažšie. 🙂
ospravedlňujem sa za občasné gramatické chyby, všimla som si ich, až keď som to po sebe čítala. 😀
Ešte chcem podotknúť, že sa nemôžu porovnávať ženy, čo išli chudnúť z 80 a viac kg, tie by určite schudli viac, ja som išla z pomerne nízkej váhy a nehladovala som, necvičila som, nemala som pocit, že si niečo odopieram, keď som išla na oslavu, tak som normálne jedla na čo som mala chuť a potom som jednoducho prešla na ten svoj režim a aj tak to išlo dole, hoci pomalšie , ale išlo, ja chcem trvalé schudnutie a nie nejaké dvojtýždňové, dokedy to dodržiavam, tak to ide a potom houbele a som naspäť, kde som bola. Nemám s tým problém a to je dôležité. 🙂
@janaochi Ahoj, súhlasím s Tebou - pomalšie chudnutie je lepšie ak sa chceme vyhnúť jo jo efektu. Podľa mňa je dôležité aby si každý našiel systém aký mu najlepšie vyhovuje, rovnováhu, bez veľkého hladu, stresu a obmedzovania tak aby to vydržal dlhodobo. Tebe sa to podarilo - gratulujem. Ja chudnem od konca augusta a dala som dole asi 5Kg - teda tak 1kg za mesiac. Jem všetko normálne, len menej. Ja by som napríklad nevydržala doobeda len na ovocí - v práci sa potom neviem sústrediť. Radšej kalórie obmedzím večer - na domácnosť sa až tak nemusím sústrediť ako v práci. Rovnováhu som si teda našla, otázka je ako dlho mi to vydrží. Ešte chcem dať dole 20 Kg -- takže ešte je to dlhá cesta.
Ahojte, ako ste na tom po sviatkoch? Ja som za posledné 2 týždne neschudla nič. Vkuse som niečo musela variť a piecť deťom, tak mi to chudnutie moc nešlo 🙂 Ale nevzdávam to pokračujem ďalej.
@odm3 tým, že večeriavam a aj pred spaním si niečo malé dám, nemám problém doobeda byť na ovocí, ja zjem doobeda napr. banán a 2 jablká alebo mandarínky, atď, takže necítim hlad, fakt. Ako si aj ty napísala, každá si musí nájsť ten správny a vyhovujúci systém pre seba, mne ten môj vyhovuje preto, lebo ja som mala problém večer nejesť, neviem si predstaviť, že by som nevečerala, resp. išla spať hladná, to nie, ja si večer po práci potrebujem v kľude ,,zamaškrtiť". A keďže ja pracujem na obvodnej ambulancii, tak pri tej spúste ľudí, čo tam denno denne máme som fakt rada, že zjem ten banán a jablko, aj to na 15-raz. Ráno vypijem veľký pohár vody s multivitamínom a nejakú mandarínku, potom v robote kávu s mliekom, čo mi trvá asi 2 hodky 😀 a potom ďalšie ovocie ako som už písala. Úžasne mi to upravilo vyprázdňovanie. Ja čo som mala problém raz za dva-tri dni ísť na WC, tak teraz aj 2xdenne, vačšinou už z práce dobehujem rovno na WC, už mám taký každodenný rituál. 😀 Tak si držme palce, cez sviatky som to porušovala, ale od zajtra zase na plno začínam, budeme sa informovať.
No baby caute no sviatky sú za nami bolo to ťažké nedať si tie dobroty A čím som si viac odopierala tým so viac zjedla tak som sa vykaslala na moje pravidlá A neriešila som dnes moja váha Z krasnych 79,9kg je rovných 81kg nevadí idem ďalej I tak mi je už zle ztoho všetkého jedla lepší je môj chudnuci režim ale I tak som super za 5 mesiacov cca 23 kíl či koľko už A ďalších 20 do leta bude môj cieľ držte mi palce A Šťastný nový rok každej z vás A môj bližší cieľ je 76kg na moje narodeninky čiže 8 februára čo myslíte dám to??? 😝 bože musím vlastne veľmi chcem držte sa keď budem mať 70 kg dám foto
@odm3 No ja tiež tak podobne. A to som sa celkom strážila, že len jeden koláčik, len jeden pagáč a tak. :D Ale tak to je podľa mňa najmä o tom, že celé sviatky som chodila len po návštevách, čiže pohyb žiadny. Takže som stále na 63. :( Ale tak už vážne idem do toho! Zákusky zjedené a ďalšie už nekupujem, neberiem, nerobím. 🙂 My to dáme! 🙂
@januska1602 1/2 avokada vymiesat s 1/2 bananu a CL kakao - bude z toho puding
Baby caute ako pokračujete ja sa pomaly dostávam späť do môjho chudnuceho štýlu A mam cieľ potrebujem schudnúť 15 kil do 4 júla A keď som si tak vypocitala tak každý týždeň mi treba dať dole 0,6 kg čiže úplne V poho A hlavne rozumne tak už len konať baby ktorá z vás tu chudne z nižšej vahy? Tých 0,6kíl ide ťažko dole z tej nižšej vahy za týždeň? Diky vám držte sa
No ja som sa dostala do svojho chudnúceho režimu behom pondelka a utorka - nanešťastie bol v stredu zasa sviatok, jedla som pečenú hus - takže som to zase po... 😒 . Navyše decká majú stále prázdniny tak o to viac treba variť. Už nech začne škola...

@sany28 ty si uplne supeeeer, drzim palce, mozes aj ty mne 🙂 dik