Moje chudnutie - nechudnutie
Ahojte.
Chcela by som sa spýtať /mám nádej, že dostanem odpoveď/... Som zúfalá, snažím sa schudnúť, ale vždy zlyhám. Jedlo bolo pre mňa vždy odmena, od malička. Jedla som nadpriemerne, ale vždy som cvičila a chodila veľa pešo. Odkedy mám deti /som po 40tke/, nehýbem sa vôbec, všade autom, lebo treba. Vždy aj začnem chudnúť a strašne mi to chutí, som nadšená alebo niekedy aj nie, ale moje telo jasá, konečne nemám migrény, cítim sa dobre – sama sa čudujem aké malé množstvo mi stačí, aby som bola sýta /malé proti tomu čo som schopná zjesť/. Ale vždy zlyhám, vydržím tak najviac 3 týždne. Vidím na ženách, že postava je otázkou rozhodnutia, niektoré aj staršie majú super postavy. Ale ja som zúfalá, vždy skĺznem do prejedania – zajedám stres, strach, pohodu, únavu...všetko. Stačí, že večer všetci zaľahnú a ja mám v dome ticho... je to relax.
Na druhej strane túžim vyzerať dobre. Ale že strašne po tom túžim... Ja viem, že je vás tu plno čo ste sa k postave dopracovali pevnou vôľou /je mi jasné, že vždy je to boj/. Ale čo ak ju nemám? Ako ju naštartovať? Vlastne som ju nikdy nemala, vždy som to zrovnávala pohybom. Ale toľko pohybu už nedám pri malých deťoch a pri mojich množstvách a veku...
Len toto jedno – či tu bol niekto kto nemal vôľu a zmobilizoval sa. Vytĺkol nejak zo seba tú pohodlnosť a zlé návyky. Že si nakoniec aj tak sadnem do toho gauča s tým kusom osoleného kváskového chleba a zožeriem ho. Minule až 3... a o 23.00!
Lenže v tomto veku už postava nie je vecou náhody a mne je to nad slnko jasnejšie. Neviem ako si pomôcť. Ja mám dosť zrovnanú hlavu, ale toto je oblasť kde som jak blato, o ničom. Pomôžte, poraďte, alebo ma pošlite do kelu že mi nie je pomoci...
Ahoj, je ti pomoci!! Je to v hlave. Pred rokom som presne toto riešila. Nastúpila som do práce so švagrinou o 13 rokov mladšou s Tip top postavou - cvičí čiže sval proste top figúra. Ja som sa tak vyžrala že číslo 42 a aj tak mi už brucho kypelo von a po Veľkej noci som si povedala dosť! A úprava stravy - potom kalorické tabuľky, a orbitrek 4x týždenne. Už mi aj muž vravel že brucho mi rastie riadne. Prvý mesiac dolu 4,5 kg, druhý 4 kg potom už pomalšie, ale dala som dolu 15 kg, nosím veľkosť 38 nohavice vrch aj 36. Začala som potom spevňovať, to bol boj ,svalovky, plač že s tým seknem, pol roka som po cvičeniach umierala od únavy, teraz sa teším!!! Dáš to!! Nastav si to v hlave. Ja mám 43 rokov, 3 deti - z toho 2 malé 6a 8 rokov, muž bol na tyždňovkach a dala som to, nikto mi deti nestrážil. Ja som mala šťastie na švagrinú, ja som mala milión otázok a ona všetko vysvetľovala a podporovala ma. Daj sa do skupiny cesta k mojej premene, ja som na prispevkoch závislá, motivácia. Takže dá sa to , povedz si dosť!!! A idem na to. 💪💪 Zvládneš to. Budeš sa cítiť úžasné. Držím palce ✊️
Najmi si trénera. Ty potrebuješ byť pod dohľadom a mat poriadnu disciplinu. Ziadne tabuľky a pevna vôla. Ako si sama zhodnotila, nemas na to. Zaplat si trénera, zostavi ti jedálnicek plus naordinuje ti pohyb, ktorý mas tak rada. Ty potrebuješ mat nad sebou bič a toho, komu budes podliehat a "odovzdávať" výsledok. Sama vravis, ze sa rada odmenis jedlom. Tak si gurman, aj ja som. Ale ked mam chut na zmrzlinu, napr nedám si ju večer ale cex den, idelane doobeda. A nedam si dvojitu ako vsetci, dam len jeden kopcek, aj to ovocnej, kde je menej smotany... chuti mi aj taka... a tak dalej, a tak dalej.... Toho trenera alebo trenerku doporucujem.....Sama to asi nedáš...
Mám do 80 kg a 175 cm - zázrak že ešte ako tak vyzerám. Za lepších čias som mala cca 60 - 63. Ale je to hrozné - aj po zdravotnej stránke. Cítim že ma to obmedzuje - nedávam výkony, jedlo ma skôr oslabuje. Ďakujem za vaše odpovede, ste strašne zlaté že mi odpisujete.
@barborachors ziadne tabulky? Ved vypracovany jedalnicek je v podstate to iste, musi si jedlo vazit, v com je to ine, ako tabulky? Okrem toho v jedalnicku dostane nalonkovane presne jedla, pricom tabulky ju naucia vyskladat si jedlo.
ak chces chudnutie pod dohladom trenera, jedneho ti viem odporuciť, napis mi. A ver tomu, ze to dotiahnes do vysnivanej vahy a aj si ju udrzis, ziaden jojo, hovorim z vlastnej skusenosti.
@barborachors jedalnicek jej nepomoze. Neda sa donekonecna stravovat pod dohladom trenera s jeho jedalnickami, akonahle skonci s trenerom, o chvilku je tam kde bola. Ved pise, ze stravovat sa vie, ale dlho jej to nevydrzi. Tam je problem vo vztahu s jedlom. Treba najst cloveka, ktory ju nauci stravovat sa bez jedalnickov, bez obmedzovania sa tak, aby si jedlo neskor nevycitala, nedavala si nieco za odmenu. Pomoct moze aj kvalifikovany psycholog
Ahoj žienka mám ten istý problém, len s tým, že ja nevydržím ani tie tri týždne. Tiež neviem ako začať...teda ako vydržať. Teórií je dosť,potom idem do práce, dôjde niečo chutné na večeru a je po ....

Určite ti je pomoci. Malo by sa to volať zdravý životný štýl a nie chudnutie. Skús sa pridať do skupiny "Cesta k mojej premene". Poštuduj si, čo tam baby píšu, prípadne požiadaj o radu tam. Určite sa schudnúť dá, hlavne nie nejedením.