Mounjaro - skúsenosti s chudnutím pri poruche štítnej žľazy
Zdravim, ma niekto skusenost s mounjarom? Mám nadvahu poruchu štitnej žľazy a nedarí sa mi schudnúť.
Mne sa páči, ako tu 3/4 diskutujúcich reálne nemajú skúsenosť s Mounjarom. Ja mám napr obezitu (povedzme že vyššiu) a bez mounjara som nevedel schudnúť absolútne nič. Maximálne som sa pri 2 silových treningoch a 2 hodinových plávaniach tyždenne udržiaval na rovnakej váhe. Áno bol som v kalorickom deficite a nie malom. Mám však trošku zvýšenú inz.rezistenciu (rozpätie 1,4-2,8 .... mal som 3.8), čo to robí si kľudne nájdete na nete. Chudnutie je extremne náročné, priam až nemožné. Jasné nemám hodnoty 7 či 9 ako ľudia ktorých poznám, ale prečítajte si čo to robí. Po nasadení mounjara, som schudol 19,7kg ku dnešnému dňu (od 13.6.). Jem tak ako som jedol keď som cvičil a plával, ale chutí mi menej, takže si dávam viac bielkovín, aby boli ochránené svaly. Treba sa na to pozrieť komplexnejšie. Nie je to liek, ktorý len "obmedzuje chuť do jedla". Ten liek napráva skoro všetky zle parametre metabolizmu. Mal som dva kontrolné odbery krvi. Taký krv som nemal za posledných 10 rokov. Vravím Vám to tak ako je, nepromujem ten liek ani nič podobné. Plánujem ho brať max do Januára/Februára, to už budem tak naštartovaný, že neverím, že sa mi váha vráti na pôvodnú, ktorá bola alarmujúca). Ako hovorím, nie je to len o GLP-1. Má to aj ostatné benefity na organizmus. A to nehovorím o tom, že pomaly znižujem tbl na tlak. Samozrejme má to čo dočinenia s váhou, ale aj to sa mi podarilo po nasadení Mounjara. Nemám žiadne kontraindikácie, kde by mohol byť problém v kombinácií s Mounjarom, tak som sa rozhodol po asi 2 mesiacoch uvažovania to vyskúšať. Mounjaro má ako jediné odsúhlasenie aj na liečbu obezity aj keď pacient nemá diabetes. Pozeral som si trial testy a rôzne publikácie, lebo zas nebudem do seba niečo dávať, čo mi rozhasí metabolizmus. Poviem Vám, nič lepšie nemohli vymyslieť. To je celé. Pri užívaní Mounjara sa mi podarilo pri tých istých aktivitách a tých istých jedlách (doslova) schudnúť za 3,5 mesiaca to, čo som nedokázal za rok treningov a kontroly stravy. Ak máte podobný problém ako ja, neváhajte. Treba za to síce platiť, ale tie zdravotné benefity ďaleko prevyšujú.
@malinka258 prosím Vás test na inz. Rezistenciu môže urobiť aj obvodný lekár?
@malinka258 Chcem sa opytať, ze po kolkych dnoch od prvej davky si zacal citit nejaku zmenu, ze uz nemas tolko chuti do jedla....
@anonym_d3740e asi 3 dni od prvej dávky
@malinka258 prosím Vás test na inz. Rezistenciu môže urobiť aj obvodný lekár?
@sisa175 áno, prípadne sukromny labak.
@radka123217 to je pre diabetikov, skúšala si zmenu stravy a šport?
@stellarstar Ozempic je pre diabetikov, Mounjaro je na chudnutie
Tiež by som si želala byť chudou a nemať vôbec dôvod riešiť váhu a každého kto hľadá pomoc pri chudnutí hneď odsúdiť a poslať do fitka a odporučiť nežrať tak to nefunguje. 2x v živote som schudla cez 25kg.. robila som aktívne fitness, skúsila som low carb, carnivore, prerušovaný pôst, delenú stravu , kalorické tabuľky všetko možné. Váha sa vždy vrátila nech som robila čokoľvek áno tréneri tomu nerozumeli. Proste mám inzulínovej rezistenciu nech robim čo robim. Cvičím stravujem sa rozumne, som aj v deficite ale zároveň mám stravu s plne hodnotnú dla výživových noriem a nič len priberám. Mám ešte aj náročné zamestnanie.. proste sa nevyhováram skladom na bicykli robim silový tréning pred troma mesiacmi mi beh zakázali inak som aktívne behávala… a už som zúfalá.. doktorka mi odporučila mounjaro a čuduj sa svete konečne to ide dole myslite si co chcete.. som šťastná že pred plánovaným tehotenstvom sa dám do poriadku. Aktívne budem žiť aj o 5 rokov čiže ak bude jojo efekt tak zas len budem hľadať a skúšať spôsoby ako svoju inzulínovu rezistenciu ovládať.. a nie nie som diabetik
@liviosa Dobrý deň mohla by som Vám napísať súkromne správu?Dakujem
@anonym_c1879d ako nezakomplexovaná nepipina - mounj. má riziká a vedľ účinky, sú zdokumentované.
Má vplyv na psychiku - viď príbalový leták, ak teda hovoríš o vzdelanosti. Plus absencia dlhodobých meraní, to obmedzenie chuti sa vačšinou rovná dosť závažnému nechutenstvu (rozdiel), čiže veľa ľudí sa spoľahne na zablokovanie chuti do jedla, je tým pádom dlhodobo podvýživených, strácajú neúmerne veľa sval. Hmoty, trpia chronickou únavou, zápchou, opuchmi žalúdka atď…
Všetko zdokumentované a popísané príznaky…
Je to pomoc pre morbídne obéznych, plus riadna finančná dojná krava takže to teraz fičí.
Ak teda nie sú lekári & vedci objektívne popisujúci vedľ účinky “totálne zakomplexované pipiny”…
@jackiesmum Aspoň neklamte. Mounjaro nemá v nežiaducich účinkoch žiadne psychické problémy. Jediné, čo ľuďom „hrozí“, je návrat sebavedomia. Ale chápem, to môže niekoho zaskočiť.
Naozaj, nepíšte o veciach, ktorým nerozumiete. Po acylpiríne môžete pokojne vykrvácať, takže ten si, prosím, radšej nedávajte.
Mne sa páči, ako tu 3/4 diskutujúcich reálne nemajú skúsenosť s Mounjarom. Ja mám napr obezitu (povedzme že vyššiu) a bez mounjara som nevedel schudnúť absolútne nič. Maximálne som sa pri 2 silových treningoch a 2 hodinových plávaniach tyždenne udržiaval na rovnakej váhe. Áno bol som v kalorickom deficite a nie malom. Mám však trošku zvýšenú inz.rezistenciu (rozpätie 1,4-2,8 .... mal som 3.8), čo to robí si kľudne nájdete na nete. Chudnutie je extremne náročné, priam až nemožné. Jasné nemám hodnoty 7 či 9 ako ľudia ktorých poznám, ale prečítajte si čo to robí. Po nasadení mounjara, som schudol 19,7kg ku dnešnému dňu (od 13.6.). Jem tak ako som jedol keď som cvičil a plával, ale chutí mi menej, takže si dávam viac bielkovín, aby boli ochránené svaly. Treba sa na to pozrieť komplexnejšie. Nie je to liek, ktorý len "obmedzuje chuť do jedla". Ten liek napráva skoro všetky zle parametre metabolizmu. Mal som dva kontrolné odbery krvi. Taký krv som nemal za posledných 10 rokov. Vravím Vám to tak ako je, nepromujem ten liek ani nič podobné. Plánujem ho brať max do Januára/Februára, to už budem tak naštartovaný, že neverím, že sa mi váha vráti na pôvodnú, ktorá bola alarmujúca). Ako hovorím, nie je to len o GLP-1. Má to aj ostatné benefity na organizmus. A to nehovorím o tom, že pomaly znižujem tbl na tlak. Samozrejme má to čo dočinenia s váhou, ale aj to sa mi podarilo po nasadení Mounjara. Nemám žiadne kontraindikácie, kde by mohol byť problém v kombinácií s Mounjarom, tak som sa rozhodol po asi 2 mesiacoch uvažovania to vyskúšať. Mounjaro má ako jediné odsúhlasenie aj na liečbu obezity aj keď pacient nemá diabetes. Pozeral som si trial testy a rôzne publikácie, lebo zas nebudem do seba niečo dávať, čo mi rozhasí metabolizmus. Poviem Vám, nič lepšie nemohli vymyslieť. To je celé. Pri užívaní Mounjara sa mi podarilo pri tých istých aktivitách a tých istých jedlách (doslova) schudnúť za 3,5 mesiaca to, čo som nedokázal za rok treningov a kontroly stravy. Ak máte podobný problém ako ja, neváhajte. Treba za to síce platiť, ale tie zdravotné benefity ďaleko prevyšujú.
@malinka258 V mojom okolí je tiež viacero ľudí, ktorí s tým začali — vrátane mňa. Ja som ešte len na začiatku, ale poznám osobne ľudí, ktorí to berú rok, a tá zmena je doslova radikálna. Krvné testy im vychádzajú ukážkovo: hypertenzia, cholesterol aj celkový krvný obraz sa zlepšili o stovky percent.
A nejde len o dojmy. Existujú už seriózne, veľké klinické štúdie, ktoré potvrdzujú výrazné zlepšenie metabolického zdravia, zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení a dlhodobý efekt na redukciu viscerálneho tuku.
Mimochodom, už sa uvažuje o tom, že sa liečba bude obéznym pacientom preplácať, pretože rieši civilizačné ochorenia, najmä tie kardiovaskulárne. A tie rozhodne nie sú lacné na liečbu.

@malinka258 Chcem sa opytať, ze po kolkych dnoch od prvej davky si zacal citit nejaku zmenu, ze uz nemas tolko chuti do jedla....